Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Hardy Heron 8.04 Release συζήτηση και απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Pigdin μου φάνηκε πολύ φτωχός, έβαλα μόλις τον Mercury που και τον βρίσκω αρκετά καλύτερο.

δοκιμασε και emesene. ειναι το πιο ωραιο messenger κατα τη γνωμη μου. αν εχει ubuntu μπορεις να τον βρεις μεσα στο add/remove

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

κατέβασα απο torrent το ubuntu-8.04-dvd-amd64.iso και το

hash του ειναι c74d2d6b27eed116a215ec7b7c15c2c2

απο εδω http://torrent.ubuntu.com:6969/

το hash ειναι διαφορετικό.τι παίζει?

edit : Ειμαι noobas πληρως μιλάμε.εστελνα στο checkhash το αρχικο τορρεντ....ποπο γιδι χαχααχ

1. Πάω να κάνω κάποια updates και μου ζητάει το DVD. Τι μπορώ να κάνω για να τα παίρνει κατ' ευθείαν από τα repositories;

2. Μπορώ να εμφανίσω στη γραμμή εργασίας ποια γλώσσα είναι κάθε στιγμή επιλεγμένη; (Όπως στα Windows δηλαδή.)

2. Μπορώ να εμφανίσω στη γραμμή εργασίας ποια γλώσσα είναι κάθε στιγμή επιλεγμένη; (Όπως στα Windows δηλαδή.)

δεξι κλικ στην μπαρα στην οποια θες να φαινεται η γλωσσα και μετα επιλεγεις add panel. στο παραθυρο που θα ανοιξει διαλεξε το keyboard indicator και μετα κλικ στο add

δεξι κλικ στην μπαρα στην οποια θες να φαινεται η γλωσσα και μετα επιλεγεις add panel. στο παραθυρο που θα ανοιξει διαλεξε το keyboard indicator και μετα κλικ στο add

Παρέλειψα πριν... Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!

edhunter ευχαριστώ για την απάντηση! Παρέλειψα επίσης να πω ότι αναφέρομαι σε Kubuntu. Αργότερα μόλις μπω ξανά θα δω αν πιάνει και στο Kubuntu η λύση. Εν τω μεταξύ αν είναι διαφορετικά στο Kubuntu και κάποιος ξέρει την απάντηση ας ποστάρει.

παιδια μολις τελειωσε η αναβαθμηση το φορητο μου...ολα καλα εκτος απο 1...

με το που ανοιγει μπαινει σε safe-mode και καλα δεν εντοποιζει καρτα γραφικων και οθονη....εβαλα envyng...πατησα αρχικα απεγκατασταση...εκανα επανεκκινηση,μετα εβαλα τους τελευταιους(169.12),κανω επανεκκινηση και παλι τα ιδια...τι συμβαινει...μιλαμε εχει καταντησει εφιαλτης το θεμα της οθονης...

οκ...λυθηκε το θεμα,μετα απο λιγο ψαξιμο...

κατι αλλο..το κουμπι custom effects εχει αφαιρεθει ή συμβαινει μονο σε εμενα??

θα ηθελα να ρωτησω κατι αν καποιος ξέρει γιατι τα εχω λιγο χάσει.

εχω κατεβάσει to wubi 8.04 καθως και το αντιστοιχο iso και τα εχω βάλει στο ιδιο φάκελλο.

κανω κανονικα τις ρυθμισεις , παταω install κανει επανεκιννηση και μετα ενω ξεκιναει το Install κολλαει στο 25% που ξεκιναει να αντιγραφει τα αρχεια.

δεν κουνιεται ουτε το mouse ουτε τιποτα.

ψαχνω να βρω καποια ακρη αλλα τιποτα.

αν προσπαθησω να το βαλω κανονικα θα πρεπει να κανω καποιο φορματ στον σκληρο για να κανω παρτιοτιον ή γινεται resize χωρις format

Παρέλειψα πριν... Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!

edhunter ευχαριστώ για την απάντηση! Παρέλειψα επίσης να πω ότι αναφέρομαι σε Kubuntu. Αργότερα μόλις μπω ξανά θα δω αν πιάνει και στο Kubuntu η λύση. Εν τω μεταξύ αν είναι διαφορετικά στο Kubuntu και κάποιος ξέρει την απάντηση ας ποστάρει.

Αν χρησιμοποιώ kde δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν θυμάμαι το όνομα του.

παιδια μολις τελειωσε η αναβαθμηση το φορητο μου...ολα καλα εκτος απο 1...

με το που ανοιγει μπαινει σε safe-mode και καλα δεν εντοποιζει καρτα γραφικων και οθονη....εβαλα envyng...πατησα αρχικα απεγκατασταση...εκανα επανεκκινηση,μετα εβαλα τους τελευταιους(169.12),κανω επανεκκινηση και παλι τα ιδια...τι συμβαινει...μιλαμε εχει καταντησει εφιαλτης το θεμα της οθονης...

οκ...λυθηκε το θεμα,μετα απο λιγο ψαξιμο...

κατι αλλο..το κουμπι custom effects εχει αφαιρεθει ή συμβαινει μονο σε εμενα??

Αλήθεια πως το έλυσες το πρόβλημα με τους driver? Και για το δεύτερο για ποιό κουμπί μιλας?

θα ηθελα να ρωτησω κατι αν καποιος ξέρει γιατι τα εχω λιγο χάσει.

εχω κατεβάσει to wubi 8.04 καθως και το αντιστοιχο iso και τα εχω βάλει στο ιδιο φάκελλο.

κανω κανονικα τις ρυθμισεις , παταω install κανει επανεκιννηση και μετα ενω ξεκιναει το Install κολλαει στο 25% που ξεκιναει να αντιγραφει τα αρχεια.

δεν κουνιεται ουτε το mouse ουτε τιποτα.

ψαχνω να βρω καποια ακρη αλλα τιποτα.

αν προσπαθησω να το βαλω κανονικα θα πρεπει να κανω καποιο φορματ στον σκληρο για να κανω παρτιοτιον ή γινεται resize χωρις format

Η εγκατάσταση δεν πειράζει τίποτα και δεν χρειάζετε να κάνεις format αλλά ούτε resize. Υπάρχει επιλογή με μια μπάρα που θα ορίσεις πόσο χώρο θέλεις να έχει το λειτουργικό και μετά θα γίνει η εγκατάσταση.

1. Πάω να κάνω κάποια updates και μου ζητάει το DVD. Τι μπορώ να κάνω για να τα παίρνει κατ' ευθείαν από τα repositories;

[...]

Στην παραπάνω ερώτηση ξέρει κανείς να μου απαντήσει;

Όσο για τη γραμμή γλώσσας (ή όπως αλλιώς λέγεται) θα το ψάξω και θα το βρω. Δε νομίζω να μην έχει.

Στην παραπάνω ερώτηση ξέρει κανείς να μου απαντήσει;

Όσο για τη γραμμή γλώσσας (ή όπως αλλιώς λέγεται) θα το ψάξω και θα το βρω. Δε νομίζω να μην έχει.

Καμία τύχη με το πληκτρολόγιο. Υπάρχει η "Μικροεφαρμογή κατάστασης πληκτρολογίου" η οποία έχει ένα σωρό ενδείξεις, αλλά όχι γλώσσας. Και ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στις ρυθμίσεις της δε νομίζω να υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσω αυτής της μικροεφαρμογής.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο όμως είναι η απάντηση στην ερώτηση της παράθεση του προηγούμενου μηνύματός μου. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει.

Επειδή κι εγώ είχα την ατυχία να επιλέξω online upgrade από 7.10, έχω να πω ότι ακολούθησε πλήρης απογοήτευση. Πήρα την απόφαση λοιπόν και κατέβασα το iso. Έκανα καθαρή εγκατάσταση και το αποτέλεσμα: ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Όλα δουλεύουν ρολόι. Drivers της ati, αναπαραγωγή dvd, 3d effects κτλ.

Αλήθεια πως το έλυσες το πρόβλημα με τους driver? Και για το δεύτερο για ποιό κουμπί μιλας?

δεν ειναι καποια σοβαση μεθοδος αλλα εκανα τα εξης...

μια και δε γινοταν τπτ...(ενω με το envy tool ειχα εγκαταστησει τους drivers),μπηκα σε recorery mode ωστε να δωσω την γνωστη εντολη που λες ωστε να πειραματιστω απο κει....με το που ανοιξε σε recovery mode ομως πριν γραψω την εντολη εμφανιστηκες μια μπλε οθονη με τρεις επιλογες...η δευτερη ελεγε για επιδιωρθωση του x-server(ή xconf)αν θυμαμαι καλα....πατησα εκει και επιτελους ανοιξε ο x-server με φουλ αναλυση και οχι 800x600 που ανηγε...μετα πηγα στο 'οδηγοι υλικου' και τσεκαρα το κουτι 'ενεργοποιημενο'(που απ οτι θυμαμαι πιο πριν το ειχα ξετσεξαρει)....ε...αυτο ηταν ολα ηταν οκ...

οσο για το 'κουμπι'...εννουσα που για να μπουμε στο compiz κατω απο το εξτρα ειχε αλλη μια επιλογη...που ελεγε custom...αλλα απ οτι ειδα πλεον απλα πατας εξτρα και μετσα κανεις οτι ρυθμιση θες....

πριν λιγο ομως πανω στη βιασυνη μου εκανα 1 αλλη βλακεια...

τα 3d windows δε δουλευαν με τιποτα....ετσι μπηκα στο ubuntu-forums και εκανα αυτα που ελεγε αυτος...

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=763829

αποτελεσμα 0...

μετσ χωρις να ξερω πολλα εκανα τα εξης...

σε κονσολα εδωσα....

>sudo compiz-git --uninstall

και μετα

>sudo apt-get install compiz-core compiz-fusion-plugins-extra compiz-fusion-plugins-main compiz-gnome compizconfig-settings-manager libcompizconfig0 libdecoration0 compizconfig-settings-manager python-compizconfig emerald

δηλαδη τα αντιθετα απ οτι ειπε αυτος...

τωρα ομως παρολο που ολα ειναι οπως πριν,δεν μπορω να ενεργοποιησω τα εφε με τιποτα...μου λεει συνεχεια Desktop effects could not be enabled....τι εγινε....ειναι κατι απλο να λυθει??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...