paul_w810i Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Λοιπον, παραγγελια απο καταστημα στο eBay με τα γραφεια τους στο Χονγκ Κονγκ. Η τιμη που μου εμφανιζει το eBay ειναι αυτη μεζι με τα εξοδα αποστολης [40?] ΑΛΛΑ το καταστημα μου διευκρινησε σε mail οτι δε γνωριζει το ποσο που θα χρειαστει να καταβαλλω αν υπαρξει φορος για το προιον επειδη μπαινει Ελλαδα. Γνωριζει κανεις τιποτα? Μιλαω για μια φωτογραφικη συνολικου ποσου 350?.
kage Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 δεν υπαρχει στανταρτ... το θεμα ειναι να εισαι τυχερος κ να μην περασει απο τελωνειο αλλιως ισως να μην συμφερει καν η διαφορα τιμης
paul_w810i Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Η διαφορα τιμης με την καμερα εαν την αγοραζα στην Ελλαδα ειναι στα 150? και αυτο χωρις τα εξτρα που εχει το πακετο απο το eBay. Λες να ειναι τοσο μεγαλος ο φορος? Πληροφοριες χρειαζομαι ....
al-ex Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Η διαφορα τιμης με την καμερα εαν την αγοραζα στην Ελλαδα ειναι στα 150? και αυτο χωρις τα εξτρα που εχει το πακετο απο το eBay. Λες να ειναι τοσο μεγαλος ο φορος? Πληροφοριες χρειαζομαι .... Εαν τελικα αποφασισεις να τη παρεις, για να γλυτωσεις το φορο η εστω να πληρωσεις οσο γινεται λιγοτερο, θα πρεπει 1) να στη στειλουν με τα κρατικα τους ταχυδρομεια η με EMS service και σε καμμια περιπτωση με εταιρειες κουριερ τυπου fedex, UPS, DHL 2) ζητησε απο το πωλητη αν γινεται να γραψει στο πακετο οτι ειναι δωρο και το κυριωτερο να γραψει αρκετα χαμηλοτερη αξια δλδ γυρω στα 100$. Αν ακολουθησεις αυτες τις οδηγιες, στη καλυτερη δε πληρωνεις τπτ και στη χειροτερη γυρω στα 30-40 ευρω. Αν τη στειλουν με κουριερ ο φορος που θα σου ζητησουν να πληρωσεις θα ξεπερασει τα 200 ευρω.
gherudos Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Αν επιλέξεις την ΕΜS και να αναγραφεί πάνω η λέξη GIFT χωρίς ποσό τότε δεν θα πληρώσεις τίποτα.Αν χαθεί όμως το πακέτο θα πάρεις τα @@ σου πίσω.Έχε το υπόψην σου.
paul_w810i Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Αυτο με τον μεγαλο φορο δεν ισχυει μονο για παραγγελιες μεσω Αμερικης?
paul_w810i Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Σας παρακαλω να ριξετε μια ματια και σε αυτο http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=596194 Και πειτε μου επειδη δεν καταλαβα καλα, αυτες ειναι οι στανταρ τιμες?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Αυτο με τον μεγαλο φορο δεν ισχυει μονο για παραγγελιες μεσω Αμερικης? Ισχύει για όλες τις παραγγελίες εκτός χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Hong Kong, απ' ότι θυμάμαι, δεν πρέπει να είναι μέλος της Ε.Ε... Σας παρακαλω να ριξετε μια ματια και σε αυτο http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=596194 Και πειτε μου επειδη δεν καταλαβα καλα, αυτες ειναι οι στανταρ τιμες? Τα μεταφορικά στο amazon χωρίζονται σε δύο τμήματα: ένα που πληρώνεις στάνταρ με κάθε παραγγελία κι ένα που πληρώνεις ανά τεμάχιο. Οπότε εάν, για παράδειγμα, αγοράσεις τρία DVD από το amazon, θα πληρώσεις $3.99 που είναι το στάνταρ για την παραγγελία σου συν $2.49 για κάθε DVD, ήτοι 2.49 x 3 = $7.47. Δηλαδή συνολικά θα πληρώσεις 3.99 + 7.47 = 11.46 δολλάρια για μεταφορικά.
