dimitris2006 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Η ομάδα ανάπτυξης του Ubuntu Linux, ανακοίνωσε τη διάθεση του Ubuntu Linux 8.04 LTS (Long Term Support) προορισμένο για desktops και servers. Πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις έχουν προστεθεί στις δύο εκδόσεις. Έτσι, οσον αφορά την έκδοση για servers, ενσωματώνονται πέντε έτη από ανανεώσεις ασφαλείας και συντήρησης στα κρίσιμα υποσυστήματα, παρέχεται υποστήριξη για πολλούς νέους server υψηλών επιδόσεων ενώ προστίθενται ή ανανεώνονται πολλά νέα χαρακτηριστικά: FreeRadius για authentication, Munin για monitoring, OpenVPN για VPNs, Bacula για Backup, ενσωματωμένα AppArrmor policies και σκλήρυνση του πυρήνα, υποστήριξη iSCSI & DRBD, Active directory integration, Open JDK της Sun και υποστήριξη για certified εφαρμογές από τις Alfresco, Bacula, IBM, VMWare, Parallels, Qumranet, Tresys, Zarafa, Zend, Zimbra κ.α. Όσον αφορά την έκδοση Desktop, περιλαμβάνει τις τελευταίες εκδόσεις εφαρμογών όλων των ειδών (οι χρήστες ενδεχοένως παρατηρήσουν άμεσα την παρουσία του Firefox 3 beta 5.0) σε κατηγορίες όπως photo managemet, διαμοιρασμός μουσικής και κατεβάσματος, video, εφαρμογές παραγωγικότητας, βελτιώσεις στο Desktop Enviroment κτλ, που στοχεύουν στην καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Ταυτόχρονα, με το Ubuntu 8.04, διαθέσιμα έγιναν και τα άλλα παράγωγα του Ubuntu που προορίζονται για συγκεκριμένες χρήσεις ή έχουν άλλο Desktop Enviroment (kubuntu, edubuntu, xubuntu, ubuntustudio, mythbuntu). Σημειώνεται ότι το Kubuntu υποστηρίζει την τελευταία έκδοση του KDE (έκδοση 4.0.3). Η έκδοση LTS σημαίνει ότι η συγκεκριμένη έκδοση 8.04 LTS, θα έχει υποστήριξη και συντήρηση τριών ετών για το Desktop και πέντε ετών για την Servers. Πηγή: adslgr.com Download: ubuntu Site: συζήτηση και απορίες (insomnia forum)
myle Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ θετικές, αν και κάπως βιαστικές. Ακολούθησα την διαδικασία της αναβάθμισης και δεν δημιούργησε απολύτως κανένα πρόβλημα. Όλα τρέχουν μια χαρά και ακόμα και το ιντερνετ που έχω το προβληματικό μοντεμ του οτε δουλεύει τζετ.
chek2fire Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Για όποιον θέλει να την κατεβάσει εδώ είναι όλα τα torrent http://www.acc.umu.se/~mighty/ubuntu/
sYn Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Εγώ το έχω βάλει μέσω wubi και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Apoll Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Έκανα φρέσκια εγκατάσταση και όλα πάνε ρολόι και στα δύο μηχανήματα (PC και λαπτοπ). Με AMD/ΑΤΙ παρακαλώ
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Το αρχικό κείμενο στο post με ...systran το μετέφρασαν??? Εκτός και αν έχω παρενέργειες απο τη μαγειρίτσα και δεν μπορώ να διαβάσω σωστά!
cone Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Χρόνια πολλά φίλοι μου. Να ρωτήσω κάτι; αυτό που κατέβασα είναι και συγχρόνως live; φορτώνει και όταν είναι να μπει στην επιφάνεια εργασίας είναι μόνο μια καφέ οθόνη με τον χαρακτηριστικό δείκτη του ποντικιού. Εκτός και αν εχω πρόβλημα με το hardware μου. 3.2 celeron 2giga μνήμη και χωρίς κάρτα γραφικών.
chek2fire Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Αστο λίγη ώρα να δεις τι θα κάνει. Το live cd δεν είναι και τόσο γρήγορο.
ferongr Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Παντως, πολλα bugs συνεχιζουν ακαθεκτα απο τον Gutsy, και απαιτουν αλχημιες για να διορθωθουν, ενω (μεγα φαουλ) δεν υπαρχει ευκολος τροπος για τη ρυθμιση εναλλαγης μεταξυ keyboard layouts.
revvok Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Παντως, πολλα bugs συνεχιζουν ακαθεκτα απο τον Gutsy, και απαιτουν αλχημιες για να διορθωθουν, ενω (μεγα φαουλ) δεν υπαρχει ευκολος τροπος για τη ρυθμιση εναλλαγης μεταξυ keyboard layouts. Αυτό με τα keybord layouts ισχύει μόνο για το kubuntu...Στο ubuntu λειτουργεί άψογα.. Η αλήθεια είναι υπάρχουν πολλά bugs και πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες αναβαθμίσεις..πρόβλημα υπάρχει με τον νέο kernel και τους fglrx drivers που χρειάζονται για τις περισσότερες ATI κάρτες(αφού η ΑΜD ακόμα-έλεος- δεν έχει βγάλει drivers της προκοπής)..Πρέπει να περιμένουμε επίσης και την τελική έκδοση του firefox3 που θα αντικαταστήσει την beta5 έκδοση που υπάρχει τώρα.. Κατα τα άλλα πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στη διαχείριση των πόρων του συστήματος και πιστεύω ότι σύντομα θα διορθωνουν τα bugs και η έκδοση θα αποκτήσει πλήρη σταθερότητα..
agarwaen Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Για όσους βάζουν Kubuntu, να ξέρετε οτι το 8.04 remix (η έκδοση με το kde4.0) έχει ένα κάρο προβλήματα (στο λάπτοπ μου πχ δεν αναγνωρίζει special keys, χάθηκε ο ήχος κτλ) και στο γραφικό εργαλείο διαχείρισης του συστήματος του kde, δεν έχει ολοκληρωθεί το administrator mode interface, με αποτέλεσμα ότι αλλαγές χρειάζεται να γίνουν, να πρέπει είτε να δημιουργηθεί λογαριασμός root και να γίνουν απο κει, είτε με το χέρι. Γενικά το 8.04 με kde3 είναι η καλύτερη λύση (αν και το kde4 είναι πανέμορφο)
Randy Rhoads Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 πρέπει να είναι καλά και γενικά τα linux είναι άλλοι φάση ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα