Προς το περιεχόμενο

μαυρη οθονη

v1ckoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Πριν απο ενα μηνα εκανα αναβαθμιση στο pc μου(τι χαρα).Αλλαξα τα παντα εκτος απο το τροφοδοτικο γιατι μου ειπαν οτι δεν υπηρχε λογος μιας και αυτο που ειχα ηδη πανω ηταν αρκετο.Εδω και λιγες μερες εκει που κανω καποια δουλεια μαυριζει ξαφνικα η οθονη και μενει εκει.Μονο αν κανω restart απο το κουμπι στο tower λειτουργει παλι κανονικα.Καποια γνωμη κανεις????

Δημοσ.

Οταν εκανες αναβαθμιση να υποθεσω αλλαξες και την μητρικη σου; Αν ναι, εκανες format και επανεγκατασταση windows στο pc μετα την αναβαθμιση; Υπαρχει μια ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ πιθανοτητα, αν δεν εκανες format, να μιην εχουν εγκατασταθει σωστα οι drivers για το ACPI της μητρικης σου, οποτε οταν το pc πει να μπει σε stanby να κολλαει

EDΙΤ: Για δοκιμασε να πας Start -> Settings -> Control Panel -> Power Options -> Power Schemes και να του πεις σε ολες τις επιλογες never μπας και λειτουργησει. Επισης δοκιμασε να απενεργοποιησεις το ScreenSaver σου

Δημοσ.

Η συνθεση του pc ειναι: VGA GIGABYTE GF8800GT 512MB PCI-E - MB ASUS P5K - DDR2 KINGSTON 1024MB - CPU INTEL CORE2DUO E8200 2.66GHZ (45nm 6mb l2 shared cache) ουτε που θυμαμαι τι σημαινει αυτο που εγραψα μεσα στην παρενθεση γιατι εκεινη την ωρα σκεφτομουν οτι η δουλεια μου θα εμενε πισω!

Format εγινε κανονικα και επαθα μια φρικη η γυναικα γιατι εχασα μπολικη δουλεια...(εκαψα τη μητρικη του παλιου μου). θα δοκιμασω να κανω απενεργοποιηση και ευχομαι να μην ειναι η καρτα!

Δημοσ.
ουτε που θυμαμαι τι σημαινει αυτο που εγραψα μεσα στην παρενθεση γιατι εκεινη την ωρα σκεφτομουν οτι η δουλεια μου θα εμενε πισω
έτσι για την ιστορία, σημαίνει ότι ο (οι) επεξεργαστής φτιάχτηκε με τεχνολογία κατασκεύης στο μέγεθος των 45 νανόμετρων, και έχει 6 μεγαμπάιτ μνήμη L2 . Αλλά το θέμα δεν είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες... Το θέμα είναι αν το έστησε άλλος γιατί δεν του το πας πίσω και να του πεις να το συμμαζέψει...
Δημοσ.

αυτο ακριβως θα κανω γιατι δεν παει...το ανοιξα και μεχρι να φερω τσιγαρα για να πιασω θεση στην καρεκλα η οθονη μαυρισε και παλι τα ιδια...

Εχεις δικιο, πρεπει να παει πισω, μπλα μπλα μπλα με τον τυπο και φυσικα τα ευρω θα φυγουν απο την τσεπη μου!:mad:

Δημοσ.
έτσι για την ιστορία, σημαίνει ότι ο (οι) επεξεργαστής φτιάχτηκε με τεχνολογία κατασκεύης στο μέγεθος των 45 νανόμετρων, και έχει 6 μεγαμπάιτ μνήμη L2 . Αλλά το θέμα δεν είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες... Το θέμα είναι αν το έστησε άλλος γιατί δεν του το πας πίσω και να του πεις να το συμμαζέψει...

ευχαριστω για τις πληροφοριες:-) μηπως θα μπορουσες να μου εξηγησεις λιγο τι ειναι τα νανομετρα και κατα ποσο εκανα καλα που το πηρα ή οχι?θα μου πεις ειναι λιγο αργα

τωρα αλλα πανω στον πανικο μου τους ειπα "ναι" χωρις σκεψη! γυναικες...:o

Δημοσ.

Το νανόμετρο είναι το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Ουσιαστικά αναφέρεται στην κλίμακα της τεχνολογίας κατασκευής. Χονδρικά όσο μικρότερο το νούμερο, τόσο το καλύτερο, γιατί τα μικρότερα transistors σημαίνουν και μικρότερη κατανάλωση/θερμοκρασία και δυνατότητα να χωρέσουν περισσότερα transistors στο ίδιο μέγεθος τσιπ.

Σωστός abakas7, μου ξέφυγε

Δημοσ.
ευχαριστω για τις πληροφοριες:-) μηπως θα μπορουσες να μου εξηγησεις λιγο τι ειναι τα νανομετρα και κατα ποσο εκανα καλα που το πηρα ή οχι?θα μου πεις ειναι λιγο αργα

τωρα αλλα πανω στον πανικο μου τους ειπα "ναι" χωρις σκεψη! γυναικες...:o

ε τώρα δεν έχει πολύ νόημα να ξεψαχνίζεις τις τεχνικές ΑΥΤΕΣ λεπτομέρειες,εκτός κι αν είσαι χωμένη στα pc κλπ. Απ΄ότι καταλαβαίνω το pc είναι για 'σενα "εργαλείο" δουλειάς πάν' απ΄όλα, κι όχι...έρωτας (πάντως μ' άρεσε η παραδοχή του "γυναίκες" :P )

Αλλά μια και ρωτάς, σε γενικές γραμμές ένας επεξεργαστής, όσο πιο πολλά τρανζίστορ έχει μέσα του, τόσο καλύτερα,γρηγορότερα μπλαμπλαμπλα κάνει τη δουλειά του. Ε όσο πιο μικρά είναι αυτά, τόσο πιο πολλά χωράει (...στη συγκεκριμένη περίπτωση, το "οι καλοί παντού χωράνε", γίνεται "οι μικροί πολλοί χωράνε" :-D ) Κι όπως είπανε τα παιδιά που αποσαφηνίσανε την τάξη μεγέθους, ο συγκεκριμένος έχει φτιαχτεί με την τεχνολογία των 45nm (όσο πιο παλιός ο επεξεργαστής, τόσο "μεγαλύτερα" τα τρανζίστορ, 90,180nm και πάει λέγοντας ).

Αλλά δεν σε πολυαφορά αυτό. Πλήρωσες για "καινούριο" επεξεργαστή, και "καινούριο" πήρες (δεν παίζει δηλαδή να τους έλεγες "κοιτάξτε μη μου βάλετε καμιά γκουμούτσα").

Τέσπα το θέμα είναι όπως είπα ότι ο χρόνος που θα χάσεις με το pc στον τεχνικό, είναι μάλλον λιγότερος από αυτόν ψάχνοντας λύση σε φόρουμ για ΤΕΤΟΙΟ θέμα. Κι αυτό γιατί αφ' ενός δεν έχεις την εμπειρία που χρειάζεται, κι ούτε το εξτρά hardware

για να κάνεις δοκιμές. Και το ζήτημά σου δεν είναι κάτι "καραμπάμ" για να σου δώσουμε απάντηση άμεσα. Μπορεί να είναι η κάρτα γραφικών, μπορεί η οθόνη, μπορεί η νέα μητρική, μπορεί τα windows (αλλά τρέχα - γύρευε), μπορεί κάτι με κάποιον driver.

Πόσο μάλλον αν το μηχάνημα έχει στηθεί από κάποιον τεχνικό. Αν το πρόβλημα προέκυψε συντομότατα από τη στιγμή που πήρες το pc από τον τεχνικό, οφείλεις εσύ να του το πας πίσω,κι αυτός να βγάλει το φίδι απ΄την τρύπα. Κι αν δεν υπάρχει κάτι ΑΛΛΟ που χάλασε (στην πορεία) οφείλει μάλιστα να κάνει το "κοίταγμα" (service) τζάμπα. Εκτός βέβαια κι αν είναι κάποια ασυμβατότητα στα windows. Eκεί αυτός δεν φτάιει, ΑΝ ο δίσκος είναι ο παλιός. Αν πάλι ακόμα κι ο δίσκος είναι νέος, και τα windows τα έβαλε αυτός, όφειλε να ελέγξει ότι το μηχάνημα πάει μια χαρά.