paul_w810i Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Τα μεταφορικά στο amazon χωρίζονται σε δύο τμήματα: ένα που πληρώνεις στάνταρ με κάθε παραγγελία κι ένα που πληρώνεις ανά τεμάχιο. Οπότε εάν, για παράδειγμα, αγοράσεις τρία DVD από το amazon, θα πληρώσεις $3.99 που είναι το στάνταρ για την παραγγελία σου συν $2.49 για κάθε DVD, ήτοι 2.49 x 3 = $7.47. Δηλαδή συνολικά θα πληρώσεις 3.99 + 7.47 = 11.46 δολλάρια για μεταφορικά. Αυτο ειναι τα μεταφορικα, αλλα και παλι μπορει να πληρωσω import tax? [μου διαφευγει το ελληνικο τωρα ]
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Αυτο ειναι τα μεταφορικα, αλλα και παλι μπορει να πληρωσω import tax? [μου διαφευγει το ελληνικο τωρα ] Bεβαίως, θεωρητικά μπορεί να πληρώσεις και δασμούς εισαγωγής. Πρακτικά, αν αγοράσεις ένα-δυο DVD ή ένα βιβλίο δεν θα σε βάλουν να πληρώσεις αλλά θεωρητικά όλα τα αγαθά που έρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. υπόκεινται σε δασμούς εισαγωγής Αν παραγγείλεις από το amazon.co.uk δεν θα κινδυνεύεις να πληρώσεις δασμούς εισαγωγής γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος της Ε.Ε. Έχε επίσης υπ' όψιν σου ότι το amazon (είτε αγγλικό είτε αμερικάνικο) δεν στέλνει ηλεκτρονικά αγαθά στην Ελλάδα (όπως iPods, κινητά, laptops, DVD players κλπ).
paul_w810i Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Bεβαίως, θεωρητικά μπορεί να πληρώσεις και δασμούς εισαγωγής. Πρακτικά, αν αγοράσεις ένα-δυο DVD ή ένα βιβλίο δεν θα σε βάλουν να πληρώσεις αλλά θεωρητικά όλα τα αγαθά που έρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. υπόκεινται σε δασμούς εισαγωγής Αν παραγγείλεις από το amazon.co.uk δεν θα κινδυνεύεις να πληρώσεις δασμούς εισαγωγής γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος της Ε.Ε. Έχε επίσης υπ' όψιν σου ότι το amazon (είτε αγγλικό είτε αμερικάνικο) δεν στέλνει ηλεκτρονικά αγαθά στην Ελλάδα (όπως iPods, κινητά, laptops, DVD players κλπ). Ουτε την Powershot G9???? Την εκατσα δλδ.... :/
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Ουτε την Powershot G9???? Την εκατσα δλδ.... :/ Oύτε φωτογραφικές μηχανές ούτε τίποτα. Αν θες φωτογραφική μηχανή από το εξωτερικό και χωρίς τον κίνδυνο δασμών κλπ, δοκίμασε το http://www.pixmania.com. Πάντως από το amazon δεν πρόκειται να αγοράσεις τέτοιο είδος...
kostasR1 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Παιδιά έχω κάνει πολλές παραγγελίες από ebay( ευρώπη, αμερική και κίνα) Όσες φορές μου ήρθαν πράγματα με τα δημόσια ταχυδρομεία, πχ USPS δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μία φορά ο τύπος μου έστειλε το iphone με UPS και πλήρωσα 97ευρώ παραπάνω!! Οι ιδιωτικές εταιρείες είναι ''κλέφτες''. Από τα 97ευρώ τα 67 ήταν φόρος. Τα υπόλοιπα ήταν έκδοση διατακτικής και έξοδα αποθήκης, κέρδος επιπλέον για την εταιρεία courier. ΠΡΟΣΟΧΗ έστειλα και δικό μου άνθρωπο να το παραλάβει από το αεροδρόμιο. Αν δεν είχα άνθρωπο και το έφτιαχναν αυτοί θα έπρεπε να δώσω +80ευρώ. Μακριά από τα courier !!
washcloud Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 ...δηλαδή paredwse , μια motherboard που σκέφτομαι να πάρω από Ιταλία (ebay) δεν θα πληρώσω δασμούς ; (και πρέπει να συννενοηθώ για να σταλεί με το κρατικό τους ταχυδρομείο ; )
iNorganic Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Δημοσ. 24 Απριλίου 2008 Η Ιταλια ειναι χωρα της Ε.Ε αρα δεν υπαρχει προβλημα.Προβλημα θα ειχες αμα ερχοταν απο χωρα εκτος Ε.Ε Οσον αφορα για το amazon της Αγγλιας ειναι η πολιτικη του μαγαζιου τετοια ετσι ωστε να μην στελνει συγκεκριμενα αντικειμενα (κυριως για θεματα εγγυησης , ελλατωματικων προϊοντων , επιστροφες , χτυπηματα κατα την αποστολη του δεματος κ.α)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.