chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Aν θυμάμαι καλά είχε αναφερθεί μια λύση εδώ μέσα και είχε να κάνεις με τις ρυθμίσεις των media player αλλά δεν μπορώ να βρω που είναι. Σήμερα είχαμε και την δημιουργία της Ελληνικής κοινότητας του edubuntu. Η ανακοίνωση Δημιουργία Ελληνικής Κοινότητας Edubuntu-gr! Κυρ, 18/05/2008 - 12:29 - kaingeo Είναι πλέον γεγονός! Δημιουργήθηκε η Ελληνική Κοινότητα του Edubuntu! Μετά από την μεγάλη κινητικότητα που παρουσιάζει το Edubuntu και η λύση των thin clients (Ubuntu LTSP) στα Ελληνικά σχολικά εργαστήρια, αποφασίστηκε η δημιουργία της κοινότητας αυτής για την διευκόλυνση των χρηστών Edubuntu στην Ελλάδα. Μερικοί από τους στόχους της κοινότητας φαίνονται παρακάτω: * Μετάφραση της τεκμηρίωσης (βοήθειας) του Edubuntu και του OpenOffice στα Ελληνικά. * Ολοκλήρωση της ιστοσελίδας edubuntu.gr, ώστε να περιέχει παρουσιάσεις εφαρμογών, την τεκμηρίωση, τα νέα της κοινότητας και υλικό για διδασκαλία. * Υποστήριξη των χρηστών μέσω του φόρουμ. * Φιλοξενία σελίδων για εγκαταστάσεις σε σχολεία με φωτογραφίες και εμπειρίες των χρηστών. * Παρουσία του Edubuntu σε κάθε Ελληνικό σχολικό εργαστήριο, κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας. Οι εργασίες της κοινότητας μπορούν να βρεθούν στο http://wiki.ubuntu-gr.org/Wiki/Edubuntu. Όποιος θέλει να παρουσιάσει κάποια εκπαιδευτική εφαρμογή ή εφαρμογή διαχείρισης του συστήματος μπορεί να το ανακοινώνει στο φόρουμ και θα αναρτάται στην κεντρική σελίδα. http://ubuntu-gr.org/edubuntu-gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Πρόσθεσα σήμερα μια πηγή για να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα. Από τι βλέπω μερικές φορες οι πηγές λογισμικού πάνε στην διεύθυνση /etc/apt/sources.list.d σε ένα αρχείο δικό τους. Τι διαφορές έχουν αυτές οι διευθύνσεις με τις διευθύνσεις που υπάρχουν στο αρχείο /etc/apt/sources.list Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Καμία διαφορά. Απλά συνηθίζεται να υπάρχουν κατάλογοι /etc/kati.d ώστε να μπορούν τα διάφορα πακέτα να εγκαθιστούν και να απεγκαθιστούν τις δικές τους ρυθμίσεις για τρίτα υποσυστήματα, χωρίς να πειράζουν το «κύριο»*αρχείο ρυθμίσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 man sources.list: > The /etc/apt/sources.list.d directory provides a way to add sources.list entries in seperate files that end with sources.list file. Τίποτα άλλο, απλά για ευκολία να μην παιδεύονται οι installers με sed/awk/tee κτλ(απ' όσο κατάλαβα). Όμως παίζει ρόλο η σειρά που δηλώνεις τα repository, πρώτα διαβάζεται το sources.list και μετά το sources.list.d. Και τα αρχεία που είναι μέσα στο sources.list.d πρέπει υποχρεωτικά να τελειώνουν σε .list. edit: με πρόλαβε ο Apoikos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 πρεπει να μαι ηλιθιος δεν εξηγειται αλλιως. Εχω βαλει emerald themes στον manager, αλλα πως τα ενεργοποιω ωστε να λειτουργησουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Αν τρέχουν τα παράθυρα σου με emerald απλά ανοίγεις τον manager και κάνεις διπλό κλικ σε κάποιο θέμα. Αν δεν μπαίνουν πάει να πει ότι δεν τρέχεις το emerald αλλά τον default manager της διανομής. Δες εδώ οδηγίες για να το αλλάξεις http://vistakiller.blogspot.