Προς το περιεχόμενο

2 8800GT ή 9800GX2;

metmat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά επειδή ενδιαφέρομαι για αγορά νέου συστήματος θα ήθελα να μου πείτε τι είναι καλύτερο να επιλέξω. Να πάρω 2 κάρτες 8800GT και να τις βάλω σε SLI που θα κοστίσει γύρω στα 300? ή να πάρω μία 9800GX2 που θα κοστίσει γύρω στα 450?;

Τι είναι προτιμότερο από πλευράς επιδόσεων; (π.χ. για να παίζω Crysis σε υψηλές αναλύσεις.)

Δημοσ.

πιστεύω θα έχεις chipset της nVidia για το SLI έτσι; Πάρε καλύτερα μια 8800GTS 512 ή μια 9800GTX, μια χαρά θα παίζεις το Crysis...

Δημοσ.

To καλύτερο αυτή τη στιγμή είναι να περιμένεις μιας και οι νέες κάρτες απο nvdia και Ati θα εμφανιστούν τον Μαιο.

Δεν αξίζει με τίποτα να δώσεις τώρα τόσα λεφτά και σε 1 μήνα να βγεί κάτι πολύ καλύτερο. Ενημερωτικά τώρα και ειδικά για το crysis, νομίζω η 9800gx2 πάει καλύτερα, αλλά καμία από τις κάρτες αυτής της γενιά δεν παίζει το crysis σε όλο του το μεγαλείο και φυσικά όχι σε ψηλές αναλύσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

πληροφοριακά η 9800GX2 είναι 2χ8800GTS και όχι 2x8800GT...

νομίζω λοιπόν ότι η 9800GX2 είναι πιο γρήγορη από 2χ8800GT αλλά όχι από 2χ8800GTS επειδή η πρώτη έχει χαμηλότερα clocks...

για το Crysis σε μεγάλες αναλύσεις καλύτερα είναι μια 8800GTX/Ultra παρά 9800GX2 νομίζω, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό

super_Vegeta επέτρεψε μου να αμφιβάλω για τον Μάιο καθώς και για το ότι θα είναι "πολύ καλύτερες"

Δημοσ.

Συμφώνω με τον απο πάνω(super_Vegeta)..επίσης και το SLI ακόμα έχει κάποια προβλήματα σταθερότητας/drivers κτλ...οπότε εάν θες περιμένεις κόντα στο καλοκαίρι νομίζω έρχονται τα καινούργια, ή όπως είπα στην αρχή, 9800GTX/8800GTS...

Δημοσ.

Έχω ακούσει κι εγώ ότι η nvidia θα βγάλει νέα σειρά σύντομα. Αλλά φοβάμαι ότι οι τιμές θα είναι απλησίαστες. Μακάρι να διαψευστώ. Έτσι κι αλλιώς τα παιχνίδια θα είναι ό,τι πιο βαρύ και απαιτητικό θα τρέχω στον υπολογιστή, οπότε θέλω να κρατήσει για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα και να μην θέλω μετά από λίγο αναβάθμιση ξανά.

Δημοσ.

Εφόσων είσαι και στη σκέψη για 9800GX2 η οποία κυμαίνεται απο 450 ~540 ευρώ ,

η νέα σειρά δεν θα διαφέρει και πολύ απο αυτές τις τιμές ,άντε το 9900GTX να είναι στα 500 550 αλλά το πιο μικρό σίγουρα θα είναι αρκετά φτηνότερο ...και απο επιδόσεις όπως ακούγεται θα είναι μακράν καλύτερα από τα σημερινά

Τhresh ,πιστεύω αν όντως η ατι βγάλει την 4800 μέσα στο μαιο όπως ακούγεται , δεν νομίζω να μην κινηθεί και η nvidia

• Super Moderators
Δημοσ.

αν μην ξεχνάμε ότι βάσιζόμαστε σε rumors, εγώ πάντως το βλέπω πιο πολύ για Ιούνιο/Ιούλιο παρά Μάιο...

τώρα για την 9900GTX/GX2 μην παίρνεις και όρκο ότι θα κάνει τόσο...είναι ανάλογα τι chip θα έχει...γιατί αν έχει το G92 στα 55nm δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τόσο...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι καλύτερα να περιμένω ακόμα λίγο ή να κάνω την αναβάθμισή μου και να δώσω λίγα λεφτά για κάρτα γραφικών προκειμένου να την αλλάξω αργότερα.

Δημοσ.

το θέμα φίλε μου εάν θες οπωσδήποτε να καταφύγεις σε λύση sli είναι εάν αξίζει να πάρεις μια 9800χ2 με 470 περίπου ή να πάρεις 2 8800gt και να δώσεις 300 ευρά οπότε σου μένουν και 170...για μένα καλύτερα οι 2 8800gt δε πιστεύω να είναι τρελές οι διαφορές στις επιδόσεις που να δικαιολογούν τα 170 παραπάνω....μια άλλη λύση είναι να πάρεις μια 9800gtx να δεις τις επιδόσεις της και εάν λέμε εάν δε σε ικανοποιούν να πετάξεις και μια δεύτερη πάνω...και μη βιαστείς να κρίνεις μόνο απο το crysis γιατί και με όχι μία αλλά με 2 9800χ2 μην είσαι σίγουρος ότι θα τρέχει νορμάλ σε υψηλές αναλύσεις στο φούλ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...