isspro Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Οκ ftso, να σαι καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Ας μου επιβεβαιώση κάποιος ένα παράξενο bug που αντιμετωπίζω. Αν πάω με τον firefox3 b5 στις σελίδες του guide http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy η με πετάει στο login screen η έχω black screen και θέλει hard reset. To πρόβλημα γίνετε με η χωρίς compiz fusion και μόνο με τον firefox. Φαντάζομαι το χέρι του θα το βάζει ο flash σε συνδυασμό με firefox3. Κανένα πρόβλημα εδώ. Όλα δουλεύουν ρολόι... Όμως, αντιμετώπισα κι εγώ ένα περίεργο προβληματάκι. Ξαφνικά ο firefox 3b5 άρχισε να πιάνει όλη την οθόνη κρύβοντας τον πίνακα εφαρμογών που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης και επίσης άρχισε να "αναβοσβήνει" (μαύριζε η οθόνη κατά διαστήματα). Με επανεγκατάσταση firefox 3b5 το πρόβλημα σταμάτησε να παρουσιάζεται. Θα ήθελα να εγκαταστήσω ελληνικό firefox 2.0.0.14 αλλά δεν τα πάω πολύ καλά με τα tar.gz και έτσι προς το παρόν μένω με τον 3 βετα5... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tantrikelo Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Πήγαινε στις ρυθμίσεις του amarok->configure engine->output plugin και αντί για autodetect δοκίμασε τις άλλες επιλογές κάνοντας apply , κλείνοντας τον amarok και ξανανοίγοντάς τον... Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Να σου πω την αλήθεια το είχα δοκιμάσει αυτό με το output αλλά ποτέ δεν έκλεινα τον amarok και να τον ξανανοίξω απλά πάταγα το apply! Σε ευχαριστώ πολύ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 1. Υπάρχει κάποιος οδηγός για τη ρύθμιση του Firestarter για το Sagem 800; Μόλις το ανοίγω ξεκινά ένας Wizard που αναφέρεται σε πρωτόκολλα κλπ. και θα ήθελα να δω από κάπου τις ρυθμίσεις για σιγουριά. 2. Υπάρχει διαφορά στο κατέβασμα ενός πακέτου-προγράμματος αν αυτό γίνει από το Synaptic ή από την Προσθήκη/Αφαίρεση Προγραμμάτων; pusher δεν υπάρχει διαφορά από που θα βάλεις το πρόγραμμα αφού στην ουσία είναι ο ίδιως διαχειριστής. Οσο για το firestarter μια και είσαι με usb για πες όταν τρέχεις τον wizard στο πεδίο που λέει συσκευές που εντοπίστηκαν τι σου εμφανίζει? Όταν θέλει hard reset υποθέτω ότι το μηχάνημα δεν απαντάει ούτε σε ping ούτε σε τίποτα, έτσι; Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι kernel crash και - συνήθως - φταίει ο driver της κάρτας γραφικών, του οποίου κάποιο bug ενδεχομένως κάνει trigger το flash ή οτιδήποτε άλλο. Κήρυγμα: αυτά συμβαίνουν όταν η διανομή σου έχει τα εξής: xorg-server 1.4.1git (!!!) kernel 2.6.24 firefox3 beta Και τα 3 δεν έχουν τεσταριστεί αρκετά για να τα πλασάρεις ως stable. Ειδικά για τον X.Org, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα του Ubuntu ότι πρόλαβε να τον σταθεροποιήσει και να τον δοκιμάσει αρκετά, τα ίδια ισχύουν και για τον πυρήνα που ένας θεός ξέρει πόσο τροποποιημένος είναι. To παράξενο είναι την μια φορά μπορεί να με πετάξει στην login screen και την άλλη να κρασάρει ο kernel και συμβαίνει μόνο στην συγκεκριμένη σελίδα. Κατα τα άλλα δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την διανομή και ήταν το πρώτο που μου εμφανίστηκε και μόνο σήμερα μάλλον μετά από τα χτεσινά update. Γιατί και πριν με τους ίδιους driver και με το ίδιο xserver έμπενα στην ίδια σελίδα και δεν υπήρχε πρόβλημα. Θεωρώ ότι είναι κάποιο bug του flash σε συνδιασμό με τον firefox. Ο λόγος είναι ότι με τον opera,konqueror την βλέπω κανονικά. Γι Κανένα πρόβλημα εδώ. Όλα δουλεύουν ρολόι...Όμως, αντιμετώπισα κι εγώ ένα περίεργο προβληματάκι. Ξαφνικά ο firefox 3b5 άρχισε να πιάνει όλη την οθόνη κρύβοντας τον πίνακα εφαρμογών που βρίσκεται στην κορυφή της οθόνης και επίσης άρχισε να "αναβοσβήνει" (μαύριζε η οθόνη κατά διαστήματα). Με επανεγκατάσταση το πρόβλημα σταμάτησε να παρουσιάζεται. Θα ήθελα να εγκαταστήσω ελληνικό firefox 2.0.0.14 αλλά δεν τα πάω πολύ καλά με τα tar.gz και έτσι προς το παρόν μένω με τον 3 βετα5... Τον firefox 2 μπορείς να το βρείς και μέσω synaptic. Πάντως τα mozziloidei προγράμματα δεν χρειάζονται κάποια εγκατάσταση. Απλά αποσυμπιέζεις το tar.gz αρχείο και μετά μπαίνεις στο φάκελο που έχει δημιουργηθεί και κάνεις διπλό κλικ στο εκτελέσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 δεν crasharei το linux? ειπατε κατι? try windows instead Κρασάρει όπως και κάθε λειτουργικό. Το θέμα είναι ότι στο linux τα προβλήματα έχουν αιτία η καλύτερα μπορείς αν γνωρίζεις να την βρείς. Το λειτουργικό μου το τρέχω εδώ και ενάμιση χρόνο με δύο upgrade στην πλάτη του και τρέχει αρκετά άψογα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 παιδια το προβλημα με τις nvidia παραμενει??? σημερα που γυρισα εκανα update και το desktop μου,και δεν μπαινει με τιποτα...με το που ενεργοποιησω τους drives αμεσως παει σε safe mode....τι γινεται??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Δυστηχώς παραμένει. Από τι φένετε στο hardy δεν του αρέσουν οι οδηγοί κλειστού κώδικα αλλά είναι μόνο με συγκερκριμένες nvidia καρτες. stathakis21 κατέβασε το envyng-gtk από το synaptic και κάνε εγκατάσταση των driver από εκεί. Είναι ο μόνος τρόπος που δουλεύει με τις nvidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tea1984 Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Ας μου επιβεβαιώση κάποιος ένα παράξενο bug που αντιμετωπίζω. Αν πάω με τον firefox3 b5 στις σελίδες του guide http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy η με πετάει στο login screen η έχω black screen και θέλει hard reset. To πρόβλημα γίνετε με η χωρίς compiz fusion και μόνο με τον firefox. Φαντάζομαι το χέρι του θα το βάζει ο flash σε συνδυασμό με firefox3. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.24/+bug/212648 Δοκίμασα τη λύση του Nick B. και δουλεύει μια χαρα.Απ' οτι φαίνεται είναι όντως ο συνδυασμός firefox 3 και flash αλλα τουλάχιστον έτσι δουλεύει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Thanks τελικά το έλυσα το πρόβλημα με την λύση του Nick B από εκεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 pusher δεν υπάρχει διαφορά από που θα βάλεις το πρόγραμμα αφού στην ουσία είναι ο ίδιως διαχειριστής. Οσο για το firestarter μια και είσαι με usb για πες όταν τρέχεις τον wizard στο πεδίο που λέει συσκευές που εντοπίστηκαν τι σου εμφανίζει?[...] Τρεις επιλογές δίνει. eth0, eth1 και κάτι άλλο μαζί με κάποιες οδηγίες. Μόλις μπω Linux θα δώσω ή screenshot ή το ακριβές κείμενο. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Εχω ένα πρόβλημα με ένα ραδιοφωνικό σταθμό.Ενώ μου παίζει όλα τα radio απο το live24.gr αυτό εδώ που είναι το ΕΡΑsport δεν το παίζει. http://www.live24.gr/radio/generic-stripped.jsp?sid=1336 Στο kubuntu το παίζει ο konqueror με το kaffeine.Εχει κανείς καμιά ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 pusher από τι θυμάμαι όταν είχα usb το firestarter το είχα σε pppo αν μπορώ να θυμηθώ σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Ubuntu Party Θεσσαλονίκης Αύριο στις 5 το απόγευμα και στο flocafe στην παραλία θεσσαλονίκης θα γίνει το ubuntu party μια συνάντηση των Ελλήνων φίλων του ubuntu με την ευκαιρία της νέας του κυκλοφορίας. Ηδη υπάρχουν αρκετοί που θα συμμετέχουν σε αυτήν την συνάντηση. Μπορείτε να δείτε εδώ http://www.doodle.ch/participation.html?pollId=99q4suefphdbna6h Φυσικά η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όποιον θέλει να έρθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pusher Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 pusher από τι θυμάμαι όταν είχα usb το firestarter το είχα σε pppo αν μπορώ να θυμηθώ σωστά. Ναι αυτό είναι η τρίτη επιλογή. Θα μπω αργότερα Linux και θα δώσω screenshot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2008 To παράξενο είναι την μια φορά μπορεί να με πετάξει στην login screen και την άλλη να κρασάρει ο kernel και συμβαίνει μόνο στην συγκεκριμένη σελίδα. Κατα τα άλλα δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την διανομή και ήταν το πρώτο που μου εμφανίστηκε και μόνο σήμερα μάλλον μετά από τα χτεσινά update. Γιατί και πριν με τους ίδιους driver και με το ίδιο xserver έμπενα στην ίδια σελίδα και δεν υπήρχε πρόβλημα. Θεωρώ ότι είναι κάποιο bug του flash σε συνδιασμό με τον firefox. Ο λόγος είναι ότι με τον opera,konqueror την βλέπω κανονικά. Οκ, επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου για τους drivers της κάρτας γραφικών. Εδώ υπάρχουν - κατά πάσα πιθανότητα - 2 bugs: ένα στο rendering code του firefox και ένα στους drivers της nvidia (βιβλιοθήκες + module) ή τον πυρήνα. Σε κάθε περίπτωση, το bug του firefox θα έπρεπε να κρασάρει μόνο το firefox, όχι ολόκληρο τον x server, και ο x server δε θα έπρεπε να παίρνει μαζί του το σύμπαν. Οπότε, το bug των drivers της nvidia είναι το σημαντικό εδώ, είναι αυτό που προκαλεί denial of service σε ολόκληρο το σύστημα. Απλά ενεργοποιείται από ένα (ίσως ήσσονος σημασίας) bug του firefox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.