Προς το περιεχόμενο

Asus P5N-D [750i] (θεματάκια κι ένας προβληματισμός)

lazlo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θα ξεκινισω μια σχετικα μεγαλη ιστορια σχετικα με το ποσο μου εβγαλε την πιστη το καινουριο μου PC... (1o post μου επισης... αλλα τελικα χρειαζομαι την γνωμη σας)

Αυτο ειναι το setup του pc:

-THERMALTAKE CASE VD2000BNS MATRIX BLACK

-INTEL CORE 2 DUO E8200 2.66 GHZ LGA775

-OCZ PC2-6400 EL DUAL CHANNEL DDR2 2GB

-ASUS P5N-D

-XFX GEFORCE 9600GT 512MB PVT94PYDD XXX

-FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK

-WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2

-SAMSUNG DVDRW SH-S203 BLACK BULK

-CORSAIR CMPSU-650TX 650W

-COOLERMASTER R4-S2S-12AK SILENT FAN 120M

(απο e-shop)

Λοιπον περνω το PC και του βαζω λογισμικο (windows xp pro sp2)

βαζω ολους τους drivers απο τα cd (motherboard,graphics card, sound ktlp)

συνδεω τον εξωτερικο σκληρο μου και αρχιζω να περνω αρχεια και να βαζω προγραμματακια, οποτε καποια στιγμη κανω και ενα restart. Τοτε πεταει το πρωτο BSOD... λιγο μετα το μυνηματακι "welcome" .

Κανα 15αλεπτο μετα καταλαβαινω οτι φταιει που εχω συνδεδεμενο τον εξωτερικο...

Αποσυνδεω ολα κυριλε... Φυσικα δεν ειμαι ικανοποιημενος με ενα τετοιο bug σε καινουριο PC... Το ψαχνω λιγο τελικα καταληγω να κανω φορματ στον εξωτερικο... περναω ολα τα αρχεια στο PC κανω φορματ στον εξωτερικο...Τιποτα παλι τα ιδια...

Καπου εκει χειροτερευει και η κατασταση... και αρχιζει να πεταει συνεχεια blue screens οταν δειχνει το logo windows και φορτωνει... Ευτυχως κανει boot σε safe mode. (αλλιως μολλις ειχα χασει ολα τα αρχεια μου :P...) περναω παλι τα αρχεια στον εξωτερικο μεσο safe mode. Και κατεβαζω τους latest drivers συμφωνα με την nvidia (η οποια βγαζει τον driver gia to 650i chipset sto search... ο οποιος ειναι 8.6** κατι)

περναω γενικα τους προτεινομενους drivers... to BSOD υποχωρει και ολα τρεχουν σχετικα καλα... Ομως δεν υπαρχει εικονιδιο για LAN (οι οδηγοι ethernet ειναι μεσα στο πακετο των drivers tou chipset)... το internet λειτουργει κανονικα αλλα και παλι προβληματιζομαι... μετα απο κανα 5αωρο αρχιζει να με πεταει παρα πολυ συχνα απο το νετ... συνδεω το modem me laptop και παρατηρω οτι δν ειναι προβλημα γραμμης η μοντεμ η καλωδιου...

Aτελειωτα νευρα...

2η μερα κανω φορματ και χαναπερναω windows... (καθως διαβασα για αυτο το θεμα εκανα ολες τις λυσεις στο σαιτ τις microsoft και τιποτα... και ειδα ενα ποστ καπου που ελεγε για clean install και κατευθειαν περασμα των new drivers ισως το ελυνε...)

Περναω κατευθειαν νεους drivers και τπτ... παλι οχι εικονιδιακι LAN ( το συστημα εβρικε την θυρα εδερνετ και ελεγε πωσ η συσκευη λειτουργει κανονικα εντωμεταξυ), περναω οδηγους απο cd μπασ και... παλι BSOD

Μετα απο απειρα νευρα, 2format, forum browsing ktlp ktlp... Σκεφτομαι να δοκιμασω τους latest drivers για το 790i chipset... κατεβαζω και βαζω λοιπον τους 9.4*** κατι απο το σαιτ της nvidia...

Eδω γινεται κατι αξιοπεριεργο περναει ολους τους οδηγους κανονικα... αλλα οταν κανω restart πεταει εικονιδιακι "windows has found an uknown device" (αυτη η συσκευη ειναι η θυρα δυκτιου... την οποια δν επηρεασαν οι οδηγοι απο οτι φαινεται...)

Ε μεσα στην απελπισια πεταω το Cd τις asus μεσα και αφηνω τα windows να εγκαταστησουν μονα τους την θυρα περνωντας τους οδηγους απο το Cd... δεν περιμενω να αλλαξουν πολλα.. αλλα ΤΣΟΥΠ εικονιδιακι LAN και δικτυο κανονικοτατα μεσα στα Network Connections... μεχρι και το μοντεμ μου αναγνωρισε σαν unPnP device το συστημα...

Τωρα τρεχει το PC σχεδον σταθερα...

