HILL.K Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Όντως οι σημερινες γενιές σκεφτονται και εχουν καλυτερες αποψεις και ιδέες απο τις παλαιότερες, με ανοιχτό μυαλο που σκαναρει,αναλυει τις εξελιξεις και τις τροποποιεί στα μετρα των αναγκών του σήμερα...Για μένα ολοι αυτοι οι "μεγαλοι" (οι περισσότεροι τουλαχιστον...)που θεωρούνται μορφωμένοι και κυβερνανε ειναι αυτοι που τα εχουν κανει σκατα...γιατι στην ουσια ειναι ολοι τους αμορφωτοι,καλοβολεψακηδες και παρτακηδες...και δυστυχως αυτο το εχει καταλάβει η σημερινη γενια και αντιδρά ετσι.Το ερεθισμα δεν υπαρχει πια και η αξιοκρατεια εχει πεθανει...Σε ολο το κοσμο υπαρχει ανεργια,κοινωνικα προβληματα κλπ....αλλα μόνο στην Ελλάδα υπάρχει "καποιος" που σε κραταει κολλημενο σε αυτη τη θέση!
vastravoud Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Σήμερα στην Αθήνα ας πουμε, υπάρχουν πάρα πολλά χορευτικά συγκροτήματα τα οποία όμως έχουν θεατρικό χαρακτήρα - ωραίο αυτο - απο την άλλη όσες σχολές χορού (παραδοσιακά -λατιν κτλ ) κάνουν πάρτι ή διοργανώνουν χορούς και στα οποία έχω παραβρεθεί ,κυριαρχεί μια σχετική υποκρισία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δηλαδή αποτελεί μια σκόπιμη διαδικασία ανταγωνιστικού τύπου. Ολο το πράγμα κάνει μπαμ απο μακριά οτι ειναι "πλαστικό". Κυρίως ο τρόπος που δουλεύουν οι σχολές είναι πέρα για πέρα καπιταλιστικός, οπερ βαρετός και ψεύτικος. Προσυπογράφω 100%. Χόρευα -και χορεύω- στο σύλλογο μου, αλλά ξέρω καλά ότι η "αναβίωση" τέτοιου τύπου είναι μισή. Τα παραδείγματα που έδωσα παραπάνω ΔΕΝ αφορούσαν τις αναρίθμητες σχολές και συλλόγους(αν και αυτά κάνουν σπουδαία δουλειά -ενίοτε-), αλλά το γενικότερο ενδιαφέρον που δείχνουν αρκετοί νέοι. Στην Κίσσαμο Χανίων(και είναι απλώς ένα τυχαίο παράδειγμα) η ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράδοση σχεδόν είχε σβήσει. Ε, τα τελευταία χρόνια έχει ξαναμείνει ζωντανή, όχι επειδή τη χορεύουν 10 τύποι με βράκες στα ξενοδοχεία για να τη βρίσκουν οι τουρίστες, αλλά επειδή έχει ξαναενσωματωθεί ως ΖΩΣΑ παράδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.