Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Hardy Heron 8.04 Release συζήτηση και απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aλλα cd έχεις δοκιμάσει για εγραφή? Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Η εγγραφή γίνετε από τι βλεπεις κανονικά αλλά τα cd δεν αναπαράγονται μετά από κάποιον player. Σαν τελευταία λύση κατέβασε το nero linux και κάνει και μια προσπάθεια εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

κανονικά. Και το το cd ακούγεται μια χαρά και στο λαπτοπ, και στο στερεοφωνικό. Συν το ότι η εγγραφή έγινε με ταχύτητα 24x ενώ το K3b και το brasero την έριχναν στο 4x. Τί να πω...

Όπως δείχνει το πράγμα υπάρχει πρόβλημα για κάποιο τμήμα του hardware που οι προγραμματιστές του linux δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν. Και από ότι έχω δει σε φόρουμ, είναι πρόβλημα που έχει χρονίσει και απασχολεί κάμποσο κόσμο. Δεν μπορούν να το λύσουν ή δεν ασχολούνται επαρκώς με αυτό; Δεν ξέρω.

Πάντως δεν είναι και ότι καλύτερο να εξαρτάσαι για την εγγραφή cd/dvd στο linux από σεσημασμένους ταληροφονιάδες που άνθισαν στα win κεφαλαιοποιώντας την πρόσβασή τους σε ιδιόκτητα λειτουργικά κλειστού κώδικα.

Check2fire, σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα θα χρειαστώ πάλι τα φώτα σου. Αν δεις κάποια εξέλιξη για το ζήτημα, γράψε την εδώ μέσα.

Κάτι άλλο τώρα, άσχετο: έχω την έκδοση Kubuntu-kde 3.5. Για να εγκαταστήσω την kde4, κατέβασα το αντίστοιχο .iso όμως όπως γράφεις βγήκε η έκδοση 4.1. Μπορώ από την τωρινή έκδοση kde-3.5 να κάνω μέσω του synaptic αναβάθμιση σε kde-4.1; Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

κανονικά. Και το το cd ακούγεται μια χαρά και στο λαπτοπ, και στο στερεοφωνικό. Συν το ότι η εγγραφή έγινε με ταχύτητα 24x ενώ το K3b και το brasero την έριχναν στο 4x. Τί να πω...

Μήπως ενεργοποίησες την εντολή ,να μην βγαίνει το δισκάκι (eject δηλαδή) μετά την εγράφη?

Ανοίγοντας το k3b ως super user δοκίμασες να γράψεις?

εγω σε ενα Thinkpad T43 εχω προβλημα με hibernate .Οταν το βαζω να κανει η δεν κανει τιποτα η κανει logout και μετα login και καμια φορα μου λεει failed to sleep.Μαλλον δεν τα παει καλα με το θεμα γενικα η ubuntu γιατι και σε feisty ειχα το ιδιο προβλημα.Σε dapper drake που εχω 2-3 χρονια σε ενα pc κανει κανονικα τα παντα...Δεν ξερω τι παιζει με το laptop ασε το αλλο που μετα το update se Hardy Heron ξεκινα με πολυ χαμηλη brightness και με μπαταρια να ειναι και με πριζα..

Oπως αναφέρετε και σε κάποιο άλλο μύνημα στο forum τα εργαλεία αυτά όπως το k3b,brasero,nerolinux χρησιμοποιούν κονσολάδικα εργαλεία και κάνουν την δουλειά τους. Γιαυτό είναι φοβερά παράδοξο να καταφέρνει κάτι το nerolinux ενώ αλλά έχουν αποτύχει..

βγάζει τα παρακάτω και επέλεξα το 1 όπως μου είπες και στο techteam

τίποτα δεν έγινε στο yahoo δεν ανοίγει παιχνίδια και μου γραφει ότι λείπει java virtual machine ....

theo@theo-desktop:~$ update-alternatives --config java

There are 4 alternatives which provide `java'.