Καποια θεματακια ειναι:

- ενα random BSOD ενω παιζω Frozen Throne για το οποιο ευθινεται το Realtek Audio... (το εψαξα και αυτο και απο οτι φαινεται ειναι συχνο προβλημα και η λυση που προτεινουν ειναι καινουριοι οδηγοι... τουσ οποιους εβαλα, ειχα ενα BSOD και με τους

καινουριους ομως...)

-Κατα την αναπαραγωγη video με bsplayer να χαλασει ι εικονα και να κανει κυματισμους οι οποιοι κολανε και πανω στο mouse cursor μετα (πολυ σπανιο και με update se divx και bsplayer που εκανα φαινεται να λυθηκε)

-ενα random κολλιμα παλι στο frozen throne απλως κολλαει το game και η εικονα το υπολοιπο συστημα φαινεται να λειτουργει κανονικα. (εχει γινει μονο 2 φορες και ισως φταει που ετρεχα το παιχνιδι απο τον εξωτερικο σκληρο)

Σε γενικεσ γραμμες το PC εχει τρεξει Assasin's Creed kai World in Conflict για 4ωρα++ και δεν παρουσιασε κανενα θεμα. (θεμοκρασιες cpu,system κατω απο 50C επισης)

Τωρα απλως προβληματιζομαι και σκεφτομαι... Μηπως το πιεσα πολυ το θεμα επεσα σε μια σχετικα faulty Mobo και αντι να την παω πισω με την μια καθισα και παιδευτικα 3-4 μερες για να φτασω το PC σε σταθερη κατασταση?

Σκεφτομαι μηπως πρεπει να βαλω τους drivers του Cd της Asus να το παω πισω στο e-shop και να επικαλεστω BSOD on startup...

Τι λετε?

*edit*

ολα τα BSOD που ανεφερα εκτος του σχετικου με τον ηχο, δειχναν προβλημα σε nvgts.sys (oπου και καταλαβα οτι ειναι θεμα chipset/motherboard κτλπ)

Δημοσ.

Εγω την ιδια μητρικη εχω αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Οταν ομως πηγα να βαλω τους νεους Drivers (650) μου εβγαλε error στη μεση της εγκαταστασης.

Εκανα παλι format και ειμαι οκ με τους drivers απο το cd.

Eχεις βρει καποια νεα εκδοση για τα BIOS?

Δημοσ.

Επισης και εγω κατοχος, το μονο BSOD ηταν λογω chipset drivers.

και συγεκριμένα, με τους drivers του cd ετρωγε BSOD λογο dvd-R se SATA.

βγαζοντας το ολα οκ.

μετα κατεβασα drivers apo Nvidia για το 750, και ολα ΟΚ.

Αψογη σαν mobo.. και εναν 2160 που εχω πανω τον πηγα στα 3,2χχ χωρις να πειραξω

τιποτα παραπανω απο FSB&ρευματα, δουλευει καθημερινα στα 2,6χ με default voltage..

μονο παραπονο ισως, η χαλια ψυξη του northbridge.. και μη ευρεση αντοιστοιχης ψηκτρας σε μεγεθος για αλλαγη..

Δημοσ.

Εγω εχω παρατηρησει και το εξης παραξενο:

Οταν σβηνω τον υπολογιστη, οι ανεμηστηρες του κουτιου, της μητρικης του επεξεργαστη κτλ συνεχιζουν να γυριζουν στην ελαχιστη ταχυτητα χωρις να κανουν θορυβο.

Για να σταματησουν πρεπει να κλεισω τον διακοπτη απο το τροφοδοτικο..

Στις ρυθμισεις των Βιοs δεν βρηκα καποια επιλογη...

Δημοσ.

οταν βαζεις drivers απο chipset μηπως εχεις επανω το καλωδιο του lan ...εγω σε μια μητρικη με nvidia chipset που εχω, σε φορματ που εκανα μου εβγαζε μπλε οθονη οταν περνουσα τους drivers και ειχα μεσα το καλωδιο!!!

σταματησε με νεο driver απο το σιτε της nvidia

Δημοσ.
Εγω την ιδια μητρικη εχω αλλα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Οταν ομως πηγα να βαλω τους νεους Drivers (650) μου εβγαλε error στη μεση της εγκαταστασης.

Εκανα παλι format και ειμαι οκ με τους drivers απο το cd.

Eχεις βρει καποια νεα εκδοση για τα BIOS?

Ναι βρηκα και τα καινουρια BIOS απο το site της ASUS (δεν τα περασα παρολαυτα καθως προς το παρων δεν παρουσιαζεται κανενα σημαντικο θεματακι. εγω εχω την εκδοση 0302 και νομιζω η latest ειναι η 0402)

Συγκεκριμενα το site εχει πολλες εφαρμογες και Drivers (AsusTek)

Yπαρχει και η πολυ χρησιμη εφαρμογη το Asus Update για την αναβαθμιση των Bios.

και συγεκριμένα, με τους drivers του cd ετρωγε BSOD λογο dvd-R se SATA.

αυτο το προβλημα το διαβασα και εγω στα forums... και μενα το dvd-r ειναι σε sata... αλλα φαινεται να δουλευει κανονικα τωρα... βεβαια δεν εχω δοκιμασει να γραψω κανα dvd ακομα... για να δω πως συμπεριφερεται σε κατασταση συνεχης λειτουργιας ακομα >.<

• 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...