mariosCS Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Έχω στο παλιό μου PC ένα MSI ms-6566 - 845e MAX (link) Έχω αγοράσει από ένα παιδί ένα DIMM 1GB, αλλά φαίνεται σαν 512, και στο Bios, και στο Win, και σε ubuntu. Άρα δεν είναι πρόβλημα λειτουργικού. Καλοσύνη του παιδιού που μου είπε να πάρει πίσω τη μνήμη και να μου δώσει τα χρήματα, αλλά εγώ θα προτιμούσα να φτιαχτεί το πρόβλημα. Έχω κάνει flash το bios με το καινούριο firmware, όπως και το motherboard, αλλά καμία αλλαγή. Μπήκα στο bioς και έκανα manual τη συχνότητα των RAM σε 200Mhz και 266ΜΗz, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, και άλλαξα τη θέση του stick, το έβαλα και μόνο του, και πάλι τιποτα. To άλλο DIMM που έχω (256ΜΒ) είναι της ίδιας μάρκας (samsung), και είναι επίσης PC2700. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να το διορθώσω ?
antonl Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Είτε είναι 256MB κι όχι 512, φαντάζομαι όμως ότι το χεις ελέγξει αυτό, είτε η μνήμη είναι double-sided και η μητρική σου είναι συμβατή μόνο με single sided μνήμες (γι αυτό και βλέπει τη μισή). Το τελευταίο που σου είπα δεν το χω ψάξει πολύ για να δω αν όντως ισχύει, οπότε αν θες κάνε ένα googlάρισμα ή περίμενε και καμιά άλλη γνώμη. Πάντως ό,τι απ' τα δύο και να ισχύει, δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις κάτι.
mariosCS Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Είτε είναι 256MB κι όχι 512, φαντάζομαι όμως ότι το χεις ελέγξει αυτό, είτε η μνήμη είναι double-sided και η μητρική σου είναι συμβατή μόνο με single sided μνήμες (γι αυτό και βλέπει τη μισή). Το τελευταίο που σου είπα δεν το χω ψάξει πολύ για να δω αν όντως ισχύει, οπότε αν θες κάνε ένα googlάρισμα ή περίμενε και καμιά άλλη γνώμη.Πάντως ό,τι απ' τα δύο και να ισχύει, δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις κάτι. Βασικά είναι double sided και οι δύο που έχω πάνω, οπότε δε παίζει αυτό.. και είναι και οι 2 ακριβώς το ίδιο οπτικά και .. φυσικά. Γι' αυτό μου φαίνεται παράξενο. Επίσης στο manual του motherboard λέει ότι παίρνει μέχρι 1 GB Κάθε DIMM, και σύνολο 2GB όλο ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.