ktm.prestige Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Καλώς σας βρήκα!!! Λίγο την βοήθεια σας θα ήθελα παρακαλώ!! Η ιστορία έχει ως εξής: Έχω καταχωρήσει ενα όνομα χώρου (Domain name) εδω και κανα μήνα και με έγκριση απο την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) . Χθές το βράδυ με πήρε ο καταχωρητής μου τηλ και μου είπε ότι το όνομα χώρου που έχω το θέλει πίσω ο παλιός ιδιοκτήτης! Εγω δεν ήξερα ότι το είχε άλλος , απλά μπήκα να δω εαν είναι ελεύθερο , ήταν και το αγόρασα! Μου είπε λοιπόν ότι λόγω του ότι το είχε και παλαιότερα εαν δεν τα βρούμε και κινηθεί δικαστικά , θα το κερδίσει λόγω παλαιότητας!!! Μα πως γίνονται αυτα ρε παιδιά??Απο την στιγμή που ψάχνεις ενα domain name και είναι ελεύθερο και το αγοράζεις , πως γίνεται να έρθει όποιος και να είναι και να στο πάρει πίσω? Παρόμοιο γεγονός έχει συμβεί και με την Wind. Όταν προσπάθησε να πάρει το όνομα wind.gr , δεν μπόρεσε γιατι το έχει ήδη κλείσει κάποιος άλλος. Ο καταχωρητής μου δεν θέλει να πάρει θέση στο θέμα γιατί εξαρχής δεν είχε το συγκεκριμένο domain name αλλά ήταν απο άλλον καταχωρητή!! Ρε παιδιά , μήπως γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις? Να του το πουλήσω , να του κάνω απλά μεταβίβαση γιατί θα με τρέξει στα δικαστήρια? Υπενθυμίζω ότι το domain αυτή τη στιγμή έχει τα δικά μου προσωπικά στοιχεία! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!
ktm.prestige Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Παιδιά , κανείς? Κάποιος να γνωρίζει κάτι περι του θέματος?
gherudos Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Θα σου κλάσει τα @@,μη φοβηθείς τίποτα.Είσαι 100% νόμιμος και 100% σου ανήκει με νόμιμες διαδικασίες.Βέβαια μπορείς να φανείς έξυπνος και να του το πουλήσεις για ένα τεράστιο ποσό.
panagioths Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Εφόσον έληξε και πέρασε το 15νθήμερο όπου μόνο αυτός μπορεί να κάνει αίτηση καταχώρησης για το όνομα δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στο όνομα αυτό. Να μην δώσεις σε κανέναν τίποτα ούτε καν αναφορά. Εαν έχει πρόβλημα μπορεί να καταφύγει στα ελληνικά δικαστήρια
antonisid Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μου ακουγεται πολυ εκβιαστικό,σα να ήθελε να πέσει σε κανα κοροιδο που θα φοβηθεί και θα το δώσει.'Η κράτησε το,ή πουλησε το ακριβά!!! Επεσα απ τα σύννεφα μόλις το διάβασα...και στο κάτω κάτω αφου το ήθελε τόσο πολύ γιατι δε το ανανέωνε? Δε θα'θελα να πεις απο ποιά εταιρεία το έκλεισες,και σου κανε ολο αυτο το σκηνικό - δε ξέρω κι αν επιτρεπεται απ τους κανόνες του forum - αλλά είναι μεγάλη στην κατοχύρωση ονομάτων?
ktm.prestige Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Εαν μου το επιτρέψει ο διαχειριστής , σας λεω ποιος είναι έτσι ώστε να μπορείτε να προφυλαχτείτε και εσείς. Δυστηχώς είναι γνωστή εταιρεία κατοχύρωσης ονομάτων. Μάλιστα ξέχασα να σας πω ότι πριν κλήσουμε την συνομιλία που είχαμε μου είπε κατα λέξη "Αυτή είναι η τελευταία φορά που σας παίρνω για αυτο το θέμα γιατι εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε θέση διότι το όνομα δεν το είχαμε εμείς αλλά το πήραμε απο άλλον καταχωρητή"!! Λέτε να μου έρθει ξαφνικά κανα εξώδικο???? Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό? Επίσης με είχαν καλέσει απο κινητό και όχι απο σταθερό! Έχετε λοιπόν τα μάτια σας ανοιχτά ρε παιδιά γιατί έτσι ξαφνικά μπορεί να βρείς και τον μπελά σου. Εγω βέβαια έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες μεταβίβασης των ονομάτων μου σε άλλον καταχωρητή αλλα ποτέ δε ξέρεις!!! Peace!!
