Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Hardy Heron 8.04 Release συζήτηση και απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δεν είναι ακριβώς λύση, είναι περισσότερο «πυροσβεστικό» μέτρο. Αντικαθιστά την έκδοση της nvidia για το module wfb με την μαμίσια έκδοση του xorg που υπήρχε στο σύστημα πριν την εγκατάσταση του driver. Θεωρητικά αυτό θα μπορούσε να μειώσει τις επιδόσεις του driver της κάρτας γραφικών ή να προκαλέσει άλλα κολλήματα, αλλά στην πράξη μπορεί να μην παρατηρήσεις και τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι τα μπλεξίματα που δημιουργούνται με τους closed source drivers, πάνε και αντικθιστούν 150 πράματα σε 100 μεριές για να έχουν το σύστημα όπως τους αρέσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιστρέφω σε αυτό το thread μετά από αρκετό καιρό. Έκανα reinstall τελικά γιατί με τα πολλά edit στο xorg.conf τα είχα κάνει σκατά.

Μετά το reinstall, το ποντίκι μου δουλεύει μια χαρά στον firefox, αλλά όχι στον File Browser και δεν μπορώ να αλλάξω themes από το Emerald (ακόμα και μετά τις οδηγίες του http://vistakiller.blogspot.com/).

Oh well, δεν θα αφήσω τα μικρά αυτά πραγματάκια να χαλάσουν την γνώμη μου για το λειτουργικό.

Αγαπητοί συν-Insomniacs,

έχω laptop Dell και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να τρέξω σε μορφή LiveCD τη νέα διανομή του Ubuntu. Θα αναγνωρίσει όλες τις συσκευές ή θα έχω προβλήματα;; Φοβάμαι να το εγκαταστήσω μιας και αποτελεί εργαλείο για μένα. Από την Dell Ελλάδος δεν υποστηρίζεται το Linux για PC & Laptop και δεν μπορούν να με κατατοπίσουν. Επίσης θα ήθελα να μάθω τί γίνεται με την υποστήριξη ελληνικών.:X

Ευχαριστώ!

Δεν βρίσκω λόγω να μην τρέχει, όπως φυσικά δεν βρίσκω λόγο να μην το δοκιμάσεις μόνος σου. άλλωστε το live cd δεν θα σου αλλάξει κάποια ρύθμιση. Άλλωστε υπάρχει και συνεργασία μεταξύ Dell & Canonical.

Επιστρέφω σε αυτό το thread μετά από αρκετό καιρό. Έκανα reinstall τελικά γιατί με τα πολλά edit στο xorg.conf τα είχα κάνει σκατά.

Μετά το reinstall, το ποντίκι μου δουλεύει μια χαρά στον firefox, αλλά όχι στον File Browser και δεν μπορώ να αλλάξω themes από το Emerald (ακόμα και μετά τις οδηγίες του http://vistakiller.blogspot.com/).

Oh well, δεν θα αφήσω τα μικρά αυτά πραγματάκια να χαλάσουν την γνώμη μου για το λειτουργικό.

Κάνε οτι λέει στον οδηγό για το emerald. Aρχικά κάνε edit το πεδίο που αναφέρετε με κλειστό το compiz κα μετά ενεργοποιήσε το compiz ξανά και προσπάθησε να επιλέξεις θέμα.

Δυστηχώς παραμένει. Από τι φένετε στο hardy δεν του αρέσουν οι οδηγοί κλειστού κώδικα :P αλλά είναι μόνο με συγκερκριμένες nvidia καρτες.

stathakis21 κατέβασε το envyng-gtk από το synaptic και κάνε εγκατάσταση των driver από εκεί. Είναι ο μόνος τρόπος που δουλεύει με τις nvidia.

χμ...αυτο το εχω κανει ηδη...βλεπω ομως οτι στο xorg.conf δεν αναφερει κατι για οθονη...(ειναι μετα απο αποτυχημενη εκκινηση,δηλαδη σε ασφαλη λειτουργεια)

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)

#

# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using

# values from the debconf database.

#

# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.

# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)

#

# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*

# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg

# package.

#

# If you have edited this file but would like it to be automatically updated

# again, run the following command:

# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"

Identifier "Generic Keyboard"

Driver "kbd"

Option "XkbRules" "xorg"

Option "XkbModel" "pc105"

Option "XkbLayout" "us,gr"

Option "XkbVariant" ","

Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll"

EndSection

Section "InputDevice"

Identifier "Configured Mouse"

Driver "mouse"

Option "CorePointer"

Option "Emulate3Buttons" "true"

EndSection

Section "Device"

Identifier "Configured Video Device"

Driver "nvidia"

Option "NoLogo" "True"

EndSection

Section "Monitor"

Identifier "Configured Monitor"

EndSection

Section "Screen"

Identifier "Default Screen"

Monitor "Configured Monitor"

Device "Configured Video Device"

Defaultdepth 24

EndSection

Section "ServerLayout"

Identifier "Default Layout"

screen "Default Screen"

EndSection

Section "Module"

Load "glx"

EndSection

Αστην οθόνη πρώτα θα πρέπει να φτιάξουμε τους driver. To xorg.conf στο hardy έχει πολύ λίγες καταχωρήσεις πλέον και δεν μπορείς να καταλάβεις από εκεί τι παίζει.Από τι κατάλαβα ούτε με envyng δεν σου φορτώνει τους driver?

Αν ναι τρέξε ξανά το πρόγραμμα κάνε απεγκατάσταση των driver κάνε ένα restart και λογικά θα σε πεταξει σε safe mode. Μετά κάνε edit το xorg.conf βάλε στην θέση των driver το vesa κάνε ένα restart τον xserver με alt+ctrl_+backspace και μετά κάνε εγκατάσταση ξανά των driver ξανά μέσω του envy.

Σήμερα είναι και η τελευταία μέρα του ubuntu open week. Το πρόγραμμα για σήμερα έχει

15.00 UTC Unwinding Stacktraces - Emmet Hikory

16.00 UTC Virtualization - Soren Hansen

17.00 UTC Reporting Bugs - Brian Murray

18.00 UTC Ubuntu Bugsquad + Triaging Bugs - Pedro Villavicencio

19.00 UTC LoCo Teams - Nick Ali

20.00 UTC Hardware Debugging and Diagnostics - Michael Anderson

21.00 UTC Improving OpenWeek/Feedback - Jorge Castro

σε περιπτωση που δεν εχει αναφερθει,πως εγκαθιστας τον Opera 64 9.50 beta2 με flash

παμε

ftp://ftp.opera.com/pub/opera/linux/950b2/final/en/x86_64/

κατεβαζουμε το .deb και το εγκαθιστουμε

μετα κατεβαζουμε το flash plugin-nonfree απο το synaptic

τελος εκτελουμε

sudo ln /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so /usr/lib/opera/plugins/

για να το περασει στον Opera

για την ωρα δουλευουν ολα καλα,αλλα μη ξεχναμε ειναι beta, οποτε μη με βριζετε μετα :P

Αστην οθόνη πρώτα θα πρέπει να φτιάξουμε τους driver. To xorg.conf στο hardy έχει πολύ λίγες καταχωρήσεις πλέον και δεν μπορείς να καταλάβεις από εκεί τι παίζει.Από τι κατάλαβα ούτε με envyng δεν σου φορτώνει τους driver?

Αν ναι τρέξε ξανά το πρόγραμμα κάνε απεγκατάσταση των driver κάνε ένα restart και λογικά θα σε πεταξει σε safe mode. Μετά κάνε edit το xorg.conf βάλε στην θέση των driver το vesa κάνε ένα restart τον xserver με alt+ctrl_+backspace και μετά κάνε εγκατάσταση ξανά των driver ξανά μέσω του envy.

ολα πανε καλα μεχρι που κανω εγκατασταση τους drivers...μετα το restart αμεσως πεταει σε safe mode...χωρις τους drivers δε μου βγαζει κατι τετοιο(και η αναλυση ειναι κανονικη)...

Λοιπόν ορίστε τα screenshots:

firestarterpq4.png

firestarter1xz3.png

Στο drop down menu υπάρχουν τρεις επιλογές:

• Ethernet device (eth0)
  • Ethernet device (eth1)
  • Dialup device (ppp0)

Έχω το usb modem Sagem F@st 800.

Αυτό που με μπερδεύει στο κείμενο της πρώτης εικόνας είναι που λέει αν έχετε DSL επιλέξτε eth0, ενώ αν έχετε modem ppp0. Εγώ όμως έχω και τα δύο! Επίσης υπάρχουν δύο check boxes ακριβώς από κάτω. Αυτά πρέπει αν τσεκαριστούν ή να μείνουν ατσεκάριστα; (Τι κάνει το καθένα; κυρίως το δεύτερο δηλαδή. Το πρώτο δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να το τσεκάρω. Έχω το ubudsl και η σύνδεση γίνεται αυτόματα με τη σύνδεση του user στο λογαριασμό του. Αν το αφήσω ατσεκάριστω υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει κατευθείαν μαζί με το Kubuntu χωρίς να περιμένει να γίει η κλήση;)

Ένα ερώτημα κι από μένα:

Τις τελευταίες ημέρες βγάζει αυτόματα updates το ubuntu 8.04?

Σε εμένα βγάζει κανονικά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...