jim_p Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δεν απανταω γιατι θα ανοιξουμε ενα μεγαλο και πονεμενο κεφαλαιο στο λινουξ.
Moderators Gi0 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 @#%^$&@#!^$#^#$%^@!!!@$ την nvidia, χανω το πρωινο μου για να λυσω ηλιθιοτητες x10. 1
firewalker Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2014 @#%^$&@#!^$#^#$%^@!!!@$ την nvidia, χανω το πρωινο μου για να λυσω ηλιθιοτητες x10. Έχει στρώσει το θέμα μεταξύ τους τώρα. TBH με κάρτα nVidia και Linux τα τελευταία 10 χρόνια δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. Και κάποια bug που είχα αναφέρει τα έλυσε το παλικάτι που είχαν (ένας ήτανπου πάλευε) γρήγορα. Εκτός αν δεν αναφέρεσε στο GPU κομμάτι ή σε x86.
dragonborn Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Κλάψε-Κλάψε..(όχι ότι έχει άδικο όμως). https://plus.google.com/u/0/115547683951727699051/posts/J2TZrTvu7vd Παράθεση ολόκληρο το κείμενο στο spoiler Lennart Poettering on G+ wrote: Much of the Open Source community tries to advertise the community as one happy place to the outside. Where contributions are valued only by their technical quality, and everybody meets at conferences for beers. Well, it is not like that. It's quite a sick place to be in. I don't usually talk about this too much, and hence I figure that people are really not aware of this, but yes, the Open Source community is full of assholes, and I probably more than most others am one of their most favourite targets. I get hate mail for hacking on Open Source. People have started multiple "petitions" on petition web sites, asking me to stop working (google for it). Recently, people started collecting Bitcoins to hire a hitman for me (this really happened!). Just the other day, some idiot posted a "song" on youtube, a creepy work, filled with expletives about me and suggestions of violence. People post websites about boycotting my projects, containing pretty personal attacks. On IRC, people /msg me sometimes, with nasty messages, and references to artwork in 4chan style. And there's more. A lot more. I am used to rough discussions on mailing lists, and yes, when I was younger I did not always stay technical in flamewars, but nowadays I am pretty good at that, I am sometimes articulate, but never personal. I have a thick skin (and so do most of the others involved in systemd, apparently), and I figure that plays a major role why we managed to bring systemd to success, despite all the pressure in the opposite direction. But from time to time, I just have to stand back and say "Wow, what an awful community Linux has!". The Internet is full of deranged people, no doubt, so one might just discount all of this on the grounds that the Open Source community isn't any different than any other community on the Internet or even offline. But I don't think so. I am pretty sure there are certain things that foster bad behaviour. On one hand there are certain communities where it appears to be a lot more accepted to vent hate, communities that attract a certain kind of people (Hey, Gentoo!) more than others do. (Yes, the folks who post the stuff they do usually pretty clearly state from wich community they come). But more importantly, I'd actually put some blame on a certain circle of folks that play a major role in kernel development, and first and foremost Linus Torvalds himself. By many he is a considered a role model, but he is quite a bad one. If he posts words like "[specific folks] ...should be retroactively aborted. Who the f*ck does idiotic things like that? How did they not die as babies, considering that they were likely too stupid to find a tit to suck on?" (google for it), than that's certainly bad. But what I find particularly appalling is the fact that he regularly defends this, and advertises this as an efficient way to run a community. (But it is not just Linus, it's a certain group of people around him who use the exact same style, some of which semi-publically even phantasize about the best ways to, ... well, kill me). But no, it's not an efficient way to run a community. If Linux had success, then that certainly happened despite, not because of this behaviour. I am pretty sure the damage being done by this is quite obvious, it not only sours the tone in the Linux community, it is also teaches new contributors to adopt the same style, but that only if it doesn't scare them away in the first place. In other words: A fish rots from the head down. I don't mind using strong language, I don't mind the use of words such as "fuck", I use the word all the time too, it's really not about that. I must simply say that I wished it would stay at that, because what actually is happening is so much worse, and and so much more hateful. If you are a newcomer to Linux, either grow a really thick skin. Or run away, it's not a friendly place to be in. It is sad that it is that way, but it certainly is. The Linux community is dominated by western, white, straight, males in their 30s and 40s these days. I perfectly fit in that pattern, and the rubbish they pour over me is awful. I can only imagine that it is much worse for members of minorities, or people from different cultural backgrounds, in particular ones where losing face is a major issue. You know, I can deal with all this shit, and I guess in a way with the energy we are pushing the changes we propose with we are calling for opposition, so this post is really not intended to be a call for sympathy. The main point I want to make with this is to correct a few things about our communities, and how their are percieved. Open Source isn't a kindergarten. Open Source is awful in many ways, and people should be aware of this. Not everybody in the Linux community is like this, the vast majority isn't. Not even all our different communities really have a problem with this at all. But many do, and the most prominent one, the Linux community as a whole certainly has. I am not the one to fix any of this, I cannot tell you how one could do it. And quite frankly, I really don't want to be involved in fixing this. I am a technical guy, I want to do technical things. My personal conclusion out of all this is mostly just that I don't want to have much to do with the worst offenders, and the communities they run. My involvement with the kernel community ended pretty much before it even started, I never post on LKML, and haven't done in years. Also, in our own project we are policying posts. We regularly put a few folks on moderation on the mailing list, and we will continue to do so. Currently, the systemd community is fantastic, and I really hope we can keep it that way. And that's all about this topic from me. I have no intentions to ever talk about this again on a public forum. 2
tr3quart1sta Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Πως κάνουμε donation στον hitman; εχεις bitcoin???
