istillknow Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Παιδιά τα φώτα σας!! Είχα ένα πρόβλημα με το pc (δεν έμπαινε στα windows).Το πήγα στο πλαίσιο και μου είπαν πως δεν είναι πρόβλημα hardware αλλά του λειτουργικού.Είχα τα windows πάνω σε σκληρό 320 gb γεμάτο σχεδόν(με τρομερά χρήσιμα αρχεία για μένα).Μου πρότειναν να προσθέσω έναν μικρό σκληρό 80άρι ώστε να εγκαταστήσω εκεί τα windows και αφού κάνω backup τον άλλο σκληρό να τον κάνω format και να τον χρησιμοποι'ω μόνο για data.πέρασα λοιπόν τα windows στον μικρό σκληρό(με κανονικό format ntfs-όχι γρήγορο).Αφού λοιπόν μπήκα στα windows πήγα να δω τον παλλιό σκληρό από τον explorer και δεν φαίνεται να έχει τίποτα!όταν πατάω πάνω του μου βγάζει μήνυμα ότι ο σκληρός δεν έχει γίνει format και αν θέλω να του κάνω.Τι έγινε ακριβώς?έκανα καμιά πατάτα?Υπόψιν: -Ο προηγούμενος σκληρός είχε κι αυτός windows πάνω απλά δεν δούλευαν. -Δεν έχω πειράξει τίποτα από slave-primary.Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι? -Ενώ ο σκληρός είναι 320 gb μου δείχνει ότι είναι 127.Στα properties μου δείχνει συνολική και ελεύθερη χωρητικότητα 0. -Επειδή είμαι σίγουρος ότι χάθηκαν όλα υπάρχει καμία ελπίδα με κάποιο recovery program να τα επανακτήσω.Αν τα χάσω τελείως καταστράφηκα!! Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων
veneton Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 οσο αναφορα το recovery program θα σου πω την εμπειρια μου. χαμενα 122 γιγα τα επανεφερα σχεδον ολα με το r-studio. μονο 3 ταινειες δεν επανεφερα σωστα αλλα καταταλλα μια χαρα τα επανεφερα...
benetton47 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Κάνε πρώτα έναρξη-εκτέλεση-cmd-chkdsk ?: /f όπου ερώτιματικο βάλε το γράμμα που είναι αντίστοιχισμενο ο δίσκος σού αν δεν καταφέρεις τίποτα με αυτο τότε εγώ σου πρώτινο το ''Getdataback'' για ntfs http://www.runtime.org/
koulouri Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Λοιπον εγω ειχα 1 παρομοιο προβλημα ( μην σου πω ιδιο ) και ειχα ΧΡ τοτε..Το μονο που χρειαστηκε ηταν να παω Πινακα ελεγχου-Διαχειρηση υλικου(συσκευων)-... πηγα στον σκληρο που βρηκα στο συσκευες αποθηκευσης και μετα το δεξι click επελεξα κατι, και ξαφνικα ολα καλα.. ουτε recovery χρειαστηκε! Συγνωμη που δ θυμαμαι να σε βοηθησω περισσοτερο αλλα εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε που μου ετυχε και τωρα εχω και Vista οποτε.. Παντως ψαξ'το λιγο
johnpap Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Τα windows είναι SP2? Γιατί αν δεν είναι και ο δίσκος σου είναι ΑΤΑ (αυτοί με το 40πινο καλώδιο) τότε δεν μπορεί να τον δει ως παραπάνω. Οπότε η λύση θα ήταν να περάσεις το sp2 και μετά να ξαναδείς τον δίσκο. Απλά τα windows τον βλέπουν με λάθος χωρητικότητα, δες και αυτό. Αφού το κάνεις αυτό κάνε και ένα chkdsk και θα πρέπει να είσαι ok. Σε καμία περίπτωση ΜΗΝ κάνεις format!!!! Τα αρχεία σου είναι εκεί και από τη στιγμή που δεν γράφεις/σβήνεις πάνω σε αυτό το δίσκο οποιοδήποτε πρόγραμμα recovery θα τα βρει πολύ εύκολα αν χρειαστεί EDIT: αν και μόλις περάσεις το sp2, αν είναι τελικά αυτό θα δει τον δίσκο αμέσως κανονικά
--b}{d-- Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Το data recovery είναι χρονοβόρο θέλει πολύ χώρο και με αμφίβολα αποτελέσματα. Partition recovery χρειάζεσαι με χρήση του TestDisk κατά προτίμηση.
washcloud Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Τ' αρχεία σου μάλλον δεν τα έχεις χάσει , αν δεν έχει πάθει ζημιά (σημαντική) ο δίσκος (μάλλον έχει χαθεί απλά το partition table). Τεσπα, προτείνω το active partition recovery, μιας και το testdidk δεν είναι και το πιο user friendly
alerasta Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Τα windows είναι SP2? Αυτό είναι, βάλε SP2 και θα δει το δίσκο με την κανονική χωρητικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.