Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Hardy Heron 8.04 Release συζήτηση και απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά βρήκε κανείς καμία λύση γιατί ο amarok δεν έχει ήχο;

Έχω φάει όλο το internet έχω δοκιμάσει διάφορα αλλά τίποτα!:mad:

Επίσης δεν ξέρω αν βοηθά αλλά παρατήρησα ότι δεν έχω ήχο και σε βιντεάκια από το youtube και άλλες αντίστοιχες σελίδες!!

Όποιος ξέρει ας διαφωτήσει την κατάσταση!:lol:

Πήγαινε στις ρυθμίσεις του amarok->configure engine->output plugin και αντί για autodetect δοκίμασε τις άλλες επιλογές κάνοντας apply , κλείνοντας τον amarok και ξανανοίγοντάς τον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Σε περίπτωση που αυτό βοηθήσει κάποιον, για την αναπαραγωγή restricted formats από τον Amarok κλπ σε Kubuntu 8.04 κατέβασα και εγκατέστησα offline τα εξής αρχεία, των εξαρτήσεων συμπεριλαμβανομένων:

libmad0_0.15.1b-2.1ubuntu1_i386.deb

libxine1-ffmpeg_1.1.11.1-1ubuntu3_i386.deb

libavcodec1d_0.cvs20070307-5ubuntu7_i386.deb

libavutil1d_0.cvs20070307-5ubuntu7_i386.deb

libgsm1_1.0.12-1_i386.deb

libpostproc1d_0.cvs20070307-5ubuntu7_i386.deb

w32codecs_20071007-0.0_i386.deb

Χτές είχαμε στο ubuntu open week την ενότητα ask mark. Δείτε εδώ το περιεχόμενο της συζήτησης

https://wiki.ubuntu.com/MeetingLogs/openweekhardy/AskMark

Ενώ γίνανε και άλλες ενδιαφέρων ενότητες όπως αυτή για το eee , ubuntu dekstop αλλά και συζήτηση για το χ και την δημιουργία εργαλείων σεταρισματός του.

Για σήμερα το μενού έχει

15.00 UTC Bughelper - Making Bug Work Easier - Markus Korn

16.00 UTC Ubuntu Training - How to get involved - Billy Cina

17.00 UTC

18.00 UTC Ubuntu Iso Testing - Henrik Omma & David Morley

19.00 UTC Running a Packaging Jam - Rick Harding

20.00 UTC Wubi - Agostino Russo

21.00 UTC Ubuntu Documentation Project - Richard Johnson

Ας μου επιβεβαιώση κάποιος ένα παράξενο bug που αντιμετωπίζω. Αν πάω με τον firefox3 b5 στις σελίδες του guide

http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Gutsy

η με πετάει στο login screen η έχω black screen και θέλει hard reset. To πρόβλημα γίνετε με η χωρίς compiz fusion και μόνο με τον firefox. Φαντάζομαι το χέρι του θα το βάζει ο flash σε συνδυασμό με firefox3.

Ας μου επιβεβαιώση κάποιος ένα παράξενο bug που αντιμετωπίζω. Αν πάω με τον firefox3 b5 στις σελίδες του guide

η με πετάει στο login screen η έχω black screen και θέλει hard reset. To πρόβλημα γίνετε με η χωρίς compiz fusion και μόνο με τον firefox. Φαντάζομαι το χέρι του θα το βάζει ο flash σε συνδυασμό με firefox3.

δεν crasharei το linux? ειπατε κατι? ;)

try windows instead :-)

δεν crasharei το linux? ειπατε κατι? ;)

try windows instead :-)

Είναι τόσο πολύπλοκες οι λειτουργίες ενός λειτουργικού συστήματος (χρονοπρογραμματισμός διεργασιών, αποφυγή αδιεξόδων, οδήγηση συσκευών, διαχείριση μνήμης) που μόνο θαύμα θα μπορούσε να είναι η ανυπαρξία bugs! :-)

Αν δεν έχεις router ναι και το καλύτερο γιαυτή την δουλειά είναι το firestarter. Θα το βρεις μέσω synaptic.

1. Υπάρχει κάποιος οδηγός για τη ρύθμιση του Firestarter για το Sagem 800; Μόλις το ανοίγω ξεκινά ένας Wizard που αναφέρεται σε πρωτόκολλα κλπ. και θα ήθελα να δω από κάπου τις ρυθμίσεις για σιγουριά.

2. Υπάρχει διαφορά στο κατέβασμα ενός πακέτου-προγράμματος αν αυτό γίνει από το Synaptic ή από την Προσθήκη/Αφαίρεση Προγραμμάτων;

Όταν θέλει hard reset υποθέτω ότι το μηχάνημα δεν απαντάει ούτε σε ping ούτε σε τίποτα, έτσι; Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι kernel crash και - συνήθως - φταίει ο driver της κάρτας γραφικών, του οποίου κάποιο bug ενδεχομένως κάνει trigger το flash ή οτιδήποτε άλλο.

Κήρυγμα: αυτά συμβαίνουν όταν η διανομή σου έχει τα εξής:

• xorg-server 1.4.1git (!!!)
  • kernel 2.6.24
  • firefox3 beta

Και τα 3 δεν έχουν τεσταριστεί αρκετά για να τα πλασάρεις ως stable. Ειδικά για τον X.Org, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα του Ubuntu ότι πρόλαβε να τον σταθεροποιήσει και να τον δοκιμάσει αρκετά, τα ίδια ισχύουν και για τον πυρήνα που ένας θεός ξέρει πόσο τροποποιημένος είναι.

Είναι τόσο πολύπλοκες οι λειτουργίες ενός λειτουργικού συστήματος (χρονοπρογραμματισμός διεργασιών, αποφυγή αδιεξόδων, οδήγηση συσκευών, διαχείριση μνήμης) που μόνο θαύμα θα μπορούσε να είναι η ανυπαρξία bugs! :-)

βεβαια οπως ανεφερε ο apoikos το προβλημα φαινεται να οφειλεται στην μακακια της ομαδας του ubuntu :P

να φταιει ο firefox δε νομιζω γιατι η αντιστοιχη εκδοση των windows λειτουργει χωρις bsod :-)

Όταν θέλει hard reset υποθέτω ότι το μηχάνημα δεν απαντάει ούτε σε ping ούτε σε τίποτα, έτσι; Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις είναι kernel crash και - συνήθως - φταίει ο driver της κάρτας γραφικών, του οποίου κάποιο bug ενδεχομένως κάνει trigger το flash ή οτιδήποτε άλλο.

Κήρυγμα: αυτά συμβαίνουν όταν η διανομή σου έχει τα εξής:

• xorg-server 1.4.1git (!!!)
  • kernel 2.6.24
  • firefox3 beta

Και τα 3 δεν έχουν τεσταριστεί αρκετά για να τα πλασάρεις ως stable. Ειδικά για τον X.Org, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα του Ubuntu ότι πρόλαβε να τον σταθεροποιήσει και να τον δοκιμάσει αρκετά, τα ίδια ισχύουν και για τον πυρήνα που ένας θεός ξέρει πόσο τροποποιημένος είναι.

Κανένα πρόβλημα εδώ με Firefox 3...

Το ότι ατομικά δεν έχεις πρόβλημα δε σημαίνει ότι είναι μια χαρά ο Firefox ή ο X.Org ή ο πυρήνας ή ο συνδυασμός των παραπάνω. Αυτό έλειπε, αν το bug εμφανιζόταν σε όλους και παρ' όλα αυτά το είχαν βγάλει σε release, τότε θα ήταν πραγματικά για δέσιμο.

Υ.Γ.: είναι και LTS το 8.04, για να μην ξεχνιόμαστε.

Το ότι ατομικά δεν έχεις πρόβλημα δε σημαίνει ότι είναι μια χαρά ο Firefox ή ο X.Org ή ο πυρήνας ή ο συνδυασμός των παραπάνω. Αυτό έλειπε, αν το bug εμφανιζόταν σε όλους και παρ' όλα αυτά το είχαν βγάλει σε release, τότε θα ήταν πραγματικά για δέσιμο.

Υ.Γ.: είναι και LTS το 8.04, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ε ναι, σωστά. Υπάρχουν και bugs όμως που εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

ποια η διαφορα μεταξυ i386 και amd64?

Η μία είναι για 32bit αρχιτεκτονικές και η άλλη για 64bit.

H i386 μπορεί να μπεί και σε σύστημα με 64bit αρχιτεκτονική.

Φυσικά ένα σύστημα με 64bit cpu και 64bit λειτουργικό είναι πιο γρήγορο απο τους άλλους 2 συνδυασμούς

ποια η διαφορα μεταξυ i386 και amd64?

Η πρώτη έκδοση τρέχει σε 32-bit επεξεργαστές και φυσικά σε 64 ή δεύτερη είναι για 64-bit CPUs. Δε ξέρω όμως αν υπάρχουν περισσότερες ασυμβατότητες με την την 64-bit έκδοση. Εγώ χρησιμοποιώ την 32-bit πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...