Προς το περιεχόμενο

Φορος απο παραγγελια Ιντερνετ?

paul_w810i

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελωνείο υπάρχει περίπτωση να περάσουν αγορές αξίας (χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα αποστολής φυσικά) άνω 45$. Για πράγματα μικρότερης αξίας, δε γίνεται λόγος.

• Super Moderators
Δημοσ.
...δηλαδή paredwse , μια motherboard που σκέφτομαι να πάρω από Ιταλία (ebay) δεν θα πληρώσω δασμούς ; (και πρέπει να συννενοηθώ για να σταλεί με το κρατικό τους ταχυδρομείο ; )

Ακριβώς όπως απάντησε το μέλος iNorganic: Από Ιταλία δεν υπάρχει καν θέμα τελωνείου. Και δεν υπάρχει και πρόβλημα με ταχυδρομείο - courrier, ας σου το στείλουν όπως μπορούν.

Το ζήτημα "κρατικό ταχυδρομείο vs courrier" αντιμετωπίζεται μόνο για αγορές εκτός Ε.Ε.. Το δε ζήτημα υφίσταται γιατί έχει παρατηρηθεί ότι το μεν κρατικό ταχυδρομείο (δηλαδή USPS για αγορές από ΗΠΑ) πολλές φορές δεν περνάει από τελωνείο και φέρνει τα πακέτα σπίτι μας με τα ΕΛΤΑ ενώ από την άλλη τα courrier (συνήθως UPS, FedEx ή DHL) ναι μεν μας φέρνουν τα πακέτα με κούριερ έως την πόρτα μας αλλά από την άλλη υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να περάσουν εκτελωνισμό και να επιβληθούν τέλη εισαγωγής.

Προσοχή στη διαφορά USPS (United States Postal Service = κρατικό ταχυδρομείο ΗΠΑ) και UPS (United Parcel Service = courrrier). Η διαφορά είναι ένα γράμμα. :-)

Δημοσ.

Έχε επίσης υπ' όψιν σου ότι το amazon (είτε αγγλικό είτε αμερικάνικο) δεν στέλνει ηλεκτρονικά αγαθά στην Ελλάδα (όπως iPods, κινητά, laptops, DVD players κλπ).

πριν μερικες μερες πηρα ενα ipod απο το amazon.com...(πληρωσα και 72? φορο)

πως δεν στελνει ελλαδα?

• Super Moderators
Δημοσ.

πως δεν στελνει ελλαδα?

Από τη σελίδα με τα Shipping rates to Europe:

We are currently able to ship books, CDs, DVDs, VHS videos, music cassettes, and vinyl records to European addresses.

We can also ship some software, electronics accessories, kitchen and housewares, and tools to addresses in Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, the Netherlands, Sweden, and the United Kingdom.

Your packages may be subject to the customs fees and import duties of the country to which you have your order shipped. Read more about Import Fees Deposit.

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να πάρω κάτι ηλεκτρονικό από το amazon.com, δεν τα έχω καταφέρει.

Δημοσ.

πως δεν στελνει ελλαδα?

Όσες φορές έχω προσπαθήσει να πάρω κάτι ηλεκτρονικό από το amazon.com, δεν τα έχω καταφέρει.

Και οι δυο εχετε δικηο. Πραγματι το amazon.com στελνει στην Ελλαδα μονο τα ειδη που αναφερονται πιο πανω (books, CDs, DVDs, VHS videos, music cassettes, and vinyl records). Πλην ομως στο site του υπαρχουν παρα πολλα πραγματα τα οποια πωλουνται απο τους Amazon Merchants sellers οι οποιοι ειναι ανεξαρτητοι πωλητες και ο καθενας εχει τη δικη του πολιτικη ως προς το τι και σε ποια χωρα στελνει πραγματα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και οι δυο εχετε δικηο. Πραγματι το amazon.com στελνει στην Ελλαδα μονο τα ειδη που αναφερονται πιο πανω (books, CDs, DVDs, VHS videos, music cassettes, and vinyl records). Πλην ομως στο site του υπαρχουν παρα πολλα πραγματα τα οποια πωλουνται απο τους Amazon Merchants sellers οι οποιοι ειναι ανεξαρτητοι πωλητες και ο καθενας εχει τη δικη του πολιτικη ως προς το τι και σε ποια χωρα στελνει πραγματα.

