Προς το περιεχόμενο

ENEΡΓΟΠΟΙΗΣΗ WINDOWS XP HOME

teveze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα προβληματακι με το αυθευντικο cd των winxp home και δε μου γινεται η ενεργοποιηση .

Βασικα μερικα χρονια πριν αγορασα 1 laptop και μαζι τα αυθεντικα winxp home .

Aργοτερα τα περασα και σε ενα αλλο pc μου και τα ενεργοποιησα μεσω τηλεφωνου .

Τωρα που αγορασα ενα νεο pc και προσπαθησα να τα βαλω ..δε γινεται τιποτα

Ξερω οτι δε μπορω να τα περασω σε πολλους υπολογιστες αλλα ειναι λιγο αδικια αυτο.

Οποτε ρωταω αν κανεις εχει υποψι του κανα τροπο να τα ενεργοποιησω ή να κανω format και να περασω κανα ...μη νομιμο?

Δημοσ.

Η ενεργοποίηση είναι δυνατή σε κάθε περίπτωση. Το αν είναι "κλεψιά" ή όχι εξαρτάται και από την έκδοση που αγόρασες. Οι OEM εκδόσεις πωλούνται μαζί με τον υπολογιστή και δεν έχεις "δικαίωμα" να την εγκαταστήσεις σε άλλον υπολογιστή. Όσον αφορά καθαρά το θέμα της ενεργοποίησης η αυτόματη διαδικασία σου επιτρέπει μέχρι τρεις φορές και μετά κλειδώνει (αλλά αυτό ισχύει αν οι τρεις ενεργοποιήσεις γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχω την εντύπωση ότι η ενεργοποίηση "παραγράφεται" μετά από κάποιο εύλογο χρονικό όριο). Μετά η ενεργοποίηση πρέπει να γίνει τηλεφωνικά μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος. Αν και εκεί δεν πιάσει μιλάς με αντιπρόσωπο και τότε η ενεργοποίηση γίνεται κανονικά (αρκεί να δώσεις τις σωστές απαντήσεις ;) πχ ΜΗΝ πεις ότι το περνάς σε καινούργιο αλλά ότι χτύπησε ο δίσκος σου. Ο τύπος στο τηλέφωνο σε ρωτάει με ένα στυλ σαν να σου λέει "Μην πεις ναι σε αυτή την ερώτηση, πες όχι" γιατί η συζήτηση καταγράφεται και για τους τύπους πρέπει να πάρουν τις "σωστές" απαντήσεις). Η MS στην πραγματικότητα είναι ελαστική στο θέμα αυτό γιατί προτιμάει 1. Να έχεις Windows αντί για πχ Linux 2. Να έχεις γνήσια έστω και δύο φορές παρά σπασμένα. Από προσωπική γνώση ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα έχουμε "ειδική" μεταχείριση από την MS σε θέματα λογισμικού (πχ ενώ οι OEM εκδόσεις είναι μόνο για την αγορά με νέο υπολογιστή εμείς έχουμε την δυνατότητα να την αγοράσουμε στην λιανική στην μισή περίπου τιμή της retail έκδοσης)

Μήπως όμως εννοείς ότι δεν κατάφερες να την εγκαταστήσεις καν; Γιατί τότε το πρόβλημα είναι αλλού. Αν όντως ισχύει αυτό τότε νομίζω ότι πας να κάνεις εγκατάσταση μια πρώιμη έκδοση των XP (χωρίς Service Pack ή με SP1, επειδή είπες ότι την αγόρασες πριν μερικά χρόνια) σε έναν νέο υπολογιστή με SATA δίσκο και δεν βλέπει τον σκληρό δίσκο για να κάνει εγκατάσταση. Το πρόβλημά σου τότε είναι ότι δεν βλέπει τον SATA controller επειδή δεν έχει τους drivers (αυτούς που μπορούμε να φορτώσουμε από δισκέτα με F6 κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης). Ελπίζω να βοήθησα, αν είναι και κάτι άλλο πες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...