Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση Ηλεκτρ κιθάρας+ενισχυτη+PC ?

ffilz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινάω το θέμα εδώ, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος σε ποια κατηγορία έπρεπε να το βάλω.

Ως λέει ο τίτλος, έχω μια ηλεκτρική κιθάρα, ένα ενισχυτή Line6 30W και θέλω να μάθω αν υπάρχει τρόπος να τα συνδέσω με το PC ώστε να φορτώνω έτοιμους ήχους χωρίς να ψάχνω τα κανάλια του ενισχυτή γιατί είμαι και λίγο άσχετος. Ο τελικός ήχος σαφώς και θα βγαίνει από τον ενισχυτή και όχι από τα ηχεία του PC. Λογικά πρέπει να γίνεται δεδομένου ότι έχω δει και software που πουλάει η Line6 στο site της που κάνεις ακριβώς αυτή τη δουλειά. Δεν γράφει όμως πως ακριβώς το συνδέεις. Μήπως έχει κανείς σας καμία ιδέα? Έχω μια απλή κάρτα ήχου creative 5.1 και ένα πολύ ωραίο ενισχυτή Line6 30W.

Δημοσ.

Συνδέεις με το καλώδιο της κιθάρας σου τον ενισχυτή και την κάρτα ήχου και με το κατάλληλο πρόγραμμα που λες θα περνάς τους ήχους στον ενισχυτή..!

Αλλά είσαι σίγουρος ότι μπορεις να φορτώνεις ήχους στον ενισχυτή σου.... Γτ πρώτη φορά ακούω κάπιον να θέλει να φορτώσει ήχους στον ενισχυτή.... Δν ξέρω αν γίνετε....

Δημοσ.

Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τι συνδέω ακριβώς και πως… Δηλαδή συνδέω κιθάρα με κάρτα ήχου και κάρτα ήχου με ενισχυτή? Βασικά υποθέτω (γιατί δεν ξέρω καν αν γίνεται) ότι συνδέω την κιθάρα με τη κάρτα ήχου line in και μετά από την κάρτα ήχου line out συνδέω τον ενισχυτή. Διότι το ζητούμενο είναι ο ήχος να ακούγεται από τον ενισχυτή . Νομίζω ότι έτσι πρέπει να το δοκιμάσω και θα δούμε μετά

Thanks για τη βοήθεια πάντως. Αν κάποιος έχει καμία καλύτερη ιδέα ας μου πει

• Moderators
Δημοσ.

Ναι ετσι πρεπει να ειναι το σωστο, αλλα υπαρχει περιπτωση να μπορεις να επιλεξεις 2 εισοδους στον ενισχυτη σου (κιθαρα και line in ενισχυτη, δλδ ηχο απο το pc).

Αλλιως υπαρχει και η λυση ενος απλου μικτη.

Δημοσ.

Τελικά με λίγο ψάξιμο το βρήκα. Όπως ανέφερα παραπάνω συνδέεται με τη διαφορά ότι το καλώδιο της κιθάρας δεν το συνδέω με το line in αλλά με την instrument in θύρα ή την Hi-Z in θύρα της κάρτας ήχου, τις οποίες βεβαίως η δική μου κάρτα δεν διαθέτει. Διότι σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα απλός δεν δουλεύει και δεν ακούς την παραμόρφωση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...