Προς το περιεχόμενο

Konqueror για default browser

DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τον konqueror για default browser. Γιατί μου είναι πολύ συμπαθής και τον έχω πάντα στην καρδιά μου.:o Εντάξει ο firefox, firefox, αλλά πιστεύω ότι ο konqueror έχει το κάτι που τον κάνει ξεχωριστό και αρκετά συμπαθή.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα αν τον συγκρίνουμε με τον ΙΕ (όχι με τον firefox βέβαια δεν είναι εκεί το θέμα)

Με τα plugins του, τα tabs του, το adblock φίλτρο του, τρελό customisation, ταχύτατος και συμβατός με σχεδόν όλα τα sites. Και δεν ψοφαει της πείνας για πόρους - από 3% έως 9% CPU

Εντάξει τα extensions του firefox είναι αναντικατάστατα

Μήπως υπάρχει περίπτωση να βάλω στο adblock να μου φιλτράρει τις διαφημίσεις flash? χμμ δύσκολο ε; και να βρεθεί τρόπος αν θέλω να δω ένα video θα πρέπει να επενεργοποιώ κλπ.

Θα το προσπαθήσω να δω αν μπορώ να κάνω τον konqueror τον default browser :-)

ΥΓ αν δεν τον χρησημοποιει κανενας δεν θα βελτιωθεί ποτέ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Προσωπικά τον χρησιμοποιώ ως βασικό browser εδώ και 3 χρόνια περίπου και ελάχιστες φορές έχω συναντήσει προβλήματα. Συνήθως πρόκειται είτε για κακογραμμένα site, είτε για sites που με javascript αποφασίζουν ότι δε θέλουν να παίξουν σε non-ie, non-ff browser. Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις σωτήρια είναι η χρήση του User-Agent Identity manager που έχει ο konqueror, και του επιτρέπει απλά και γρήγορα να «προσποιηθεί» ότι είναι κάποιος άλλος browser.

Όσον αφορά στα extensions, ναι, δεν είναι τόσο επεκτάσιμος όσο ο firefox. Απ' την άλλη πλευρά δε μου έχει λείψει κάτι. Μακάρι όμως να υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο KDE4 μια πρόταση που είχε γίνει για να είναι ruby ή python-scriptable ο konqueror· μετά θα είναι παιχνιδάκι να γράψει κανείς extensions 10 φορές καλύτερα από αυτά του firefox ;-).

και όποιος θέλει να δοκιμάσει λίγο να σερφαρει με konqueror, πριν βγάλει συμπέρασμα να ξέρει ότι είναι αρκετά παραμετροποιησιμος και αν γίνει όπως λέει ο apoikos θα τα σπάει στο kde4 και δε βλέπω να αλλάζω.

Στα συν το scinder view ! (τα σπάει)

Επίσης :

• Δεξί κλικ στην κάτω μπάρα (μπάρα κατάστασης) : έχουμε το μενού των scinder view.

• CTRL+SHIFT+T scinder πάνω/κάτω (μπορούμε να το θυμόμαστε απλό το T=Top)

• CTRL+SHIFT+L scinder δεξιά/αριστερά (όπως L= Left :-) )

• CTRL+SHIFT+R κλείνουμε το scinder (όπως: κλείστο ρε! )

• CTRL+W κλείνουμε την καρτέλα (δεν εχει όπως, πρέπει να το θυμάσαι απέξω αυτό! :-D )

Και μερικές ρυθμίσεις (από τις καλές που λέμε ;) ) που τροποποιούν το αρχείο ~/.kde/share/config/konquerorrc

και τις πατάμε κατευθείαν στο τερματικό.

• Απόκρυψη των κουμπιών «νέα καρτέλα» και «κλείσιμο καρτέλας» από την μπάρα των καρτελών (tabs)

>kwriteconfig --file konquerorrc --group FMSettings --key AddTabButton --type bool false
kwriteconfig --file konquerorrc --group FMSettings --key CloseTabButton --type bool false

Αλλάζουμε το false/true για να τα επαναφέρουμε

• Εμφάνιση του κουμπιου κλεισιμο καρτέλας όταν περνάμε το ποντίκι πάνω απο το εικονίδιο της καρτέλας ! (καταπληκτικό!)

>kwriteconfig --file konquerorrc --group FMSettings --key PermanentCloseButton --type bool false
kwriteconfig --file konquerorrc --group FMSettings --key HoverCloseButton --type bool true

• Απενεργοποιηση εμφάνισης του εικονιδίου του site στην καρτέλα

>kwriteconfig --file konquerorrc --group "HTML Settings" --key EnableFavicon --type bool false

• Εμφάνιση των καρτελών στο κάτω μέρος της σελίδας

>kwriteconfig --file konquerorrc --group "FMSettings" --key TabPosition Bottom

Αλλάζουμε Bottom με Top για να τις ξαναβαλουμε στο επάνω μέρος

• Αλλαγή του μεγέθους των καρτελών

>kwriteconfig --file konquerorrc --group General --key MaximumTabLength 30
kwriteconfig --file konquerorrc --group General --key MinimumTabLength 3

• Κλείσιμο της καρτέλας με μεσαίο κλίκ

>kwriteconfig --file konquerorrc --group "FMSettings" --key MouseMiddleClickClosesTab --type bool true

....και έχει ακόμα

Εμένα περισσότερο από κάθε άλλο με βολεύουν τα shortcuts που έχει (π.χ για να ψάξω κάτι στη wikipedia αρκεί να γράψω wp: friction ή στο google gg: friction κοκ, καθώς και η ενοποίησή του στο kde 3.5.x και η χρήση του σαν filemanager.