Selection Alternative

-----------------------------------------------

* 1 /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java

2 /usr/bin/gij-4.2

3 /usr/lib/jvm/java-gcj/jre/bin/java

+ 4 /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java

Press enter to keep the default[*], or type selection number:

Για όσους τους ενδιαφέρει να δουλέψουν σε kvm υπάρχουν οδηγίες χρήσης εδώ

http://ubuntu-tutorials.com/2008/06/08/kvm-and-virt-manager-on-ubuntu-804/

Να θυμίσω ότι το kvm είναι η μόνη λύση που σου επιτρέπει να τρέχεις 64αρες διανομές σε virtual machine και να χρησιμοποιεί και τους δύο core σε διπύρηνους επεξεργαστές. Εχει λίγο πιο πρωτόγονο περιβάλλων αλλά είναι ταχύτατο και πολύ υποσχόμενη λύση για το μέλλον.

δοκίμασα να γράψω το cd-r στο K3b με το πορτάκι να ανοίγει μετά το τέλος της εγγραφής και δεν έγινε τίποτα πάλι. Κενό cd δείχνει στο τέλος.

Έκανα εγγραφή όμως στο K3b σε ένα cd-rw για να φτιάξω cd ήχου: η εγγραφή έγινε κανονικά και με το Amarok τα κομμάτια ακούγονται μια χαρά!

Να μην του αρέσουν τα δισκάκια;; Δεν ξέρω. Χρησιμοποιώ πάντως TDK και για τα κανονικά και για τα επανεγγράψιμα.

Και κάτι άλλο: Κατά την εγγραφή στο CD-RW η ταχύτητα εγγραφής ήταν στο 10χ που είναι και το φυσιολογικό νομίζω. Όταν έβαλα μετά το CD-R όμως έριξε την ταχύτητα πάλι στο 4χ γιατί "ο εγγραφέας ή το μέσο δεν υποστηρίζουν αυτήν την ταχύτητα" Σαν να μην του αρέσει το δισκάκι...

Θα δοκιμάσω να πάρω κάποια άλλη μάρκα να καταστρέψω 1-2 ακόμη δισκάκια μήπως και δω κάποια διαφορά. Αν και δεν νομίζω.

ftso, πώς μπορώ να τρέξω από την κονσόλα το K3b ως super user; Μπήκα σε κονσόλα ως root και όταν τύπωσα και εκτέλεσα K3b μου έγραψε "ERROR: KUniqueApplication: Can't determine DISPLAY. Aborting." Μήπως θέλει άλλη σύνταξη;

Για όσους συνεχίζουν να έχουν kde 4.0 και δεν έχουν περάσει σε kde 4.1 βγήκαν η νέα έκδοση 4.0.5. Tα πακέτα θα τα εγκαταστήσετε από αυτόματη αναβάθμιση μέσω synaptic

http://kubuntu.org/announcements/kde-4.0.5.php

kde-4.0.png

kubuntu-tutorials-day.png

Ξεκινάει στις 15 Ιουνίου στο κανάλι #Kubuntu-devel στο freenode.irc. Tα θέματα είναι σαν μαθήματα και είναι τα ακόλουθα

# Getting Involved

Whatʼs happening in Intrepid and how can you join? Artwork, documentation, packaging, programming and more.

Richard Johnson (nixternal)

# 20:00UTC

Usability. Is it just about removing options?

Celeste Lyn Paul (seele)

# 21:00UTC

Packaging and merging howto

Turn your apps into .debs, fix the packages already in the archive.

Jonathan Riddell (Riddell)

# 22:00UTC

Plasma with Python

Plasmoids that are easy to make.

Michael Anderson (nosrednaekim)

# 23:00UTC

Bug triage

How to squish the beasties.

Ralph Janke (txwikinger)

# From end of talks onwards…

Kubuntu Q&A

Got a question? Weʼre here to answer.

Your Friendly Kubuntu Team

Καλημέρα.

Έχω ένα φορητό Acer και κάθε φορά που μπαίνω στο ubuntu πρέπει να πηγαίνω στο τερματικό για να ενεργοποιώ την ασύρματη κάρτα.

Για την ακρίβεια πρέπει να κάνω τα εξής βήματα :

sudo -i

echo 1 > /proc/acpi/acer/wireless

Πως μπορώ να το κάνω να γίνεται αυτόματα κάθε φορά;

Επίσης όταν συνδέομαι στο ασύρματο (έχω κωδικό) αν κάνω automatic login, τότε μου πετάγεται ένας gnome-keyring-manager κάτι τέτοιο και μου ζητάει κωδικό. Πως το απενεργοποιώ;

Ευχαριστώ :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...