chek2fire Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2008 Υπάρχει ένα menu με κάποιες επιλογές. Η μια από αυτές λέει για recovery τον xserver. Επέλεξε την και μετά κάνε κανονική εκκίνηση του λειτουργικού. Και ένα αρθρο παρουσίαση του O'Reilly για το Hardy Heron http://www.linuxdevcenter.com/pub/a/linux/2008/05/06/meet-the-hardy-heron-whats-new-in-ubuntu-804.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 chek2fire, σε Ubuntu hardy δεν έχω δει ακόμα rc1 του firefox... Να μου λείπει κανένα repository? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 chek2fire, σε Ubuntu hardy δεν έχω δει ακόμα rc1 του firefox... Να μου λείπει κανένα repository? βασικα για να τη δεις πρεπει να πας στις πηγες λογισμικου και να ενεργοποιησεις τα pre-released updates.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2008 Wow, ένας πανικός από ενημερώσεις... Πώς το χειρίζεστε συνήθως; Τις εγκαθιστάτε όλες ή μόνο αυτές που σας ενδιαφέρουν; Κι αν εγκαθιστάτε μόνο μερικές, τότε πώς ξεχωρίζετε τις κανονικές από τις proposed, ώστε οι κανονικές να εγκαθιστούνται πάντα; Με το χέρι ανάμεσα σε 100+ ενημερώσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Βάλτες όλες δεν θα έχεις πρόβλημα και γενικά σπάνια συμβαίνουν προβλήματα με αυτά τα update. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godlike Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 εδώ και κάποιες μέρες έχουνε ανεβεί οι νέοι drivers της nvidia. Σε αυτή την περίπτωση περιμένουμε να βγουν στα ubuntu repositories ή κάνουμε manual install; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sklirokarydi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 εδώ και κάποιες μέρες έχουνε ανεβεί οι νέοι drivers της nvidia. Σε αυτή την περίπτωση περιμένουμε να βγουν στα ubuntu repositories ή κάνουμε manual install; manual install:shock: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Καλύτερα περίμενε να περάσουν στο envyng. Θα γίνει φαντάζομαι μέσα στην εβδομάδα. Και ιδίως περίμενε να δεις αν παρουσιαστούν τίποτα προβλήματα από την χρήση τους. Οι nvidia και γενικά οι driver κλειστού κώδικα για το linux δεν είναι ότι καλύτερο. Να δώσω μερικά παραδείγματα. Ο προηγούμενος beta της nvidia είχε bug που έριχνε την απόδοση, ό προηγούμενος stable είχε πρόβλημα με τις κάρτες της σειράς 8**** αφού έκανε τον fan τους να δουλεύει ασταμάτητα. Και ο κατάλογος δεν τελείωνει με τα προβλήματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sklirokarydi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Καλύτερα περίμενε να περάσουν στο envyng. Θα γίνει φαντάζομαι μέσα στην εβδομάδα. Και ιδίως περίμενε να δεις αν παρουσιαστούν τίποτα προβλήματα από την χρήση τους. Οι nvidia και γενικά οι driver κλειστού κώδικα για το linux δεν είναι ότι καλύτερο. Να δώσω μερικά παραδείγματα. Ο προηγούμενος beta της nvidia είχε bug που έριχνε την απόδοση, ό προηγούμενος stable είχε πρόβλημα με τις κάρτες της σειράς 8**** αφού έκανε τον fan τους να δουλεύει ασταμάτητα. Και ο κατάλογος δεν τελείωνει με τα προβλήματα.. τοτε να παρε τον τελευταιο stable απο το σαιτ της ενβιντια και να κανει manual install Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δεν είναι και τελείως σωστό να κάνει manual εγκατάσταση γιατί σε μελοντικό kernel update θα πρέπει να ξανακάνει την ιδια διαδικασία. Το envyng όμως πακετάρει τους driver και σε μελοντικό kernel update περνάνε και αυτοί αυτόματα στην νέα έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 ***Ενώ έχω εγκαταστήσει όλα τα σχετιζόμετνα με το K3b πακέτα, ***Ενώ η εγγραφή ξεκινά και ολοκληρώνεται "κανονικά" (λέει ότι η εγγραφή του CD ολοκληρώθηκε με επιτυχία), (η εγγραφή εξελίσσεται κανονικά με τα κομμάτια να γράφονται ένα ένα αλλά πολύ αργά: λέει ότι δεν υποστηρίζεται ταχύτητα 24x και αντ' αυτού "γράφει" με 4x) Όμως δεν έχει γράψει τίποτα πραγματικά: Το CD μετά την εγγραφή παραμένει...κενό. Έχω το Kubuntu 8.04. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με το Ubuntu 7.10: δεν μπορώ να γράψω CD (για DVD δεν έχω δοκιμάσει, φαντάζομαι μια από τα ίδια) Στο δίσκο έχω επίσης winXP. Εκεί οι εγγραφές γίνονται κανονικά. Έχω ένα λάπτοπ Acer 1682WLMi. Υπάρχει κανείς άλλος που συνάντησε το ίδιο πρόβλημα (και το έλυσε...) με το K3b;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godlike Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 ***Ενώ έχω εγκαταστήσει όλα τα σχετιζόμετνα με το K3b πακέτα, ***Ενώ η εγγραφή ξεκινά και ολοκληρώνεται "κανονικά" (λέει ότι η εγγραφή του CD ολοκληρώθηκε με επιτυχία), (η εγγραφή εξελίσσεται κανονικά με τα κομμάτια να γράφονται ένα ένα αλλά πολύ αργά: λέει ότι δεν υποστηρίζεται ταχύτητα 24x και αντ' αυτού "γράφει" με 4x) Όμως δεν έχει γράψει τίποτα πραγματικά: Το CD μετά την εγγραφή παραμένει...κενό. Έχω το Kubuntu 8.04. Το ίδιο πρόβλημα είχα και με το Ubuntu 7.10: δεν μπορώ να γράψω CD (για DVD δεν έχω δοκιμάσει, φαντάζομαι μια από τα ίδια) Στο δίσκο έχω επίσης winXP. Εκεί οι εγγραφές γίνονται κανονικά. Έχω ένα λάπτοπ Acer 1682WLMi. Υπάρχει κανείς άλλος που συνάντησε το ίδιο πρόβλημα (και το έλυσε...) με το K3b;; Εγώ είχα ένα άλλο πρόβλημα. Έγραφα ένα iso και ενώ το ολοκλήρωνε κανονικά στο ckeck for errors έβγαζε ότι δεν γράφτηκε σωστά. Το δοκίμασα και όντος το είχε γράψει λάθος. Στην τελική χάλασα 4 dvd και δουλεία με το k3b δεν έγινε. Με το brasero γράφτηκε κανονικότατα. Δεν ξέρω γενικά τι κολλήματα τραβάει το k3b Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Έκανα μια νέα εγκατάσταση του Hardy και έχω πρόβλημα με αναπαραγωγή DVD. Όταν προσπαθώ να παίξω ένα DVD μου βγάζει : «This DVD Video is encrypted. To be able to watch it you will need to install libdvdcss by running from a console: sudo /usr/share/doc/kaffeine/install-css.sh. In some countries it is illegal to install the decryption software without permission from the video copyright holder.» τρέχω από κονσόλα την εντολή και μέχρι το επόμενο restart όλα καλά!! Μετά το restart πάλι τα ίδια !!! Κοίταξα στο synaptic (και στο KDE προτιμώ αυτόν…) για το libdvdcss και βρήκα εγκατεστημένο μόνο το libdvdcss2 !!! Προσπάθησα να το βάλω από την κονσόλα sudo apt-get install libdvdcss δεν μπαίνει! Μάλλον αλλάξανε το libdvdcss σε libdvdcss2, αλλά ο kaFFeine ακόμα ψάχνει για το libdvdcss;;;; Το έχει κανείς άλλος; Τι λέτε για το πρόβλημα αυτό; Εδώ και το περιεχόμενο του /usr/share/doc/kaffeine/install-css.sh : #!/bin/sh set -e site=http://www.dtek.chalmers.se/groups/dvd/deb/ arch=`dpkg --print-installation-architecture` soname=2 uversion=1.2.5 available="alpha amd64 hppa i386 ia64 powerpc s390 sparc" version=${uversion}-1 if [ ! -e /usr/bin/wget ] then echo "Install wget and run this script again" exit 1 fi for a in $available; do if [ "$a" = "$arch" ]; then wget ${site}libdvdcss${soname}_${version}_${arch}.deb -O /tmp/libdvdcss.deb dpkg -i /tmp/libdvdcss.deb exit $? fi done echo "No binary deb available. Will try to build and install it." echo "You need to have debhelper, dpkg-dev and fakeroot installed." echo "If not, interrupt now, install them and rerun this script." echo "" echo "This is higly experimental, look out for what happens below." echo "If you want to stop, interrupt now (control-c), else press" echo "return to proceed" read dum mkdir -p /tmp/dvd cd /tmp/dvd wget ${site}libdvdcss_${uversion}.orig.tar.gz wget ${site}libdvdcss_${version}.diff.gz wget ${site}libdvdcss_${version}.dsc dpkg-source -x libdvdcss_${version}.dsc cd libdvdcss-${uversion} fakeroot ./debian/rules binary echo "Any problems? Interrupt now (control-c) and try to fix" echo "manually, else go on and install (return)." dpkg -i ../libdvdcss${soname}_${version}_${arch}.deb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Το k3b φένετε να έχει μερικά προβλήματα στις τελευταίες του εκδόσεις αν και σε μένα δεν μου εμφανιζει αυτά που αναφέρετε αλλά μου έχει δημιουργήσει κάποια με τις εγγραφές των dvd. Υπάρχουν και άλλοι καλοί writer όπως το gnomebaker,brasero αλλά και το κλειστού κώδικα nero linux. Για το πρόβλημα του iant δεν ξέρω αν έχεις ενεργοποιήσει τα medibuntu repositories στην διανομή. Αν όχι ενεργοποιήσε τα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Εδώ υπάρχουν λεπτομέρειες για την επόμενη έκδοση του kubuntu http://www.kdedevelopers.org/node/3494 Το kde 3.5 θα είναι παρελθών και η έκδοση του kubuntu θα είναι αποκλειστικά σε kde4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.