Χρήσιμη είναι η λειτουργία αποθήκευσης μιας ολόκληρης ιστοσελίδας σε war αρχείο (που είναι νομίζω tar.gz με όλα τα απαραίτητα αρχεία, εικόνες κτλ) αν και λίγες φορές χρειάστηκε να τη χρησιμοποιήσω.

Χρησιμοποιώ konqueror κι εγώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο και ούτε εμένα μου έλειψε κάποιο extension. Ίσως θα ήθελα κάτι σαν το greasmonkey περισσότερο από κάθε άλλο, αλλά με χρήση privoxy μπορώ να κάνω αυτά που θέλω και να ισχύουν για τον οποιοδήποτε browser.

Επί της ευκαιρίας να αναφέρω πως οι τελευταίες εκδόσεις από το trunk του kde 4.0 το scrolling έχει βελτιωθεί δραματικά, ενώ παλιότερα είχα κάποια ζητήματα επιδόσεων.

Προσπαθω να ελέγξω τα flashs γιατι μερικές φορες ειναι εκνευριστικά.

τα βαζω να ανοιγουν με το kmplayer και αν κανω γρηγορα πριν φορτωσει το flash δεξι κλικ μπορω να το σταματήσω. (αλλά αν το κάνω αυτό δεν ξαναξεκινάει με το play μετά)

με δεξι κλίκ μπορω να εχω και μορφη κονσόλας και βλέπω αυτα :

>entering gtk_main
windowCreatedEvent
windowCreatedEvent 0x807e0c8
using service org.kde.kmplayer.npplayer-7085 was ':1.150'
call /npplayer26.running()
dbusFilter :1.122 org.kde.kmplayer.backend
param 1:movie='http://ak.cdiscount.com/imagesok/medias/21/65002.swf'
param 2:quality='high'
param 3:play='true'
param 4:wmode='opaque'
param 5:pluginembed='YES'
param 6:pluginbaseurl='http://www.cdiscount.com/home/default.asp'
param 7:classid='clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000'
param 8:codebase='http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0'
param 9:width='462'
param 10:height='288'
play http://ak.cdiscount.com/imagesok/medias/21/65002.swf application/x-shockwave-flash /home/dimitri/.mozilla/plugins/libflashplayer.so params:10
starting /home/dimitri/.mozilla/plugins/libflashplayer.so with http://ak.cdiscount.com/imagesok/medias/21/65002.swf
startup succeeded application/x-shockwave-flash:swf:Shockwave Flash;application/futuresplash:spl:FutureSplash Player
NP_GetValue Name Shockwave Flash
NP_GetValue Description Shockwave Flash 9.0 r115
call /npplayer26.dimension()
Flash Player: Warning: environment variable G_FILENAME_ENCODING is set and is not UTF-8
NPN_UserAgent
NPN_GetValue 15
GetProperty location
NPN_Evaluate:evaluate this.__kmplayer__obj_0=window.location;   => error
NPN_GetValue 15
GetProperty top
GetProperty location
plugin name Shockwave Flash
display 90177573 462x288
NPN_GetValue 14
pluginAdded
call /npplayer26.plugged()
add stream 0
NPN_GetValue 14
pluginAdded
call /npplayer26.plugged()
call /npplayer26/stream_0.getUrl()
streamInfo 0 size:0 mime:application/x-shockwave-flash
NPN_UserAgent
NPN_GetURLNotify javascript:top.location+"__flashplugin_unique__" 
add stream 1
NPN_GetValue 15
GetProperty location
newStream 0 type:1
call /npplayer26/stream_1.getUrl()
newStream 1 type:1
NPN_UserAgent
eof 1 bytes:64 reason:0
removeStream 1 rec:64 reason 0
eof 0 bytes:59401 reason:0
removeStream 0 rec:59401 reason 0

εκει που λέει param 3:play='true' αν μπορουσα να ειχα ενα false θα περιμενε να πατησω play για να παιξει το flash ? Δηλαδή θα είχα έναν flashblocker για τον konqueror.

εχει κανεις καμια ιδέα;

δεν τις «ακούει» τις ρυθμισεις του kmplayer. Βλέπω για 2 δευτερλόπλεπτα τα κουμπιά του kmplayer αλλα μολις φωρτωσει το flash δεν το σταματάει τίποτα. Σιγουρα γίνεται;

Κοιτάω και μέσα απο τον konqueror να του βάζω on demande τα external plugins αλλα δεν μου εμφανίζει καθόλου τα flash. Δηλαδη θα πρέπει αναλόγως την σελίδα να κανω activate/desactivate

capthookb είσαι hacker ! τελειωσε :lol:

πες μου τι δεν κανω καλά γμτ :lol:

οπου και να ψαξεις στο internet δεν λενε πουθενα για αυτο. Μαλλον θα ειναι insomnia exclusivity χαχα

Η ρύθμιση γι'αυτό που λέω είναι στο .kde/share/config/kmplayerrc

στην ενότητα [MPlayer]

>
[MPlayer]
...
Click to Play=true
...

Τώρα γιατί δεν το δέχεται το δικό σου kmplayer δε γνωρίζω.

γμτ

δεν το έχει το Click to Play=true εκει μέσα

το βάζω και χειροκίνητα , αλλα δεν το λαμβανει υπ οψιν

γκκρρρρ

>[MPlayer]
Add Playlist Button=true
Allow HREF=true
Always build index=false
Audio Driver=0
Auto Adjust Colors=true
Auto Adjust Volume=true
Auto Resize=true
Dock in System Tray=true
Immediately Play VCD=true
MPlayer Path=mplayer
Remember Size=true
VCD Device=/dev/cdrom
Video Driver=0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...