Τεσπα, μου φαίνεται πιο πιθανό (αν δεν είναι λαμόγιο) να την βγάλεις χωρίς να πληρώσεις και πάλι για service...

Έλα και πες μας τί έκανε, μετά που θα το φτιάξει, να σου πούμε - εφ' όσον σου ζητήσει χρήματα- αν δικαίως τα ζήτησε.

Δημοσ.

Λοιπόν να πω και εγώ την γνώμη μου γιατί το έχω πάθει αυτό το πρόβλημα και το έλυσα.

Εγώ έχω την SAMSUNG 913v αυτό το πρόβλημα μου το έβγαλε όταν εγκατέστησα τους Driver από το On board VGA και μπερδευόταν η οθόνη με αποτέλεσμα να σβήνει,εγώ άλλαξα 3 φορές την οθόνη μου αλλά και την τρίτη φορά μου το έκανε αυτό το πρόβλημα και έβγαλα τους Driver από την on board,μιας και δεν υπήρχε λόγος να τους έχω,και όλα λειτουργούν μια χαρά.

Δημοσ.

Όταν λέω άλλαξα την οθόνη ενοώ πως έπαιρνα τηλέφωνο την εταιρία και την έλεγα να μου την αλλάξουν.

Αν θες δες και εσύ μήπως έκανες εγκατάσταση την on board και απεγκατέστησέ την.

Δημοσ.

και παλι ευχαριστω για τη βοηθεια αλλα μιας και δεν εχω την εμπειρία για να δοκιμασω ολα αυτα το καλυτερο θα ηταν να παει το pc μου πισω στον τεχνικο οπως ειπε ο συντροφος washcloud.:-) Αρκει να βρεθει ενας καλος ανθρωπος να το μεταφερει γιατι την τελευταια φορα παρακαλουσα 3 ημερες!!!:mad: "μαραφετι" το λεει ο πατερας μου!:mad:Ειναι αληθεια οτι ειναι εργαλειο δουλειας αν και δεν αγοραστηκε για αυτο το σκοπο..στην πορεια αρχισε να γινετε ερωτας και τωρα προσπαθω να μαθω οσα μπορω περισσοτερα!

Δημοσ.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην συντρόφισσα v1ckoula .

Αν πάντως παίζει onboard κάρτα γραφικών στο "μαραφέτι" , όπως στην περίπτωση του συντρόφου pontios16 , δεν είναι κάτι δύσκολο να απεγκασταταθεί (έστω κι αν δε νομίζω πως θα δεις φως ). Τη βρίσκεις στο device manager (απ' το my computer), την απεγκαθιστάς, επανεκκινείς το μαραφέτι, κι όταν ξανανοίξουν τα windows και βγει ο wizzard για εγκατάσταση νέου υλικού, φώναξέ του πως είσαι στο μπάνιο.

Αλλά "επιμένω", αν ήταν ευθύνη αλλουνού, επιστροφή στον αλλονό.

Και γενικώς κουράγιο με τον έρωτα, γιατί το 'χει στα chip του να ζαλίζει τον δικό σου....

Δημοσ.

Εγώ απλά να προσθέσω πως ο τεχνικός μάλλον ήταν λίγο "κουκουρούκου" αφού η συντρόφισσα motherboard έκαψε όχι σκληρό άρα ο καλός τεχνικούλης μπορούσε να κάνει ένα backup... έστω και με αντίτιμο (και να το πληρώσεις και με ευχαρίστηση αφού σε σώζει ο άνθρωπος). Αλλά γυναίκα είδε... πετάει και ένα "θα χαθούν όλα" και τρέχα γύρευε!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...