Προς το περιεχόμενο

3870 vs 8800gt

patatoylis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Στην όποια τιμή της 8800GT πρέπει να συνυπολογίζονται και τα έξοδα για την αναγκαία ψύκτρα.

γιατί αλλιώς χαλάει η κάρτα? :P

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η σειρά των 8800GT ανεβάζει θερμοκρασίες..Δέν είναι και ότι καλύτερο η πλακέτα της GrafixCard σου να φτάνει τους 80C και βάλε, με την ώρα και το πολύ Crysis.. :rolleyes:

Και γενικά όλοι προτείνουν μια After-Market ψύκτρα για την GT, Τγές..

/Koritsi_Gia_PC

• Super Moderators
Δημοσ.
Η σειρά των 8800GT ανεβάζει θερμοκρασίες..

thank you captain obvious :-)

Δέν είναι και ότι καλύτερο η πλακέτα της GrafixCard σου να φτάνει τους 80C και βάλε, με την ώρα και το πολύ Crysis.. :rolleyes:

για αυτό με το RivaTuner ανεβάζουμε τις στροφές του fan :-)

μην ξεχνάμε ότι το νέο "revision" της 8800GT έχει fan με μεγαλύτερη διάμετρο, άρα καλύτερη ψύξη και λιγότερος θόρυβος

Δημοσ.
thank you captain obvious :-)

Μην μου πουλάς ειρωνία..Έδωσα μια "obvious" απάντηση σε μια κουτή ερώτηση αγαπητέ Τγές..

για αυτό με το RivaTuner ανεβάζουμε τις στροφές του fan :-)

Hail Vatos-Locos..

Εάν κάποιος δέν θέλει να δώσει 20-25? και να πάρει ενα Tt, κυριλέ..Και να κάνει και τα, τόσο εύκολα πια, O/C του και να την κρατήσει και για τις άλλες κάρτες του..Ας ανεβάσει το ανεμιστήρι και να το ακούει να κελαηδάει, είναι μια οικονομικότατη λύση..

/Koritsi_Gia_PC

• Super Moderators
Δημοσ.

αν έχει σκοπό να κάνει o/c ας πάρει after market...αλλά από την στιγμή που δεν έχει σκοπό (γιατί δεν βλέπω κάποιον να αναφέρει κάτι) για κάτι τέτοιο τα 20-25 euro είναι πεταμένα λεφτά...

Δημοσ.
Πετάει σπίθες, βγάζει καπνούς και φλόγες και άλλα ευτράπελα. :mrgreen:

H POV 8800GT που δοκίμασα γινόταν αθόρυβη κάπου κοντά στα 0 rpm, με την κάρτα να ψήνεται και με τους χρονισμούς τέρμα κάτω παρακαλώ(πάντα όταν δεν παίζω παιχνίδια). Αν κάποιος θέλει υπερχρονισμό ή ησυχία στην κάρτα αυτή χρειάζεται ψύκτρα. Από επιδόσεις βέβαια είναι (λίγο) καλύτερη της 3870.

Δημοσ.
[...]

H POV 8800GT που δοκίμασα γινόταν αθόρυβη κάπου κοντά στα 0 rpm, με την κάρτα να ψήνεται και με τους χρονισμούς τέρμα κάτω παρακαλώ(πάντα όταν δεν παίζω παιχνίδια).[...]

Ή είμαι θεόκουφος ή έπεσες σε ελαττωματικό fan :)

Αυτήν την κάρτα έχω. Στην αρχή που λειτουργούσε στα default 29% το ανεμηστήρι, δεν άκουγα απολύτως τίποτα. Βέβαια έφτανε τους 90C σε full load αλλά δε με πολυχαλούσε. Αν καεί έχει κι εγγύηση συν το ότι φαντάζομαι πως για να βγαίνει έτσι από το εργοστάσιο θα διαπιστώσαν ότι αντέχει, δε νομίζω ότι τους συμφέρει να τους επιστρέφουν κάρτες με το κιλό προς αντικατάσταση. Μέχρι το 50% πρέπει να προσπαθήσω αρκετά για να ακούσω το fan αλλά παίζει να καλύπτεται ο θόρυβος από hdds, psu/cpu fan. Πάνω από 60% ακούγεται αλλά αυτές τις στροφές τις πιάνει μόνο κατά το gaming που, όπως αναφέρθηκε, ο θόρυβος που παράγεται υπερκαλύπτεται από τα ηχεία.

[...] να την κρατήσει και για τις άλλες κάρτες του[...]

Πριν από 1+ χρόνο έδωσα 50? για την HR-03 (πάνω σε 1900xtx) την οποία σχεδόν τη χάρισα όταν πούλησα την κάρτα μιας και δεν κούμπωνε στην 8800GT.

Δημοσ.
Πριν από 1+ χρόνο έδωσα 50? για την HR-03 (πάνω σε 1900xtx) την οποία σχεδόν τη χάρισα όταν πούλησα την κάρτα μιας και δεν κούμπωνε στην 8800GT.

Και δεν ειναι κα8όλου τυχαίο που ΜΟΝΟ στην ATI Radeon X1900 XTX έχει δοκιμαστεί απο τον Tom! :-D

Η δική μου Thermaltake DuOrb είμαι πεπεισμένη οτι θα φορεθεί και απο την nVidia 9800.. ;) (Οπως υποστηρίζεται και απο την 9600GT)

Σίγουρα ο γορίλας σου ήταν καλή επιλογή σε θέματα ψύξης..Άλλα θα έπρεπε τουλάχιστον να πας απο ATi σε ATi..Αν και υποστηρίζει καί ATi καί nVidia, σταθηκες γαντέμης....Δέν είναι όλες ίδιες ομως..

/Koritsi_Gia_PC

Δημοσ.
Μέχρι το 50% πρέπει να προσπαθήσω αρκετά για να ακούσω το fan αλλά παίζει να καλύπτεται ο θόρυβος από hdds, psu/cpu fan.

Έχω ήσυχο υπολογιστή. ;)

Όπως και να έχει η 8800GT σαφώς και θα μπορούσε να είχε καλύτερη ψύκτρα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Όπως και να έχει η 8800GT σαφώς και θα μπορούσε να είχε καλύτερη ψύκτρα.

και ακόμα μεγαλύτερο κόστος :P

Και δεν ειναι κα8όλου τυχαίο που ΜΟΝΟ στην ATI Radeon X1900 XTX έχει δοκιμαστεί απο τον Tom! :-D

Tom? Tom's Hardware? αυτό είναι σαν το Κάβουρα στα Εξάρχεια(ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν αδέσποτα στην περιοχή :P )...καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα...

κοινώς 0 αξιοπιστία μετά από αυτά που έχουν κάνει παλιότερα

Δημοσ.
και ακόμα μεγαλύτερο κόστος :P

Μarketing, marketing, marketing! Το κόστος αυτό δε το γλιτώνεις, απλά σου δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως η κάρτα είναι φθηνότερη. :P:p

Δημοσ.
Tom? Tom's Hardware? αυτό είναι σαν το Κάβουρα στα Εξάρχεια(ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν αδέσποτα στην περιοχή :P )...καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα...

κοινώς 0 αξιοπιστία μετά από αυτά που έχουν κάνει παλιότερα

Thanks Mr Obvious..

Δημοσ.

βαρέθηκα τα reviews κι έτσι φρόντισα στα 2 pc που έχω το ένα να έχει ati και το άλλο nvidia.. άν και σε ποιότητα εικόνας και hd σήματος η ati τα σπάει, για καθαρό gaming στην παρουσα φάση και με δεδομένους τους χάλια catalyst 8.4 (και μάλλον μέχρυ τους 9.0) η 8800gt είναι κλάσεις ανώτερη από 3870. Λιγότερη θερμοκρασία, κατανάλωση και περισσότερα frame rates...

Δημοσ.

με το σύστημα της υπογραφής μου αυτά είναι τα αποτελέσματα

eu6ia8vnpqbdfu2yccnt.jpg

tqagk9y88wslbmth85w8.jpg

σε ανάλυση 1280χ1024 ολα higt και ant x2 gia to crysis

lnodlgm9n7aeiy9ut1py.jpg

σε αναλυση 1280χ1024 ολα higt kai ant x4 για το call of duty 4

Θέλω της γνώμες σας αν είναι ικανοποιητηκά τα αποτελέσματα και να αναφέρω επίσης οτι σε φουλ παιχνίδι πάνω απο μια ωρα δηλ οι θερμοκασία της κάρτα φτάνει μέχρι 48-50 βαθμούς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...