kavouras Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Καλησπέρα παιδιά... Έχει ενας φίλος ενοικιαζόμενα στη Μάνη και θέλει να βάλει wireless οπότε αν φέρνει κανένας το laptop του να μπαίνει internet. Το θέμα είναι οτι θέλει να βάλει την κεραία του modem που θα εκπέμπει το σήμα μακριά απο το σπίτι που μένει ο ίδιος,λόγω ακτινοβολίας και του οτι μένει όλο το χρόνο εκεί,και ο ίδιος έχει πρόβλημα με την ακτινοβολία. Είναι δυνατόν να μεταφέρεται ενσύρματα το σήμα σε απόσταση περίπου 20 μέτρων και απο εκεί να εκμπέμπεται ασύρματα? Επίσης αν το σήμα φεύγει απο το σημείο που βλέπουμε στο σχήμα θα έχουν internet όλα τα δωμάτια?Αυτή είναι η κάτοψη των σπιτιών.Βλέπουμε τα 4 διαμερίσματα και τις διαστάσεις τους σε μέτρα,καθώς και τη μεταξύ τους απόσταση.Η κεραία εκπομπής πρέπει να μπει στο χώρο στη μέση. Και τέλος τι hardware προτείνετε να πάρει?Σκέφτεται να βάλει το connx του οτε,όπου δίνει και κάποιο modem ή ασύρματο router δώρο,αλλα δε νομίζω να κάνει γι αυτή τη δουλειά... Ευχαριστώ πολύ!
user12 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Βασικα μπορει να το κανει αυτο.Ενα router για να παιρνει το σημα στο σπιτι του 20 μετρα ethernet για να το μεταφερει στο αλλο router το wireless και ετοιμος.Και λογικα θα εχουν σημα τα δοματιακια αναλογα το σημα που θα εκπεμπει το router.Παντως για την ακτινοβολια απο οσο ξρεω δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα.Και σκεψου και το αλλο πχ εγω πριν την βαλω, το wifi μου επιανε κοντα στις 5 συνδεσεις και ειπα δεν γ________ι θα βαλω και γω.Παντως την ακτινοβολια δεν την γλητωνεις σκεψου ποσα σηματα φευγουν απο δορυφορους ερχονται τα σηματα που εκπεμπονται για το ραδιο, την τηλεωραση, τα κινητα .
kavouras Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Έχεις δίκιο για το οτι τρώμε απο παντού ακτινοβολία.Γενικά όμως μέχρι πόσα μέτρα εκπέμπουν τα wireless?Πχ εγω έχω πάρει ενα zyxel 660HW.Κάτι τέτοιο θα καταφέρνει να διαπερνά όλους αυτούς τους τοίχους?Οπότε αν βάλω το router που δίνει ο ΟΤΕ μαζι με το zyxel θα είναι οκ? Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 ναι μπορει να δωσει με καλωδιο σημα και απο εκει ασυρματα.τωρα αναλογως ποσοι τοιχοι υπαρχουν αν θελει μεσα στα δωματια η εξω απο αυτα.θελει δηλαδη να κανεις ενα site survey και να δεις τι γινεται και που θα πιανει.βαλε κανα network stumbler βαλε κανα ρουτερ και δες μεχρι που παιζει.αλλιως μετα ισως χρειαστει αλλους τροπους.υπαρχουν πολλες λυσεις.και μετα με κωδικο θα παιξει στους πελατες που θελει να δωσει?με καρτες με username και password?για το σημα μπορει να παει και σε πρωτοκολλο n που ειναι πιο δυνατο αλλα αυτοι με τα λαπτοπ ισως δεν εχουν καρτα με n.και εξαρτατε υλικα τοιχων δεν υπαρχει κατι standard για τα ρουτερ.μερικοι με οπτικη επαφη παιζουν και 100 μετρα.
kavouras Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Άρα θα δοκιμάσω το δικό μου το zyxel 660ΗW και θα βάλω σε ενα laptop το netstumbler να δω αν σε κάθε δωμάτιο πιάνω σήμα. Όσον αφορά το password θεωρω οτι καλό είναι να υπάρχει ενα τυπικό password.Έτσι κι αλλιώς δωρεάν είναι για τους πελάτες,απλα για να μην μπαίνει και ο γείτονας!Το password μπαίνει μέσα απο το zyxel?
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 ναι μεσα απο το zyxel Μπαινει. network ,wireless lan
kavouras Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Οκ φίλε μου...Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή και θα γράψω τι έγινε.Αν και δύσκολα να πιάνει μέσα απο τους τοίχους,διότι μιλάμε για πέτρινους τοίχους...Θα δούμε... Ευχαριστώ πολύ!
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 ουτε με σφαιρες.εχω δοκιμασει με ποιο δυνατα απο zyxel και δεν παιρνουσε την πετρα με τιποτα.
kavouras Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μάλιστα... Άρα ίσως η λύση είναι να τους πει να δουλεύουν στα μπαλκόνια τους.Έται κι αλλιώς καλοκαίρι τα δουλεύει...
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 πολλαπλα access point.εξωτερικες κερεες και αλλες τοσες λυσεις υπαρχουν αναλογως τι 8ελει να κανει και ποσα να πληρωσει.
kavouras Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Σωστό...Αν και δε νομίζω να θέλει να χαλάσει πολλά,αφου είναι μόνο 4 δωμάτια και θα το δίνει τσάμπα ετσι κι αλλιώς.Οπότε τους εξυπηρετεί αν θέλουν να στείλουν κανενα email κτλ...Η λύση πάντως των εξωτερικών κεραιών σε 2-3 σημεία ακούγεται πολά καλή όμως.Προφανώς αυτές φεύγουν απο lan θύρα του οποιουδήποτε router ή θέλει συγκεκριμένο μοντέλο που να δέχεται προεκτάσεις?
kavouras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 παιδιά καλησπέρα... Επαναφέρω πάλι το ζήτημα γιατι υπήρξε και η ιδιέα για ενσύρματη δικτύωση. 1.Μέχρι 100 μέτρα άκουσα οτι δεν υπάρχει πρόβλημα απώλειας? 2.Χρειάζεται απλό καλώδιο ή ανεστραμένο(crossover)? 3.Όταν βάλει ο τουρίστας στο laptop το καλώδιο του δικτύου,θα έχει αυτομάτως πρόσβαση?Ή χειάζεται να ορίσει ip,dns server κτλ κτλ?Θα δυσκολευτεί μέχρι να συνδεθεί?
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 1.ναι παιζει αρκει να ειναι σωστα το καλωδιο β.απλο οχι cross αν και με cross θα παιξει .ολα τα switch ειναι auto sense πλεον. 3.ναιι θα παιξει στο 99 τις 100 εκτος αν εχει βαλει το χερακι του.dns ip ολα αυτα θα τα παρει αυτοματα.οχι δεν 8α δυσκολευτει εκτος αν δεν εχει δει καλωδιο δικτιου
kavouras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ φίλε μου για την άμεση απάντηση. Βλέπω στο eshop διάφορα καλώδια δικτύου.Να πω οτι θα είναι εξωτερικής χρήσης. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750111 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750120 κτλ κτλ...Τι διαφορά έχουν πχ τα INSTCABLE απο τα PATCHCABLE και ποιό θα προτείνατε? Επίσης αφου πάρουμε τα καλώδια που μπορούμε να βρούμε το μηχάνημα που τα πιάνει και τους ακροδέκτες?Στο eshop μάλλον δεν έχει...
poulinos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 γενικως μην πας eshop.πηγαινε σε κανα ηλεκτολογειο ηλεκτρονικα και παρε ολοκληρη κουλουρα που ειναι 300 μετρα.μπορεις να παρεις και καλωδιο που ειναι shielder ,foiled .δηλαδη εκτος απο τα 8 καλωδιακα που εχει μεσα εχει και σαν μπλενταζ για να ειναι πιο συμπαγες και να μην επηρεαζεται απο καλωδια ρευματος κτλ.μια φορα θα τα δωσεις τα λεφτα παρε κατι καλο.υπαρχει και category 6 αλλα δεν ξερω κατι παραπανω για να σου πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.