Προς το περιεχόμενο

Ubuntu Hardy Heron 8.04 Release συζήτηση και απορίες

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξερει κανεις τι γινεται με την ασυρματη συνδεση μεσω wap??? Στο 7.10 ηταν μια χαρα, τωρα δε μου δινει αλλη επιλογη εκτος απο WEP. Αν ξερει καποιος ας μου πει. Ευχαριστω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 827
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Παιδιά καλημέρα !

Aν και αρχάριος στα Linux θέλω να περάσω σε αυτά για να τα μάθω σιγά-σιγά και να γλυτώσω έτσι από τα ελεεινά και προβληματικά Windows. Έβαλα λοιπόν στο σύστημά μου (Windows XP) τα νέα Ubuntu 8.04 με τη βοήθεια του Wubi για να αποφύγω τις πολλές-πολλές ρυθμίσεις (disc partitioning, dual booting κτλ) τα οποία εδώ που τα λέμε δεν τα κατέχω κι όλας.

Ως εδώ καλά. Το Wubi, απ' ότι φαίνεται, έκανε πανεύκολα και άψογα τη δουλειά του κι εγώ βρέθηκα επιτέλους σε περιβάλλον Ubuntu. Όμως θα ήθελα τη βοήθειά σας στα εξής προβλήματα-απορίες :

1. Χρειάζομαι στα Ubuntu προγράμματα προστασίας ; (δλδ firewall, antivirus, antispyware, όπως αυτά που έχω στα Windows) Κι αν ναι, ποια συνιστώνται και πώς τα βρήσκω ;

2. Η ανάλυση οθόνης στις ρυθμίσεις του συστηματος στα ubuntu, είναι το μέγιστο 1280* 740 (ή καπου εκεί-δε θυμαμαι ακριβώς) : πώς μπορώ να επιτύχω μεγαλύτερες αναλύσεις ; Υποψιάζομαι ότι θα φταίει ο driver της κάρτας γραφικών μου nVidia και θα χρειάζεται κατέβασμα κάποιου οδηγού συμβατού με τα Ubuntu. Από που τους κατεβάζω ;

3. Όλο το desktop των Ubuntu είναι ελαφρά μετατοπισμένο προς τα δεξιά της οθόνης μου αφήνοντας στα αριστερά μια κάθετη μαύρη ρίγα 5 mm περίπου. Πώς διορθώνεται αυτό ; Μήπως απο το πάνελ ρυθμίσεων της ιδιας της οθόνης ( Eizo Flexscan L367);

4. Τα ubuntu δεν αναγνωρίζουν την ασύρματη καρτα δικτύου που εχω (Netgear WG311v3) με αποτέλεσμα να μην εχω ίντερνετ. προσπάθησα να βρω λύση με τη βοήθεια του Ndiswrapper αλλά το προγραμματάκι αυτό δεν υπάρχει στο cd των ubuntu και πρέπει να το κατεβάσω από το ιντερνετ. Υπάρχει κάποια λύση ή να πάρω κανένα καλώδιο ethernet 20m περιπου και να εγκαταστήσω μια ενσυρματη συνδεση προσωρινά μεχρι να κατεβάσω τα απαραιτητα πακέτα; Που μπορώ να βρώ οδηγούς της συγκεκριμένης κάρτας συμβατούς με τα Ubuntu;

Συγνώμη αν σας ζάλισα κι ευχαριστώ για το χρόνο σας !

Δημήτρης

Ξερει κανεις τι γινεται με την ασυρματη συνδεση μεσω wap??? Στο 7.10 ηταν μια χαρα, τωρα δε μου δινει αλλη επιλογη εκτος απο WEP. Αν ξερει καποιος ας μου πει. Ευχαριστω..

Μέσω wpa θα εννοείς.... Εμένα μου δουλεύει μιά χαρά ενώ αντίθετα η 7.04 μου έδινε προβλήματα. Ίσως να οφείλεται στην λάθος αναγνώριση της κάρτας wifi.

καλημέρα σε όλους

έβαλα και εγώ τα ubuntu 8.04 και έχω πρόβλημα με ήχο δεν ακούω τίποτα η μητρική είναι gigabyte GA-965GM-s2 με κάρτα ήχου on board επίσης άλλο ένα είναι οτι τα πέρασα σε ένα φορητό hd και όταν εκκινώ το pc πρέπει να είναι συνδεμενος.Υπάρχει λύση;Αν όχι πως θα το κάνω φορματ (θα το περάσω μέσω wubi) αφού το έχω χωρίσει στα 2 και τα win βλέπουν το μισό;συγνώμη αν κούρασα:o

Παιδιά καλημέρα !

Aν και αρχάριος στα Linux θέλω να περάσω σε αυτά για να τα μάθω σιγά-σιγά και να γλυτώσω έτσι από τα ελεεινά και προβληματικά Windows. Έβαλα λοιπόν στο σύστημά μου (Windows XP) τα νέα Ubuntu 8.04 με τη βοήθεια του Wubi για να αποφύγω τις πολλές-πολλές ρυθμίσεις (disc partitioning, dual booting κτλ) τα οποία εδώ που τα λέμε δεν τα κατέχω κι όλας.

Ως εδώ καλά. Το Wubi, απ' ότι φαίνεται, έκανε πανεύκολα και άψογα τη δουλειά του κι εγώ βρέθηκα επιτέλους σε περιβάλλον Ubuntu. Όμως θα ήθελα τη βοήθειά σας στα εξής προβλήματα-απορίες :

1. Χρειάζομαι στα Ubuntu προγράμματα προστασίας ; (δλδ firewall, antivirus, antispyware, όπως αυτά που έχω στα Windows) Κι αν ναι, ποια συνιστώνται και πώς τα βρήσκω ;

2. Η ανάλυση οθόνης στις ρυθμίσεις του συστηματος στα ubuntu, είναι το μέγιστο 1280* 740 (ή καπου εκεί-δε θυμαμαι ακριβώς) : πώς μπορώ να επιτύχω μεγαλύτερες αναλύσεις ; Υποψιάζομαι ότι θα φταίει ο driver της κάρτας γραφικών μου nVidia και θα χρειάζεται κατέβασμα κάποιου οδηγού συμβατού με τα Ubuntu. Από που τους κατεβάζω ;

3. Όλο το desktop των Ubuntu είναι ελαφρά μετατοπισμένο προς τα δεξιά της οθόνης μου αφήνοντας στα αριστερά μια κάθετη μαύρη ρίγα 5 mm περίπου. Πώς διορθώνεται αυτό ; Μήπως απο το πάνελ ρυθμίσεων της ιδιας της οθόνης ( Eizo Flexscan L367);

4. Τα ubuntu δεν αναγνωρίζουν την ασύρματη καρτα δικτύου που εχω (Netgear WG311v3) με αποτέλεσμα να μην εχω ίντερνετ. προσπάθησα να βρω λύση με τη βοήθεια του Ndiswrapper αλλά το προγραμματάκι αυτό δεν υπάρχει στο cd των ubuntu και πρέπει να το κατεβάσω από το ιντερνετ. Υπάρχει κάποια λύση ή να πάρω κανένα καλώδιο ethernet 20m περιπου και να εγκαταστήσω μια ενσυρματη συνδεση προσωρινά μεχρι να κατεβάσω τα απαραιτητα πακέτα; Που μπορώ να βρώ οδηγούς της συγκεκριμένης κάρτας συμβατούς με τα Ubuntu;

Δημήτρης

1) όχι

2) Ποια κάρτα γραφικών έχεις; Χρειάζεσαι σύνδεση με internet για να κατέβουν οι drivers. system ---> administration ---> restricted drivers

3) Πάτα το "auto setting" στην οθόνη σου...

4) Καλύτερα να το κάνεις με καλώδιο. Από restricted drivers δε σου δίνει την επιλογή να κατεβάσει και για την κάρτα δικτύου σου;

Παιδιά καλημέρα !

Δημήτρης

1. Δεν χρειάζεσε τίποτα και μην ανησυχείς για αυτό.

2. Δοκίμασε αρχικά να εγκαταστήσεις τους driver μέσω του προγράμματος οδηγοί υλικού που θα βρεις στο μενού Συστημα>διαχείριση συστήματος. Για την ανάλυση κάντο μέσα από το nvidia-settings η μέσω του προγράμματος displayconfig-gtk. Για το πρώτο άνοιξε ένα τερματικό και δώσε

sudo nvidia-settings

και κάνε ότι αλλαγές θέλεις. Για να ανοίξεις το δεύτερο δώσε πάλι σε τερματικό

sudo displayconfig-gtk

και φτιάξε από εκεί την ανάλυση.

3. Αυτό είναι θέμα της ανάλυση νομίζω. Αν την διορθώσεις δεν θα έχεις πρόβλημα

4.Υπάρχει ένα πρόγραμμα που φορτώνεις τους driver των windows στο linux. Διάβασε παλιότερα μυνήματα σε αυτό το νήμα που αναφέρουν την διαδικασία.

