Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε μου...το δοκιμαζω τωρα...βρηκε το παρτισιον...κι πατησα enter και τωρα λεει analyse cylinder...μετα θα τα κανει ολα μονο του???η πρεπει να τρεξω κατι αλλο???

Δημοσ.

Παίδες : Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

μα επειδή το διάβασα στο λέω..

λέει απλά ότι στο full format σκανάρει για λάθη τον σκληρό..

Φίλε washcloud, άλλο το full format και άλλο το Low-Level format...Full είναι όπως το λέει ο φίλος dark_banishing...Στο Low-Level γράφονται zeros σε όλο το δίσκο και τότε όντως δεν μπορεί να γίνειrecovery.

dark_banishing :

High-level formatting is the process of setting up an empty file system on the disk, and installing a boot sector. This alone takes little time, and is sometimes referred to as a "quick format". In addition, the entire disk may optionally be scanned for defects, which takes considerably longer, up to several hours on larger harddisks.
και
As with regular deletion, data on a disk is not fully destroyed during a high-level format.
Με λίγα λόγια : Quick format = HIGH level format

και Full format = Reinitialization aka write zeros

"low level format" = "λάθος" όρος, για περιγραφή του ακριβώς από πάνω.

Συνοψίζοντας :

Quick (high level) format = υπό συνθήκες,δεν παθαίνουν τίποτα τα data.

Full ("low level"/Reinitialization/write zeros) format = data bye-bye.

Aυτά.

Δημοσ.

Συγνώμη washcloud που είδες να λέει ότι το full format κάνει write με zeros..

Τόσο το full format όσο και το quick είναι high level. Επιλογή για full format δίνει και το δισκάκι των windows (το γράφει όταν το διαλέγεις= full format) ελπίζω να μην νομίζεις ότι σου γράφει μηδενικά γιατί δεν το κάνει..

Δημοσ.
φιλε μου...το δοκιμαζω τωρα...βρηκε το παρτισιον...κι πατησα enter και τωρα λεει analyse cylinder...μετα θα τα κανει ολα μονο του???η πρεπει να τρεξω κατι αλλο???

Είχα γράψει παλιότερα οδηγίες για το πρόγραμμα εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1915093&postcount=20

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1915654&postcount=23

Ελπίζω να είναι αρκετά σαφείς.

• Like 1
Δημοσ.

ok...χτες το βραδυ το δοκιμασα και ανεκτησα ετσι ΟΛΑ το δεδομενα πισω...ειχες δικιο τελικα...

παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις!

Δημοσ.
Συγνώμη washcloud που είδες να λέει ότι το full format κάνει write με zeros..

Τόσο το full format όσο και το quick είναι high level. Επιλογή για full format δίνει και το δισκάκι των windows (το γράφει όταν το διαλέγεις= full format) ελπίζω να μην νομίζεις ότι σου γράφει μηδενικά γιατί δεν το κάνει..

...ok man...

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω παρόμοιο πρόβλημα. Καινούριο PC με 2σκληρούς απο 1Tera ο καθένας.οι δίσκοι είναι sata. Πάω να εγκαταστησω τα windows 7 αλλα προκύπτει σφάλμα και η εγκατάσταση δεν ολοκληρωνεται. Οι δίσκοι σημειωτέον ήταν αδιαμορφωτοι. Η αποτυχία εγκαταστασης μπορεί να οφείλεται σε δαχτυλιες στο dvd των windows. Πήγα να ξανακάνω εγκατάσταση,τίποτε. Βγάζω τούς σκληρούς και στόμα δεύτερο απο αυτούς κάνω διαμόρφωση και πέρασα ταwindows. Ο πρώτος όμως δίσκος οπού έγινε η πρώτη απόπειρα εγκατάστασης άφησε κουσούρια στο δίσκο. Έκανε 2 τμήματα. Ενα 100MB που τωρα ειναιNTFS και ενα δεύτερο που μέρα απ ο διάφορα πειράγματα τώρα είναι σε raw μορφή. Το μόνο που θέλω είναι να τον ξανακάνω λειτουργικο, δεν έχω τίποτα για να σώσω. Ωστόσο απο το disk management όταν πάω να κάνω διαμόρφωση μου βγάζει λάθος.σώζεται ο δίσκος?; δοκίμασα το testdisk αλλα δεν καταλαβαίνω καιπολλα.θέλω απλά να μην πάει χαμένος ο δίσκος. Δεν είχα τίποτε πολύτιμο μεσα. Τα 64windows έβαλα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

κατεβαζω τωρα το Gparted για να το δοκιμασω. Αυτη τη στιγμη τον επιμαχο σκληρο οταν τον συνδεω εσωτερικα στο pc κολλαει το μηχανημα και δεν ανοιγει γιαυτο τον χω σε ενα icybox. απο κει τον βλεπει μια χαρα. απλα δεν με αφηνει να κανω διαμορφωση κτλ.Θα το δοκιμασω σε λιγο, ελπιζω να εχω καλα νεα.ευχαριστω!

Δημοσ.

κατεβαζω τωρα το Gparted για να το δοκιμασω. Αυτη τη στιγμη τον επιμαχο σκληρο οταν τον συνδεω εσωτερικα στο pc κολλαει το μηχανημα και δεν ανοιγει γιαυτο τον χω σε ενα icybox. απο κει τον βλεπει μια χαρα. απλα δεν με αφηνει να κανω διαμορφωση κτλ.Θα το δοκιμασω σε λιγο, ελπιζω να εχω καλα νεα.ευχαριστω!

το κατεβασα το live cd αλλα οταν εχω τον επιμαχο σκληρο στο icybox δεν μου τον εμφανιζει οπως επισης και αν τον τοποθετησω εσωτερικα...ο Δισκος εμφανιζεται στη διαχειριση δισκων μεσα απο τα windows παντως. εχει δυο τμηματα οπως ειπα, το ενα ειναι το Ε 100ΜΒ ΝTFS και το αλλο 931,41 raw. Μπορω να κανω κατι με το chkdsk? μπορει καποιος να μου γραψει ακριβως την εντολη που θα πληκτρολογησω (καθως δεν ειμαι σιγουρος αν θα το κανω σωστα μιας και ο σκληρος εχει οπως ειπα 2 τμηματα). Δοκιμαζοντας το chkdsk γραφοντας chkdsk f: /f /r οπου f ειναι το ονομα το μαγαλου τμηματος του σκληρου μου βγαζει οτι σε raw δεν μπορει να κανει τιποτα. το ιδιο μου κανει και για το μικρο τμημα , το E. Εχω κατεβασει και το testdisk το οποίο μου βρισκει επισης τον σκληρο αλλα οταν του λεω να κανει Alalyze δεν βρισκει κανενα partition μεσα και βλεπω πως βρισκει read error.Ο F επισης απο τη διαχειριση δισκωνοταν παω να κανω διαμορφωση μου βγαζει μηνυμα " η διαμορφωση δεν ολοκληρωθκε με επιτυχια". Στις ιδιοτητες του F εχει χωρητικοτητα/ελευθερος/δεσμευμενος χωρος 0 byte.Τους δισκους τους πηρα πριν 3 μερες, δεν εχουν χτυπησει κτλ, μπορω να τον γυρισω και να μου τον αλλαξουν στην τελικη? Επισης η μητρικη μου υποστηριζει ΑHCI,ωστοσο αποτι θυμαμαι ηταν απενεργοποιημενο κατα την εγκατασταση των windows. και κατι τελευταιο που ισως βοηθησει,καποια στιγμη προσπαθησα να περασω το freenas 8 αλλα δεν καταφερα να κανω τιποτα, υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο? Το ρωτα γιατι στις επιλογες διαμορφωσης μου βγαζει μονο 2 επιλογες, NTFS και exFAT.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα διαβασα ολη την συζητηση για με ενδιαφερει, εχω εξωτερικο δισκο  1terra  με φωτο ,ταινιες ,μουσικη, δικα μου video .Αυτα λοιπον χαθηκαν καθως η κορη μου χτυπησε τον δισκοενω ηταν σε λειτουργια , τα windows 7 64bit τον βλεπουν πλεον ως αδειο. Τρεχω τωρα το testdisk  για τις φωτογραφιες και μου δινει εκτιμωμενο χρονο 11;30 ωρες . Ειναι φυσιολογικο ή εχω κανει μ@λ@....?

τρεχω την εκδοση 6.14 και οχι την 7 , επειδη η 7 ειναι Beta σωστο ή λαθος??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...