Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια σε ερώτημα Access

jamespr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας. Έχω φτιάξει μία βάση δεδομένων σε access και προσπαθώ να φτιάξω ερώτημα στο οποίο να μην χρειάζεται να γράφω το στοιχείο με το οποίο να γίνεται η αναζήτηση αλλά να εμφανίζεται μία λίστα και να επιλέγεις από αυτή. Π.Χ. στις σελίδες με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα επιλέγεις τη μάρκα από λίστα και από εκεί κάνει αναζήτηση. Ψάχνω σε πολλές σελίδες και φόρουμ αλλά τίποτα. Δεν ξέρω vba και παλεύω με πειράματα αλλά τίποτα.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Καλή Ανάσταση σε όλους

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Να έχεις μια φόρμα και ανάλογα με τη μάρκα που διαλέγεις από μια λίστα να σου εμφανίζει τις εγγραφές αυτής της μάρκας;

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα ερώτημα που να εμφανίζει τις επιλογές σε λίστα από τις οποίες να διαλέγεις και αυτό μετά να το συνδέσω σε μία φόρμα για να εμφανίζει τα αποτελέσματα. Όπως σου είπα στις σελίδες π.χ. με τα αυτοκίνητα επιλέγεις από λίστα τη μάρκα.

Δημοσ.
Θέλω να φτιάξω ένα ερώτημα που να εμφανίζει τις επιλογές σε λίστα από τις οποίες να διαλέγεις και αυτό μετά να το συνδέσω σε μία φόρμα για να εμφανίζει τα αποτελέσματα. Όπως σου είπα στις σελίδες π.χ. με τα αυτοκίνητα επιλέγεις από λίστα τη μάρκα.

Υποθέτω ότι έχεις έναν πίνακα CARS και το πεδίο με τη μάρκα έχει όνομα BRAND. Επίσης ένα ερώτημα με όνομα CARS_QUERY. Σε μια φόρμα βάζεις ένα combo box (σύνθετο πλαίσιο) και στον οδηγό που σου βγάζει πατάς άκυρο. Πας στις ιδιότητες του και του δίνεις το όνομα comboBrand (στην καρτέλα Άλλα). Πάλι στις ιδιότητες και στην καρτέλα Δεδομένα, στην Προέλευση γραμμής γράφεις:

SELECT DISTINCT BRAND FROM CARS

Πας τώρα στην καρτέλα Συμβάν, επιλέγεις το Μετά από ενημέρωση και πατάς το κουμπάκι που εμφανίζεται δεξιά. Επιλέγεις δόμηση κώδικα και ΟΚ. Στην vba τώρα γράφεις.

>
Private Sub comboBrand_AfterUpdate()
   Dim db As Database, q As QueryDef
   Set db = Application.CurrentDb()
   Set q = db.QueryDefs("CARS_QUERY")
   q.SQL = "SELECT * FROM CARS WHERE BRAND = " & "'" & comboBrand & "'"
End Sub

Δημοσ.

Bilco δεν ξερω πως να σε ευχαριστήσω. Προσπαθώ να μάθω vba αλλά τα βιβλία που έχω δε με βοηθάνε πολύ. Έχεις να μου προτείνεις κανένα για αρχάριους;

Μετά την επιλογή στη φόρμα στο ερώτημα υπάρχει αυτό που επέλεξα. Όλα δουλεύουν ρολόϊ. Και πάλι σε ευχαριστώ.

Καλή Ανάσταση Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου.

Δημοσ.

Παρακαλώ, και Καλή Ανάσταση και σε σένα και στους δικούς σου.

Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποιο βιβλίο για vba αφού δεν ξέρω και δεν έχω διαβάσει κανένα. Η vba θέλει κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις προγραμματισμού (και κάτι παραπάνω θα ήταν ακόμα καλύτερο) και από κει και πέρα να μάθεις καλά τα αντικείμενα που χειρίζεσαι κατά περίπτωση. Για το τελευταίο η βοήθεια των εφαρμογών είναι τις περισσότερες φορές αρκετή.

Δημοσ.

Θα ηταν πιο ευκολο να φτιαξεις ενα πινακα με ολες τις μαρκες μονο με κωδικο μαρκας και ονομα μαρκας (πχ 1 - toyota, 2 - fiat κλπ) και στον πινακα των αυτοκινητων να εχεις τους κωδικους των μαρκων (δευτερευον κλειδι)

Μετα θα ηταν πιο ευκολο να φτιαξεις ενα master detail στην access με λιγα κλικ που να κανει αυτο που θες χωρις vba.

Δημοσ.
Bilco δεν ξερω πως να σε ευχαριστήσω. Προσπαθώ να μάθω vba αλλά τα βιβλία που έχω δε με βοηθάνε πολύ. Έχεις να μου προτείνεις κανένα για αρχάριους;

Μετά την επιλογή στη φόρμα στο ερώτημα υπάρχει αυτό που επέλεξα. Όλα δουλεύουν ρολόϊ. Και πάλι σε ευχαριστώ.

Καλή Ανάσταση Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου.

Φίλε

το ερώτημά σου σχετικά με Access θυμίζει κάτι από γνωριζόμαστε από κάπου ; (Πρέπει να έχεις κάνει και σε άλλο Forum το ερώτημα σου όπου εκεί ρωτούσα κάποια περισσότερα στοιχεία για το ερώτημα σου). Αφού απαντήθηκε οκ. Τώρα όσον αφορά τα VBA Βιβλία σε Ms Access έχω ασχοληθεί ιδιαιτέρως και θα σου πρότεινα (Αγγλικά βιβλία) να ρίξεις μια ματιά στο http://www.MsAccess.gr στην κατηγορία e-books.

Έχει για Ms Access 2007 και πολλά άλλα που μπορούν να σου σταλούν με e-mail. Αν τώρα θέλεις βιβλία και όχι ebook η Sybex βγάζει κορυφαία για VBA. To VBA Developer's Handbook, 2nd Edition (Paperback) είναι κάτι πολύ καλό

στο Amazon είναι στο

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0782129781/qid=1079764750/sr=1-1/ref=sr_1_1/002-6086462-5295217?v=glance&s=books

Φιλικά

kon73

Δημοσ.

Φίλε μου είχα απελπιστεί με μία βάση και είχα βάλει το ερώτημα σε πολλά forum αλλά ο Bilco με βοήθησε και έκανα ότι είχα σκεφτεί. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Θα προσπαθήσω να διαβάσω τα βιβλία που μου προτείνεις. Από ότι καταλαβ όμως θέλει πολύ χρόνο κάτι που προς τα παρών δε διαθέτω. Όμως δεν τα παρατάω. Η Access μου αρέσει πάρα πολύ γιατί φτιάχνω κάτι δικό μου. Σε ευχαριστώ και πάλι ελπίζω κάποτε να βοηθήσω και εγώ. Να περνάς καλά φιλαράκο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...