καλημέρα σε όλους

έβαλα και εγώ τα ubuntu 8.04 και έχω πρόβλημα με ήχο δεν ακούω τίποτα η μητρική είναι gigabyte GA-965GM-s2 με κάρτα ήχου on board επίσης άλλο ένα είναι οτι τα πέρασα σε ένα φορητό hd και όταν εκκινώ το pc πρέπει να είναι συνδεμενος.Υπάρχει λύση;Αν όχι πως θα το κάνω φορματ (θα το περάσω μέσω wubi) αφού το έχω χωρίσει στα 2 και τα win βλέπουν το μισό;συγνώμη αν κούρασα:o

Για τον ήχο δώσε σε τερματικό

asoundconf list

και ανέβασε εδώ ότι σου βγάλει και μετά δώσε

lspci

και ανέβασε και εδώ ότι σου βγάλει. Το δεύτερο δεν το κατάλαβα. Αν μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Τέταρτη μέρα σήμερα για το ubuntu open week. Χτες έγιναν μαθήματα για να πακετάρουμε μόνοι μας τα διάφορα plugin του firefox ενώ έγιναν και συζητήσεις για την επόμενη έκδοση του ubuntu αλλά και για το kde4. Από τι είπαν στην επόμενη έκδοση θα γίνει δουλειά για την βελτίωση στο γραφικό περιβάλλων της διανομής καθώς και για την μεγαλύτερη ενσωμάτοση του compiz-fusion στην διανομή. Aπό την άλλη kde4 με compiz-fusion δεν θα υπάρχει γιατί το kde 4.1 θα έχει τα δικά του εφέ. Και εδώ ένα απόσπασμα

I am talking about thematic changes, artwork, conceptual changes to common elements such as login, user switching, virtual desktop switching etc - I essentially mean an interesting merging of GNOME, Compiz, and lots of bits of integration

Για σήμερα το πρόγραμμα στο ubuntu open week είναι το παρακάτω

15.00 UTC Ubuntu Training - How to get involved - Billy Cina

16.00 UTC Ubuntu on the Eee PC - Christer Edwards

17.00 UTC Preseeding d-i / Ubiquity - Evan Dandrea

18.00 UTC Make X rock! - Bryce Harrington

19.00 UTC The Future of the Ubuntu Desktop - Ted Gould

20.00 UTC Community Support with Ubuntu Forums - Mike Basinger

21.00 UTC Python Packaging - Emilio Pozuelo Monfort

Με αρκετά ενδιαφέρων τα θέματα για το μελλον του ubuntu dekstop αλλά και για το eee της asus.

Names of available sound cards:

Intel

lspci

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82P965/G965 Memory Controller Hub (rev 02)

00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82P965/G965 PCI Express Root Port (rev 02)

00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)

00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)

00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)

00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)

00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)

00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)

00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)

00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)

00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev f2)

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HB/HR (ICH8/R) LPC Interface Controller (rev 02)

00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) 4 port SATA IDE Controller (rev 02)

00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 02)

00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) 2 port SATA IDE Controller (rev 02)

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GT] (rev a1)

03:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 12)

04:00.0 SATA controller: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)

04:00.1 IDE interface: JMicron Technologies, Inc. JMicron 20360/20363 AHCI Controller (rev 02)

05:07.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB23 IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)

για το δευτερο θελω να μπορω να κανω εκινηση χωρις το φορητο hd

Δες έδω για την κάρτα και ιδίως στο τέλος που υπάρχει λύση

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/122560

Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις ακριβώς πες μας να σε βοηθήσουμε.

Έχω την 8.04 beta, αλλά από τη στιγμή που βγήκε η final και μετά δεν έχω λάβει κανένα update... Είναι φυσιολογικό αυτό ή πρέπει να αλλάξω κάτι στα repositories ώστε να βλέπω τα updates;

δεν ξερω αν εχετε ασχοληθει με το θεμα των sagem800 ????

ξερετε τι γινεται???

εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι συγκεκριμενο

ευχαριστω

Μόλις εγκατέστησα στο laptop μου για πρώτη φορά το hardy heron και είμαι τελείως νέοπας στο linux. Όλα καλά αλλά δεν μπορώ να βάλω μπρός το wireless adaptor του Acer μου. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία ή για κάθε κάρτα είναι διαφορετική? Φαντάζομαι ότι η διαδικασία είναι τυπική για όλες τις εκδόσεις του Ubuntu...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...