chek2fire Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Μια συμαντική ανακοίνωση από τον mark shuttleworth σήμερα. Με τις LTS εκδόσεις κάποιος θα μπορεί να δουλεύει για χρόνια μαζί τους καθώς κάθε 6 μήνες θα ανεβένουν update για hardware αλλά και για όλα τα καινούργια προγράμματα. Φοβερό νέο για όποιον έχει βαρεθεί τα 6μηνα upgrade. Δείτε εδώ We also committed, for the first time, to a regular set of point releases for 8.04 LTS. These will start three months after the LTS, and be repeated every six months until the next LTS is out. These point releases will include support for new hardware as well as rolling up all the updates published in that series to date. So a fresh install of a point release will work on newer hardware and will also not require a big download of additional updates. http://www.markshuttleworth.com/archives/146 Ενώ η επόμενη LTS έκδοση θα είναι η 10.04 τον Απρίλιο του 2010. Δείτε εδώ και το πλάνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 To the best of my knowledge there has never been an “enterprise platform” release delivered exactly on schedule, to the day, in any proprietary or Linux OS αυτο δε μου λέει τίποτα, πως ξέρει τις νεες λειτουργίες που θα εχει τοτε ωστε να κάνει και planning Not only did it prove that we could execute an LTS release in the standard 6-month timeframe που σημαινει καλως ήλθατε στο club -Mandriva, OpenSuse κλπ- As a result, we can commit that the next LTS release of Ubuntu will be 10.04 LTS, in April 2010.This represents one of the most extraordinary, and to me somewhat unexpected, benefits of free software to those who deploy it. extraordinary και για το τμημα μάρκετινκγ επίσης .... Απλα να ξερουμε που βαδιζουμε γιατι τα βαζουμε με τις mandriva, opensuse , fedora , σε λίγο θα λέμε και ubuntu Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simosx Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 αυτο δε μου λέει τίποτα, πως ξέρει τις νεες λειτουργίες που θα εχει τοτε ωστε να κάνει και planning που σημαινει καλως ήλθατε στο club -Mandriva, OpenSuse κλπ- extraordinary και για το τμημα μάρκετινκγ επίσης .... Απλα να ξερουμε που βαδιζουμε γιατι τα βαζουμε με τις mandriva, opensuse , fedora , σε λίγο θα λέμε και ubuntu Είναι θέμα μετάφρασης και πολλές φορές δεν εντοπίζουμε το ζουμί μιας δήλωσης. Η ανακοίνωση του Mark Shuttleworth είναι πολύ θετική για τους χρήστες του Ubuntu. Ο Shutttleworth δεσμεύεται ότι οι επόμενες εκδόσεις θα έρθουν στην ώρα τους, που σημαίνει ότι ακόμα και αν κάτι πάει στραβά στο γενικότερο χώρο του ελεύθερου λογισμικού, είναι πολύ πιθανό να βάλει ξανά λεφτά από την τσέπη του για να συνεχίσει να αναπτύσσει/προωθεί το Ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ενα σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει όλα τα debian συστήματα μαζί και το ubuntu βρέθηκε σήμερα A weakness has been discovered in the random number generator used by OpenSSL on Debian and Ubuntu systems. As a result of this weakness, certain encryption keys are much more common than they should be, such that an attacker could guess the key through a brute-force attack given minimal knowledge of the system. This particularly affects the use of encryption keys in OpenSSH. This vulnerability only affects operating systems which (like Ubuntu) are based on Debian. However, other systems can be indirectly affected if weak keys are imported into them. We consider this an extremely serious vulnerability, and urge all users to act immediately to secure their systems. The following Ubuntu releases are affected: Ubuntu 7.04 Ubuntu 7.10 Ubuntu 8.04 LTS This advisory also applies to the corresponding versions of Kubuntu, Edubuntu, and Xubuntu. Please see usn-612-2 for the latest information regarding updating your system and taking appropriate protective measures. More information will be released within 48 hours. Το update ανέβηκε ήδη. Δείτε εδώ και τις οδηγίες http://www.ubuntu.com/usn/usn-612-2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
camij Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 παιδια αντιμετωπιζω προβλημα με VPN connection, οταν παω να την κανω enable μου λεει VPN Connection failed. Και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα....με την 7.10 δεν ειχα τετοιο προβλημα....εχει κανιες ιδεα τι μπορει να ειναι.... ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 chek2fire αυτό θα πρέπει να το εγκαταστήσουμε εμείς η θα είναι μέσα στα updates? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Ηδη το έχουμε πάρει το update και επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα αν έχω καταλάβει και καλά το έχουν όσοι έχουν στήσει κάποιον server. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Είδα κάποια update που αφορούσαν το security και για αυτό ρώτησα. Χρησιμοποιείτε Antivirus στο linux η είναι περιττό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Είδα κάποια update που αφορούσαν το security και για αυτό ρώτησα. Χρησιμοποιείτε Antivirus στο linux η είναι περιττό? Αν έχεις dualboot με windows ή μοιράζεσαι δεδομένα με φίλους που έχουν windows καλό είναι να έχεις για να τσεκάρεις τα αρχεία σου. Εμένα μου φάνηκε χρήσιμο κάποια στιγμή που κόλλησα στο flashάκι μου ένα worm απο κάποιο pc ενός φίλου μου και αν το έβαζα σε pc που είχε windows κολλούσε και αυτό. Με το clamav καθάρισα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2008 Εχω και dualboot με xp και αλλάζω mail με φίλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gogosst Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2008 Παιδιά έχει καταφέρει κανεις να ενεργοποιήσει το fingerprint σε λαπτοπ στο Ubuntu 8.04?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Η τελευταία πρόταση του mark για συγχρονισμό των project ελεύθερου λογισμικού έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα. Δείτε εδώ http://www.markshuttleworth.com/archives/150 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2008 Για όποιον ενδιαφέρεται να κανει testing, εχω ανεβασει, εκτός άλλων, και αυτό http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Hardy#How_to_upgrade_from_Hardy_Heron_to_Intrepid_Ibex_.28for_developers_and_bug_reporters_only Σε testing συστημα με Wubi δούλεψε άνετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Aρχισε σήμερα το FOSSCamp στην Πράγα και το Ubuntu Developer Summit για την επόμενη έκδοση του ubuntu 8.10. Δείτε εδώ πληροφορίες http://www.fosscamp.org/ https://wiki.ubuntu.com/UDS-Intrepid και εδώ από το blog του jono http://www.jonobacon.org/?p=1183 Φοβερός ο παππούς πάντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 καλησπερα παιδια σημερα συνεβει κατι παραξενο, ανοιξα ενα βιντεο και το παιζει με εντονες αποχρωσεις του μπλε, αυτο συμβαινει με ολα τα βιντεο. Δεν εχω αλλαξει καμια ρυθμιση στο nvidia-settings εκανα ελεγχο. Μολις εβγαλα τους κλειστους οδηγους της nvidia αρχισε να παιζει παλι κανονικα. Στη συνεχεια τους ξαναεβαλα και παλι αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα στο display του βιντεο. Δεν ξερω τι μπορω να κανω για να λυθει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.