privateer Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Προσπαθεί μεν, αλλά θα πρέπει να επιταχύνει και άλλο. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα της τελευταίας μελέτης προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διείσδυση των τεχνολογιών επικοινωνιών και πληροφορικής, όσον αφορά στην Ελλάδα. Η εκτίμηση της Κομισιόν για τη χώρα μας είναι ότι η προσήλωση που υπάρχει και η Ψηφιακή Στρατηγική έχουν ως αποτέλεσμα τη σταθερή βελτίωση των περισσότερων δεικτών, από την άλλη πλευρά, όμως, υπολείπεται ακόμη των υπόλοιπων κρατών - μελών της Ε.Ε. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διείσδυση του Διαδικτύου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε. περισσότεροι από 250 εκατ. Ευρωπαίοι, δηλαδή ποσοστό κοντά στο 60% του συνολικού πληθυσμού, διαθέτει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με το 80% εξ αυτών μάλιστα να συνδέεται με ευρυζωνική γραμμή. Για την Ελλάδα τα ποσοστά είναι λίγο διαφορετικά δεδομένου ότι το ποσοστό διείσδυσης είναι κοντά στο 30% του πληθυσμού, ενώ εκείνο των ευρυζωνικών συνδέσεων διαμορφώνεται στο 9,1% των νοικοκυριών, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι στο 20%. Ικανοποίηση Η Κομισιόν δηλώνει ικανοποιημένη από διάφορα στοιχεία αναφορικά με την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και εκτιμά ότι οι στόχοι της πρωτοβουλίας i2010 μπορούν να εκπληρωθούν και η ευρωπαϊκή οικονομία να δρέψει τους καρπούς από τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Για παράδειγμα, περισσότερα από το 96% των ευρωπαϊκών σχολείων έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο με τα 2/3 να έχουν ευρυζωνική σύνδεση. Επιπλέον, το 57% των γιατρών στέλνουν ή δέχονται σήμερα ιατρικά δεδομένα των ασθενών τους ηλεκτρονικά (έναντι 17% το 2002), ενώ το 46% λαμβάνει ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων (11% το 2002). Το 77% των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. διέθεταν ευρυζωνική σύνδεση το 2007 (62% το 2005) και το ίδιο ποσοστό χρησιμοποιεί το Internet για τραπεζικές συναλλαγές (70% το 2005). Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και προβλήματα. Για παράδειγμα, το 40% των Ευρωπαίων δεν χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Ακόμη, ενώ σε ορισμένες χώρες -Αυστρία, Τσεχία, Μάλτα, Πορτογαλία- το 100% των συναλλαγών με βασικές δημόσιες υπηρεσίες για τις επιχειρήσεις μπορεί να διεξαχθεί εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, άλλες χώρες καθυστερούν (Βουλγαρία 15%, Πολωνία 25%, Λετονία 30%). Αντίστοιχα, στην Ελλάδα παρατηρείται ότι κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών από τους πολίτες. Πηγή: imerisia.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 H Kομισιόν δεν κοιτάει να τους πει δυο λογάκια να ρίξουν το Φ.Π.Α. στα ψηφιακά είδη καλύτερα..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Εμεις στο σχολείο μας έχουμε 24mbps:-) Πω καλό!Η Τσεχία μας πέρασε.. οχι απο το ποσο ανεπτυγμένη είναι μια χώρα εξαρταται αυτό αλλα οκ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamargos Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Θα μου έκανε εντύπωση αν δεν ήμασταν στο τέλος της σχετικής λίστας...Μόνο στους χορούς και τα πανηγύρια έχουμε περάσει όλους τους Ευρωπαίους... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Και στη διαφθορά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
