palawiaris Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Και εγώ ιντελάκιας πάντα.Αλλά οι καιροί αλλάζουνε και με τις ακρίβειες που υπάρχουν + το ότι δώσαμε ένα κάρο λεφτά και στους 2 και δεν πάει άλλο να τους τα ακουμπάμε συνέχεια,ψήφο στον καλύτερο σε σχέση απόδοσης/τιμής.Όποιος και αν είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Πάντως δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αν ήταν να αναβαθμίσω και αυτό το "σαράβαλο" με τους 4 παρά κάτι πυρήνες αποδεικνύονταν αξιόπιστο και συμφέρων, θα το αγόραζα. Εννοείται ότι θα κοσκίνιζα το Internet πρώτα για να διαβάσω τις τυχών υπάρχουσες γκρίνιες. Μαζι σου 100% , με τη μονη διαφορα οτι και τα τεστ αποδικνυουν οτι προκιται για σαραβαλο, και τιποτα περισσοτερο (σε σχεση παντα με τον ανταγωνισμο, γιατι τι θεωρηται καλο και τι κακο εχει σχεση με το τι παιρνεις απο την αντιπαλη εταιρια με τα ιδια λεφτα). κατα τα υπολοιπα δεν προκειται για fun boys ,ουτε επιθυμει κανεις να κλεισει η amd. Το pc που γραφω αυτη τη στιγμη ειναι με amd απο το οποιο ειμαι υπερευχαριστημενος. Cpu 4ετιας + , ομως οταν οντως αξιζε. Δηλαδη τι πρεπει να γραφουμε, παρτε σημερα amd για να μην κλεισει η εταιρεια? Μακαρι να συμβει αυτο. Μακαρι να πατε και να παρετε αν ειναι δυνατον ολοι amd. Να δειτε για ποτε θα φτηνεινει η intel τους επεξεργαστες τις και θα βγαλει και πολυ καλυτερους πολυ γρηγορα. Δυστυχως ομως, οι πολοι ασχετοι τελειωσαν. Μπορεις να κοροιδευεις πολους για λιγο καιρο, ή λιγους για πολυ καιρο, δεν γινεται ομως να κοροιδευεις πολους για πολυ καιρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Αγαπητέ και φίλε oldnew έχεις πλημμυρίσει το νήμα με συναίσθημα. Μήπως θέλεις να αντιπαραθέσεις και λίγη λογική στα επιχειρήματα του talos_2002; Και επίσης να μας αποδείξεις με συγκριτικά και νούμερα τί εννοείς όταν χαρακτηρίζεις "σαράβαλα" τους επεξεργαστές της AMD; Δε νομίζω πως τα "ΠΑΟΚ ΟΛΕ" συνιστούν εποικοδομητική κουβέντα στο insomnia.gr. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Να καθισω αυτη τη στιγμη να σου βρω test που εχω διαβασει, νομιζω οτι και εσι μπορεις να τα βρεις και να βγαλεις συμπερασμα. (Για να ειμαι ηλικρηνης περισσοτερο εχω διαβασει για 4πυρινους amd versus 4πυρινους και 2πυρινους intel παρα τοσο πολυ για τους 3πυρινους). Αλλα εδω δεν στεκονται οι 4πυρινοι amd απεναντι ουτε στους 2πυρινους intel στις περισσοτερες εφαρμογες , και ακομα περισσοτερο overclockαρισμενοι και οι 2. Δεν ειμαι funboy καμιας ,και αν υπηρξα στο παρελθον ,ηταν της amd και οχι της intel οπως πολοι καταλαβαν. Απο την εποχη που ακομα οι πωλητες υπολογιστων ελεγαν μην παιρνετε amd γιατι ζετενονται πολυ και καιγονται αυτοι, κατι που μπορει να συνεβαινε καποτε, αλλα η amd ειχαν φτασει να θερμενονται λιγοτερο να ειναι γρηγοροτεροι και φτηνοτεροι, και ο κοσμος αγοραζε intel και οι πωλητες θαβαν ακομα για χρονια την amd. Tοτε υποστηριζα amd με τα 1000 γιατι ηταν καλυτεροι. Σημερα τι να γραψω δηλαδη? Οτι εξακολουθουν να ειναι καλυτεροι? Εδω για να προσεγγισουν καπως σε επιδοσεις τους intel στην ουσια ειναι εκ κατασκευης overclockαρισμενοι (για αυτο δεν πανε παρα ελαχιστα παραπανω με overclocking). Μη ξεχναμε οτι βρισκονται και μια κατασκευαστικη γενια πισω, με ολα τα μειοωνεκτιματα που συνεπαγεται αυτο.