Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Hardy Heron 8.04 Release συζήτηση και απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε ένα Ελληνικό περιοδικό για το ubuntu σε ηλεκτρονική μορφή στα πρότυπα του κοινοτικού full circle. Για όποιον ενδιαφέρετε να συμμετέχει ας το δηλώσει εδώ

http://ubuntu.opengr.net/viewtopic.php?f=2&t=416

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

παιδια επιδη αυριο μαλλον θα αλλαξω καρτα γραφικων...(nvidia θα ειναι και η καινουρια)...τι πρεπει να κανω ωστε να μην εχω προβλημα???να βγαλω τους παλιος driver ,να βαλω την καρτα ,και μετα να τους ξαναβαλω???

Mην κάνεις τίποτα απλά βάλτην πάνω και κάνε login. Αν κάτι πάει στραβά και δεν μπαίνει στο σύστημα τότε μπες σε recovery mode και κάνε ρύθμιση του xserver και μετά όταν ξαναμπείς πέρνα ξανά τους driver.

Καμιά καλή ιδέα για το πως θα περάσω ubuntu χωρίς cd/dvd drive;

Αυτό και άλλα παρόμοια δεν μπορώ να τα κάνω να δουλέψουν. Το πρόβλημα το έχω με το syslinux.

αν εχεις καποιο γνωστο που να εχει ubuntu ή αν το εχεις καπου αλλου εγκατεστημενο δεν το εξης:

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=47872&pid=452114&st=0entry452114

ειναι πανευκολο να εγκαταστησεις το ubuntu σε usb flash και να το τρεξεις απο εκει ωστε να κανεις το install.

ασε που μετα εχεις στο φλασακι σου ενα λειτουργικο για επιδειξη και παν ενδεχομενο.

Αυτό και άλλα παρόμοια δεν μπορώ να τα κάνω να δουλέψουν. Το πρόβλημα το έχω με το syslinux.

με τον πρώτο τρόπο που δοκίμασα το kubuntu 8.04(kde4) παίζει άψογα

τι ακριβώς κάνεις?

αν εχεις καποιο γνωστο που να εχει ubuntu ή αν το εχεις καπου αλλου εγκατεστημενο δεν το εξης:

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=47872&pid=452114&st=0entry452114

ειναι πανευκολο να εγκαταστησεις το ubuntu σε usb flash και να το τρεξεις απο εκει ωστε να κανεις το install.

ασε που μετα εχεις στο φλασακι σου ενα λειτουργικο για επιδειξη και παν ενδεχομενο.

Ναι, βρήκα και τέτοια λύση αλλά δεν υπάρχει εδώ γύρω εγκατάσταση οπότε...

με τον πρώτο τρόπο που δοκίμασα το kubuntu 8.04(kde4) παίζει άψογα

τι ακριβώς κάνεις?

Δεν μπορώ να τρέξω το syslinux μέσω xp και vista. Μπορείς να μου πεις τι ακριβώς έκανες;

---

Και κάτι άλλο... αν το εγκαταστήσω μέσο wubi από xp κάνοντας mount στο deamon tools το iso θα έχω πρόβλημα; μετά από επανεκκινήσεις κτλ δηλαδή.

Οταν παω να κανω scroll up ή down αποτομα και γρηγορα, τρεμοπαιζει ελαχιστα η οθονη. Το ειχα και με την προηγουμενη εκδοση... Υπαρχει κατι που μπορω να κανω; Η καρτα γραφικων φταιει; Μια nvidia ειναι αρκετα καλη και δεν τιθεται θεμα ασυμβατοτητας.

Τελικα εβαλα το λειτουργικο συστημα ubuntu αλλα τωρα δεν κανει mount σ'εναν εσωτερικο σκληρο δισκο sata2 με ntfs file system. Θα διαβασω για το θεμα στο ubuntu forum και βλεπουμε.

post-45441-129062970114_thumb.jpg

Mην κάνεις τίποτα απλά βάλτην πάνω και κάνε login. Αν κάτι πάει στραβά και δεν μπαίνει στο σύστημα τότε μπες σε recovery mode και κάνε ρύθμιση του xserver και μετά όταν ξαναμπείς πέρνα ξανά τους driver.

ok...δουλεψε χωρις να κανω τιποτα...θενξ..!

Τελικα εβαλα το λειτουργικο συστημα ubuntu αλλα τωρα δεν κανει mount σ'εναν εσωτερικο σκληρο δισκο sata2 με ntfs file system. Θα διαβασω για το θεμα στο ubuntu forum και βλεπουμε.

καμια φορα οταν εχω τον εξωτερικο σε windows και τον αποσυνδεσω χωρις ασφαλη καταργηση τοτε το ubuntu δε μπορει να τον κανει mount...τωρα αυτος αφου ειναι εσωτερικος δεν ξερω....

Εχω και δεδομενα μεσα , μεχρι στιγμης δεν εχω βρει ακρη αλλα το ψαχνω. Εχει διαγραφη ο φακελος που ηταν στο media και ηταν η ονομασια του δισκου αλλα το λειτουργικο συστημα τον "βλεπει" κανονικα.

καμια φορα οταν εχω τον εξωτερικο σε windows και τον αποσυνδεσω χωρις ασφαλη καταργηση τοτε το ubuntu δε μπορει να τον κανει mount...τωρα αυτος αφου ειναι εσωτερικος δεν ξερω....

μου εχει συμβει αρκετες φορες με εσωτερικο δισκο,οταν απο win κανω επανεκινηση πατωντας το κουμπι επανεκκινησης και μην ακολουθοντας τη διαδικασια μεσω του γραφικου περιβαλλοντος να μη κανει mount το σκληρο.

Λοιπον ενας απο τους λογους που δε δουλευω αποκλειστικα ubuntu ειναι η ελλειψη ενος καλου downloader. Για εμας που κατεβαζουμε απο rapidshare, ενα προγραμμα οπως ο Orbit Downloader με segmented downloading που συνδεεται με το flashgot μας βοηθαει απιστευτα. Και πιανω προσωπικα οση ταχυτητα επιτρεπει η γραμμη μου. (1,8Mb/s)

Σε linux δε διατιθεται ο συγκεκριμενος downloader, οπως και κανενας σχεδον απο τους γνωστους και αξιοπιστους (πχ Flashget).

Δοκιμασα λοιπον τον kget μεσο konqueror, καθως και το script wget μεσω του terminal. Τιποτα απο τα 2 δεν πιανει ουτε στο ελαχιστο ταχυτητες orbit downloader απο windows. Το terminal δεν ξεπερναει με τιποτα τα 300kb/s ενω ο kget μετα βιας περναει το 1Mb/s και μονο οταν βαλω 6-7 αρχεια ταυτοχρονα.

Εχει κανεις να προτεινει κατι; Ή να πρηξουμε τους φιλους μας στον Orbit να φτιαξουν open source εκδοση; Εχω φτασει σε σημειο να αναρωτιεμαι μηπως το ιδιο το λειτουργικο βαζει για καποιο λογο καποιου ειδους κοφτη... :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...