Προς το περιεχόμενο

Βλέπει μόνο

kostassid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι οτι, αγορασα ενα καινουριο σκληρο wd 250GB ωστε να αντικαταστησω τον πλαιο 40gb πάλι wd όπου εκει μέσα έχω τα windows. Αυτη τη διαδικασια την εχω κανει αρκετες φορες αλλα...Αρχιζω setup των windowsXP, κάνω πρωτα φορματ σε NTFS---> setup και όλα οκ!!!! οχι!

Από τα 250 giga ενώ μόλις έχω κάνει format και εγκατασταση μου λεει οτι ειναι πιασμενα τα 120 Gb και ελευθερα τα υπολοιπα 130gb , δειτε και την εικονα.

Κάνοντας showhidden files, δεξι κλικ select all για να δω το μεγεθος που καταλαμβανουν τα αρχεια στο σκληρο, με αυτο τον τροπο βλεπω 2,5 giga!!!

Windows XP SP2 ++updates

edit: Οταν ξεκινω νακανω install διαφορες εφαρμογες ,μου λενε οτι ελευθερο χόρο έχω 130 GB, εχω βαλει τον καδο ανακυκλωσης, το pagefile και τα restore points στο ελαχιστο.

Τι συμβαινει? πως κερδιζω τα υπολοιπα120 που μου λειπουν?

1.zip

Δημοσ.

Ω τι ειναι αυτο?Για δοκιμασε να πας επιλογες φακελων - προβολη και βγαλε το τικ απο το αποκρυψη προστατευομενον αρχειων συστηματος και τικαρε εκει που λεει λιγο πιο κατω εμφανιση ολων το περιομενων αρχειων συστηματος και κοιτα αν σου εμφανιζει τπτ

Δημοσ.

ξαχασα να πω οτι ειναι ΑΤΑ, το bios τον βλεπει για 250.Το εχω κανει αυτο με τα κρυμμενα αρχεια καο μου βγαζει οτι ολα μαζι ειναι 2,5gb. Υστερα απο πολλες δοκιμες το βραδυ και μεσα στη νυστα μου\, εκανα και τη βλακειαμου. Εσβησα ευτυχως οχι format αλλα το rartition ενος σκληρου SATA γιατι μπερδευτηκα. Σώζονται τα δεδομενα τωρα? Εσβησα μονο το Partition επαναλαμβανω...και ειχα ολα τα mp3 και video clip (90gb)

• Moderators
Δημοσ.

Windows XP με το Service Pack2 ενσωματωμενο, οχι μετεπειτα να το περνας εσυ, ετσι?

Για πες μας ποια μητρικη εχεις γιατι ειναι πιθανον να μην υποστηριζει διευθυνσιοδοτηση 48bit

Ναι σωζονται αρκει να μην κανεις ΤΙΠΟΤΑ σε αυτο το δισκο και να κανεις boot με αλλο δισκο και να χρησιμοποιησεις ενα προγραμμα ανακτησης δεδομενων. Τα δεδομενα να τα βαλεις σε ΑΛΛΟ δισκο και μετα σε αυτον που εκανες τη βλακεια.

Δημοσ.

οχι, το SP2 το περναω μετα.Η μητρικη μου ειναι η asus p5pe-vm, να μη δοκιμασω με partition magic να φτιαξω αυτο που κατεστρεψα?

• Moderators
Δημοσ.

Τοτε πιθανοτατα το προβλημα σου ειναι αυτο ακριβως.

Κι εγω ακριβως τα ιδια ειχα μεχρι που ενσωματωσα το SP2 στα XP σου μεσω του προγραμματος nlite (δωρεαν).

Αξιζει να ασχοληθεις καμια ωρα με το εν λογω προγραμμα, πιστεψε με.

Σβηνοντας το partition δε βλεπει το δισκο ως ενιαιο?

Δοκιμασε με το Partition Magic, προσεξε μη τα κανεις χειροτερα ομως.

Δημοσ.

θα δοκιμασω σε λιγο με file recovery tools, [αντως το partition magic 8 δεν μου βγαζει καμια επιλογη για τον Sata 160gb που εκανα τη βλακεια ουτε για τον 320SATA που εχω δευτερο....ευχαριστω για τις απαντησεις.

Φευγω τωρα και για 2 μερες και ειμαι υπ΄άτμών

• Moderators
Δημοσ.

Οσο αφορα το κυριο προβλημα που θετεις στο αρχικο ποστ, ασχολησου με το εν λογω προγραμμα, σε τετοιες περιπτωσεις κανει θαυματα :-)

Δημοσ.

easy recovery professional, απιστευτο προγραμμα, μου τα κανει τωρα ολα recover.

Με το nlite ειχα δοκιμασει παλαιοτερα αλλα δε το θεωρησα χρησιμο.Αν λοιπον ενσωματωσω τα ΧΡ με το SP2 θα μου αναγνωρίσει το σκληρο?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, ασφαλως (ελεγξα και τη μητρικη και ειναι αρκετα καινουρια για να μην εχει 48bit LBA addressing mode)

Μπορεις να κανεις και πολλα ακομα εαν ασχοληθεις, να βαλεις να κανει ολες τις ρυθμισεις μονο του, οπως και να βαζει και τον κωδικο κατα την εγκατασταση, να ενσωματωσεις drivers και hotfixes της microsoft. Οπως επισης και να αφαιρεσεις περιττα στοιχεια, οπως υποστηριξη αραβικων κτλ...

Δες και εδω εαν εχεις καμποσο χρονο να διαθεσεις...

Δημοσ.
οχι, το SP2 το περναω μετα.Η μητρικη μου ειναι η asus p5pe-vm, να μη δοκιμασω με partition magic να φτιαξω αυτο που κατεστρεψα?

Τοτε πιθανοτατα το προβλημα σου ειναι αυτο ακριβως.

Κι εγω ακριβως τα ιδια ειχα μεχρι που ενσωματωσα το SP2 στα XP σου μεσω του προγραμματος nlite (δωρεαν).

Αξιζει να ασχοληθεις καμια ωρα με το εν λογω προγραμμα, πιστεψε με.

Σβηνοντας το partition δε βλεπει το δισκο ως ενιαιο?

Δοκιμασε με το Partition Magic, προσεξε μη τα κανεις χειροτερα ομως.

Δεν θα το ελεγα οτι αυτο ειναι το προβλημα εγω τοσα χρονια ετσι εβαζα το sp2 και δεν ειχα προβλημα

• Moderators
Δημοσ.

Εγω ομως ειχα τα original XP SP1 και μετα κατεβασα το Original SP2 ελληνικο και το προβλημα παρεμενε, ολες τις φορες που εκανα φορματ.

Με την ενσωματωση ολως τυχαιως λυθηκε.

Εαν δε νομιζεις πως αυτο ειναι το προβλημα, τουλαχιστον γραψε και την αποψη σου για το ''ΠΟΙΟ'' νομιζεις πως ειναι το προβλημα αντι να μειωνεις τον αλλον που του εχει τυχει ακριβως το ιδιο :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...