tritonas00 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Κλάψε-Κλάψε..(όχι ότι έχει άδικο όμως). https://plus.google.com/u/0/115547683951727699051/posts/J2TZrTvu7vd Α, φταιει η κοινοτητα τωρα... Aμα δεν του αρεσει η κοινοτητα, να αποχωρησει μπας και δουμε ασπρη μερα. Να δω αν και τι θα απαντησει ο Linus...
Meraklis56 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Α, φταιει η κοινοτητα τωρα... Aμα δεν του αρεσει η κοινοτητα, να αποχωρησει μπας και δουμε ασπρη μερα. Να δω αν και τι θα απαντησει ο Linus... Έψαξα λίγο στην wikipedia αλλά δεν κατάλαβα, γιατί τόσο μίσος απέναντι του;
dragonborn Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Α, φταιει η κοινοτητα τωρα... Aμα δεν του αρεσει η κοινοτητα, να αποχωρησει μπας και δουμε ασπρη μερα. Να δω αν και τι θα απαντησει ο Linus... Μιας και δεν επισκέφτηκες το ποστ στο G+ απ' ότι φαίνεται, αλλά το διάβασες εδώ μέσα (και καλά έκανες - διαβάζεται ευκολότερα εδώ), να σου πω ότι τα σχόλια τα έχει απενεργοποιήσει. Εκτός αν εννοείς να κάτσει να γράψει ο Linus άλλη έκθεση-απάντηση προς τον Lennart. Χμμ.. αναλόγως τα κέφια..μάλλον. Το ότι η κοινότητα γενικά δεν σου χαϊδεύει τα αυτιά, είναι αλήθεια. Και όσα γράφει για τον Linus είναι αλήθεια, αλλά του π..στη, είναι ο LINUS και εκτός αυτού, έχει δίκιο σε ότι λέει (άσχετα πως το λέει). Δεν ξέρω γιατί έγραψε όλη αυτή την έκθεση με τους hitmen και τα bitcoins, κάποιο λόγο θα έχει. Εμένα αυτό που μου τη σπάει είναι το επιχείρημα που πάντα λένε. "Είσαι ελεύθερος αν θέλεις να μην το χρησιμοποιήσεις." Ναι, οκ...είμαι.
tritonas00 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ειδα οτι εχει απενεργοποιησει τα σχολια (λογικο γιατι θα γινοταν μαχη), και ναι εννοω το δευτερο που ειπες για τον Linus. O Linus μας εδωσε τον εξαιρετικο kernel του και, κατ' εμε, κανει καλη δουλεια στο συντονισμο του project. Kernel ειναι... Ο Poettering τι μας εδωσε? Ενα πραμα, που ουδεμια σχεση εχει με την φιλοσοφια του unix, που αναγκαζομαστε να το χρησιμοποιουμε, με στυλ: ξερω εγω καλυτερα τι χρειαζεστε κλπ Το ότι η κοινότητα γενικά δεν σου χαϊδεύει τα αυτιά, είναι αλήθεια. Φυσικα και ειναι αληθεια. Οταν εχω εδω και χρονια ωραιοτατο init με bash scripts και ξερω τι μου γινεται και πληρως λειτουργικη alsa, και ερχεται και μου χωνει με το ετσι θελω systemd και pulseaudio θες να πω και ευχαριστω? Οταν εχω στο laptop μου cgroups-less kernel και ερχεται και μου λεει χωρις cgroups δεν μπουταρεις επειδη εγω δεν γουσταρω να τεσταρω patches γιατι δεν εχω cgroups-less kernel στα μηχανηματα μου οποτε σε γραφω στα @@ μου, να πω ευχαριστω? Οταν ειχα ξεχωριστο /usr και ερχεται και μου λεει δεν χρειαζεσαι ξεχωριστο /usr εγω ξερω καλυτερα, να πω ευχαριστω? Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2014 από tritonas00
DIMITRISG Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Σιγά μην συγκρίνουμε τον Τόρβαλντς με αυτόν. Ο πρώτος δυο πράγματα έγγραψε και τα δυο είχαν ταιράστια επιτυχία. Ο δεύτερος μας τα πρίζει απελπισμένα με στόχο τη δόξα, που φαίνεται να είναι και το κίνητρο στο παραπάνω άρθρο του.
noa113 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Παιδιά, εγώ δεν είμαι προγραμμαιστής για να έχω προσωπική άποψη για την ποιότητα του κώδικα του systemd. Κατλαβαίνω ότι υπάρχει μια τεράστια ασυμβατότητα με τη φιλοσοφία του Unix "κάθε πρόγραμμα κάνει μια δουλειά και την κάνει καλά" και "κάθε πρόγραμμα είναι εναλλάξιμο και αντικαταστάσιμο" (modularity, η "μετάφραση" δική μου). Αλλά μέχρι πριν λίγες ημέρες έλεγα ότι αφού όλες οι διανομές άλλαξαν τότε κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί οι developers. Όμως επειδή το Debian Testing μου δεν μπορούσε να κάνει shutdown/reboot/suspend/hibernate αποφάσισα να βγάλω το systemd ή να το φτιάξω. Το έριξα λοιπόν στο διάβασμα. Βρήκα διάφορα link (υπάρχουν άπειρες συζητήσεις, νομίζω ξεκίνησα από μια από τις διαμάχες στη λίστα debian-devel), διάβασα κάποια νήματα στα forums του Gentoo, είδα βιντεάκια με τον Poettering να μιλάει για το θέμα πριν από 2 χρόνια, και κάποια στιγμή έφτασα και σε πιο γενικές συζητήσεις περί μεγάλων θεωριών συνομωσίας (βλ. για παράδειγμα http://igurublog.wordpress.com/2014/02/17/biography-of-a-cypherpunk-and-how-cryptography-affects-your-life/ ) Εν τω μεταξύ κατέστρεψα εντελώς την Debian Testing εγκατάστασή μου στην προσπάθειά μου να αφαιρέσω το systemd (πάει το modularity). Έφτασα λοιπόν σε κάποια συμπεράσματα (δεν είναι τα τελικά μου γιατί έχω ακόμα κάποια πράγματα που θέλω να διαβάσω): * Αν θέλω να κάνω κάτι για να βοηθήσω την κατάσταση θα πρέπει να βοηθήσω στην ανάπτυξη κάποιου από τα ενναλλακτικά (ποντάρω στο openRC). Επειδή το θέμα είναι εξειδικευμένο ίσως δεν μπορώ να βοηθήσω και πολύ με bug reporting, πιθανώς θα πρέπει απλώς να δώσω χρήματα. * Αν όλα αυτά που λέγονται είναι αλήθεια (αν ισχύει η θεωρία συνομωσίας) τότε μάλλον πρέπει να σταματήσω να χρησιμοποιώ Linux (παρόλο που δεν υπάρχει εναλλακτική αφού και στο BSD τα πράγματα δεν είναι ρόδινα) ή έστω τις μεγάλες διανομές. Ποιά είναι η δική σας γνώμη για όλα αυτά; Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2014 από noa113
dragonborn Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 * Αν θέλω να κάνω κάτι για να βοηθήσω την κατάσταση θα πρέπει να βοηθήσω στην ανάπτυξη κάποιου από τα ενναλλακτικά (ποντάρω στο openRC). Επειδή το θέμα είναι εξειδικευμένο ίσως δεν μπορώ να βοηθήσω και πολύ με bug reporting, πιθανώς θα πρέπει απλώς να δώσω χρήματα.Πρόσφερε όπου μπορείς με ότι μπορείς. Όλοι στο openRC του Gentoo ποντάρουν ως εναλλακτική, όχι μόνον εσύ. * Αν όλα αυτά που λέγονται είναι αλήθεια (αν ισχύει η θεωρία συνομωσίας) τότε μάλλον πρέπει να σταματήσω να χρησιμοποιώ Linux (παρόλο που δεν υπάρχει εναλλακτική αφού και στο BSD τα πράγματα δεν είναι ρόδινα) ή έστω τις μεγάλες διανομές.Δεν ξέρω περί θερωριών συνομωσίας, το slackware πάντως μένει πιστό στο SysV init. Έχει άλλα θέματα βέβαια αυτό (slackbuilds και τα μυαλά στα κάγκελα) και θα φτάσει κάποια στιγμή που όσοι δεν έχουν systemd, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιοήσουν κάποια γραφικά περιβάλλοντα (το GNOME είναι μέσα σε αυτά, σίγουρα-προβλέπω). Φτιάξε την σελίδα, είναι αυτή εδώ
Oxygene Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Προσωπικά, η εντύπωση που μου δίνει ο Poettering είναι ότι θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη (Torvalds). Το systemd ξεκίνησε σαν init system project και τείνει να γίνει ολόκληρο το λειτουργικό, απλώνοντας πλοκάμια παντού και σε μέρη που ουδεμία σχέση έχουν με init system. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2014 από Oxygene
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα