Προς το περιεχόμενο

Οι γονεις μου κι εγω

zalita

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λενε πως οι γενιες αλλαζουν. Καποιοι λενε προς το καλυτερο και καποιοι αλλοι προς το χειροτερο. Ας δουμε λοιπον σε ποια πραγματα βελτιωθηκαμε σε σχεση με τους γονεις μας και σε ποια μειναμε πισω σε σχεση με αυτους. Αρχιζω λοιπον και περιμενω και τις δικες σας εξομολογησεις. Για να δουμε βελτιωθηκαμε καθολου?

Οι γονεις μου πεταγαν απο το παραθυρο του αυτοκινητου μας τα χαρτακια που δεν θελαμε πια. Εγω δεν το διανοουμαι καν. Συμβαλω ετσι στον πολιτισμο και στο περιβαλλον.

Οι γονεις μου ξερουν την Μεγαλη Εβδομαδα ποτε στολιζεται ο Επιταφιος, ποτε βαφουν αβγα ποτε γινεται η περιφορα και ποτε η Αποκαθηλωση. Εγω ξερω μονο να πηγαινω 11.55 στην εκκλησια και να φευγω 12.02. Αληθεια στα παιδια μου τι θα μαθω? Και οχι για να τα κανω καλους χριστιανους γιατι σιγουρα δεν ειναι αυτος ο τροποσ. Αλλα γιατι οταν χανουμε τα εθιμα μας χανουμε την ταυτοτητα μας. Και ξερετε εχουμε και φιλοδοξους γειτονες.

Περιμενω λοιπον...

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και ξερετε εχουμε και φιλοδοξους γειτονες.

Και θέλουν να μας φάνε τον επιτάφιο :lol::lol::lol:

Δημοσ.

Οι γονεις μου πεταγαν απο το παραθυρο του αυτοκινητου μας τα χαρτακια που δεν θελαμε πια.

πιστεψέ με αυτό το κάνουν πάααααρα πολλοί σήμερα...

Δημοσ.
Αλλα γιατι οταν χανουμε τα εθιμα μας χανουμε την ταυτοτητα μας.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας να αναβιώνονται παλιότερα έθιμα τα οποία υποτίθεται εμπλουτίζουν τον πολιτισμό μας και έτσι... Δυστυχώς αυτο που θα μας κάνει να χάσουμε την ταυτοτητά μας ως άνθρωποι , κατα την αποψή μου, είναι να βλέπω αυτους τους "φιλόδοξους" να μασκαρεύονται με τραγιάσκες , να κρεμάνε κουδούνες και να γυρίζουν τους δρόμους μουγκρίζοντας και ανακράζοντας. :fear:

Μην ανησυχείς για τα παιδιά σου zalita , θα μπορείς να τους μάθεις την αγαπη ξέρω γω και χωρις αυτα τα περιττά πράγματα που δεν γέμιζαν την δική σου ζωή!

(Ρε πως το είπα ετσι αυτο το τελευταίο ! πσσσσσ... )

:P

Δημοσ.

Βρισκω τους γονεις μου περισσοτερο προχωρημενους απο εμενα.

Ανεξαρτοποιηθηκαν πολυ γρηγοροτερα, και στην ηλικια μου ειχαν ηδη την οικογενεια τους απογαλακτησμενοι πληρως απο τις δικες τους.

Οπωσδηποτε συνεβαλε το γεγονος οτι στη γενια τους ενα πτυχιο ειχε πολυ αμεσοτερη "αποσβεση"-αν το πω κυνικα-στην αγορα εργασιας, και επιπελον ηταν μιας πιο προσγειωμενης και λιγοτερο καλομαθημενης αντιληψης οτι για να ξεκινησεις το σπιτι σου δεν χρειαζοταν να εχει πρωτα μεσα ολα τα κομφορ.

Συγκρινοντας τους λοιπον στις αντιστοιχες φασεις με τη δικη μου τους βρισκω στα ουσιαστικα και βασικα της ζωης πιο μαγκες ως προς το τελικο αποτελεσμα, χωρις αυτο να σημαινει πως θεωρω τον εαυτο μου οκνηρο, καθε αλλο.

Απο εκει και μετα σε θεματα γενικοτερης θεωρησης της ζωης, ακριβως επειδη σπουδασαν, παντρευτηκαν απο ερωτα, επελεξαν να κανουν την οικογενεια τους βασισμενοι στις δυναμεις τους χωρις να δινουν σημασια σε μικροαστικα και τυπολατρικα κολληματα, το μετεδωσαν σε εναν σημαντικο βαθμο και σε μενα, οποτε στο σημειο αυτο δεν βρισκω καποιο χασμα στις αντιληψεις μας και σε καποιες καθημερινες συνηθειες. Δεδομενου δε οτι ειναι ελευθεροι επαγγελματιες με απασχοληση που εχει εξελιξεις, ειναι αρκετα κοντα μου και σε θεματα τεχνολογιας. Οκ, δεν ειναι θαμωνες στο insomnia, αλλα μια χαρα στελνουν το emailακι τους, μια χαρα κατεβαζουν τη μουσικη τους, και βλεπουν στο τσακιρ κεφι και το youtube τους και το prison break τους. Το κακο ειναι οτι δεν τους βλεπω ποτε να συνταξιοδοτουνται, μαλλον θα μουμιοποιηθουν για να παραμεινουν ενεργοι και ο πατερας μου "απειλησε" πως θα θηλασει και τα παιδια μου. Κυριλε, μουχαχαχαχα.

Δημοσ.
Οι γονεις μου ξερουν την Μεγαλη Εβδομαδα ποτε στολιζεται ο Επιταφιος, ποτε βαφουν αβγα ποτε γινεται η περιφορα και ποτε η Αποκαθηλωση. Εγω ξερω μονο να πηγαινω 11.55 στην εκκλησια και να φευγω 12.02. Αληθεια στα παιδια μου τι θα μαθω? Και οχι για να τα κανω καλους χριστιανους γιατι σιγουρα δεν ειναι αυτος ο τροποσ. Αλλα γιατι οταν χανουμε τα εθιμα μας χανουμε την ταυτοτητα μας. Και ξερετε εχουμε και φιλοδοξους γειτονες.

Περιμενω λοιπον...

Oι "φιλόδοξοι" γείτονες που λες, φιλοδοξούν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. , να επιβιώσουν, να βρουν καφάλαια, ν' αναπτυχθούν μπλαμπλαμπλα. Δε νομίζω να τους παίρνει ούτε στη θεωρία, ούτε στην πράξη, να κάνουν επεκτατικές κινήσεις. Κι αν ακόμα κάνουν, δεν βλέπω το πως τα παιδιά σου θα γίνουν καλύτεροι υπερασπιστές του σπιτιού τους, αν μάθουν πότε βάφονται τα πασχαλινά αυγά, ΕΙΔΙΚΑ στις μέρες μας (παγκοσμίως). Πιο πολύ εσωτερική - και δη "θρησκευτική" - διαδικασία είναι η τήρηση των εθίμων σχετικών με την πίστη, παρά ενδυναμώνει τα εθνικά πιστεύω (μη σου πω ότι όσο περναν τα χρόνια, τόσο μεγαλώνει η αμφισβήτηση σε σχέση με το "φαίνεσθαι" της θρησκευτικής πρακτικής, και της "αλήθειας"). Με άλλα λόγια, όσο πιο πολύ "ποδηγετούνται" οι νεότεροι, τόσο απομακρύνονται. Εκτός κι αν πάμε να φτιάξουμε "στρατιωτάκια" και "φιλήσυχους πολίτες" με το στανιό - κατάσταση που βίωσε η γενιά των γονιών σου, που είτε με νόμους καταστέλετο η "διαφορετικότητα", ή με μια κοινωνική ομερτά και περιθωριοποίηση (το να διαφοροποιήσαι από τις κοινωνικές συμπεριφορές, ισοδυναμούσε με έγκλημα).

Μάθε στα παιδιά σου τα έθιμα που εσύ νιώθεις, κι ασ' τα να επιλέξουν. Διάβαζε τους- ή παρότρυνέ τους να διαβάζουν ιστορία και πολιτική, και σαν Έλληνες του σήμερα νομίζω θα είναι αρκετά συνειδοτοποιημένοι, αν χρειαστεί να κληθούν να προασπίσουν (shit...) την εδαφική μας ακεραιότητα. Αν τους μάθεις όμως ότι απλά έχουμε "νηστικούς γείτονες", τότε θα "φτιάξεις" γραφικούς πολίτες, σαν διάφορους που βλέπουμε κι ακούμε, που δεν αποκλείεται και να συμβάλλουν στο να καταλήξουμε εθνικά, σ' επικίνδυνα μονοπάτια....

Δημοσ.
Οκ, δεν ειναι θαμωνες στο insomnia, αλλα μια χαρα στελνουν το emailακι τους, μια χαρα κατεβαζουν τη μουσικη τους, και βλεπουν στο τσακιρ κεφι και το youtube τους και το prison break τους.

Και τι, λίγο το έχεις αυτό; Περι χάσματος δηλαδή και ο αδερφός μου με παίρνει τηλέφωνο όπου μένει σε άλλη πόλη και με ρωτάει που αποθήκευσε τα downloads του.! :fear: μην φανταστείς τίποτα τρομερά πράγματα, με πολύ ζόρι τον κατάφερα να βάλει το παλιοemule, διαφορετικά για utοrrent και τα συναφή ; Ω , καλά ! ....

Κολλητός , με παίρνει πάλι στο τηλέφωνο γιατι δεν ξέρει να αντιγράψει ένα cd με φωτογραφίες στο pc του. Το οποίο pc του είναι ένα ιδιαίτερο εκθεσιακό κομψοτέχνημα...

και για τους δύο έιμαι ο Θεός των υπολογιστών , ..οπου νταξει ειμαι Ο άσχετος!

Πολύ προχώ οι γονείς σου , πολύ προχώ..

Δημοσ.
Νόμιζα ότι μιλάτε για το περιοδικό.Τώρα τι να το κάνω... πφφφφφφφ

To περιοδικό είναι "το παιδί μου και εγώ" αλλα κοντά έπεσες! :devil:

Δημοσ.
To περιοδικό είναι "το παιδί μου και εγώ" αλλα κοντά έπεσες! :devil:

Δεν υπάρχει και "Οι γονείς μου κι εγώ" ? Τόσο έξω έπεσα?

Δημοσ.

"Το αδερφάκι σας και η μπρίζα: συμβουλές κληρονομιάς"

"Πως να κάνετε το μπαμπά να σας πάρει όλο το σετ τρανσφόρμερζ"

"Η κρεββατοκάμαρα των γονιών και πως να μην μείνετε απ' έξω"

"Πέντε χρονών: 10 λόγοι για να φοράτε ακόμα πάνα"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...