_spirit_ Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάρω το acer 5920, την έκδοση του πλαισίου στα 789,00 ?, δηλαδή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1097946 Τα χαρακτηριστικά του μου φαίνονται πολύ καλά και σκέφτομαι να το αφήσω με vista.... Νομίζω με τα 4Gb του και τον καλό του επεξεργαστή μια χαρά θα τα πηγαίνει. Επίσης στα ίδια χρήματα κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει... Το έχει πάρει κανείς; Από θερμοκρασίες πώς πάει; Ψήνει και καφέ; Επειδή θα φύγω στο εξωτερικό, η εγγύηση της acer είναι διεθνής; Μπορώ να πάω και στην αντιπροσωπεία ξένης χώρας ή θα πρέπει να το στέλνω Ελλάδα; (Εννοείται πώς θα αγοράσω και επέκταση εγγύησης, έχω τρομοκρατηθεί με αυτά που διαβάζω...) Ευχαριστώ
gtso Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Φίλε μου, εγώ είχα αγοράσει έναν Compaq απο την Ιταλία και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα όσον αφορα στην κάλυψη της εγγύησης στην Ελλάδα. Οσον αφορά στο θέμα της επέκτασης εγγύησης, καλύτερα να ρωτήσεις τους ίδιους καθότι η αντίστοιχη προσφορά για 5ετή επέκταση εγγυήσεως στον Compaq που είχα αγοράσει στην Ιταλία δεν με κάλυπτε σε χώρες εκτός Ιταλίας οπότε και δεν την επέκτεινα.
dizzy_fingers Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Να σου πω εγώ που το έχω από τα χριστούγεννα . Είμαι πλήρως ικανοποιημένος από το μηχάνημα σε επιδόσεις. Ακόμα και τα βαριά vista πάνε μια χαρά (χθες μάλιστα εγκατέστησα ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης, το mapinfo...αρκετά βαρύ πρόγραμμα...και ανταποκρινόταν αμέσως). Αν ωστόσο θελήσεις να περάσεις κάποιο άλλο λειτουργικό, linux ή XP, οι ταχύτητες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες απλά να έχεις υπ'όψιν ότι δε θα λειτουργούν όλα. Συγκεκριμένα το μικρόφωνο θα υπολειτουργεί (θα γράφει με πολύ θόρυβο, κακό αν θέλεις να μιλάς μέσω msn-skype) και ίσως να μη λειτουργεί ο card reader (όχι η θύρα SD μπροστά, αλλά αυτή στα αριστερά)...για το δεύτερο δεδομένου ότι δεν τον έχω χρησιμοποιήσει, δε μπορώ να είμαι σίγουρος απλά το έχω διαβάσει. Όλα τα άλλα, όμως, λειτουργούν μια χαρά. Στα αρνητικά, τώρα, η οθόνη είναι κακή. Το μικρό contrast και τα "λίγα" χρώματα θα σε κουράσουν λιγάκι αλλά όχι τόσο όσο οι κάκιστες γωνίες θέασης. Σε ταινίες και παιχνίδια που οι εικόνες εναλλάσσονται δε θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα (έχω δει πολλές ταινίες ευχάριστα), αλλά σε έναν text editor αυτό θα φανεί. Δεν είναι κάτι που θα σε κάνει να πεις "άει στο καλό τα ματάκια μου! δεν ξαναγράφω εδώ πέρα" αλλά από ένα σημείο και μετά θα σκέφτεσαι στην άκρη του μυαλού σου τί ωραία που θα ήταν να ήταν λίγο καλύτερη η οθόνη. Ακόμα και στην καλύτερη γωνία έχει λίγη "διαρροή" φωτός κάτω. Ωστόσο, έχε υπ'όψιν πως τα περισσότερα laptop σε αυτήν την κατηγορία (<1000 ευρώ) για να ρίξουν τόσο την τιμή τους, κόβουν από την οθόνη και αν θέλεις κάτι καλύτερο θα πρέπει να κινηθείς σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Τώρα, για την εγγύηση δεν την έχω χρειαστεί (ευτυχώς) οπότε δε γνωρίζω να σου πω, αλλά πιστεύω πως θα έχεις διαβάσει εδώ μέσα τί παίζει γενικά με την acer. Γενικά όλοι οι κάτοχοι acer ευχόμαστε να μη μας πάθει κακό το μηχάνημα. Στις θερμοκρασίες το μηχάνημα είναι καλό. Το μόνο μέρος που θερμαίνεται και μπορείς να σε ενοχλήσει αν ακουμπήσεις το μηχάνημα στα πόδια σου, είναι στο κάτω μέρος, πάνω-αριστερά όπως βλέπεις από πάνω το μηχάνημα. Ό,τι άλλο θέλεις ρώτα.