antonisid Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Θα'θελα ν απαντήσει κάποιος moderator για το αν μπορει να αναφερθει τ'όνομα της εταρείας,υπάρχουν πολλοί,όπως εγώ,που ασχολούμαστε με domains κι έχουμε κλείσει πολλά και θα πρέπει να το γνωρίζουμε νομίζω!!!! Επίσης το πάνω χέρι σ'αυτές τις περιπτώσεις ktm.prestige το έχει ο ΕΕΤΤ.Ουσιαστικά οι εταιρείες είναι σαν "καταστήματα" που τα πουλάνε,δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα!!!
sv2bnv Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Η εταιρια δεν ειχε καμια δουλεια να επικοινωνησει μαζι σου. Απο την στιγμη που περασε και το 15ημερο και το ονομα ελευθερωθηκε τοτε μπορεις και εσυ νομιμοτατα να το κατωχυρωσεις. Υποτιθεται οτι η εταιρια δεν μπορει να αποκαλυψει τα στοιχεια σου. Αν εγινε κατι τετοιο, τοτε μπορεις να τους πας στα δικαστηρια επειδη αποκαλυψανε τα προσωπικα σου δεδομενα. Στην περιπτωση αυτη νομιζω οτι απλα η εταιρια μεσολαβησε ετσι ωστε να λυθει η παρεξηγηση και να βρεθει μια λυση. Ειναι πολυ πιθανον να κανει ο προηγουμενος ενσταση στην ΕΕΤΤ αλλα κατα 99% δεν θα δικαιωθει γιατι ο νομος ειναι με το μερος σου. Ολα αυτα βεβαια αν δεν μιλαμε για trademarked domain name. Αμα το σημα ειναι κατοχυρωμενο τοτε δεν εχεις ελπιδες. Στις επιλογες που εχεις τωρα, μπορεις να τους αγνοησεις, μπορεις να κανεις μια προσφορα στον προηγουμενο να το αγορασει και μπορεις να το αξιοπιοησεις. Σε καθε περιπτωση πρεπει να ανεβασεις μια σελιδα εστω και τυπικη για να μην φανει στην ΕΕΤΤ οτι η ενεργεια σου να κλεισεις το domain ειναι κακοβουλη και εγινε μονο για να αποκομισεις κερδος απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη.
ktm.prestige Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Θα'θελα ν απαντήσει κάποιος moderator για το αν μπορει να αναφερθει τ'όνομα της εταρείας,υπάρχουν πολλοί,όπως εγώ,που ασχολούμαστε με domains κι έχουμε κλείσει πολλά και θα πρέπει να το γνωρίζουμε νομίζω!!!! Επίσης το πάνω χέρι σ'αυτές τις περιπτώσεις ktm.prestige το έχει ο ΕΕΤΤ.Ουσιαστικά οι εταιρείες είναι σαν "καταστήματα" που τα πουλάνε,δε μπορούν να σου κάνουν τίποτα!!! Antoni συμφωνώ μαζί σου! Το θέμα είναι όμως ότι εγω εγκρίθηκα απο την ΕΕΤΤ για το ονομα και θυμάμαι είχα πληρώσει και 2,5 ευρώ παραπάνω απο την τιμή για να έχω σίγουρα την έγκριση! Τα "καταστήματα" που λες δεν μπορεί να τα ελέγξει κανένας φορέας? Τα πιο πολλά ίσως και οι περισότεροι είναι εγκεκριμένοι καταχωρητές ονομάτων απο το ΙΤΕ και την ΕΕΤΤ. Επειδή παίζοντα πολλά και μπορεί να τα έχουν κάνει πλακάκια καταχωρητές και υποψήφιοι αγοραστές ονομάτων για αυτο ίσως να πάνε να μου παίξουν λαμογιά!! Δυστηχώς σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο φορέα που μπορείς να εμπιστευτείς είναι ή το ΙΤΕ ή η ΕΕΤΤ. Δεν θέλω να φανεί ρουφιανιά για την εταιρεία , αντιθέτως γίνεται για την προστασία του καταναλωτή.
