dimitris2006 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Ομάδα ερευνητών υποστηρίζει πως ανακάλυψε έναν αξιόπιστο τρόπο για την αποθήκευση και διατήρηση των δεδομένων σε σκληρό δίσκο για πάνω από 1000 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότεροι από εμάς δεν αντιμετωπίζουμε πλέον πρόβλημα με το μέγεθος των σκληρών δίσκων, μιας και αυτό έχει εκτοξευθεί στα ύψη με αποτέλεσμα να καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών, αλλά με την ασφάλεια των δεδομένων και την διαχείριση αυτών με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. Και αν αυτό φαντάζει δύσκολο για τον απλό χρήστη, φανταστείτε τι μπορεί να σημαίνει για έναν μεγάλο οργανισμό όπως μία τράπεζα, μία βιβλιοθήκη ή μία δημόσια υπηρεσία. Απάντηση στα ερωτήματα αυτά έρχεται, θεωρητικά προς το παρόν, να δώσει μία ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάζει την λύση αρχειοθέτησης με το όνομα Pergamum. Το Pergamum δανείζεται το όνομα του από την αρχαία Ελληνική βιβλιοθήκη που έλαβε την πρωτοβουλία μετάβασης από τον εύθραυστο πάπυρο σε ανθεκτικότερες λύσεις, και περιγράφεται ως on-volatile random access memory δηλαδή NVRAM. Έτσι, μπορούν να γίνουν πολλές λειτουργίες όταν ο δίσκος είναι σβηστός, ενώ μπορούν να γίνουν συχνές αναζητήσεις δεδομένων χωρίς να είναι απαραίτητη η περιστροφή των μηχανικών μερών του δίσκου, κάτι που μειώνει κατά πολύ την φθορά αλλά και την κατανάλωση μίας συστοιχίας σκληρών δίσκων. Σύμφωνα με τους ερευνητές και μετά από πειράματα και δοκιμές με ένα σύστημα των 10 PB που αποτελείτο από δίσκους του 1ΤΒ, η αξιοπιστία των δεδομένων μπορεί να διατηρηθεί για τουλάχιστον 1400 χρόνια. Πηγή: pcw.gr
alerasta Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μένει τώρα να το δοκιμάσουν για 1.000 χρόνια ώστε να αποδείξουν πως ισχύει ο ισχυρισμός τους...
idet2 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Ήταν ανάγκη να τους πάρει τόσο καιρό; Δε μπορούσαν νωρίτερα ώστε εγώ να μην κλαίω 2 μέρες τώρα τα χαμένα data....Μακάρι να αποδειχθεί και στη πράξη η ευχρηστία....
Lemuria Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μένει τώρα να το δοκιμάσουν για 1.000 χρόνια ώστε να αποδείξουν πως ισχύει ο ισχυρισμός τους... Κι αν χτυπησει ο σκληρος στα 3 χρονια???? Καταρριπτεται ο ισχυρισμος??? ΠΟιος σκληρος ζει πανω απο 10 χρονια ρε παιδια???
xolloth Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 εχω φιλο που εχει σκληρο 15 χρονια γιατι τον προσεχει και δεν το χρησιμοποιει παρα ελαχιστα. το θεμα ειναι οτι εαν ισχυει αυτο που πειραματιζονται θα λυσει το μεγαλο προβλημα ολων οσων εχουμε πολλα tera αρχεια. εγω εχω 4 τερα σκληρουs αλλα τρεμει το φυλοκαρδι μου μην γινει τιποτα γιατι δεν ειναι μονο το κοστοs,αλλα κυριωs ο κοποs να μεταφερειs απο dvd σε σκληρουs. μακαρι σε 2-3 χρονια να κυκλοφορουν σκληροι που θα μαs εξασφαλιζουν για πολλα χρονια.
greeneye Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 εμενα δε μου φτανουν 1000 χρονια... και αμα ζησω περισσοτερο?
yns73 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Για τα CD 100 χρόνια δεν έλεγαν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν;
Pitsi Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 [newsimage]δοκιμές με ένα σύστημα των 10 PB που αποτελείτο από δίσκους του 1ΤΒ Δηλαδή έκαναν δοκιμές με ένα συστημα που αποτελούταν από 10,000 δίσκους!!!!
HiTech Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Για τα CD 100 χρόνια δεν έλεγαν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν; ε ναι ρε φιλε τα mitsui gold κρατανε 200 χρονια.
alerasta Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 ε ναι ρε φιλε τα mitsui gold κρατανε 200 χρονια. Αυτό φαντάζομαι μπορείς να το αποδείξεις κάπως...
Randy Rhoads Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Δημοσ. 4 Μαΐου 2008 Μένει τώρα να το δοκιμάσουν για 1.000 χρόνια ώστε να αποδείξουν πως ισχύει ο ισχυρισμός τους... έδωσες ρέστα....+1:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα