Προς το περιεχόμενο

Οι γονεις μου κι εγω

zalita

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μου την «σπανε» οι γονεις που εσκεμενα δημιουργουν ανικανα και εξαρτημενα απο την οικογενεια παιδια, μονο και μονο για να έχουν τον «έλεγχο» να να πηγαινει το παιδί στο γονέα, να βαζει τα μούτρα κάτω και την ουρα στα σκέλια και να ζητάει το δώρο των γενεθλίων του Σεπτεμβρίου απο τον Μάρτιο!

Έλεος, αυτος ο μαμωθρευτισμός,

Δημοσ.
μου την «σπανε» οι γονεις που εσκεμενα δημιουργουν ανικανα και εξαρτημενα απο την οικογενεια παιδια, μονο και μονο για να έχουν τον «έλεγχο» να να πηγαινει το παιδί στο γονέα, να βαζει τα μούτρα κάτω και την ουρα στα σκέλια και να ζητάει το δώρο των γενεθλίων του Σεπτεμβρίου απο τον Μάρτιο!

Έλεος, αυτος ο μαμωθρευτισμός,

Και μετά λένε ότι δεν υπάρχουν άντρες ορίστε ποιός φταίει και οι μητέρες γυναίκες είναι τι κάνουν;

Δημοσ.

Εγώ βασικά σε περιόδους Χρισουγέννων, πάσχα κ.τ.λ. κάθομαι και αναρωτιέμαι:

Οι γονείς μας και οι παλιότερες γεννιές είναι πιο συντηρητικές και "κολλημένες" στην παράδοση. Ωστόσο αν σήμερα δεν υπήρχαν αυτές οι κοινωνικές δραστηριότητες, τι θα κάναμε για να γιορτάσουμε και να το ρίξουμε έξω?

Η μάνα μου θα φτιάξει τα αυγά, τα κουλούρια, θα πάμε στο χωριό να σουβλίσουμε το αρνί, στην εκκλησία και μετά με τους συγγενείς και τέλος έξοδος με τους φίλους. Όλες αυτές οι "δραστηριότητες" , πχ στην περίπτωση του Πάσχα, γεννιούνται από ένα θρησκευτικό γεγονός το οποίο η νέα γεννιά σνομπάρει. Ωστόσο χωρίς αυτό το γεγονός και τις δραστηριότητες που προκαλεί, τι έχουμε εμείς να αντιπαραθέσουμε? Να πάμε για ταινία, να φάμε σουβλάκια, άντε και μια βολτα παραλία??

Το ίδιο και για 15αυγουστο, πρωτομαγιά, 25 Μαρτίου κ.τ.λ.

....Κοροιδέυουμε τα παλιά αλλά εμείς δεν έχουμε κάτι να αντιπροτείνουμε ώστε να ομορφήνει έστω και λίγο η άχαρη ζωή μας!!!

Δημοσ.

πιστευω πως αν μαθεις στα παιδια σου να σεβονται τον εαυτο τους και τους αλλους,να μην ειναι δηθεν,και να ξερουν την ιστορια τους θα μαθουν και τα εθιμα,και οτι πρεπει να ξερει καποιος για το λαο του...

Δημοσ.

Η οικογένεια είναι ένας αστικός θεσμός, εγωιστικός και οπορτουνιστικός. Αποτελεί την πρώτη απόπειρα εκμάθησης στο παιδί των εξουσιαστικών μηχανισμών (πριν το σχολείο) μετατρέποντας το σε αβουλο πλάσμα της καταναλωτικης κοινωνίας .(παλιά υπήρχαν οι φεουδάρχες, το ιερατείο ). Το παιδί είναι υποχρεωμένο να ακολυθεί τους κανόνες της οικογένειας και να προοδέψει είτε σε αθλήματα , είτε σε σχολεία και σε ψευτοτέχνες (παρδαλή ζωγραφική, στρατευμένη λογοτεχνία) έτσι είτε γίνεται η ψευτοεπαναστάτης του κώλου διαβάζοντας μπουκόφκσι ή σκατοσυντηρητικούρα που δουλεύει για το αφεντικό και μόνο του όνειρο η απόκτηση υλικών αγαθών.

Αυτά για την οικογένεια. Οι γονείς είναι καθαρά προσωπικό θέμα πχ αλλες αξίες δινει ο κάθε γονέας στο παιδί του πχ άλλες αξίες θα δώσει το λαμόγιο (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) και άλλες ο βιοπαλαιστής πολύτεκνος πατέρας. Δηλαδή ο γκανγκστερ είναι λογικό να δώσει κάποιες αρχες στο παιδι του που δεν είναι αποδεκτές από τη μικροαστική τάξη αλλά η ίδια αυτή αποδέχεται το δικηγόρο υπερασπιστή εμπόρων ναρκωτικών κ βιαστών, το μηχανικό που καταπατάει τη γη, το γιατρό που ζητάει φακελάκι. Αυτοί τι μήνυμα θα περάσουν στα παιδιά τους?

