chek2fire Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Μετά από πολύ κόπο και διάφορες αλχημείες εγκατέστησα τη νέα έκδοση σε ένα 120άρι ide και δουλεύει τέλεια.. το θέμα τώρa είναι ότι δε μπαίνει στα xp* (αν επιλέξω από τον grub την επιλογή για τα παράθυρα μου λέει κάτι σαν "selected disk can not be found"). από ότι είδα πρέπει να δηλώσω στον grub τον δίσκο που έχω τα παράθυρα. πως το κάνω όμως αυτό? το ubuntu είναι στον sd (0,0) μέσα από το ubuntu τον δίσκο με τα παράθυρα τον βλέπω σαν sdc1. υπόψη ο δίσκος με τα παράθυρα είναι sata. τι να προσθέσω στο menu.lst για να μπορώ να μπαίνω και στα παράθυρα? *αν αλλάξω τη σειρά των δίσκων, μπαίνει κανονικά στα παράθυρα αλλά φυσικά χάνω τον grub. Δες εδώ http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=28693 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Nα κανω κι εγω την ερωτηση μου ως ασχετος με τα Linux και θαυμαζοντας τον chek2fire για την υπομονη του Το dvd τους Ubuntu (το οποιο θα βαλω εντος ολιγου), τι διαφορα εχει απο το απλο cd? Περισσοτερα προγραμματα? No need για Online συνδεση για να τα βαλεις? Πρεπει να ειναι μεγαλη η διαφορα... (τοσα GB παραπανω...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Nα κανω κι εγω την ερωτηση μου ως ασχετος με τα Linux και θαυμαζοντας τον chek2fire για την υπομονη του Το dvd τους Ubuntu (το οποιο θα βαλω εντος ολιγου), τι διαφορα εχει απο το απλο cd? Περισσοτερα προγραμματα? No need για Online συνδεση για να τα βαλεις? Πρεπει να ειναι μεγαλη η διαφορα... (τοσα GB παραπανω...) Σωστά υπέθεσες. Αυτή είναι η διαφορά. Και δε νομίζω να υπάρχει και κάποια άλλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 pusher δώσε ένα sudo apt-get install synaptic και πες μου τι έγινε. Μην χρησιμοποιείς τον adept αλλά τον synaptic είναι πολύ καλήτερο πρόγραμμα. Οσο για το shutdown δώσε σε κονσόλα sudo shutdown -P now και πες μας τι έγινε. Σχετικά με το shutdown έκανα ένα λάθος πριν. Το σύστημα κολλάει στο restart. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ shutdown. Έτρεξα πάντως την εντολή από την κονσόλα και ο υπολογιστής τερμάτισε κανονικά. Θα τρέξω και sudo reboot και θα πω τι έγινε. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο manual δε νομίζω ότι χρειάζεται και κάποιον διακόπτη. Έτρεξα και το >sudo apt-get install synaptic και έγινε ότι είπα και πριν. Μου ζητάει το DVD και ανεξάρτητα από τον ποιο drive θα το βάλω εξακολουθεί να μου το ζητάει. Να και το μήνυμα που παίρνω: Αλλαγή Μέσου: Παρακαλώ εισάγετε το δίσκο με ετικέτα 'Kubuntu 8.04 _Hardy Heron_ - Release i386 (20080423)' στη συσκευή '/cdrom/' και πιέστε enter Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Nα κανω κι εγω την ερωτηση μου ως ασχετος με τα Linux και θαυμαζοντας τον chek2fire για την υπομονη του Το dvd τους Ubuntu (το οποιο θα βαλω εντος ολιγου), τι διαφορα εχει απο το απλο cd? Περισσοτερα προγραμματα? No need για Online συνδεση για να τα βαλεις? Πρεπει να ειναι μεγαλη η διαφορα... (τοσα GB παραπανω...) Α και που σαι; Μη ξεχνιόμαστε... Χρόνια πολλά με υγεία και ότι άλλο επιθυμείς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Οπ ευχαριστω ρε συ! Γραφω το dvd τωρα και δοκιμαζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Οπ ευχαριστω ρε συ!Γραφω το dvd τωρα και δοκιμαζω Καλή τύχη λοιπόν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 @pusher εγω δεν ειχα προβλημα με το language indicator στο kde. με το που εβαλα 2η γλωσσα μου το εβαλε αυτοματα στο task bar.. ΥΓ εχω kde4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Το βρήκα στο adept ποιό είναι.Για πήγαινε στο μενού adept και διαχείριση αποθηκετικού χώρου. Στο παράθυρο που θα ανοίξει στην πρώτη καρτέλα τι έχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 @pusher εγω δεν ειχα προβλημα με το language indicator στο kde. με το που εβαλα 2η γλωσσα μου το εβαλε αυτοματα στο task bar.. ΥΓ εχω kde4 Εγώ όμως έχω 3 και δεν έχω βρει ακόμη άκρη. Όποιος ξέρει ας μου πει και εμένα! Το βρήκα στο adept ποιό είναι.Για πήγαινε στο μενού adept και διαχείριση αποθηκετικού χώρου. Στο παράθυρο που θα ανοίξει στην πρώτη καρτέλα τι έχεις? Έκανα επανεκκίνηση με >sudo reboot και όλα πήγαν OK. Την επόμενη φορά θα το κάνω μέσω του γραφικού περιβάλλοντος για αν δω μήπως έστρωσε. Σχετικά με το πρόβλημα βρήκα αυτό: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=580000. Πρόβλημα στα repositories λέει στο μήνυμα 4. Τι βρήκε μέσα από το synaptic. Αλλά και τα περιεχόμενα του αρχείου που έδωσα δεν είναι αρκετά για να πει κανείς αν τα repositories είναι εντάξει. Κάνω μια επανεκκίνηση για να μπω Linux και να κοιτάξω αυτό που είπες τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Το βρήκα στο adept ποιό είναι.Για πήγαινε στο μενού adept και διαχείριση αποθηκετικού χώρου. Στο παράθυρο που θα ανοίξει στην πρώτη καρτέλα τι έχεις? Λοιπόν. Στην πρώτη καρτέλα όλα είναι τσεκαρισμένα και στη επιλογή "Λήψη από:" είναι επιλεγμένη η δεύτερη εγγραφή της λίστας. (Δε ξέρω τι λέει γιατί τα γράφει "κινέζικα". Ίσως γιατί έχω εγκαταστήσει τα kubuntu στα ελληνικά.) Λοιπόν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Moderators Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Λοιπον η εγκατασταση εγινε κανονικα, με δημιουργια partition στον ελευθερο χωρο του δισκου των windows. Αλλα στο επομενο boot φορτωσε κανονικα Vista, καμια επιλογη για Ubuntu. Επισης, ο δισκος στα βιστα φαινεται πιο μικρος οπως θα επρεπε λογω του νεου Partition. Τι κανουμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 pusher δοκίμασε να το βάλεις στην πρώτη επιλογή και μετά κάνε μια ανανέωση και δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα μήπως διορθώθηκε το πρόβλημα. GeorgeMan ξανακάνε εγκατάσταση. Κάτι έχεις κάνει λάθος κατά την εγκατάσταση 10000%. Μην επεμβαίνεις πουθενά και άσε την διανομή να τα κάνει αυτόματα. Το μόνο που να κάνεις έιναι να διαγράψεις το partition που είναι τωρα το ubuntu να το κολήσεις σε αυτό των windows και μετά να ορίσεις ξανά τον χώρο που θέλεις να πάρει η διανομή μετακινόντας την μπάρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duende Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 λοιπον ξαναεκανα install το ubuntu ξαναπερασα τους drivers παλι τα ιδια.τελικα εφτιαξα μονος το xorg.conf με καποια tutorials που βρηκα και ησυχασα lol.ολα δουλευουν ρολοι,compizia και συναφη..να υπηρχε και opera 64-bit και δεν ηθελα τιποτε αλλο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Λοιπον η εγκατασταση εγινε κανονικα, με δημιουργια partition στον ελευθερο χωρο του δισκου των windows.Αλλα στο επομενο boot φορτωσε κανονικα Vista, καμια επιλογη για Ubuntu. Επισης, ο δισκος στα βιστα φαινεται πιο μικρος οπως θα επρεπε λογω του νεου Partition. Τι κανουμε? Μην επιλέξεις εγκατάσταση κατά το boot. Επέλεξε δοκιμή και εγκατέστησέ το από το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας. Όταν επέλεξα εγκατάσταση μου έβγαζε λάθος ο grub και δε μπορούσα να εκκινήσω με κανένα λειτουργικό. Η εγκατάσταση μέσα από τη δοκιμή δούλεψε. pusher δοκίμασε να το βάλεις στην πρώτη επιλογή και μετά κάνε μια ανανέωση και δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα μήπως διορθώθηκε το πρόβλημα. GeorgeMan ξανακάνε εγκατάσταση. Κάτι έχεις κάνει λάθος κατά την εγκατάσταση 10000%. Μην επεμβαίνεις πουθενά και άσε την διανομή να τα κάνει αυτόματα. Το μόνο που να κάνεις έιναι να διαγράψεις το partition που είναι τωρα το ubuntu να το κολήσεις σε αυτό των windows και μετά να ορίσεις ξανά τον χώρο που θέλεις να πάρει η διανομή μετακινόντας την μπάρα Τίποτα απολύτως. Τα ίδια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.