(Η ιντελ εχει παει στα 0.45). Και λιγο πολυ αυτο συνεβαινε παντα αλλα λογω της εξυπνης αρχιτεκτονικης που για χρονια ακολουθουσε, αλλα και τις πατατες που εκανε η intel καταφερνε με μια γενια γεωμετριας πισω να φτιαχνει στην πραξη ποιο γρηγορα και καλυτερα τελικα τσιπακια απο την ιντελ. Ε λοιπον αυτο σημερα δεν συμβαινει.Και ακομα περισσοτερο αν θες η ιντελ αντεγραψε την amd σε παρα πολλα πραγματα (πχ στους 2πυρινους που οταν τους ειχε ανακινωσει η amd, η ιντελ ελεγε λιγο πολυ οτι δεν θα αξιζουν οι 2πυρινοι και οτι πρεπει να αυξησουμε το χρονισμο περισσοτερο), εκανε πατατες (τους πρωτους 2πυρινους) αλλα ηρθε η ωρα να φτιαξει και καλα τσιπακια. Αυτα που γραφει ο talos_2002 τα προσυπογραφω και εγω, και θα μπορουσα να γραφω αλλα τοσα. Ισχυαν ΚΑΠΟΤΕ δεν σημαινει οτι σιχυουν σημερα. Μου θυμηζουν τις αγγελιες που βαζουν καποιοι στο φορουμ και γραφουν πουλαω pc 900 ευρω προσφορα, το ειχα αγορασει 1500 . Και οταν ο αλος του γραφει οτι με 500 ευρω σημερα φτιαχνεις καινουριο μηχανημα 2 κλασεις καλυτερο, εκεινος σου λεει, μα εγω το αγορασα 1500!! Συγκρινουμε πραγματα τωρινα και οχι τι ισχυε καποτε. Και θα δειτε οτι θα αποτυχουν παταγωδως και οι 3πυρινοι και οι 2,5πυρινοι. Αφτα ειναι χαζομαρες. Σχεδον δεν εχουν target group. Φτιαχνεις 2πυρινους και απευθυνεσαι καπου, στο χαμηλο κοματι της αγορας ,σε αυτους που παιζουν παιχνιδια και δεν ενδιαφερερονται πολυ για multitasking κλπ. Φτιαχνεις 4πυρινους και αυριο 6πυρινους για αλλη κατηγορια χρηστων. Οι τρυπιρινοι που απευθυνινονται? Αντι να κοιταξει πχ επειδη εχει μηνει πισω να βγαλει πρωτη 6πυρινους να χτυπησει τους 4πυρινους της intel, βγαζει 3πυρινους οταν εδω και καιρο εχει βγαλει 4 πυρινους!! Οι 4πυρινοι της amd ειναι αρκετα πισω απο τους 4πυρινους της intel και τι κανει? Βγαζει 3πυρινους!!! Αντε και σε μονοπυρινους μετα. Αντι να παει μπροστα παει προς τα πισω η amd. Και επειδη δεν ειναι ηλιθιοι εκει στην amd, τα κανουν ολα αυτα γιατι δεν μπορουν να κανουν κατι καλυτερο αυτο τον καιρο. Ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Και οποιος θελει ας το καταλαβει, οι υπολοιποι ,αμα αυριο ανακοινωσει και μονοπυρινο η amd φωναξτε ολοι μαζι forza amd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alcemist Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 να ρωτήσω κάτι εγώ; οι 4πύρηνοι και 3πύρηνοι (intel, AMD) είναι μονολιθικοί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Ναι, εννοείται πως είναι ένα τεχνάσμα marketing από την AMD η οποία νιώθει πολύ δυνατά τον ανταγωνισμό της Intel αυτό τον καιρό. Τώρα προσφέρει ενδιάμεσα προιόντα για κάθε γούστο και τσέπη (η Intel δεν έχει τριπύρηνο) και συγχρόνως σώζει και μερικά ελλατωματικά κομμάτια. Και αν πουλήσει τους τριπύρηνους όσο η Intel πουλάει τους διπύρηνους δε θα βάλει πολλούς σε σκέψεις; Η AMD προσπαθεί να διατηρηθεί στον ανταγωνισμό αλλά φυσικά εμείς θα κοιτάξουμε τα συγκριτικά πριν βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Τώρα αν κάποιος θέλει να στηρίξει την AMD ούτως ή άλλως καλά κάνει. Πάντως είναι γνωστό πως τα φθηνότερα μοντέλα επεξεργαστών είναι το ακριβότερο chipάκι με χαμηλωμένους χρονισμούς και πολλαπλασιαστές. Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι το ασυνήθιστο στους τρεις πυρήνες: Eίναι ένα ακριβότερο chipάκι χωρί τον ένα πυρήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 να ρωτήσω κάτι εγώ;οι 4πύρηνοι και 3πύρηνοι (intel, AMD) είναι μονολιθικοί; Δεν καταλαβαινω τι ενοεις με το μονολιθικοι. Αν ενοεις αν ειναι πραγματικοι 4πυρινοι πχ , ή 2 διπιρυνοι μαζι, της intel στην ουσια ειναι 2 2πυρινοι στην ιδια συσκευασια, ενω της amd ειναι κανονικοι 4πυρινοι. Οποτε και θεωρητικα θα επρεπε να ειναι καλυτεροι (της amd) κατι που στην πραξη δεν αποδιχτηκε καθολου. Να συμπληρωσω εδω οτι με q6600 στα 200 ευρω για ποιο διλιμα μιλαμε μεταξυ 4πυρινου intel και 3πυρινου amd? Ακομα και 150 ευρω να δωσει ενα 3πυρινο, η διαφορα των επιδοσεων ειναι τετοια που δεν δικαιολογει με τιποτα να προτιμησει καποιος τον 3πυρινο για 50 ευρω π.χ διαφορα.. Εχω και εγω ενα ερωτημα ομως. Αν πραγματικα η amd βγαζει 3πυρινους για να μη πεταξει τους ελατωματικους 4πυρινους, η intel τι τους κανει τους δικους της ελατωματικους 4πυρινους? Μηπως ολη αυτη η ιστορια οτι οι 3πυρινοι ειναι ελατωματικοι 4πυρινοι ειναι λιγο για τα παραμυθια? Και αν ειναι ετσι, το θεωρω ποιο σωστη κινηση της intel να πεταει τους δικους της ελατωματικους. Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι ελατωματικοι 2πυρινοι δεν πλασαρονταν ως 1πυρινοι. Κατι δεν παει καλα εδω με το ολο σκεπτικο. Εκτος αν η amd βγαζει ελατωματικους cpu μονο στην παραγωγη 4πυρινων, ενω η intel ποτε. Οποτε αυτο αποτελει αυτοδυσφημιση της amd. Εχω χαζεψει εγω ή το σκεπτικο μου ειναι απολυτα λογικο? Εκτος και αν τους παραγουν επιτιδες με ενα πυρινα κατεστραμενο για να τους πουλησουν ως αλλη κατηγορια προιοντος.. edit τωρα που ξαναδιαβασα την ειδηση νομιζω οτι αυτο ενοει τελικα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pth76 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να υπαρχουν ''οπαδοι'' καποιων εταιριων που βγαζουν απιστευτα χρηματα με τις αναγκες του κοσμου για να εχουν το ««καλυτερο» προιον. Και εγω εχω πληρωσει ενα cpu 200e της Intel αλλα οταν η αναγκη μου ηταν ενα amd πιο συμφερον σε σχεση