_spirit_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, το συμπέρασμα πάντως είναι θετικό... Είδα κι αυτό http://www.priveshop.gr/product.php?code=116061 και θα το παραγγείλω τελικά αυτό. Super δεν είναι; Τιμή 850, κανονικά κάνει 200 ευρώ+ παραπάνω... Για την ώρα δεν προβλέπεται αλλαγή λειτουργικού, παρόλα αυτά καλό είναι που σχεδόν δεν υπάρχει πρόβλημα . Το card reader είναι κλασικό πρόβλημα στο linux βέβαια αλλά εντάξει, αν δε τον φτιάξω, I can leave with that ή θα αγοράσω εξωτερικό. Όσον αφορά το μικρόφωνο, το "πρόβλημα" λύνεται με εισαγωγή εξωτερικού μικροφώνου; Φαντάζομαι όχι, γιατί είναι θέμα drivers της κάρτας ήχου... Anyway, στα πόδια αντέχεται όμως, έτσι; Ξέρω δεν είναι καλό για το laptop ούτε για εμάς, αλλά δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θερμότητα έτσι; Δεν καίει ας πούμε! Για την οθόνη τώρα, θέλω να πιστεύω ότι δε θα ανεβάσει ο brother μυωπία στα 35 του από αυτό... Όσο για το service, θα προσεύχομαι και για το δικό σου Τελευταία ερώτηση, από αυτονομία πώς τα πάει; Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
dizzy_fingers Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Ας τα πιάσω ένα ένα . Είδα κι αυτό http://www.priveshop.gr/product.php?code=116061 και θα το παραγγείλω τελικά αυτό. Super δεν είναι; Τιμή 850, κανονικά κάνει 200 ευρώ+ παραπάνω... Τσίμπα το!!! Είναι πολύ καλή ευκαιρία για 50 ευρώ μόνο διαφορά! Όσον αφορά το μικρόφωνο, το "πρόβλημα" λύνεται με εισαγωγή εξωτερικού μικροφώνου; Φαντάζομαι όχι, γιατί είναι θέμα drivers της κάρτας ήχου... Όπως λες, δε γίνεται. Είχα δοκιμάσει με εξωτερικό μικρόφωνο αλλά δεν... Κάπου διάβασα ότι στο νέο ubuntu αυτό το πρόβλημα ίσως λυθεί, αλλά κρατώ τις επιφυλάξεις μου. Anyway, στα πόδια αντέχεται όμως, έτσι; Ξέρω δεν είναι καλό για το laptop ούτε για εμάς, αλλά δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη θερμότητα έτσι; Δεν καίει ας πούμε! Δεν καίει σίγουρα...και στην τελική αν σε ενοχλεί, βάζεις κάτι ανάμεσα στα πόδια σου και το μηχάνημα και δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Καμία σχέση με macbook αν θες ένα σημείο σύγκρισης . Τελευταία ερώτηση, από αυτονομία πώς τα πάει; Με wifi αναμένο και browsing-ταινίες-μουσική (πότε μαζί, πότε χωριστά) κανά δυωράκι. Καλά είναι για τέτοιο μηχάνημα.
_spirit_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Αχ τέλεια, να'σαι καλά dizzy_fingers. To παρήγγειλα και αύριο θα το έχω στα χέρια μου, στα πόδια μου κτλ κτλ (Είχα αμφιβολίες για τα acer πάντως (στην οικογένεια έχουμε 2 asus) και για asus θα ξαναπήγαιναμε, αλλά αυτή η σειρά των acer πραγματικά σου κλείνει το μάτι) Θα ξαναποστάρω εντυπώσεις και αποτελέσματα από benchmark, να τα δει όποιος ενδιαφέρεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.