panagioths Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Για τι ακριβώς πλήρωσες 2.5? παραπάνω; Με ποιό τρόπο δηλαδή παίρνεις "σίγουρα έγκριση" από την ΕΕΤΤ;
ktm.prestige Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Ολα αυτα βεβαια αν δεν μιλαμε για trademarked domain name. Αμα το σημα ειναι κατοχυρωμενο τοτε δεν εχεις ελπιδες. Σε καθε περιπτωση πρεπει να ανεβασεις μια σελιδα εστω και τυπικη για να μην φανει στην ΕΕΤΤ οτι η ενεργεια σου να κλεισεις το domain ειναι κακοβουλη και εγινε μονο για να αποκομισεις κερδος απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη. Πρώτον-->Εγω δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο όνομα ήταν παλιά σε χρήση!!!! Απλά έτυχε να το χρειαστώ , μπήκα , είδα ότι ήταν ελεύθερο και το αγόρασα!Δε νομίζω να έκανα κάτι κακό?Θα έπρεπε δηλαδή να ρωτήσω μήπως είναι ελεύθερο ή εαν το έχει κάνει κανείς park? Δεύετερον-->Όσο για το trademarked , ίδια περίπτωση έχει γίνει και με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας η οποία δεν μπόρεσε να πάρει το domain name διότι κάποιος χρήστης το είχε ήδη αγοράσει.Νομίζω ότι άλλο κατοχύρωση ονόματος του μαγαζιού στο Εμπορικό Επιμελητήριο και άλλο για domain name.
ktm.prestige Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Φίλε Παναγιώτη ίσως να το διατύπωσα λάθος. Το κείμενο απο την αίτηση για νέα καταχώρηση : Αν επιθυμείτε να ελαχιστοποιήσετε το ρίσκο της απόρριψης της αίτησης κατοχύρωσης του Ονόματος Χώρου από την ΕΕΤΤ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Υπηρεσία Εγγύησης Έγκρισης που παρέχει πρώτη στην Ελλάδα η εταιρίας μας. Με την Υπηρεσία Εγγύησης Έγκρισης ένας σύμβουλος της εταιρίας μας ελέγχει την αίτηση κατοχύρωσης αν πληρεί τα κριτήρια της ΕΕΤΤ. Έτσι θα είσαστε ακόμα πιο σίγουροι ότι το όνομα χώρου που ζητάτε δεν θα αποριφθεί από την ΕΕΤΤ.
panagioths Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Αυτό δεν είναι επίσημη υπηρεσία των ονομάτων αλλά προαιρετικό καπέλο για να βγάλει η εταιρεία καταχώρησης περισσότερα λεφτά. Αυτό που ενδεχομένως να κάνουν είναι να δουν εαν η λέξη αυτή ανήκει σε κάποια από τις δεσμευμένες/απαγορευμένες (η επίσημη λίστα υπάρχει διαθέσιμη στο site του μητρώου http://www.gr). Άντε να σκεφτώ να ελέγχουν μήπως το όνομα είναι παρόμοιο με κάποιο άλλο που έχει πολύ μεγάλη εταιρεία οπότε η επιτροπή μπορεί αυθαίρετα να στο απορρίψει ως προφανή κακοπιστία αλλά τα κριτήρια για αυτή την αιτιολογία είναι εντελώς αυθαίρετα οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί ο καταχωρητής να ξέρει πως θα φανεί η συγκεκριμένη αίτηση στην ΕΕΤΤ.
alexiou92 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Από τη στιγμή που πέρασε το 15θνήμερο και δεν το ανανέωσε δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω στο όνομα. Δικαστικά σίγουρα είναι χαμένος. Όσο για τις εταιρίες που κάνουν την κατοχύρωση, είναι απλά διαμεσολαβητές γιατί η ΕΕΤΤ δεν μπορεί να δέχεται η ίδια τις αιτήσεις και να κάνει όλες τις διαδικασίες.
giannis Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Σαφώς και το κόλπο του ελέγχου είναι απλά ένα καπέλο και μάλιστα καπέλο με @ πάνω του …. Ο καταχωρητής ενός ονόματος δεν μπορεί να ζήτηση από τον ιδιοκτήτη του domain το όνομα μπορεί μόνο να τον ενημερώσει ότι υπάρχει ένα θέμα και κάποιος ζητάει κάτι. Και αυτό μόνο γιατί ο καταχωρητής μπορεί να δει μόνο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Όσον αφορά τον παλιό ιδιοκτήτη και μιλάμε για κάποια εταιρία με κατοχυρωμένο σήμα που μπορεί να έχει κατοχυρώσει και το domain τότε το καλύτερο είναι να μιλήσεις και με ένα δικηγόρο για να σου πει μια ξεκάθαρη άποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.