paparoypas Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Χαιρετώ το forum . Έχω κάνει μια σελίδα αν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας θα είμαι ευγνώμον. Το πρώτο είναι ότι θέλω να βάλω ένα τραγουδάκι μπαίνοντας στο site να παίζει, αλλά όχι μόνο στην index αλλά να ακούγεται καθ’ όλη την διάρκεια που ο χρήστης είναι μέσα στο site ανεξαρτήτως σε πια σελίδα βρίσκετε. Η δεύτερη απορία που έχω είναι ότι όταν ανοίγω τι site σε έναν άλλον υπολογιστή όχι σε αυτόν που το έφτιαξα βλέπω ότι δεν το παίρνει ο explorer φαίνεται πιο Μακρή και πρέπει να μετακινώ την μπάρα δεξιά αριστερά για να το δω ολόκληρο. Έχει σχέση με την ανάλυση της οθόνης του κάθε pc ? δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Αυτό πως θα το διορθώσω? Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Φιλικά Μάνος
alex2005 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Για την πρώτη σου ερώτηση δεν είμαι ειδικός.... Στην δεύτερη απλά να σου προτείνω να χρησιμοποιείς διαστάσεις βασιζόμενες σε ποσοστά και όχι σε pixel. πχ <table width="90%"> και όχι <table width="700px"> Γιατί το πρόβλημα που βλέπεις οφείλεται όντως στην ανάλυση της οθόνης όπως ανέφερες.
shevchenko7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Για να παίζει ήχος είναι αυτό. ><EMBED SRC="χχχ.mp3" HIDDEN=true AUTOSTART=true> ή ><NOEMBED><BGSOUND SRC="χχχ.mp3"></NOEMBED>
paparoypas Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Σε ευχαριστώ φίλε μου alex2005 για την απάντηση δεν το έχω τσεκάρει ακόμα θα το κάνω και θα σου πω. Φίλε μου shevchenko7 τον κώδικα που μου έδωσες τον έχω βάλει στης 3 πρώτες σελίδες που θέλω να παίζει το τραγούδι αλλά όταν φεύγω από την πρώτη σελίδα και πάω στην δεύτερη αρχίζει πάλι από την αρχή εγώ θέλω να συνεχίζετε η αναπαραγωγή αυτό πως το κάνουμε?
VitamineQ Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Φίλε paparoypa (καταπληκτικό το nickname ) για να μη διακόπτεται ο ήχος θα πρέπει να τον βάλεις σε κάποιο frame. Όταν κάποιος κάνει περιήγηση στο σιτε σου κάθε φορά που παταει κάποιο λινκ η σελίδα φορτώνει από την αρχή. Οπότε η λύση είναι ή να βάλεις τον ήχο σε κάποιο φραμε έτσι ώστε όταν αλλάζει σελίδα να μην ξαναφορτώνει το φραμε που έχει τον ήχο και έτσι δε θα διακόπτεται, και η άλλη λύση είναι να κάνεις το σιτε σου με flash . πάντως έχε υπόψη σου ότι μια ιστοσελίδα που έχει ήχο και μάλιστα χωρίς να έχει την επιλογή στοπ , είναι πολύ ενοχλητική, και θα κάνει τους επισκέπτες σου να φύγουν μακριά από τη σελίδα σου γρήγορα . Δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το να ακούς τη μουσική σου χαλαρός, ή να έχεις ξεχάσει τα ηχεία ανοιχτα και ξαφνικά να αρχίσει να παίζει μια εντελώς άσχετη μουσική. Πόσο μάλιστα αν δε μπορεί να τη κλίσει ο άλλος , ή ακόμα χειρότερα να τη κλίνει και μόλις αλλάζει σελίδα να ξαναρχίζει πάλι
paparoypas Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Σε ευχαριστώ φίλε vitamineq. Για την περίπτωση του flash ας το ξεχάσουμε προς το παρών. Για την άλη περίπτωση του frame μπορείς να μου πεις λίγο πιο αναλυτικά πώς θα το κάνω? Το ξέρω ότι είναι σπαστικό αλλά θέλω να βάλω ένα τραγουδάκι σε όποιον δεν αρέσει ας φεύγει εξάλλου το κάνω για να μαθαίνω. Α! να πω πως το site έχει 5 σελίδες που τώρα της έχω τελειώσει και περιμένω να δω πως θα βάλω τον ήχο και πως θα φτιάξω τι size ούτε αυτό το κατάφερα. και πάλι ευχαριστώ
paparoypas Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Χαιρετώ το forum το ένα μου πρόβλημα το έλυσα αυτό με την μουσική. Ευχαριστώ παιδιά. Τώρα μου έμεινε αυτό με το μέγεθος του site έχω πόλους πίνακες τους έκανα W100% αλλά αν αλλάξω ανάλυση δεν φέρνετε ολόκληρο καμία ιδέα έχω βγάλει τα μάτια μου δεν μπορώ να το κάνω
paparoypas Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2008 Hi παιδιά συγνώμη αν γίνομε ενοχλητικός αλλά αυτό με το size του site πως θα το φτιάξω δεν το έχω καταφέρει ακόμα
VitamineQ Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Δημοσ. 28 Απριλίου 2008 Φίλε μου σου είπε το παιδί πιο πάνω. Ή βάζεις τον πίνακα σου να είναι ένα “safe” μέγεθος σε pixels, για να φαίνετε χωρίς οριζόντια μπάρα σε μικρές αναλύσεις , ή του βάζεις ποσοστιαίο μέγεθος. Δηλαδή 100% για να πιάνει όλη την οθόνη για παράδειγμα. Καλό θα ήταν να μας δήξεις τη σελίδα σου αν είναι online μπας και τη δει κάποιος και καταλάβει που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Θεωρητικά όμως η παραπάνω απάντηση είναι η μόνη που μπορούμε να δώσουμε
paparoypas Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2008 Οκ κατάλαβα πιο ήταν το πρόβλημα μου η η εικόνα που είχα στο Πάνο μέρος του site σαν logo είχε πόλη μεγάλο μέγεθος με αποτέλεσμα τραβούσε τους πίνακες. κατάλαβα όταν μου λέτε ότι πρέπει στον πίνακα μου να έχω ένα ποσοστιαίο μέγεθος 100% .Αλλά παρατηρώ ότι η εικόνες που έχω μέσα στους πίνακες δεν αλλάζουν μέγεθος ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης αυτό πώς γίνετε να το προσαρμόσω?. ελπίζω να έγινα κατάκοιτος ευχαριστώ
Loukrhtia Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Δημοσ. 2 Μαΐου 2008 Αλλά παρατηρώ ότι η εικόνες που έχω μέσα στους πίνακες δεν αλλάζουν μέγεθος ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης αυτό πώς γίνετε να το προσαρμόσω?. ελπίζω να έγινα κατάκοιτος ευχαριστώ Θα βάλεις την εικόνα αυτή ως background image (ή ένα τμήμα της που είναι ούτως ή άλλως εντός ορίων, πχ το λογότυπο, ως εικόνα και το φόντο ως background που είναι και πιο σωστό). Έτσι δεν θα μεγαλώνει ανάλογα με την ανάλυση, αλλά θα "κρύβεται". Να μεγαλώνει και να μικραίνει θα σου πρότεινα να το αποφύγεις, μιας και για να είναι καλή η ποιότητα θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις vector γραφικά (πχ svg) που δεν δουλεύουν cross-browser (χωρίς plugin τουλάχιστον) ή flash, το οποίο επίσης υποστηρίζει vector γραφικά. Το resize που κάνει σε ράστερ εικόνες ο browser είναι άθλιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.