αποδοσης/τιμης το αγορασα. Πιστευω αν κοιταξουμε ολοι τις αναγκες μας και δεν μας παρασυρει το marketing της καθε εταιριας που ειτε για να ξεστοκαρει η για αλλο λογο θελει να πουλησει, τοτε θα βγουμε εμεις κερδισμενοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talos_2002 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 να ρωτήσω κάτι εγώ;οι 4πύρηνοι και 3πύρηνοι (intel, AMD) είναι μονολιθικοί; Μόνο τα AMD προς το παρόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
raven3x7 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δεν καταλαβαινω τι ενοεις με το μονολιθικοι. Αν ενοεις αν ειναι πραγματικοι 4πυρινοι πχ , ή 2 διπιρυνοι μαζι, της intel στην ουσια ειναι 2 2πυρινοι στην ιδια συσκευασια, ενω της amd ειναι κανονικοι 4πυρινοι. Οποτε και θεωρητικα θα επρεπε να ειναι καλυτεροι (της amd) κατι που στην πραξη δεν αποδιχτηκε καθολου. Κάνεις λάθος στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά 4 πυρήνες και ειδικά σε server software είναι συχνά και πιο γρήγοροι από Χεον/C2Q με υψηλότερο χρονισμό. Το αδύναμο σημείο του Κ10 είναι ξεκάθαρα τα integer workloads. Σε desktop βέβαια όπου το 95% των εφαρμογών τρέχει ένα κύριο thread με μερικά δευτερεύοντα ναι όντως συχνά αποδεικνύεται αργότερος ο Κ10 από τους C2Q. Να συμπληρωσω εδω οτι με q6600 στα 200 ευρω για ποιο διλιμα μιλαμε μεταξυ 4πυρινου intel και 3πυρινου amd? Ακομα και 150 ευρω να δωσει ενα 3πυρινο, η διαφορα των επιδοσεων ειναι τετοια που δεν δικαιολογει με τιποτα να προτιμησει καποιος τον 3πυρινο για 50 ευρω π.χ διαφορα..Οι τιμές στην Ελλάδα για κάποιο λόγο ειναί τσιμπημένες αυτή τη στιγμή. Αναμένω σιγά σιγά να πέσουν. Ο πιο φτηνός πάντως είναι γύρω στα 110Ε όχι στα 150Ε. Και ο πιο φτηνός 4π είναι στα 150Ε ίσως και λιγότερο. Εχω και εγω ενα ερωτημα ομως. Αν πραγματικα η amd βγαζει 3πυρινους για να μη πεταξει τους ελατωματικους 4πυρινους, η intel τι τους κανει τους δικους της ελατωματικους 4πυρινους? Μηπως ολη αυτη η ιστορια οτι οι 3πυρινοι ειναι ελατωματικοι 4πυρινοι ειναι λιγο για τα παραμυθια? Και αν ειναι ετσι, το θεωρω ποιο σωστη κινηση της intel να πεταει τους δικους της ελατωματικους. Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι ελατωματικοι 2πυρινοι δεν πλασαρονταν ως 1πυρινοι. Κατι δεν παει καλα εδω με το ολο σκεπτικο. Εκτος αν η amd βγαζει ελατωματικους cpu μονο στην παραγωγη 4πυρινων, ενω η intel ποτε. Οποτε αυτο αποτελει αυτοδυσφημιση της amd. Εχω χαζεψει εγω ή το σκεπτικο μου ειναι απολυτα λογικο? Εκτος και αν τους παραγουν επιτιδες με ενα πυρινα κατεστραμενο για να τους πουλησουν ως αλλη κατηγορια προιοντος.. edit τωρα που ξαναδιαβασα την ειδηση νομιζω οτι αυτο ενοει τελικα.. Καταρχήν και η Ιντελ το κάνει(εδω και πολλά χρόνια. Οι Celeron πάντα ήταν Pentium με απενεργοποιημένη cache και συχνά χαμηλότερο fsb) και τους πουλάει σαν μονοπύρηνους μίας και