Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είχα πρόβλημα με το systemd, το έχω μάθει, το έχω συνηθίσει (ας είναι καλά το Arch και το Fedora). 

Τελευταία όμως έχει αρχίσει να μου τα σπάει ο τύπος. Είτε τρολλάρει (όσους δεν τον πηγαίνουν), είτε έχει πρόβλημα. 

Άντε να δούμε τι άλλο θα σκεφτεί να reinvent. 

systemd-bash ; 

systemd-kernel; 

Δημοσ.

Γιατί το κάθε τι που σκέφτεται πρέπει να ενσωματώνεται μέσα στο systemd;

Ελα ντε... αν προσεξετε οι διορθωσεις που κανει δεν τοσο κακες αλλα δεν καταλαβαινω γιατι και το παραμικρο binary πρεπει να ειναι τοσο στενα συνδεδεμενο με το initsystem...

Δημοσ.

Κάτι μου λέει πως το πιο διαδεδομένο "userspace" πάνω στο linux (τον πυρήνα), δεν είναι το busybox, αλλά αυτό του android  (νομίζω ότι το λένε toolbox). Το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο στο busybox, όσο και  στο αντίστοιχο του android δεν υπάρχει bash :P

Ελα ντε... αν προσεξετε οι διορθωσεις που κανει δεν τοσο κακες αλλα δεν καταλαβαινω γιατι και το παραμικρο binary πρεπει να ειναι τοσο στενα συνδεδεμενο με το initsystem...

Γιατί η επιδίωξη δεν είναι απλά να έχεις κάποια βελτιωμένα εργαλεία, αλλά να είναι όλα συνδεδεμένα στενά σε ένα ενιαία αναπτυσσόμενο project, σε ένα repo. Το systemd εδώ και πολύ καιρό δεν είναι initsystem.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...