Προς το περιεχόμενο

Αγορά Οθόνης 19"

cortaN@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Χρειάζομαι μια οθόνη 19", είτε normal είτε wide και θέλω βοήθεια!

Έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα:

normal:

1) LG 1972H, 2ms, 5000:1 dynamic, DVI

2) Samsung SM932BF, 2ms, 2000:1 dynamic, DVI

3) ASUS PG 191 - 2ms, 800:1 (typical), USB ports, ηχεία, subwoofer και webcam, DVI

4) Eizo S1911, 700:1 (typical), 4ms gtg, DVI

wide:

1) HP 1907v, 1000:1 (typical), 5ms, όχι DVI

2) LG L197WH-PF, 10.000:1 (dynamic), 2ms, DVI

Καταρχήν να πω δεν ενδιαφέρομαι για 20" και παραπάνω. Θα πάρω ό,τι είναι καλύτερο σε 19" είτε σε normal είτε σε wide.

Επίσης μη μου προτείνετε κάποιο μοντέλο με PVA panel εκτός και αν κυμαίνεται σε λογικά επίπεδα - μέχρι 300-330 Ευρώ.

Παρατηρήσεις:

1) Θα πήγαινα για την HP w1907v, αλλά το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει DVI θύρα. Κατά τα άλλα φαίνεται πολύ καλή οθόνη + είναι η μοναδική glossy. Εγώ προτιμώ το glossy, καθώς στα TN panels προσδίδει καλύτερο μαύρο. Πιστεύετε θα δω απώλεια ποιότητας με vga αντί για DVI; Ακόμη, υπάρχει αντάπτορας VGA - - > HDMI;

2) Πολύ καλή επιλογή είναι και η LG 197WH, απλώς εδώ με προβληματίζει το 10.000:1 dynamic και ακόμη δεν ξέρω πόσο καλό μαύρο θα έχει.

3) 'Εχει ο πατέρας μου την Eizo S1911 με TN panel και γενικά είναι ωραία οθόνη. Απλώς τα νέα μοντέλα έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά σε κοντραστ, κτλ. Πιστεύετε αξίζει να παραμείνω σε Eizo, λόγω ποιότητας: Σκέφτομαι ότι εφόσον δεν πρόκειται για PVA panel καλύτερα να επενδύσω σε ό,τι καλύτερο έχει βγει σε TN, και ας μην είναι Eizo.

Παιδιά, please πείτε μου κάποιες γνώμες, γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλέξω!

Δημοσ.

Αν είναι να πας σε TN panel εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για καμιά samsung. Τις θεωρώ πολύ καλές για την τιμή τους. Οικονομικές και με αξιοπρεπέστατες επιδόσεις.

Δημοσ.

Γνωμη μου,

αν ειναι να παρεις wide οι 19'' δεν αξιζουν. Θελεις τουλαχιστον 20'' και καλυτερα 22'' για wide. Οποτε οι 4/3 μαλλον μονοδρομος. Απο αυτες που ειπες, εχω την Samsung, την ειχα παρει πριν απο 5 μηνες απο το Πλαισιο 250Ε. ΕΙναι παρα πολυ καλη για τα λεφτα της. Την προτεινω ανεπιφυλακτα.

Το DVI ναι εχει μια μικρη διαφορα στην ποιοτητα, καλο ειναι να το προτιμησεις. Για τις Eizo οκ μπορει να ειναι πολυ καλες αλλα νομιζω στην συγκριση τιμη/αποδοση υστερουν.

Δημοσ.
Γνωμη μου,

αν ειναι να παρεις wide οι 19'' δεν αξιζουν. Θελεις τουλαχιστον 20'' και καλυτερα 22'' για wide. Οποτε οι 4/3 μαλλον μονοδρομος. Απο αυτες που ειπες, εχω την Samsung, την ειχα παρει πριν απο 5 μηνες απο το Πλαισιο 250Ε. ΕΙναι παρα πολυ καλη για τα λεφτα της. Την προτεινω ανεπιφυλακτα.

Το DVI ναι εχει μια μικρη διαφορα στην ποιοτητα, καλο ειναι να το προτιμησεις. Για τις Eizo οκ μπορει να ειναι πολυ καλες αλλα νομιζω στην συγκριση τιμη/αποδοση υστερουν.

Για μένα οι 20" wide είναι μεγάλες για κοντινή απόσταση και γι'αυτό κατέληξα είτε σε 19" wide είτε 19" normal. Μπορώ να πάρω την Eizo με τα ίδια λεφτά που θα αγοράσω τη Samsung normal. Φορούν όμως και οι 2 TN panel και στα χαρτιά τα χαρακτηριστικά τηε Samsung είναι καλύτερα.

2 ερωτήσεις:

a) Το μαύρο της Samsung πώς είναι; Είναι πραγματικά μαύρο θέλω να πω:

B) Αν τελικά πάρω οποιαδήποτε οθόνη με TN Panel, όπως σκέφτομαι, πέραν των εγγενών περιορισμών του TN, υπάρχει κίνδυνος για τα μάτια; Εννοώ το S-PVA προσφέρει πιο ξεκούραστη θέαση μόνο ή και λιγότερη ακτινοβολία/ενέργεια κτλ.;

Γιατί όπως είπα και στην αρχή μέχρι 300-330 ευρώ μπορώ να διαθέσω και δεν υπάρχει τέτοιο PVA panel στην αγορά.

Δημοσ.

