marantonis Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 http://www.imdb.com/title/tt0808279/ Ως τώρα ξέραμε ότι ο Χίτσκοκ είναι ο μόνος σκηνοθέτης που έκανε ριμέικ σε δική του ταινία με τον "Άνθρωπο που Ήξερε Πολλά". Τώρα και ίσως να μην είναι εντελώς τυχαίο, έρχεται να προστεθεί και ο Μίκαελ Χάνεκε. Δέκα χρόνια μετά το μοναδικό και αλησμόνητο " Funny Games", μια ταινία για την οποία κανείς δεν μπορεί να έχει ουδέτερη άποψη, ο Αυστριακός σκηνοθέτης διασχίζει τον Ατλαντικό και ξαναφτιάχνει το αριστούργημα του πλάνο-πλάνο και σκηνή-σκηνή (ακόμα και το σπίτι με τον κήπο μοιάζει υπερβολικά μ' αυτό της πρώτης ταινίας), αλλά αυτή τη φορά, στα αγγλικά με γνωστούς πρωταγωνιστές και τον Ντάριους Κόντζι στη διεύθυνση φωτογραφίας. (by movieplace.gr) Μου αρεσε αν και νομιζω οτι εκτος απο horror/thriller ειναι και κωμωδια. Εγω τουλαχιστον γελασα σε αρκετες στιγμες. Αυτη η πρωτoτυπη ταινια εχει εναν παραξενο τροπο να σε ξαφνιαζει, να σε τρομαζει, να σε κανει να γελας και να σε εκνευριζει οταν πρεπει. Κατα γενικη ομολογια, να παιζει με τα νευρα σου. απο μενα 7,5/10 Love it or hate it
konnak Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Hate it. Σόρρυ αλλά περνάω φάση που κάτι τέτοια εγχειρήματα μου θυμίζουν τη ρήση του Woody Allen: "Αν κανείς ανέβει σε μια σκηνή και ξεράσει, πάντα θα βρεθεί κάποιος να πει ότι αυτό είναι τέχνη". Δεν έχω δει την πρωτότυπη αλλά η φετινή μόνο ως (κακό) αστείο μπορεί να εκληφθεί. Και δεν έχει και credits στο Click για το "μαγικό" τηλεκοντρόλ. Ήμαρτον. -10/10 για μένα. ΥΓ: Καλό θα ήταν να μην αντιγράφεις plot outlines από αλλού. Εκτός αν είσαι ο ίδιος που το έχει γράψει εκεί που το (ξανα)είδα γραμμένο (χλωμό).
marantonis Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Hate it.ΥΓ: Καλό θα ήταν να μην αντιγράφεις plot outlines από αλλού. Εκτός αν είσαι ο ίδιος που το έχει γράψει εκεί που το (ξανα)είδα γραμμένο (χλωμό). Νομιζω πως απο τη στιγμη που αναφερω την πηγη ειμαι καλυμενος...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Νομιζω πως απο τη στιγμη που αναφερω την πηγη ειμαι καλυμενος... Πού ακριβώς αναφέρεις την πηγή; Εκτός αν θεωρείς "πηγή" το imdb.com
Sellers Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Εμένα πάλι μπορώ να ω ότι μου ψιλοάρεσε το έργο... Σε κάποια σημεία βέβαια πήγαινε πολύ πολύ αργά αλλά γενικά πέρασα καλά. Η σκηνή με το τηλεκοντρόλ με άφησε μ@λ@κ@.
