k_dinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Εχω παρει τον επεξεργαστη E8400 και η μητρικη ( asus P5N-D) μου βγαζει σημα για την θερμοκρασια μολις ξεπερναει τους 45c Ειναι κοντα στους 50, ειναι κακο αυτο? Στην σελιδα της intel παντως λεει οτι αντεχει μεχρι και 74c http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPL# To ιδιο συμβαινει και με τις RAM.. Και να σκεφτει κανεις οτι εχω βαλει και καλο κουτι..
antonl Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Κακό δεν είναι. Εξαρτάται βέβαια αν μιλάς για idle ή για full load. Btw έχουν αισθητήρες θερμοκρασίας και οι μνήμες;
k_dinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Για idle λεω, δεν του εχω βαλει ακομα παιχνιδια , φοβαμαι!! Οσο για τις RAM εκανα λαθος, γραφει ΜΒ, οποτε εννοει τη μητρικη.. Σε τι ευρος πρεπει να κυμαινεται η θερμοκρασια?
antonl Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δεν ξέρω αν υπάρχει ένα απόλυτο όριο για το ποια πρέπει να ναι η μέγιστη θερμοκρασία αλλά πιστεύω πως κάτω από τους 60C (σε full load) είσαι ΟΚ. Και 70+ να πάει δεν θα καεί αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο για την μακροζωία του. Το Thermal Specification που αναφέρεται στο link που παραθέτεις δεν ξέρω τι ακριβώς είναι (δε διάβασα και πολύ την επεξήση του ). Πάντως για τον δικό μου (o/ced E6600) βγάζει 60C και εμένα είναι σε idle @ 55C και σε full load φτάνει @ 66C (αυτήν την εποχή). Ίσως παραπάνω πληροφορίες μπορεί να σου δώσει κάποιος κάτοχος του E8400.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 αρκετοί Ε8xxx είχαν ελαττωματικούς sensors θερμοκρασίας...με αποτέλεσμα να δείχνουν μεγαλύτερη από την πραγματική τους θερμοκρασία... κάπου διάβασα ότι το Real Temp δείχνει εκτός από την θερμοκρασία αν είναι ελαττωματικός ο sensor αυτός...
k_dinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δηλαδη να τον επιστρεψω τον υπολογιστη? Το Real Temp ειναι καποιο προγραμμα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 ναι είναι πρόγραμμα σαν το Core Temp... κάποιοι λένε ότι μπορείς να το δώσεις για RMA...αλλά όχι 100% σίγουρο
k_dinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 To δοκιμασα το RealTemp 2.41, οντως δειχνει αλλες θερμοκρασιες, με διαφορα περιπου 8 βαθμους. Ηρεμησα λιγο, γιατι οταν πηρα τον υπολογιστη εβαλα μονος μου αυτη την παστα, και φοβομουν μηπως εκανα καποιο λαθος! Οι οδηγιες λενε να βαλω μια πολυ λεπτη γραμη στον επεξεργαστη, ενω η παστα που ειχε πριν τον καλυπτε ολο..
telegamesvg Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Mα πρεπει να τον καλυπτει ολον , αλλα με ενα λεπτο στρωμα ...
Skylined Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Τώρα εξηγείται. k_dinos αν δε καλύψεις σωστά τον επεξεργαστή με πάστα έχεις ανεβασμένες θερμοκρασίες.
k_dinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Εβαλα οση ελεγαν οι οδηγιες (σελ 4): Put a very thin line in close proximity to the center of the heatspreader as depicted in red, like the photo at left. Να το ανοιξω να βαλω και αλλη?
antonl Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 [...]Οι οδηγιες λενε να βαλω μια πολυ λεπτη γραμη στον επεξεργαστη, ενω η παστα που ειχε πριν τον καλυπτε ολο.. Όταν κουμπώνεις την ψύκτρα, η λεπτή αυτή γραμμή που έβαλες απλώνεται σε όλη την επιφάνεια του καπακιού του επεξεργαστή.
Skylined Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δηλαδή εξαπλώνεται η πάστα λόγω της πίεσης και καλύπτει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια; Δεν το έχω δοκιμάσει. Μέχρι τώρα κάλυπτα όλη την επιφάνεια μ' ένα λεπτό στρώμα. Πάντως μια που το έφερε η συζήτηση όταν ο επεξεργαστής παρουσιάζει αυξημένες θερμοκρασίες μπορεί η πάστα που χρησιμοποιούμε να είναι κακής ποιότητας ή να χρειάζεται αλλαγή μετά από κάποιους μήνες ή μπορεί να μην έχει καθήσει καλά η ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή.
antonl Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δηλαδή εξαπλώνεται η πάστα λόγω της πίεσης και καλύπτει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια; [...] Ακριβώς. Άλλοι προτείνουν τη μέθοδο που ανέφερε ο k_dinos άλλοι να βάλεις 3 σταγόνες αλοιφής μεγέθους ρυζιού κοντά στο κέντρο του καπακιού κι άλλοι ένα λεπτό, ομοιόμορφο φιλμ αλοιφής με τη χρήση "σπάτουλας" ή "γαντιού". Όλες οι μέθοδοι αν γίνουν σωστά το ίδιο αποτέλεσμα έχουν.
k_dinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Οποτε καλα την εχω βαλει την παστα. Και απο την στιγμη που το RealTemp μου βγαζει χαμηλοτερες θερμοκρασιες, μηπως εχει προβλημα ο επεξεργαστης? Λετε να παρουσιασει κατι αλλο στο μελλον?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.