Επιμενω, μην παρεις 19'' wide, δεν αξιζει. Και ενα παραπανω δεν αξιζει να παρεις μη ΤΝ σε αυτο το μεγεθος, δεν θα μπορεις να χαρεις και πολυ τη διαφορα ποιοτητας σε 19αρα. Αν η 20'' σου φαινεται μεγαλη, πιστεψε με ειναι και θεμα συνηθειας, σε μια εβδομαδα θα την συνηθισεις και θα εισαι μια χαρα. Που κολλας στη μια ιντσα παραπανω? ισα-ισα που θα σου "ανοιξει" τα ματια. Ειδικα δε αν θα βλεπεις και καμια ταινια 22'' ακομη καλυτερα. Διαβασε εδω στο φορουμ τι λενε και για την samsung 226bw. Τωρα για αυτα που ρωτησες :

α)Στο συγκεκριμενο μοντελο (932BF) το μαυρο ειναι πολυ ικανοποιητικο. Οι 9 στους 10 δεν θα το παρατηρησουν καν, ο ενας που θα το κανει ισως να ειναι ο "υπεραπαιτητικος" χρηστης για μενα.

β) εδω εχει να κανει και για τη ειδους χρηση αγοραζεις την οθονη, τη κυρια ασχολια σου μαζι της δηλαδη. Το ΤΝ για παιχνιδια συνισταται, για ταινιες οχι και τοσο. Για πολυωρη χρηση ναι θα ειναι πιο κουραστικο πανελ, (οντως εκπεμπουν λιγη παραπανω ακτινοβολια) αλλα μη φανταστεις και τρελες διαφορες.

Δημοσ.
Επιμενω, μην παρεις 19'' wide, δεν αξιζει. Και ενα παραπανω δεν αξιζει να παρεις μη ΤΝ σε αυτο το μεγεθος, δεν θα μπορεις να χαρεις και πολυ τη διαφορα ποιοτητας σε 19αρα. Αν η 20'' σου φαινεται μεγαλη, πιστεψε με ειναι και θεμα συνηθειας, σε μια εβδομαδα θα την συνηθισεις και θα εισαι μια χαρα. Που κολλας στη μια ιντσα παραπανω? ισα-ισα που θα σου "ανοιξει" τα ματια. Ειδικα δε αν θα βλεπεις και καμια ταινια 22'' ακομη καλυτερα. Διαβασε εδω στο φορουμ τι λενε και για την samsung 226bw. Τωρα για αυτα που ρωτησες :

α)Στο συγκεκριμενο μοντελο (932BF) το μαυρο ειναι πολυ ικανοποιητικο. Οι 9 στους 10 δεν θα το παρατηρησουν καν, ο ενας που θα το κανει ισως να ειναι ο "υπεραπαιτητικος" χρηστης για μενα.

β) εδω εχει να κανει και για τη ειδους χρηση αγοραζεις την οθονη, τη κυρια ασχολια σου μαζι της δηλαδη. Το ΤΝ για παιχνιδια συνισταται, για ταινιες οχι και τοσο. Για πολυωρη χρηση ναι θα ειναι πιο κουραστικο πανελ, (οντως εκπεμπουν λιγη παραπανω ακτινοβολια) αλλα μη φανταστεις και τρελες διαφορες.

Thx για τις απαντήσεις.

Δουλεύω σε TFT καιρό και στην Πάτρα, όπου είμαι φοιτητής χρησιμοποιώ μια Eizo S1910 - κορυφαία οθόνη. Στη Χαλκίδα, όπου μένω μόνιμα, έχουμε μια Eizo S1911. - με ΤΝ panel. Αλλά είναι αρκετά ξεκούραστη. Επίσης μια Samsung 226BW, η οποία δε μου κάνει μεγάλη αίσθηση, έχει backlight bleeding και είναι τεράστια για desktop use.

Τώρα στις 20" wide, το πρόβλημα είναι πως έχουν ίδια native ανάλυση στις 1680χ1050 με τις 22", αλλά είναι μικρότερες με αποτέλεσμα τα γράμματα να φαίνονται πολύ μικρά. Γι' αυτό δε θέλω να πάω σε 20άρες και έχω καταλήξει σε 19".

Τώρα κοιτάω άλλες 2:

a) Eizo S1932SE - λένε όλοι πρόκειται για κορυφαία οθόνη.

B) Dell E198WFP

Για την Dell έχει κανένας κάποια άποψη; Θα μου κοστίσει 200Ευρώ, ενώ η Eizo 360. Αξίζουν τα 160Ε παραπάνω για την Eizo;

Δημοσ.
Thx για τις απαντήσεις.

Δουλεύω σε TFT καιρό και στην Πάτρα, όπου είμαι φοιτητής χρησιμοποιώ μια Eizo S1910 - κορυφαία οθόνη. Στη Χαλκίδα, όπου μένω μόνιμα, έχουμε μια Eizo S1911. - με ΤΝ panel. Αλλά είναι αρκετά ξεκούραστη. Επίσης μια Samsung 226BW, η οποία δε μου κάνει μεγάλη αίσθηση, έχει backlight bleeding και είναι τεράστια για desktop use.

Τώρα στις 20" wide, το πρόβλημα είναι πως έχουν ίδια native ανάλυση στις 1680χ1050 με τις 22", αλλά είναι μικρότερες με αποτέλεσμα τα γράμματα να φαίνονται πολύ μικρά. Γι' αυτό δε θέλω να πάω σε 20άρες και έχω καταλήξει σε 19".

Τώρα κοιτάω άλλες 2:

a) Eizo S1932SE - λένε όλοι πρόκειται για κορυφαία οθόνη.

B) Dell E198WFP

Για την Dell έχει κανένας κάποια άποψη; Θα μου κοστίσει 200Ευρώ, ενώ η Eizo 360. Αξίζουν τα 160Ε παραπάνω για την Eizo;

Τελικά, αγόρασα την Eizo S1932E σε μαύρο για 350 Ευρώ.

Είναι ό,τι καλύτερο έχω δει προσωπικά σε tft monitor.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...