marantonis Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Αναφέρει το movieplace.gr Ακριβώς αυτο
KaizerSoze Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ, τα τυπακια αμα τα δω στον δρομο τους σκαω 2 μπουκετα ανετα. Βεβαια αντιστοιχη Ελληνικη δεν παιζει, στου Ελληναρα το σπιτι τα δυο ΒΠ πουστρακια δεν την εβγαζαν 5λεπτο, θα τρωγανε ενα ΠΣΚ ξυλο ο καθενας τους. Ωραιες σκηνοθετικες επιλογες οπως first person συνομιλια του πρωταγωνιστη με τον θεατη και φυσικα η σκηνη με το τηλεκοντρολ αλλα ειχε 2 μεγαλα μειον -Μασημενη τροφη τα games του τιτλου, δλδ δεν ειχε κατι ενδιαφερον σαν game, περιμενα να βαζουν τον ενα να κανει πραγματα στον αλλο, εδω για να καταλαβω οτι "παιζουν" επρεπε να το πει ενα απο τα δυο emo -Αμασητο και ακομα μεσα στο σελοφαν και κλεισμενο το target της ταινιας. Καποια στιγμη νομιζα πως ηταν κατα του καθωσπρεπισμου και της επιφανειακης τελειοτητας και ευγενειας αλλα τελικα κατι για μεταφυσικες και fictional βιες διαβαζω που φανηκαν που?Σε 10'' με το τηλεκοντρολ και 5 σκορπιους διαλογους στην βαρκα στο τελος και μαλιστα χωρις νοημα Ποζερια πολυ. Ωραια ποζερια δεν λεω αλλα ποζερια non the less ΥΓ. ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΧΑΝΕΚΕ για την σκηνη με το τηλεκοντρολ. Βλαμενε, υπαρχει καποιος λογος που εχουμε την "νεμεση" στο θεατρο και το σινεμα. Ναι, οκ, το καταλαβαμε, παιζεις funny games με εμας, πανω που ειπαμε "παρτα ρε καριολη" μας το πηρες πισω, αλλα σαλτα και χεσου τωρα κομπλεξικε, ποζερι
Sellers Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 τα τυπακια αμα τα δω στον δρομο τους σκαω 2 μπουκετα ανετα. ANETA Βεβαια αντιστοιχη Ελληνικη δεν παιζει, στου Ελληναρα το σπιτι τα δυο ΒΠ πουστρακια δεν την εβγαζαν 5λεπτο, θα τρωγανε ενα ΠΣΚ ξυλο ο καθενας τους. Στάνταρ. Απο την πρώτη στιγμή με τα αυγά είχαν πάρει πόδι. Είτε επειδή τους έπεσαν είτε (σε περίπτωση σαρακατσάνου) επειδή τους τα ζήτησαν...
momotis Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Πολυ καλο το remake της ταινιας, Ειδικα το τελος ηταν ολα τα λεφτα! Η σκηνη με το μπαλακι του γκολφ στο σαλονι ηταν απο τις καλυτερες. Λιγη περισσοτερη βια και σαδισμο να ειχε θαταν..Αριστουργημα! 8/10.
tzinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 ειδα σε 2 εκμπομπες (jimmy kimel live kai ston jay lenno)την ναομι γουατς να μιλαει για αυτην την ταινια και μου φανηκε ενδιαφερον. Μαλιστα οπως ελεγε η ναομι η ταινια αυτη ειναι ενα ψυχολογικο παιχνιδι προκλησης προς τον θεατη και ουσιαστικα μια κριτικη για την εξαρση βιας στις ταινιες. Ο σκηνοθετης μαλιστα με τεχνασματα (οπως το να μιλανε προς την καμερα σαν να σε καλουνε να διαλεξεις τι να γινει) ηθελε να κανει τον κοσμο να αισθανεται υπευθηνος για το ξεσπασμα βιας και για το πως διασκεδαζει με τετοιες ταινιες. Κατι τετοια ομορφα τελως παντον θυμαμαι να λεει η ΘΕΑ ναομι. ΧΜΜΜΜ ναι, ενδιαφερον ακουγοτανε και εβαλα να την δω. Τελικα ηταν πολυ μακρια απο αυτο που περιμενα, δεν υπηρχε σωστο ιντερακτιον, δεν ειχε ενδιαφερον, δεν σε εκανε να αισθανεσαι ενοχος, ουτε καν μιλουσαν σε πολλες σκηνες στο κοινο ( 1-2 φορες εγινε το τεχνασμα και δεν ηταν και εντυποσιακο). Οι 2 πουστρες μιλουσαν εξευγενισμενα αντιπροσοπευοντας ενα middle-high class society (προφανος θεωρει οτι αυτοι οι βαρεμενοι αριστοκρατες υποθαλπτουν την βια περισοτερο απο αλλους), προσπαθοντας να μεταφερουν την ιδεα του σκηνοθετη, να μας υπενθημσουν οτι αναζητουμε διασκεδαση στην βια και οτι ειναι σημαντικο να βασανισουν την οικογενεια με τα διαφορα παιχνιδια τους γιατι κατι τετοιο θα ικανοποιουσε τον θεατη.Τελικα ηταν μια φλωρικη αδιαφορη ταινια με ενοχλητικους χαρακτηρες και μηδεν ουσια. Περα απο την γενικη ιδεα δεν υπηρχε ενα υποβαθρο να τη στηριζει, μια αναλυση, μια εξερευνηση του τι φταει, τι μπορει να γινει....ηταν απλα ενα statement που δεν χρεαιζοτανε ταινια για να διαπιστωθει. Αυτο που μας περναει ειναι ρηχα και θα μπορουσε να τα αναφερει και σε μια παραγραφο απο την στιγμη που δεν μπενει στον κοπο να το προχορησει παραπερα. Στην τελικη καταφερνει να φτιαξει ενα φαστ φουντ θριλλερ σαν αυτα που προσπαθει να κρινει!