Έχω την εντύπωση ότι οι Amazon Merchant Sellers στέλνουν μόνο σε χώρες που καλύπτονται από το Amazon Payments.

Και η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που καλύπτονται από το Amazon Payments.

Δημοσ.
...δηλαδή paredwse , μια motherboard που σκέφτομαι να πάρω από Ιταλία (ebay) δεν θα πληρώσω δασμούς ; (και πρέπει να συννενοηθώ για να σταλεί με το κρατικό τους ταχυδρομείο ; )

προσοχη στους Ιταλους, ιδιαιτερα αν ειναι ιδιωτης, ειναι μαλλον χειροτεροι και απο εμας!

"διπλωσε τον" μεσω paypal για να μην εχεις εννοιες...

Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι οι Amazon Merchant Sellers στέλνουν μόνο σε χώρες που καλύπτονται από το Amazon Payments.

Και η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που καλύπτονται από το Amazon Payments.

Εχεις δικηο οτι η Ελλαδα δε καλυπτεται. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το Amazon για αγορες, αλλα μια φορα κατι εψαχνα και επεσα σε μια τετοια περιπτωση Merchant Seller και απ οτι ειδα ο πωλητης εστελνε worldwide και δεχοταν πληρωμη μεσω paypal. Ισως κατ αυτο το τροπο ξεπερνιεται το προβλημα. Προσωπικα προτιμω το ebay που απ οτι εχω διαπιστωσει οι τιμες ειναι σαφως καλυτερες αν ξερεις ν αποφευγεις τις κακοτοπιες.

Δημοσ.

Εγώ πάντως είχα αγοράσει από ebay.com από USA 2 σκληρούς δισκους, μου τους έστειλε με USPS και πέρασαν από τελωνείο κανονικά και έπρεπε να πληρώσω επιπλέον για να τους παραλάβω στο ταχυδρομείο.

Τελικά πήγα ο ίδιος στο τελωνείο και μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων (και πολλά ψέματα από μεριάς μου) μου 'έσβησαν' αυτό το επιπλέον.

Να ρωτήσω κάτι, αυτό το επιπλέον που μου ζητούσαν να πληρώσω, είναι δασμοί, ΦΠΑ, τι στα κομμάτια είναι??

Το αστείο όμως είναι πως πατούσαν επάνω στην δηλωμένη αξία ασφάλισης, και μου έβγαζαν επιπλέον ποσό ως προς αυτήν... Εγώ ισχυρίστηκα πως οι σκληροί είναι δικοί μου και μου επιστρέφονται από Αμερική και πως το ποσό που βλέπουν είναι η δηλωμένη αξία τους, ώστε σε περίπτωση βλάβης να ζητήσω αποζημίωση.

Δημοσ.

Με τα κρατικα ταχυδρομεια (βλεπε Usps) απλα μειωνεις τις πιθανοτητες ετσι ωστε για να μην περασει τελωνειο ,δεν τις μηδενιζεις !

Οταν ασφαλιζεις ενα δεμα π.χ για 200 Ευρω ο τελωνειακος θα παραξενευτει κ θα θεωρησει πως η αξια του ειναι 200ευρω . Για αυτο καλο ειναι να μην υπαρχουν αποδειξεις μεσα στο δεμα ουτε καν απο το paypal αποδειξεις πληρωμης ουτε τπτ που να αναγραφει κατι που αφορα την τιμη ,και πανω απο ολα να παιζετε τον κινεζο ;p

Δημοσ.

Ειμαι ολη την ωρα με το email στην εταιρια..

Τους ζητησα να μου το στειλουν με το ταχυδρομειο και με συσκευασια δωρου...

Καθως και να μην αναγραφεται πουθενα η τιμη του προιοντως. Αναμενετε απαντηση...

Καλη μου τυχη :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...