δεν έχει τετραπύρηνα die αλλα διπύρηνα. Παλιότερα και Α64 μονοπύρηνοι συχνά ήταν dualcore die αλλά είχαν τον ένα πυρήνα απενεργοποιημένο. Το έχω εξηγήσει εδώ αυτό. Να τονίσω οτι δεν καταλαβαινω καταρχην πως καταλήγεις ότι είναι απάτη η πρακτική αυτή. Ο πελάτης παίρνει ένα πιο φτηνό τσιπάκη με τρεις πυρήνες αντί για τέσσερις και η ΑΜΔ πουλάει ένα τσιπάκη πού αλλιώς θα το είχε πετάξει. Όλοι κερδισμένοι βγαίνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
A_gamer Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δεν καταλαβαινω τι ενοεις με το μονολιθικοι. Αν ενοεις αν ειναι πραγματικοι 4πυρινοι πχ , ή 2 διπιρυνοι μαζι, της intel στην ουσια ειναι 2 2πυρινοι στην ιδια συσκευασια, ενω της amd ειναι κανονικοι 4πυρινοι. Οποτε και θεωρητικα θα επρεπε να ειναι καλυτεροι (της amd) κατι που στην πραξη δεν αποδιχτηκε καθολου. Να συμπληρωσω εδω οτι με q6600 στα 200 ευρω για ποιο διλιμα μιλαμε μεταξυ 4πυρινου intel και 3πυρινου amd? Ακομα και 150 ευρω να δωσει ενα 3πυρινο, η διαφορα των επιδοσεων ειναι τετοια που δεν δικαιολογει με τιποτα να προτιμησει καποιος τον 3πυρινο για 50 ευρω π.χ διαφορα.. Εχω και εγω ενα ερωτημα ομως. Αν πραγματικα η amd βγαζει 3πυρινους για να μη πεταξει τους ελατωματικους 4πυρινους, η intel τι τους κανει τους δικους της ελατωματικους 4πυρινους? Μηπως ολη αυτη η ιστορια οτι οι 3πυρινοι ειναι ελατωματικοι 4πυρινοι ειναι λιγο για τα παραμυθια? Και αν ειναι ετσι, το θεωρω ποιο σωστη κινηση της intel να πεταει τους δικους της ελατωματικους. Επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι ελατωματικοι 2πυρινοι δεν πλασαρονταν ως 1πυρινοι. Κατι δεν παει καλα εδω με το ολο σκεπτικο. Εκτος αν η amd βγαζει ελατωματικους cpu μονο στην παραγωγη 4πυρινων, ενω η intel ποτε. Οποτε αυτο αποτελει αυτοδυσφημιση της amd. Εχω χαζεψει εγω ή το σκεπτικο μου ειναι απολυτα λογικο? Εκτος και αν τους παραγουν επιτιδες με ενα πυρινα κατεστραμενο για να τους πουλησουν ως αλλη κατηγορια προιοντος.. edit τωρα που ξαναδιαβασα την ειδηση νομιζω οτι αυτο ενοει τελικα.. Σχετικά με την τιμή: υπάρχουν κάποιοι που βάζουν αυστηρό φράγμα στα χρήματα που σκοπεύουν να δώσουν για επεξεργαστή, άσε που οι τριπύρηνοι κοστίζουν λιγότερο απ' όσο λες: (links από Skroutz· βέβαια πουθενά δεν είναι άμεσα διαθέσιμοι, αλλά οι τιμές είναι απίθανο να ανεβούν) 8450 8650 8750 Τώρα, γιατί η Intel δεν πουλά τριπύρηνους: η Intel παράγει dies με 2 πυρήνες και για να φτιάξει τετραπύρηνους συγκολλεί 2 dies. Αν κάποιο die έχει χαλασμένο τον ένα πυρήνα, τότε χρησιμοποιείται στους (μονοπύρηνους) Celeron τελευταίας γενιάς (τώρα οι Celeron 4x0). Καταλαβαίνεις λοιπόν πως θα ήταν χοντρή ανοησία από μέρους της Intel να βγάλει τριπύρηνους επεξεργαστές. Από την άλλη, εφ' όσον η AMD έχει "μονολιθικό" σχεδιασμό (μόνο ένα die σε κάθε τσιπ), ο μόνος τρόπος για να μην της βγει ξινή αυτή η διαφοροποίηση από την Intel είναι να εκμεταλλευτεί τα τετραπλά dies που έχουν αχρηστεμένο τον ένα πυρήνα (αυτά που έχουν 2 κατεστραμμένους θα μπορούσαν να πουληθούν ως διπύρηνοι επεξεργαστές) και να μας δώσει καλύτερο value for money χρησιμοποιώντας τα σε τριπύρηνα μοντέλα. Επίσης, οι τριπύρηνοι είναι μία πολύ καλή χρυσή τομή ανάμεσα στη single-thread και στη multi-thread απόδοση, και όπως είπα έχουν πολύ καλή απόδοση/τιμή. Ο εκπρόσωπος της AMD έχει δίκιο όταν λέει ότι συμφέρει όσους θέλουν στον αριθμό πυρήνων μία μέση λύση (που μέχρι τώρα δεν υπήρχε), παρά τον άκομψο τρόπο με τον οποίο το εξέφρασε ("συμφέρει όσους δεν είναι έτοιμοι να μεταβούν στους 4 πυρήνες...." Αίσχος!). Τέλος, έχω να πω πως παρ' όλο που η ύπαρξη του κατεστραμμένου πυρήνα μπορεί να επηρεάσει τις θερμοκρασίες και την κατανάλωση, αυτά που λες (εσύ και άλλοι) περί προβλημάτων και η δυσπιστία απέναντι στους τριπύρηνους είναι υπερβολικά. Όσο για τα προηγούμενα σχόλια περί τρίκυκλων και σαραβάλων... δε θα τα σχολιάσω γιατί μπορεί να μου ξεφύγει και κάτι προσβλητικό. Αυτά και ελπίζω να μη σας κούρασα με αυτό το σεντόνι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ajax_1024 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Με λύπη μου διαπίστωσα ότι 'επρεπε να διαβάσω 3 σελίδες για να βρω το πρώτο ποστ που ασχολούνταν επί της ουσίας του θέματος! Αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει μερικούς γιατί φαίνεται ότι ποσταρουν χωρίς να έχουν ασχοληθεί με το θέμα και απλά υποστηρίζουν, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε, οπαδικά την αμδ ή την ιντελ. Εμένα μου φάνηκε παράξενη η εκδοχή του τριπύρηνου. Όμως μου αρέσει να έχω "περίεργα" μηχανήματα. Κατά την γνώμη μου δεν τονίστηκε αρκετά το γεγονός οτι οι περισσότερες εφαρμογές (που χρησιμοποιεί ο μέσος χρήστης και κυρίως παιχνίδια) είναι βελτιστοποιημένα για δυπύρηνους επεξεργαστές! Ακόμα οι περισσότερες εταιρείες προτιμούν να γράφουν προγράμματα που αναφέρονται σε συγκεκριμένους επεξεργαστές (εννοώ πρότυπα), δηλαδη η electronic arts δεν θα κατασκευάσει το νέο της παιχνίδι για τριπύρηνους, θα έχει ρυθμίσει τα νήματα (threads) για τετραπύρηνους γιατί πολύ απλά εχουν πουλήσει περισσότερο Έτσι είναι πολύ πιθανό ο μέσος χρήστης να δει μικρή ως ανύπαρκτη διαφορά μεταξύ διπύρηνου και τριπύρηνου (phenom πάντα) Παρατήρησα σε τεστ κάποιου σάητ ότι σε εφαρμογές που δεν εκμεταλλεύονται πολλούς πυρύνες η διαφορά μεταξύ διπύρινου 4800+ και τριπύρινου 8750, οι οποίοι τρέχουν στην ίδια συχνότητα, οφείλεται μόνο και μόνο στις βελτιώσεις του πυρήνα και όχι στον τρίτο επεξεργαστή. Η ΑΜΔ στο παρελθόν ανακοίνωσε οτι ο νέος πυρήνας agena είναι κατα 25% ταχύτερος από τον παλαιότερο. Επομένως η υπεροχή του 8750 έναντι του 4800+ της τάξεως του 20% οφείλεται καθαρά στην νεα σχεδίαση και όχι στον τρίτο πυρήνα Ακόμα επιβεβαιώνεται αυτό από το γεγονός ότι στις ίδιες εφαρμογές οι τετραπύρινοι ΑΜΔ είχαν την ίδια επίδοση με τους τριπύρηνους! Έτσι ο τριπύρηνος μπορεί να είναι ταυτόχρονα πολύς αλλά και λίγος. Αν κάποιος ασχολείται με εφαρμογές όπως 3d render τότε ο τριπύρηνος έχει νόημα γιατί απ' ότι φαίνεται βρίσκεται κάπου ανάμεσα στου χ2 και χ4. Ακόμα κάτι τελευταίο, στήνω μηχανήματα δικά μου και φίλων μου εδώ και 10 χρόνια. Όλα, ξαναλέω, όλα ήταν με ΑΜΔ και κανένα ξαναγράφω κανένα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα υπερθέρμανσης ή αξιοπιστίας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν κάποιο σύστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερθέρμανσης κατά 99% κάτι δεν έχει κανει καλά ο τεχνικός και όχι η ιντελ ή η αμδ. Η κακή φήμη της αμδ για υπερθερμανση άρχισε κυρίως με την γέννηση του αθλον το 1999 και οφειλόταν στο γεγονός οτι ο κόσμος δεν έβαζε θερμοαγώγιμη σιλικόνη!!!! Είχα ζητήσει τότε από το πλαίσιο και δεν ήξεραν τι είναι η σιλικόνη!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 [...]Η κακή φήμη της αμδ για υπερθερμανση άρχισε κυρίως με την γέννηση του αθλον το 1999 και οφειλόταν στο γεγονός οτι ο κόσμος δεν έβαζε θερμοαγώγιμη σιλικόνη!!!![...] Η συγκεκριμένη φήμη άρχισε τουλάχιστον 2 χρόνια νωρίτερα, από τους K6, όπου θυμάμαι 2 από τους 3 φίλους μου με AMD 233MHz να λειτουργούν τον επεξεργαστή τους το καλοκαίρι underclocked @200MHz, με ανοιχτό το case και έναν ανεμηστήρα δαπέδου να φυσάει το εσωτερικό του κουτιού. Sorry για το demi-offtopic. Πάντως κι εμένα η κίνηση για την παραγωγή 3-πύρηνων από πλευράς AMD μου φαίνεται σπασμωδική και όσο για την δήλωση (ιδανική λύση για όσους θέλουν κάτι παραπάνω από 2 πυρήνες και λιγότερο από 4) μου ακούγεται τουλάχιστον "παιδική". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Ορισμένοι καταναλωτές ειναι καταδικασμένοι να παιδεύονται μια ζωή αγοράζοντας το "φτηνότερο", καμαρώνοντας οτι γλίτωσαν 10-20-50ε . Ασχετως βεβαια οτι τα ξοδεύουν αργότερα στα depon και στα ηρεμιστικά , αλλα δε πειραζει.. Το παραπανω ισχυει για ολες τις αγορές, απο κάλτσα ως αυτοκίνητο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elteo Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Ορισμένοι καταναλωτές ειναι καταδικασμένοι να παιδεύονται μια ζωή αγοράζοντας το "φτηνότερο", καμαρώνοντας οτι γλίτωσαν 10-20-50ε . Ασχετως βεβαια οτι τα ξοδεύουν αργότερα στα depon και στα ηρεμιστικά , αλλα δε πειραζει.. Το παραπανω ισχυει για ολες τις αγορές, απο κάλτσα ως αυτοκίνητο.. ...και αυτοί οι ίδιοι δίνουν 5 ευρώ για έναν εσπρέσο. Αυτήν την εποχή μόνο Ιντελ. Καλώς ή κακώς είναι δοκιμασμένοι και κορυφαίοι. Δεν είμαι οπαδός κανενός....δεν είμαι οπαδός γενικότερα...απλά μιλάω όντας ευχαριστημένος χρήστης για 1,5 χρόνο τώρα ενός Core2duo 6400 @ 2,13 GHz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα