Προς το περιεχόμενο

Konqueror για default browser

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

konqueror-nsplugins konqueror-plugin-gnash flashplugin-nonfree αλλά και χειροκίνητα από το site της adobe για να δώσω το path σε εκείνο στις γραμμές που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δημητρή, ευχαριστώ πολύ, μη παιδεύεσαι τζάμπα, μέσα στο χαμό παίζει να χω κάνει και κάποιο λάθος, άσε να το δω εγώ με ψυχραιμία όταν μπορέσω και αν είμαι σοβαρά σε αδιέξοδο θα το ξαναεπαναφέρω μάλλον.

Τhanks για τη βοήθεια παιδιά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
άσε να το δω εγώ με ψυχραιμία όταν μπορέσω και αν είμαι σοβαρά σε αδιέξοδο θα το ξαναεπαναφέρω μάλλον.

Τhanks για τη βοήθεια παιδιά

Θυμήθηκα να το ξανακοιτάξω...

μηπως πρέπει να βγαλεις το gnash ;

Άγαλμα στο Δημήτρη. Ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό και αμέσως δούλεψε ρολόι το flash.

Άρα πλέον, μπορεί ρεαλιστικά να ξεκινήσει η εποχή:

-Τι browser χρησιμοποιείς; Firefox;

-Τσ...

-Α, chrome;

-τσ...

-... οpera;

-.... ..... τσ....

-Ε τι;

-

putinwink.jpg

---------- Προσθήκη 10-01-2010 στις 01:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 09-01-2010 στις 20:35 ----------

Eίδα αυτά και ανησύχησα

http://en.wikipedia.org/wiki/Konqueror#Continued_Life

Τουλάχιστον το news section του site φαίνεται παρατημένο

http://www.konqueror.org/news.php

Αν και η έκδοσή μου είναι 4.3.2

Υπάρχουν πρόσφατα νέα για προθέσεις σχετικά με τον browser; Η mandriva νομίζω γενικά κοιτάει να στηρίξει πολύ το kde

H khtml είναι ζωντανη ! http://khtml-konqueror.blogspot.com/2010/01/kdekdelibskhtmlimloaddecoders.html

Θα ηθελα βεβαια να πηγαινει λίγο πιο γρηγορα η αναπτυξη του αλλα προχωρα σταδιακα. Τουλάχιστον μεχρι το KDE 5 η khtml θα υπάρχει στο kde (konqueror) διοτι ειναι μερος του KDE και εξυπηρετει περισσότερες εφαρμογες απο το Konqueror. Στο KDE5 θα παρθει η απόφαση αν θα περασει στο webkit ή όχι, αλλά υπάρχουν ζητηματα ενσωμάτωσης του webkit στο kde

Η Mandriva υποστηριζει το KDE (πχ Nepomuk, k3b κλπ) και πρόσφατα πρόσθεσε κουμπάκια ελέγχου στο kmix για το pulseaudio

http://colin.guthr.ie/2010/01/mix-it-up/

Ομολογώ αρκετά κατατοπιστικό thread!

Οπότε πείστικα και γω να δοκιμάσω λίγο τoν Konqueror ως default browser... Aπλώς αντιμετωπίζω μερικά προβληματάκια και θα θελα να ξέρω αν τα αντιμετώπισαν/αντιμετωπίζουν κι άλλοι! Να πω καταρχήν ότι έχω την έκδοση:

>yiannis@greg [~]% konqueror -v
Qt: 3.3.8b
KDE: 3.5.10
Konqueror: 3.5.9

που είναι στο Debian Lenny.

Έχουμε και λέμε:

- Αρκετά προβλήματα με τη σελίδα του Hotmail (δεν μπορώ να διαβάσω mail, να στείλω, να διαγράψω κλπ). Ενώ μπαίνει κανονικά.

- Προβλήματα με το Google Wave. Μπαίνει μεν αλλά με το που τελειώνει το loading crasharei το wave και μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω bug report (το οποίο και έκανα επανηλλημένα.

- Οταν ανοίγω πολλά tabs του youtube το cpu usage αυξάνει δραματικά. (κάποιο θέμα με το flashplugin να φανταστω...) Χρησιμοποιώ το: /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so.

- Δεν κατάφερα να ρυθμίσω σωστά το Adblock που έχει καθώς ενώ του δίνω το patterns.ini (που χρησιμοποιούσα ορθά και στον firefox) από το dir του firefox, ενεργοποιώντας το Adblock δεν μου "κατεβάζει" (εμφανίζει) καμία εικόνα σε καμία σελίδα! (Βέβαια κατεβαίνει η σελίδα πιο γρήγορα! :P )

- Δεν κατάλαβα πως μπορείς να ρυθμίσεις κάτι σαν Flashblock. Πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιώ Kmplayer για το flash; Και που ακριβώς το δηλώνω αυτό;

-A! Eπίσης, μπορώ να σώσω τα username και passwords που χρησιμοποιώ στις διάφορες ιστοσελίδες σε κάτι άλλο εκτός απο το kwallet? Μη το φορτώνω και αυτό, αμαρτία είναι...

Γενικά μου φαίνεται αρκετά γρήγορος και βολικός... Παρότι που μου τη σπάει αρκετά το KDE! :o

Έχουμε και λέμε:

- Αρκετά προβλήματα με τη σελίδα του Hotmail (δεν μπορώ να διαβάσω mail, να στείλω, να διαγράψω κλπ). Ενώ μπαίνει κανονικά.

Επι kde3.5 εποχής, αυτος ηταν ο λόγος που η φίλη μου απο konqueror πέρασε σε opera

- Προβλήματα με το Google Wave. Μπαίνει μεν αλλά με το που τελειώνει το loading crasharei το wave και μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω bug report (το οποίο και έκανα επανηλλημένα.

Ουτε με konqueror4 δουλευει σωστα λόγω ajax

- Οταν ανοίγω πολλά tabs του youtube το cpu usage αυξάνει δραματικά. (κάποιο θέμα με το flashplugin να φανταστω...) Χρησιμοποιώ το: /usr/lib/flashplugin-nonfree/libflashplayer.so.

- Δεν κατάλαβα πως μπορείς να ρυθμίσεις κάτι σαν Flashblock. Πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιώ Kmplayer για το flash; Και που ακριβώς το δηλώνω αυτό;

Με τη χρηση του kmplayer εχω παρατηρησει μεγαλύτερη σταθεροτητα του konqueror στα flash (σε συγκριση με firefox πχ)

Για να εχεις click to play στα flash χρειαζεσαι kmplayer 10 (kde4)

-A! Eπίσης, μπορώ να σώσω τα username και passwords που χρησιμοποιώ στις διάφορες ιστοσελίδες σε κάτι άλλο εκτός απο το kwallet? Μη το φορτώνω και αυτό, αμαρτία είναι...

Δεν νομιζω να εχει προβλημα φόρτωσης. Το χρησιμοποιω για όλους τους κωδικούς χωρίς πρόβλημα

Τελευταία τον χρησιμοποιώ όλο και περισσότερο, καθότι ο firefox με το flash κολλάει αρκετά. Για το θέμα της ταχύτητας που είχα θίξει και παλιότερα, το βελτίωσα αρκετά χρησιμοπιώντας το polipo, caching web proxy.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Έχω ένα θέμα με τους χαρακτήρες στις σελίδες

Επίσης πώς μπορώ να ρυθμίσω τι κάνει το middle click του ποντικιού; Αν δεν πετύχω το link που θέλω, με πάει σε κάποια προηγούμενη σελίδα (δεν ξέρω με ποια λογική, αλλά πράγματι δεν είναι πρωτοφανες, το θυμάμαι και σε άλλους browsers, αλλά δεν βρίσκω που το ρυθμίζω)

post-63654-129063057692_thumb.png

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Λεγεται οτι μετα απο αυτη την αλλαγη που εγινε προχθες ο konqueror πετάει

capthook μπορεις να ξανακανεις compile τα kdelibs και να μας πεις αν ειδες διαφορά;

Η διαφορα φαινεται στην ταχυτητα εμφανισης της σελιδας και οταν εχουμε πολλες καρτελες ανοιχτες και κανουμε επαναφορα συνεδριας , πρωτα περιμεναμε να φορτωσουν οι καρτελες ενω με αυτο εμφανιζονται κατευθειαν

http://khtml-konqueror.blogspot.com/2010/02/kdekdelibskhtmlmisc_26.html

Λεγεται οτι μετα απο αυτη την αλλαγη που εγινε προχθες ο konqueror πετάει

capthook μπορεις να ξανακανεις compile τα kdelibs και να μας πεις αν ειδες διαφορά;

Η διαφορα φαινεται στην ταχυτητα εμφανισης της σελιδας και οταν εχουμε πολλες καρτελες ανοιχτες και κανουμε επαναφορα συνεδριας , πρωτα περιμεναμε να φορτωσουν οι καρτελες ενω με αυτο εμφανιζονται κατευθειαν

http://khtml-konqueror.blogspot.com/2010/02/kdekdelibskhtmlmisc_26.html

μακάρι

ξέρει κανείς πότε θα δούμε αυτή τη βελτίωση;

Λογικά όχι στο 4.4.1 που βγαίνει αύριο/μεθαύριο

Χρειάζεται τάχυστα βελτίωση ο kοnqi, ήδη έχουν αρχίσει η κουβέντες για αντικατάσταση του από τον rekonq :fear:

Δυστυχώς, εδώ και καιρό έχω σταματήσει το kde-svn και τρέχω μόνο stable εκδόσεις, δηλαδή τώρα έχω 4.4.0

• 4 μήνες μετά...

πως μπορώ να αλλάξω την σειρά των επιλογών στο δεξί κλίκ;

θέλω να αφαιρέσω το "Open in This Window" απ τις επιλογές

ή νσ το βάλω τρίτο στην σειρά επιλογών και όχι πρώτο όπως είναι από default.

thnks!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...