igrasias Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Παίδες μου έχει χτυπήσει η κεφαλή ενός σκληρού δίσκου εκτός από την λύσει της κατάψυξης και το πέταμα ου δίσκου (με γωνία ) από κάποιο μικρο ύψος μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να τον επαναφέρω? Υ.Γ: Μη μου πείτε να πάω σε εταιρεία έξω γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω το χρήματα που ζητά.
washcloud Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Το "πέταμα του δίσκου με γωνία απο...μικρό ύψος" ; Τί ωραία συμβουλή....Για πες ποιός σου την έδωσε, να του στείλω συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Το ΜΟΝΟ πέταμα που είναι "συμβατό" με δίσκο, είναι αυτό από ΜΕΓΑΛΟ ύψος (πχ από κορφοβούνι ), και το πέταμα στον κάδο απορριμάτων. Το πρώτο, είναι επιλογή του καθένα. Το δεύτερο δεν το συμβουλεύω, γιατί ΚΑΤΙ μπορεί κάποια στιγμή να φανεί χρήσιμο από έναν ψόφιο δίσκο (πρώτο και καλύτερο η πλακέτα του). Αυτό που "σε παίρνει" , είναι αν δεν σου κάτσει η...κατάψηξη, να τον ...σφαλιαρίσεις ΕΛΑΦΡΑ όμως. Μην κάτσω να ψάχνω λινκ ειδικών που αναφέρουν ότι τα "σοκ" στο δίσκο, μπορούν αντί να "διορθώσουν" ζητήματα μηχανισμού κεφαλών, διαλύουν τις ίδιες τις κεφαλές... Αν σου κάνει πάντως τα κλασσικά "κλακ-κλα-κλακ"....δεν πάιζει σωτηρία (μάλλον). Αν έχει πάθει ζημιά κάποιο τσιπ που ευθύνεται για την κίνησή τους, ούτε το ψυγείο κάνει τίποτα. Η ΜΟΝΗ περίπτωση είναι "δυστυχώς" οι εξειδικευμένες εταιρίες που θα προχωρήσουν σε "εγχείρηση" για αλλαγή κεφαλών, διαδικασία που είναι τόσο "δύσκολη" για να την κάνει ο κάθε user, όσο δύσκολο είναι το να κάνει μια επέμβαση χολής.... Το "τελλό" είναι ότι τα δεδομένα σου (μάλλον) ΕΙΝΑΙ "εκεί"...αλλά δεν μπορείς (ο ίδιος) να τα πάρεις... Μια απελπισμένη προσπάθεια ΙΣΩΣ να είναι ν' αλλάξεις πλακέτα (που λέγαμε) ΜΠΑΣ και είναι θέμα ζημιάς ΤΗΣ (χλωμό βέβαια). Προϋποθέτει ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ πλακέτα (μάλλον μέσω αγοράς πανομοιότυπου δίσκου, αλλά αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις κανέναν παρόμοιο χαλασμένο σε εργαστήριο τεχνικού).
igrasias Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ washcloud για την απάντηση σου αλλά όπως είπες και εσύ τα "δεδομένα μου (μάλλον) ΕΙΝΑΙ "εκεί"...αλλά δεν μπορώ να τα πάρω" . Μετά την κατάψυξη (που το έβγαλα σήμερα) αυτό που έγινε ήταν να ξαναρχίσουν τα "κλακ" του δίσκου (γιατί είχε φάει τέτοια είτα που ούτε αυτά δεν έκανε). Απλά σήμερα ξέρω ότι τα δεδομένα πάνε! Όσο για τη συμβουλή για το πέταμα του δίσκου από μικρο ύψος, τεχνικός μου την έδωσε από εταιρεία που επαναφέρει δίσκους. Ποίο συγκεκριμένα μου είπε ότι αν έχεις κάνει τα πάντα και δε έγινε τίποτα στο τέλος κανείς και αυτό (πριν τον πετάξεις από το κορφοβούνι).
tmjuju Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Λυπάμαι για το δίσκο! Αλλά όχι πέταμα φίλτατοι, ανακύκλωση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.