21century Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Για τον ΦΠΑ το έχουμε αναφέρει χιλιάδες φορές μετά απο πρόταση που κάναμε μια παρέα ιστοσελίδων και blogs εδώ και 2 χρόνια και πιέσαμε προς αυτή την κατάσταση, αναμένοντας νεώτερα. Στην Ε.Ε. το ΦΠΑ σε είδη Πληροφορικής είναι λιγότερο...Οσο για τα ευρυζωνικά ή θα πέσουν οι τμές ή θα δούμε περισσότερα ασύρματα δίκτυα σε δημόσιους χώρους. Εδώ σας αποκάλυψα ότι το 2004 μιλούσαν στους Αγώνες για hot spot , τα λεφτά υπήρχαν αλλά τα πήγαν αλλού ή τι άλλο να έγιναν άραγε?/ το είχε εξαγγείλει ο Δήμος Αθηναίων και μας δούλεψαν κανονικά. Κρίμα..Θέλετε κι άλλα πολλά παραδείγματα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Και στη διαφθορά... και εσύ και ο απο επάνω σου οτι να ναι λέτε... Που ξέρετε τι γίνεται στην ευρώπη?εγω ξέρω κι γιαυτό τα λέω αυτά... Αλλα μετα που να προοδεύσουμε... Αν υπάρχουν κατι τέτοια μυαλά. Αν δεν κάνεις εσύ κατι για εσένα να μη περιμένεις ασπρη μέρα! (γενικά το λέω) Όποιος προσπαθεί βγαίνει κερδισμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 και εσύ και ο απο επάνω σου οτι να ναι λέτε... Που ξέρετε τι γίνεται στην ευρώπη?εγω ξέρω κι γιαυτό τα λέω αυτά... Κλασσικός έλληνας που τα ξέρει όλα. Αλλα μετα που να προοδεύσουμε... Αν υπάρχουν κατι τέτοια μυαλά. Αν δεν κάνεις εσύ κατι για εσένα να μη περιμένεις ασπρη μέρα! * (γενικά το λέω) Όποιος προσπαθεί βγαίνει κερδισμένος. Η χώρα μας δεν προοδεύει γιατί υπάρχουν μυαλά που ακολουθούν αυτήν ακριβώς την ιδεολογία. (*) Γιατί ο καθένας κοιτάει να κάνει τη κομπίνα του και να τους έχει όλους γραμμένους. (βλέπε τις φωτιές στην Κρήτη για παράδειγμα) Και το γεγονός ότι η wikipedia (απ'το λινκ στην υπογραφή σου) αναφέρει την Ελλάδα σαν ανεπτυγμένη χώρα δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πέρνουν κάτι ψωρομισθούς για να τους βγαίνει η πίστη στην δουλειά,ούτε το ότι όλοι σχεδόν οι δημόσιοι φορείς βουτάνε ότι μπορούν απ'το δημόσιο χρήμα. Εσύ τώρα κάτσε μίλα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Κλασσικός έλληνας που τα ξέρει όλα. Η χώρα μας δεν προοδεύει γιατί υπάρχουν μυαλά που ακολουθούν αυτήν ακριβώς την ιδεολογία. (*) Γιατί ο καθένας κοιτάει να κάνει τη κομπίνα του και να τους έχει όλους γραμμένους. (βλέπε τις φωτιές στην Κρήτη για παράδειγμα) Και το γεγονός ότι η wikipedia (απ'το λινκ στην υπογραφή σου) αναφέρει την Ελλάδα σαν ανεπτυγμένη χώρα δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πέρνουν κάτι ψωρομισθούς για να τους βγαίνει η πίστη στην δουλειά,ούτε το ότι όλοι σχεδόν οι δημόσιοι φορείς βουτάνε ότι μπορούν απ'το δημόσιο χρήμα. Εσύ τώρα κάτσε μίλα.. Εσύ είσαι ο κλασικό έλληνας που τα ξέρει όλα... Εγω τουλάχιστον πριν ανοίξω το στόμα μου,φροντίζω να μαζέψω κάποιες πληροφορίες.. Πάντως αν δεν κάνεις εσύ κάτι για τον εαυτό σου μη περιμένεις το κράτος να ενδιαφερθεί για εσένα... Αυτό δεν γίνεται σε καμιά χώρα! Κανεις σαν κατι μουσουλμάνους, που όλη μέρα κάθονται και περιμένουν ο θεός να τους στείλει λεφτά ή δουλείά.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Κλασσικός έλληνας που τα ξέρει όλα. Η χώρα μας δεν προοδεύει γιατί υπάρχουν μυαλά που ακολουθούν αυτήν ακριβώς την ιδεολογία. (*) Γιατί ο καθένας κοιτάει να κάνει τη κομπίνα του και να τους έχει όλους γραμμένους. (βλέπε τις φωτιές στην Κρήτη για παράδειγμα) Και το γεγονός ότι η wikipedia (απ'το λινκ στην υπογραφή σου) αναφέρει την Ελλάδα σαν ανεπτυγμένη χώρα δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πέρνουν κάτι ψωρομισθούς για να τους βγαίνει η πίστη στην δουλειά,ούτε το ότι όλοι σχεδόν οι δημόσιοι φορείς βουτάνε ότι μπορούν απ'το δημόσιο χρήμα. Εσύ τώρα κάτσε μίλα.. Θα σου πω αυτό που μου είπες. Ο κλάσικος Έλληνας που τα ξέρει όλα... εγω τουλάχιστον ξέρω τι συμβαίνει και στις άλλες χώρες... Όταν η ιταλία παίρνει ίδιους μισθούς με εμας που είναι και g8 member είμαστε πολύ καλά. Όταν ξέρω την κατάσταση στην αγγλία,στην ισπανία... Σου είπα,εγω δεν λέω οτι ναναι χωρίς να ξέρω. Το ψάχνω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ... τεσπα δεν θα το κουβεντιάσω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Η χώρα μας τα τελευταία έτη είχε έναν απ' τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης/επέκτασης παγκοσμίως στον τομέα του διαδικτύου. Απλά αργήσαμε μερικά χρόνια να το ανακαλύψουμε. Επίσης γνωρίζοντας τη ζωή στην Αγγλία θα συμφωνήσω απόλυτα με τον S.M.Greek. Η Ελλάδα δεν είναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα αλλά είναι σίγουρα ανεπτυγμένη. Αν τώρα νομίζετε πως στις ανεπτυγμένες χώρες η μικροαστική τάξη τρώει με χρυσά κουτάλια... Η χώρα μας δεν προοδεύει γιατί υπάρχουν μυαλά που ακολουθούν αυτήν ακριβώς την ιδεολογία. (*)Γιατί ο καθένας κοιτάει να κάνει τη κομπίνα του και να τους έχει όλους γραμμένους. (βλέπε τις φωτιές στην Κρήτη για παράδειγμα) Το παιδί πρότεινε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αντί να κλαίμε όλη μέρα για το σύστημα. Δεν είπε ούτε να κλέψουμε ούτε να βλάψουμε ούτε να κάψουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Επίσης γνωρίζοντας τη ζωή στην Αγγλία θα συμφωνήσω απόλυτα με τον S.M.Greek. Η Ελλάδα δεν είναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα αλλά είναι σίγουρα ανεπτυγμένη. Αν τώρα νομίζετε πως στις ανεπτυγμένες χώρες η μικροαστική τάξη τρώει με χρυσά κουτάλια... Δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν είναι ανεπτυγμένη.Η Ελλάδα έχει υποδομές,όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι γενικά προοδεύουμε.Και όχι,δεν είπα ότι η μικροαστική τάξη στις ανεπτυγμένες χώρες τρώει με χρυσά κουτάλια,αλλά θα πρέπει σίγουρα να μπορεί ο κάθε μικροαστός να ζει μια αξιοπρεπή ζωή,και να μην κυμαίνεται στα όρια της φτώχιας. Το παιδί πρότεινε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας αντί να κλαίμε όλη μέρα για το σύστημα. Δεν είπε ούτε να κλέψουμε ούτε να βλάψουμε ούτε να κάψουμε. Ωραία,ας ακούσω προτάσεις. εγω τουλάχιστον ξέρω τι συμβαίνει και στις άλλες χώρες... Όταν η ιταλία παίρνει ίδιους μισθούς με εμας που είναι και g8 member είμαστε πολύ καλά. Αν αυτό πρέπει να'ναι το κριτήριο πάω πάσο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν είναι ανεπτυγμένη.Η Ελλάδα έχει υποδομές,όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι γενικά προοδεύουμε.Και όχι,δεν είπα ότι η μικροαστική τάξη στις ανεπτυγμένες χώρες τρώει με χρυσά κουτάλια,αλλά θα πρέπει σίγουρα να μπορεί ο κάθε μικροαστός να ζει μια αξιοπρεπή ζωή,και να μην κυμαίνεται στα όρια της φτώχιας. Ωραία,ας ακούσω προτάσεις. Αν αυτό πρέπει να'ναι το κριτήριο πάω πάσο.. Εγω που είμαι μικρομεσέος, δεν ζω με αξιοπρέπεια?? Πες τα ρε Skylined,καλα που υπάρχουν και άνρθωποι σαν εσενα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Εγω που είμαι μικρομεσέος, δεν ζω με αξιοπρέπεια?? Eπειδή εσύ ζεις έτσι σημαίνει ότι όλοι οι μικροαστοί είναι στην ίδια θέση. Πετυχημένη η γενίκευσή σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skylined Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Η Ελλάδα έχει υποδομές,όμως αυτό δεν συνεπάγεται ότι γενικά προοδεύουμε. Στο ζήτημα που μας απασχολεί εδώ, αυτό του διαδικτύου, υπήρξε σημαντική πρόοδος τα τελευταία τρία χρόνια. Οπότε το άρθρο σαφώς και δε δείχνει ολόκληρη την εικόνα. Ότι στοίχημα θέλετε πως σε τέσσερα χρόνια οι διαφορές μας με την Ευρώπη στη διείσδυση του διαδικτύου θα είναι ανύπαρκτες. Και όχι,δεν είπα ότι η μικροαστική τάξη στις ανεπτυγμένες χώρες τρώει με χρυσά κουτάλια,αλλά θα πρέπει σίγουρα να μπορεί ο κάθε μικροαστός να ζει μια αξιοπρεπή ζωή,και να μην κυμαίνεται στα όρια της φτώχιας. Φαντάσου πως η Ελλάδα ανήκει στις χώρες με το υψηλότερο εισόδημα παγκοσμίως... Επίσης σκέψου πως διαφορετικό πράγμα είναι η φτώχια του Έλληνα από αυτή του Aιθίοπα για παράδειγμα. Ο ένας είναι φτωχός γιατί δεν έχει έχει να αγοράσει μια επίπεδη 32 ιντσών και ο άλλος γιατί δεν έχει να φάει αύριο. Πάλι καλά να λέμε. Ωραία,ας ακούσω προτάσεις. Xρεώνω 200 ευρώ την ώρα για σου μάθω πως να πραγματοπιήσεις τα όνειρά σου. Αν είσαι μέσα στείλε p.m. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα