iant Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Το k3b φένετε να έχει μερικά προβλήματα στις τελευταίες του εκδόσεις αν και σε μένα δεν μου εμφανιζει αυτά που αναφέρετε αλλά μου έχει δημιουργήσει κάποια με τις εγγραφές των dvd. Υπάρχουν και άλλοι καλοί writer όπως το gnomebaker,brasero αλλά και το κλειστού κώδικα nero linux.Για το πρόβλημα του iant δεν ξέρω αν έχεις ενεργοποιήσει τα medibuntu repositories στην διανομή. Αν όχι ενεργοποιήσε τα. Check, ναι, βέβαια, έχω ενεργοποιημένο τα medibuntu repositories ! Πρόβλημα στο K3b δεν είδα, μόνο με τα players έχω πρόβλημα…. Η μόνη διαφορά σε αυτήν την εγκατάσταση είναι πως έβαλα : sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras και smplayer από το synaptic ενώ στις άλλες έκανα : sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras sudo apt-get install smplayer sudo apt-get install libdvdcss2 libdvdread3 libdvdnav4 debhelper fakeroot sudo /usr/share/doc/libdvdread3/install-css.sh sudo /usr/share/doc/libdvdread3/examples/install-css.sh Θα δω στο σπίτι για το πακέτο libdvdread3….. Μήπως αυτό φταίει;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 check2fire, σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή. Εγκατέστησα το brasero αφού με το K3b δεν μπορούσα να κάψω CD ήχου. Όμως, τίποτα πάλι. Και το brasero δείχνει να λειτουργεί κανονικά μέχρι το τέλος, μάλιστα λέει ότι η εγγραφή ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Το CD στο τέλος όμως παραμένει κενό. Δεν έχει γραφτεί τίποτα απολύτως. (Το έλεγξα και στα Win και είναι πραγματικά άγραφο...) Αφού κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν είναι του K3b, έκανα πάλι την εγγραφή του CD με το K3b και όταν αυτή τελείωσε "επιτυχώς", αντέγραψα και επισυνάπτω το αρχείο με τα σφάλματα του K3b για να του ρίξει κάποιος μια ματιά μήπως και καταλάβει τί μπορεί να φταίει. k3b-log.txt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Για δες αν έχεις βάλει το libk3b2-extracodecs; Αν όχι - βαλ'τον !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Πολύ παράξενο να σου λέει ότι αρχίζει η εγγραφή και να μην γίνετε και ιδίως και με το brasero. Δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιό λόγο συμβαίνει το πρόβλημα. Εκτός από mp3 αν γράψεις κάποια άλλα αρχεία γίνετε η εγγραφή κανονικά? Δλδ να δημιουργήσεις ένα cd αρχείων ένα iso κτλ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Ναι, iant, το libk3b2-extracodecs είναι εγκατεστημένο κανονικά, όπως και το libk3b2. check2fire: έπεσες διάνα, κατέβασα το kubuntu-kde4-iso και το έκαψα σε ένα cd-rw και...το έγραψε μια χαρά. Άρα...πρόβλημα με τον ήχο, όχι με τα δεδομένα όπως φαίνεται. Περίεργο, αφού με την εγκατάσταση και των extracodecs φαίνεται να κάνει την αποκωδικοποίηση των mp3 κανονικά πριν την εγγραφή... Και απ' ότι φαίνεται δεν είναι πρόβλημα του K3b ή του brasero συγκεκριμένα. Και το κακό είναι ότι δεν βλέπω τί άλλο πακέτο θα μπορούσα να εγκαταστήσω για να λειτουργήσει. Το μόνο που μένει για το K3b είναι το libk3b-dev αλλά δεν νομίζω...τί διάολο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Μετέτρψα με το K3b τα αρχεία σε .wav μορφή σε κάποιο φάκελο, και μετά τα έκανα εισαγωγή από εκεί στο K3b για να τα κάψω σε δίσκο. Η εγγραφή εξελίχθηκε κανονικά (μόνο που μου έριξε την ταχύτητα από 16χ σε 4χ γιατί λέει το μέσο ή ο εγγραφέας δεν υποστηρίζουν την 16χ - περίεργο) και στο τέλος "οκληρώθηκε επιτυχώς" κλπ. κλπ. Και το δισκάκι το βγάζω, το ξαναβάζω, και είναι κενό. Κάνω κάτι λάθος; Μήπως το drive δεν είναι mount την ώρα που γίνεται η εγγραφή; Αλλά δείχνει ότι δουλεύει όλη την ώρα, αναβοσβήνει το λαμπάκι κλπ. Γιατί με την εγγραφή του iso όλα ήταν μια χαρά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Aπό τι φένετε υπάρχει συγκεκριμένο πρόβλημα με τα mp3. Επιλέγεις να δημιουργήσει audio cd? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Και το cd όταν λες είναι κενό αν το βγάλεις και το κοιτάξεις λίγο στο φως δεν φένετε ότι έχει γίνει εγγραφή? Σε κάποιον audio player το έχεις δοκιμάσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 KDe 4.1 is here Mόλις ετοιμάστηκαν τα πακέτα του kde 4.1 beta 1 για το kubuntu. Τα πακέτα αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα ανέβηκε όμως η ανακοίνωση στο blog του δημιουργού τους. http://blog.nixternal.com/2008.06.05/hardy-kde-41-beta-1-completed/ Για να τα εγκαταστήσετε αρχικά δώστε σε κονσόλα sudo kate /etc/apt/sources.list η αν έχετε gnome sudo gedit /etc/apt/sources.list και στο αρχείο που θα ανοίξει προσθέστε στο τέλος αυτό εδώ deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-members-kde4/ubuntu hardy main Μετά αν έχετε εγκαταστήσει προηγούμενη έκδοση του kde 4 η τρέχετε το kubuntu με kde 4 δώστε σε κονσόλα sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade αν δεν έχετε εγκαταστήσει το kde 4 προηγουμένως τότε δώστε στην κονσόλα sudo apt-get update && sudo apt-get install kubuntu-kde4-desktop Στο blog προτείνετε να εγκαταστήσουμε και τα πακέτα kdebase-runtime-data-common kdepim-kde4 το τελευταίο δεν ξέρω τι είναι αν γνωρίζει κάποιος ας μας διαφωτίσει. Περιμένω πάντως εντυπώσεις σας edit: Mόλις ανέβηκε και η επίσημη ανακοίνωση για το kde 4.1 http://kubuntu.org/announcements/kde-4.1beta1.php KDE 4.1 Beta 1 has been released and packages are available for Kubuntu 8.04, the Hardy Heron. These packages install to /usr/lib/kde4 and can be installed along side your existing KDE 3 installation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 check2fire, διάβασε μια στιγμή αυτό το thread, επειδή θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Νομίζω πως το ίδιο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ένα μέρος του hardware εδώ και κάποιες εκδόσεις του Ubuntu (ισως και του linux γενικότερα): δεν μπορούν να κάνουν εγγραφή ήχου ή/και δεδομένων σε cd/dvd. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει λύση όπως δείχνει το πράγμα... Ρίξε μια ματιά στο θρεντ και μετά μια γρήγορη ματιά στο logfile που έβαλα πιο πάνω και πες μου. Δεν είναι το ίδιο πρόβλημα; Δηλαδή το: Warning: Cannot raise RLIMIT_MEMLOCK limits.scsidev: '/dev/scd0' που αντιμετωπίζουν και άλλοι; Μάλλον τον "ήπιαμε"...Ευχαριστώ για τον κόπο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 2008 το θρεντ είναι το: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/k3b/+bug/149076/+index Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δεν ξέρω που μπορεί να ωφείλετε αυτό το πρόβλημα αλλά είναι ακατανόητο να μπορείς να γράφεις τα πάντα σε cd εκτός audio cd. Σου πρότεινα να δεις εμπειρικά αν η εγγραφή ολοκληρώνετε. Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και μέσω κονσόλας να κάνεις την εγγραφη να δεις τι θα σου βγάλει. Δυστηχώς δεν γνωρίζω ποιές εντολές είναι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
melody Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε Ubuntu, χάρηκα όμως που οι Αναβαθμίσεις τις τελευταίας εβδομάδας έλυσαν το πρόβλημα του shutdown & suspend που είχα με το Toshiba Laptop μου (sattelite A40). Πριν έτσι και έκανε Αναμονή (suspend) δεν επανερχόταν ποτέ, ενώ είχα κόλλημα μια στις δύο φορές που έκανα τερματισμό. Κολλούσε και ο ανεμιστήρας δούλευε σαν τρελός. Επιτέλους λύθηκε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 6 Ιουνίου 2008 έλεγξα εμπειρικά τα 3 cd-r δισκάκια που κατέστρεψα προσπαθώντας να δημιουργήσω cd ήχου με το k3b και το brasero. Και στα 3 είναι εμφανές ότι έχει γίνει εγγραφή. Η επιφάνειά τους είναι αλλοιωμένη έως το σημείο που περίπου υπολογίζω ότι είναι και η διάρκεια των μουσικών αρχείων που έγραψα. Παρ' όλα αυτά οι file browsers και του Ubuntu και των Windows τα δείχνουν ΚΕΝΑ. Τί παίζει εδώ;; Επίσης δοκίμασα να κάνω εγγραφή μέσω γραμμης εντολών πριν από λίγο (εντολή: cdrecord) αλλά κάτι με την εντολή δεν πήγε καλά φαίνεται και κόλλησε όλο το σύστημα και δεν ξαναδοκίμασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Για να έχει γίνει η εγγραφή κάτι γράφετε. Δοκίμασες τα cd σε κάποιο audio player εκτός pc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ναι, είχα δοκιμάσει το πρώτο από τα cd που έγραψα πριν μερικές μέρες στο cd-player του στερεοφωνικού μου. Και τίποτα. Τώρα που το ανέφερες δοκίμασα πάλι και τα 3 cd που έγραψα και δείχνουν με το μάτι να έχουν γραφτεί. Το θέμα είναι ότι στο στερεοφωνικό δεν αναγνωρίζει καν tracks: ο μετρητής των tracks παραμένει στο 0 όταν βάλω το δισκάκι. Ενώ σε ένα γραμμένο cd κάνει πρώτα την αναγνώριση με μερικά τζιτ-τζιτ-τζιτ και αμέσως μετά γράφει πόσα κομμάτια έχει το cd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.