GeorgeVls Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Εμενα μου φανηκε ξεπερασμενη σκηνοθετικα. Αργη σε καποια σημεια που αναγκαστηκα να πατησω το fast forward. Αν και δεν εχω δει την προτοτυπη, ειχα την εντυπωση οτι εβλεπα μια 'παλια' ταινια. Μου αρεσε οπως προειπατε τα σημεια που γυρνουσαν στην καμερα και μιλουσαν σαν να κανουν παιχνιδι με τον θεατη, αλλα και το σημειο με το τηλεκοντρολ, που μου αρεσε και με εκνευρισε ταυτοχρονα. Ισως να περιμενα λιγο περισσοτερη παρανοια απο μια τετοια ταινια. Απο μενα 6,5/10.
darth_revan Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Δημοσ. 30 Απριλίου 2008 Εγώ παιδία πήγα και είδα αυτήν την ταινία μετά από παρότρυνση ενός φίλου. Δεν είχα ακούσει λεπτομέρειες και αναλύσεις, πήγα σχεδόν με το ζόρι. Τελικά όμως η ταινία με κέρδισε και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά. Λίγες μέρες μετά έτυχε να παίζει στην ΕΤ1 το παλίο έργο και είδα λίγο και από αυτό. Προσωπικά η US εκδοχή μου άρεσε πιο πολύ, γιατί οι "κακοί" μου φάνηκαν πιο μυστηριώδεις. ΧΜΜΜΜ ναι, ενδιαφερον ακουγοτανε και εβαλα να την δω. Τελικα ηταν πολυ μακρια απο αυτο που περιμενα, δεν υπηρχε σωστο ιντερακτιον, δεν ειχε ενδιαφερον, δεν σε εκανε να αισθανεσαι ενοχος, ουτε καν μιλουσαν σε πολλες σκηνες στο κοινο ( 1-2 φορες εγινε το τεχνασμα και δεν ηταν και εντυποσιακο). Κοίτα, γενικά πιστεύω ότι όσο λιγότερα πράγματα ακούς για μια ταινία πριν πας να τη δεις, τότε τόσο το καλύτερο. Όσες φορές έχω ακούσει από φίλους ή από κριτικές πολύ καλά λόγια για κάποια ταινία, συνήθως στο τέλος διαπιστώνω ότι δεν έχει αυτό το κάτι που περίμενα να δω. Ο λόγος είναι γιατί οι καλές κριτικές ανεβάζουν τις προσδοκίες μου και σε όλη τη διάρκεια της ταινίας είμαι σε μια διαρκή αναμονή για κάτι ακόμα καλύτερο. Πέρα από αυτό, στη συγκεκριμένη ταινία αν έχεις ακούσει από πριν ότι ο σκηνοθέτης παίζει μαζί σου, είναι αναμενόμενο ότι δεν πρόκειται να σε εντυπωσιάσει. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρχει κάποια περισσότερη "διαδραστικότητα" με το θεατή και τα δυο-τρια σημεία που ο κακός "επικοινωνούσε" με το κοινό έπαθα πλάκα, πολύ απλά γιατί δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Anyway, ο καθένας έχει την άποψή του! Δεν την θεωρώ και την καλύτερη ταινία που έχω δει, παρόλα αυτά την είδα χωρίς πρόβλημα (παρόλο που πήγα σχεδόν με το ζόρι). Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν τα σκηνοθετικά παίχνιδια, τα οποία μπορούσαν να βάλουν σε σκέψεις το θεατή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.