Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Hardy Heron 8.04 Release συζήτηση και απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ρε παιδια τωρα ξαφνικα που ανοιξα να δω μια ταινια στο vlc και μολις παω να το κανω forward ολο το pc κολλαει, το vlc καταναλωνει 1.7 GB ram και γενικα το pc τα φτηνει....μεχρι και το ποντικι δεν κουνιεται καλα καλα....εχει κανεις καμια ιδεα....

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Ποια είναι τα μειονεκτήματα και ποια τα πλεονεκτήματα όταν απεγκαθιστάς παλαιότερες εκδόσεις του kernel;

Δεν υπάρχει πλεονέκτημα αλλά διαγράφεις kernel που δεν χρησιμοποιείς πιά. Μπορείς να κρατήσεις μια σειρά πίσω από αυτόν που έχεις μόνο και μόνο αν πάει κάτι στραβά να έχεις και έναν εναλακτικό kernel για να μπεις στο σύστημα.

ρε παιδια τωρα ξαφνικα που ανοιξα να δω μια ταινια στο vlc και μολις παω να το κανω forward ολο το pc κολλαει, το vlc καταναλωνει 1.7 GB ram και γενικα το pc τα φτηνει....μεχρι και το ποντικι δεν κουνιεται καλα καλα....εχει κανεις καμια ιδεα....

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Για δες μήπως είναι κανα bug του vlc. Προσπάθησε να δεις ταινία με κάποιον άλλον player και να κάνεις το ίδιο.

Όλα οκ με το vbox. Τώρα όσο αφορά τον 500άρι sata που δεν μου τον κανει mount και τον αναφέρει σαν απλό scsi drive? τον 320άρι (επίσης sata) τον βλέπει μια χαρά.

Αναβαθμίστηκα και εγώ σε ubuntu 8 :-D εντάξει ξέρω, άργησα λίγο..

Ένα προβληματάκι.. Δεν βγαίνει ήχος απο τον default player των mp3, ούτε απο amarok.. Φαίνονται να παίζουν αλλά τίποτα. Ήχο όμως έχει το πισι. Τι λέτε να παίζει; Η κάρτα είναι μια realtek και καλά 5 (μπορεί και 7! :P ) .1 αλλά εγώ έχω δυο απλά ηχεία συνδεδεμένα.

Πρόγραμμα για mtp devices έχετε κάποιο; Γιατί δεν βλέπει το creative zen μου. (το βλέπει πάντως το amarok αλλά δεν μπορώ να του περάσω video προφανώς.)

Για δες στις ρυθμίσεις τους μήπως χρησιμοποιούν λάθος κάρτα. Δώσε και σε κονσόλα

gstreamer-properties

και δες και από εκεί μήπως μπορέσεις να το ρυθμίσεις.

Τελικά ήταν λολ το πρόβλημα. Είχα συνδεδεμένα κάτι usb headphones και παρότι δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις απο devices, η μουσική μόνο έπαιζε απο εκεί. Το παρατήρησα όταν το έβαλα τέρμα και κάτι άρχισε να ακουγεται απο τα ακουστικά.. Ακόμα θα ψαχνόμουν, ότι να'ναι. Ευχαριστώ για τη βοήθεια mate.

Για όσους έχουν ενεργοποιημένα τα hardy-proposed repositories και έχουν περάσει τους nvidia, ati driver μέσω envyng θα παρατήρησαν ότι μετά το χτεσινό update στον kernel οι driver δεν φόρτωσαν αυτόματα και στην νέα έκδοση του kernel και δεν μπορούν να μπουν σε γραφικό περιβάλλων με αυτήν την έκδοση.

Με την προηγούμενη έκδοση θα είδατε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η λύση είναι να περάσετε τους driver στην καινούργια έκδοση manual. Δλδ στον grub επιλέξτε recovery mode στον kernel 2.6.24-20-generic και μετά επιλέξτε να μπείτε σε γραμμή εντολών. Εκεί δώστε

sudo envyng -t

και επιλέξτε νέα εγκατάσταστη των driver και μετά επανεκκίνηση και κανονική έκκινηση και το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Θα ενημερώσω και το bug report του envyng για την αδυναμία αυτή.

Μόλις βρήκα από το blog της fog εδώ ένα αρκετά ενδιαφέρων πρόγραμμα

http://irenegr.com/2008/07/26/ultamatix-yet-another-ubuntu-tool/

Από τι ξέρουμε όλοι το automatix ήταν ένα πρόγραμμα που μας βοηθούσε παλιά να σετάρουμε το ubuntu και σε εποχές που τα περισσότερα αναγκαία πράγματα δεν υπήρχαν στα repositories. Το automatix όμως πέρα από την ευκολία που σου πρόσφερε πολλές φορές δημιουργούσε κα αρκετά προβλήματα ακόμα και σπάσιμο της διανομής. Πλέον έχει σταματήσει να αναπτήσετε και από τι είδα βγήκε ο αντικαταστάτης του το ultimatix

http://ultamatix.com/

To πρόγραμμα έχει μαζεμένα σε ένα gui όλα τα βασικά προγράμματα που χρειάζετε ένας χρήστης. Δεν ξέρω κατα πόσο ασφαλές είναι η χρήση του όμως και μήπως δημιουργεί τα προβλήματα που έφερνε και ο automatix στο παρελθών.

Για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν στην τελευταια έκδοση του compiz fusion μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες εδώ

http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=22&t=659&p=5279#p5279

Για όσους έχουν ubuntu και θέλουν να εγκαταστήσουν το kde4 υπάρχει ένας φοβερός οδηγός εδώ

http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-KDE-4-1-On-Ubuntu-8-04-91034.shtml

• Members

Όπως διαπίστωσα χθες, το Ubuntu υποστηρίζει πλέον την wireless κάρτα του Dell Inspiron 1520 μου (με ένα απλό update) :-D

Άντε, να αρχίσω σιγά-σιγά να το χρησιμοποιώ περισσότερο, γιατί τόσο καιρό το είχα dual boot αλλά σπάνια το χρησιμοποιούσα, λόγω έλλειψης ίντερνετ.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο: επειδή θέλω να το εγκαταστήσω και σε υπολογιστή που δεν έχει dsl, μήπως υπάρχει πουθενά να κατεβάσω κάποιο DVD με όλα τα repositories (ελπίζω να τα λέω σωστά), drivers κλπ - αυτά, δηλαδή, που υπό κανονικές συνθήκες θα κατέβαζε στο πρώτο update μετά την εγκατάσταση.

(συγνώμη αν έχει ξανααναφερθεί, αλλά το topic είναι τεράστιο για να ανατρέξω σε προηγούμενα posts - και δεν ήξερα και πως ακριβώς να το ψάξω :rolleyes:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...