Προς το περιεχόμενο

Επισκευές πολυκατοικίας και διαχείριση

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς αν φέρει ευθύνη ο διαχειριστής της πολυκατοικίας για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται επισκευές στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Με ενδιαφέρει κι εμένα.

Αναμένουμε με κομμένη την ανάσα τα 'φώτα' του ...καλού χρήστη και γνώστη σε θέματα ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Achilles!

:-)

:P

Δημοσ.

Λογικα οι ιδιοκτητες των διαμερισματων πρεπει να τα μοιραζονται τα εξοδα κ αν συμφωνησουν οτι ειναι απαραιτητη η οποιαδηποτε επισκευη εκτος αμα ειναι καποια σοβαρη ζημια

Δημοσ.

Τί εννοείς να φέρει ευθύνη ο διαχειριστής για τον τρόπο που γίνονται οι επισκευές; Τί είδους επισκευές δηλαδη;

Η ευθύνη του διαχειριστή είναι να βρει τον άνθρωπο/συνεργείο που θα κάνει τις επισκευές εφόσον οι ιδιοκτήτες αποφασίσουν ότι πρέπει να γίνουν. Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση κακοτεχνιών, ο διαχειριστής θα πρέπει να απαιτήσει την διόρθωσή τους. Το πολύ πολύ να μην πληρώσει αν δεν αποκατασταθούν οι (αντικειμενικές) κακοτεχνίες.

Για τί μερεμέτι μιλάμε;

Δημοσ.

Snoob δώσε αν θες διευκρινίσεις για να σε βοηθήσουμε αν μπορούμε.

Μήπως εννοείς πως θα προβεί σε επισκευές; -> Βάση του εκάστοτε καταστατικού πρέπει να φέρει 2-3 ανάλογες προσφορές για τις επισκευές από "συνεργεία". Ή μήπως εννοείς για το τι πρέπει να κάνει ώστε να είναι καλυμμένος μετά το πέρας των εκάστοτε εργασιών;

Πάντως αν είσαι διαχειριστής πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί ο εκάστοτε διαχειριστής φέρει ευθύνη για πλημμελή συντήρηση της οικοδομής (για τους κοινόχρηστους χώρους). Πες μας τι ακριβώς εννοείς για να μιλήσουμε με στοιχεία.

livewire και γω σ' αγαπώ φίλε. :P

Καλά που θα έπαιρνες τηλέφωνο χθες βράδυ να πιούμε ποτό. Ακόμα περιμένω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, ας περιγράψω τι ακριβώς συνέβη:

Παρουσιάστηκε μία ρωγμή στην αποχέτευση των κεντρικών διαμερισμάτων. Εγώ δεν το γνώριζα και κανείς δε με ενημέρωσε. Την Κυριακή με βρίσκει ένας συγκάτοικος που το διαμέρισμά του είχε πρόβλημα και μου είπε πως το έφτιαξαν, καλώντας υδραυλικό, και πως το κόστος ήταν χ ευρώ.

Το ότι δε με ενημέρωσαν ούτε για το πρόβλημα, ούτε για την επισκευή, παρά όταν αυτά είχαν τελειώσει, με ενόχλησε, αλλά τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι πως όταν ήρθε ο υδραυλικός να πληρωθεί, έμαθα ότι επισκεύασε το σωλήνα κρεμασμένος με σχοινιά από το φωταγωγό, γιατί η σκαλωσιά ήταν ακριβή (τριπλασίαζε το κόστος της επισκευής). Εννοείται πως έπαθα σοκ. Όχι μόνο έγινε επισκευή σε κοινόχρηστο χόρο παρακάμπτοντας το διαχειριστή, αλλά έγινε και με τρόπο άκρως επικίνδυνο.

Αυτό που ρωτάω, εν προκειμένω και γενικότερα, είναι το εξής: ο διαχειριστής, έχει ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται μια επισκευή; Δηλαδή, αν ο άνθρωπος έπεφτε και χτυπούσε (δε θέλω καν να σκέφτομαι κάτι χειρότερο) εγώ, θα είχα ευθύνη;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στην προκειμενη δεν εχεις ευθυνη. Δεν ενημερωθηκες για τις εργασιες που εγιναν, δεν ησουν παρον οταν ο τεχνητης δεν τηρησε κανενα μετρο ασφαλειας.

Απο εκει και μετα, εφοσον οι εργασιες χρειαζοντουσαν προσβαση απο κοινοχρηστο χωρο, και η υπαρχουσα ζημια μπορουσε να επηρεασει αλυσιδωτα και αλλα διαμερισματα, επρεπε να εχεις ενημερωση, με την εννοια του αντιπροσωπου των ιδιοκτητων της οικοδομης που το ζητημα τους αφορα, ωστε να προβεις στις καταλληλες ενεργειες και να ρυθμιστει και το κοστος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...