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argiris77 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 παιδιά προσπαθώ να δω τις θερμοκρασίες των δίσκων και δεν μπορώ, εγκατέστησα διαφορα που βρήκα απο άλλες οδηγίες -hddtemp, xsensors, lm sensors- ακολουθώντας κάποιες οδηγίες αλλά δεν γίνεται τίποτα..όταν πάω να τρέξω το hddtemp από τερματικό αναφέρει: you must specify at least one drive αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. όταν πάω να τρέξω το xsensor δεν ανοίγει με τίποτα και απο τερματικό αναφέρει:Error opening config file: /etc/sensors.conf Use -c option to specify location of lm_sensors configuration file. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει τι να κάνω και πως θα δώ θερμοκρασίες δίσκων καθώς μπορώ να δώ για gpu-cpu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 δυστυχως με το emerald το συστημα ψιλοσερνεται για καποιο λογο αν και με 8600GT και Τ7300 2GHz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Για τις θερμοκρασίες δίσκων πρέπει να υπάρχει και υποστίριξη από τον kernel για την μητρική σου για να τις δεις. Oσο για το emerald όντος από τι έχω διαβάσει ζορίζει λίγο το pc αλλά στο 8.04 γενικά πάει πολύ γρήγορα. Πάντως μπορείς να το βγάλεις όποτε θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 οκ μαλλον θα το βγαλω check2fire, ευχαριστω παρα πολυ για τις βοηθειες που μας δινεις, εχω καποιες ακομα τις οποιες θα αναφερψ καποια στιγμη, και παλι σε ευχαριστω παρα πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trifonasb Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Έχω ένα λάπτοπ Acer 1682WLMi που διαθέτει wlan 802.11b/g Εγκατέστησα μόλις μετά το Πάσχα το Kubuntu 8.04 με καθαρή εγκατάσταση στο partition που πριν είχα το Feisty (Στο άλλο partition έχω XP). Έστησα την ασύρματη σύνδεση (δήλωσα όνομα δικτύου, κλειδί WEP κλπ) και από την αρχή παρουσιάζει μια σημαντική αστάθεια: ενώ στην αρχή συνδέθηκα κανονικά, με κανονική ταχύτητα, άρχιζε συχνά-πυκνά να με "πετάει έξω" διαρκώς με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάθε φορά για να κάνει εκκίνηση το ασύρματο να δηλώνω από την αρχή όλα τα στοιχεία της σύνδεσης. (Αυτό βέβαια πρέπει να πω ότι είμαι αναγκασμένος να το κάνω κάθε φορά που κάνω reboot σε αντίθεση με την ενσύρματη σύνδεση που αναγνωρίζεται αυτόματα και δουλεύει τζάμι). Άλλες φορές η ασύρματη αφού τη "στήσω" μετά την εκκίνηση, δουλεύει ρολόι και σερφάρω γρήγορα και χωρίς πρόβλημα και αδιάκοπα για ώρες, όπως χθες π.χ. Σήμερα, με τίποτα. Η διαδικασία ενεργοποίησης είναι η εξής: πηγαίνω στο κύριο μενού: Ρυθμίσεις Συστήματος > Ρυθμίσεις Δικτύου > όπου με δικαιώματα διαχειριστή δηλώνω στην Ασύρματη σύνδεση "eth1" (που λέει ότι η συσκευή δικτύου είναι ήδη "ενεργοποιημένη"): Διεύθυνση TCP/IP-->Αυτόματη dhcp και επιπλέον ESSID (όνομα δικτύου) και δεκαεξαδικό WEP Key. Και πατάω "εφαρμογή". Στη συνέχεια αφού κλείνω τις Ρυθμίσεις δικτύου, ανοίγω κάτω δεξιά στη μπάρα τον Knetwork Manager όπου βρίσκω το ασύρματό μου (τον βλέπει τον router κανονικά) κάνω κλικ επάνω όπου με ρωτάει πάλι και του δίνω το κλειδί WEP, δηλώνω ότι είναι δεκαεξαδικό, και πατάω ΟΚ οπότε και συνδέεται. Το ίδιο κάνω και όταν συνδέεται και όταν δεν συνδέεται. Αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι τις φορές που μου λέει ότι "δεν μπορώ να ενεργοποιήσω την ασύρματη eth1" όταν κατ' ευθείαν πάω πάλι στις αρχικές Ρυθμίσεις Δικτύου από το κύριο μενού, βλέπω ότι τα στοιχεία που είχα δώσει για την σύνδεση έχουν σβηστεί όλα και χρειάζεται να κάνω την ίδια ουλειά από την αρχή για να διαπιστώσω στη συνέχεια όταν πάω να κάνω την τελική ενεργοποίηση στον KNetwork Manager ότι στις ρυθμίσεις δικτύου έχουν ως δια μαγείας πάλι σβηστεί...όλα. Και έχω αντιληφθεί ότι μάλλον για αυτό δεν μπορώ να συνδεθώ τις φορές που δεν μπορώ: δεν υπάρχει log file σταθερό με τις ρυθμίσεις του ασύρματου, ή υπάρχει και με κάποια διαδικασία άγνωστη και ανεξάρτητη από μένα σβήνεται κάποιες φορές και σίγουρα όταν κλείνω τον υπολογιστή, οπότε ακόμη και τον... "καλό καιρό" χρειάζομαι 40 με 50 κλικ του ποντικιού για να έχω ασύρματη σύνδεση. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο; Μπορώ να κρατήσω με κάποιο τρόπο αποθηκευμένες τις ρυθμίσεις της ασύρματης σύνδεσης ώστε το λειτουργικό να τις διαβάζει κατά την εκκίνηση; Και για ποιο λόγο να σβήνονται οι ρυθμίσεις στα καλά καθούμενα κάποιες φορές ενώ ενώ μόλις τις έχω δηλώσει;; Υπάρχει "φάρμακο" για αυτό; (Πρέπει να πω - και ίσως να είναι σημαντικό - ότι και στα XP που είναι στο άλλο partition είχα παρατηρησει με το ασύρματο παρόμοια αστάθεια και αλλόκοτη συμπεριφορά για 1-2 φορές - άλλωστε τα χρησιμοποιώ πολύ λίγο πλέον και δεν έχω "αξιόπιστο" δείγμα - Και εκεί θυμάμαι η συσκευή σύρματου έλεγε ότι δουλεύει κανονικά, και ο driver είναι εγκατεστημένος κανονικά. Τί να πώ; Να είναι πρόβλημα hardware; δεν ξέρω...) Συγγνώμη για το μακροσκελές, αλλά ήθελα να είμαι αρκετά περιγραφικός. Υ.Γ. Μόλις τώρα που τελείωσα το μήνυμα έκανα τη διαδικασία ξανά και το ασύρματο δουλεύει μια χαρά αυτή τη στιγμή. Ενώ από τις 6 η ώρα μου άλλαξε τα φώτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicker Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Το iso για το ubuntu 8.04 που μπορω να το βρω(εκτος απο torrent);; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
myle Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 http://www.ubuntu.com/getubuntu/download Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicker Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2008 Το αρχειο απο αυτην την σελιδα το εχω κατεβασει αλλα ειναι ενα συμπιεσμενο αρχειο που εχει μεσα και το wubi. Εγω δεν θελω το wubi,θελω το iso για να το βαλω μεσα sto wubi γιατι οταν ξεκιναω την διαδικασια μεσα απο αυτο αργει να κατεβει το iso (μαλλον λογω server).Οποτε θελω να το βρω για να το κατεβασω με το flashget. Ευχαριστω εκ των προτερων ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2008 εχει ερθει σε κανενα σας ενημερωση του firefox για το rc1??? εμενα δε μου εχει ερθει τπτ παντως...ακομα στην alpha 5 ειμαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.