Δημοσ.

εγω νομιζω η οικογενεια ειναι πολυ σημαντικη και αν μεγαλωσει σωστα το παιδι, τοτε δεν εχει να φοβηθει τιποτα...

εννοειται οτι χρειαζονται κανονες μεσα στην οικογενεια οπως και στην κοινωνια αλλωστε.

αφεντικο7 φαντασου να μην υπηρχαν κανονες θα ηταν ακομα πιο χαος απ οτι ειναι....

επισης νομιζω οτι οι συγκρουσεις μεταξυ γονεων επηρεαζουν πολυ το παιδι και αν δεν το δειχνει τοτε θα το δειξει οποσδηποτε αργοτερα γιατι ολα αυτα μενουν στο κεφαλακι του...

θελει πολυ προσοχη λοιπον... ναι μεν αγαπη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι του κανουμε ολα τα χατηρια και δεν εχουμε κανονες στο σπιτι. και αν δεν το καταλαβαινει τοτε, θα το καταλαβει μετα οτι ολα αυτα ηταν για το καλο του... :D

Δημοσ.

τι να σας πω ρε παιδια?

δεν θεωρω πως η οικογενεια πρεπει να λειτουργει με κανονες, αλλα με αρχες

για μενα αυτη η διαφορα ειναι τεραστια

κανονες σημαινει : να εισαι σπιτι στις 01:00 (= δεν σε εμπιστευομαι και θελω παντα να ξερω τι κανεις)

αρχες ειναι : παρε με τηλεφωνο για να μην ανησυχω (= παρε με τηλεφωνο για να μην ανησυχω)

προσωπικα ποτε δεν μου επιβληθηκε τιποτα

ουτε περιορισμος εξοδου, ουτε τιμωρια κλπκλπκλπ

εμαθα μεσα απο την ισοτητα, η γνωμη μου μετρουσε καθως και το ποσο καταλαβαινα τι γινοταν στην οικογενεια

μαθαινα γιατι πρεπει να γυριζω σπιτι στις 1 και να το κανω για μενα και οχι οτι επρεπε να γυριζω σπιτι στις 1και να το κανω γιατι το ειπε η μαμα.

Θεωρω πως οι κανονες μπορουν να προκαλεσουν αισθημα ανασφαλειας στο παιδι, αισθημα παντοδυναμιας στο γονεα, και κατα συνεπεια τεταμενο κλιμα οταν οι ρολοι τεινουν να ανατραπουν.

πρεπει να εισαι φιλελευθερος για μεγαλωσεις ελευθερα παιδια

και θεωρω πως λιγη ελευθερια ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται η συγχρονη κοινωνια

Δημοσ.

Μιας και λέγαμε για "παράδοση" πάντως, η γενιά των πατεράδων μας (σημερινοί 40-60 περίπου), είναι αυτή που διέλυσε ένα σωρό έθιμα και παραδόσεις και οδήγησε μοναδικά κομμάτια του λαϊκού μας πολιτισμού σχεδόν στην εξαφάνιση.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά είναι η ΔΙΚΙΑ μας γενιά αυτή που αναβίωσε ένα σωρό πράγματα.

Δημοσ.
Μιας και λέγαμε για "παράδοση" πάντως, η γενιά των πατεράδων μας (σημερινοί 40-60 περίπου), είναι αυτή που διέλυσε ένα σωρό έθιμα και παραδόσεις και οδήγησε μοναδικά κομμάτια του λαϊκού μας πολιτισμού σχεδόν στην εξαφάνιση.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά είναι η ΔΙΚΙΑ μας γενιά αυτή που αναβίωσε ένα σωρό πράγματα.

Interesting.

Μπορείς να δώσεις μερικά παραδείγματα?

Δημοσ.
Interesting.

Μπορείς να δώσεις μερικά παραδείγματα?

Βασικά η γεννιά των γονιών μας άρχισε τη μεταβατική περίοδο της διάλυσης και απαξίωσης εθίμων. Δεν μας τα μετέδωσαν με σωστό τρόπο ώστε να μπορούμε μέσα από αυτά να εκφραστούμε. Ούτε μας έδωσαν τα εφόδια να δημιουργήδουμε δικά μας. Εδώ ακόμα και το τραγούδι έχει πεθάνει. Κουλτούρα μηδέν στην Ελλάδα του 2008.

Δημοσ.

εγω δεν καταλαβα οταν λες οτι δεν μας μετεδωσαν οι γονεις μας κατι αλλα εμεις τελικα αναβιωσαμε ενα σωρο πραγματα....

αυτο πως γινεται ρε παιδια???

Δημοσ.
εγω δεν καταλαβα οταν λες οτι δεν μας μετεδωσαν οι γονεις μας κατι αλλα εμεις τελικα αναβιωσαμε ενα σωρο πραγματα....

αυτο πως γινεται ρε παιδια???

Τίποτα δεν αναβιώσαμε, απλά προσπαθούμε να εντοπίσουμε την ταυτότητά μας!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...