Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η αλήθεια και εδω ειναι ότι οι 2πηρυνοι αξιοποιούν τέτοια λειτουργικά με πολυμνηματικές εφαρμογές οπότε η μόνη σύγκριση αφορά στην απόκριση, ταχύτητα, σταθετότητα του λειτουργικού..

Γιατί είναι γνωστό πως τα μνήματα είναι απαιτητικά σε επεξεργαστική ισχύ. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσαν Apple και MS, τα επόμενα λειτουργικά συστήματά τους θα εκμεταλλεύονται πολυταφικούς (σε πρώτη φάση) και ίσως και πολυμνημοσυνιακούς (σε δεύτερη φάση) επεξεργαστές. Τύλφα να' χει ο νόμος του Moore... :lol:

Και για όποιον αναρωτιέται τί ήθελε να γράψει το αγαπητό μας bot, να πω πως η σωστή λέξη είναι πολυνηματικός (mutlithreading).

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πω πολύ αστείο μπράβο Mercyful... Έκανε ένα γράμμα λάθος και αμέσως να το φας το παλικάρι έλεος... Μπρρρρρρρρρρρρ

Δημοσ.
Πω πολύ αστείο μπράβο Mercyful... Έκανε ένα γράμμα λάθος και αμέσως να το φας το παλικάρι έλεος... Μπρρρρρρρρρρρρ

Αμάν βρε! Λίγο καλόγουστο χιούμορ είπε να κάνει ο άνθρωπος... Αμέσως να το φας το παλικάρι! :lol::-D

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι παλικάρι είναι BOT...

Δημοσ.

Μετά την μεγάλη στροφή της apple στους intel επεξεργαστές, το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να βρεις σε hardware είναι η μητρική. Τα υπόλοιπα μπορούν να είναι ίδια. Τώρα αν υπονοείται μέσα από το άρθρο οτι οι μητρικές της apple είναι τοοοοσο καλές σε σχέση με κολοσούς όπως η asus τότε επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.

Aπ'οτι ειδα όμως τα χαρακτηριστικά των μηχανημάτων δεν ήταν ίδια μιάς και τα mac είχαν λίγο ισχυρότερους επεξεργαστές και τα PC λίγο περισσότερη ram. Low budget συγκριτικό δηλαδή γιατί αμα ήθελαν να μετρήσουν κάτι σοβαρό θα έπαιρναν και το κατάλληλο hardware.

πρέπει να μάθουμε να επικροτούμε τα σωστά συγκριτικά και όχι ότι ιστορία κατέβει στο μυαλό του καθενός

• Super Moderators
Δημοσ.
ή spam :P. οτι γουσταρεις

όπα όπα...spam είμαι εγώ και τώρα με προσβάλεις :P

Δημοσ.
Μετά την μεγάλη στροφή της apple στους intel επεξεργαστές, το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να βρεις σε hardware είναι η μητρική. Τα υπόλοιπα μπορούν να είναι ίδια. Τώρα αν υπονοείται μέσα από το άρθρο οτι οι μητρικές της apple είναι τοοοοσο καλές σε σχέση με κολοσούς όπως η asus τότε επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.

Ακόμα και ΟΛΑ τα τσιπ που έχουν δυο υπολογιστές, με διαφορετική υλοποίηση και BIOS μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδόσεις.

Π.χ. έχω δει υπολογιστές με P4, με ίδιο chipset, που ο ένας να έχει απλό BIOS και ο δεύτερος να έχει Workstation BIOS (όπως και ο δικός μου). Η διαφορά στις επιδόσεις με τις κατάλληλες ρυθμίσεις είναι σημαντική.

Επιπλέον επειδή βγάζει ΕΛΑΧΙΣΤΑ διαφορετικά προϊόντα κάθε χρόνο, οι σχεδιαστές hardware έχουν την πολυτέλεια να κάνουν αρκετές βελτιστοποιήσεις στην λειτουργία των υποσυστημάτων.

Δημοσ.

Πόσο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση ένα ΒΙΟΣ πέρα από τα σέτινκς των μνημών? Δεν εννοώ βέβαια το ένα ΒΙΟΣ να κόβει τη μισή κάς έτσι?

Δημοσ.
Πόσο μπορεί να επηρεάσει την απόδοση ένα ΒΙΟΣ πέρα από τα σέτινκς των μνημών? Δεν εννοώ βέβαια το ένα ΒΙΟΣ να κόβει τη μισή κάς έτσι?

Δεν νομίζω να είπε κανείς ότι τα Apple έχουν διπλάσια ταχύτητα από τα αντίστοιχα PC, απλά μικρορυθμίσεις στο BIOS μπορεί να βελτιώσουν έστω και οριακά τις επιδόσεις.

Έχω την DFI Lanparty SLI-D μητρική, και ενδεικτικά σου αναφέρω μερικές από τις δυνατές ρυθμίσεις

VID= 1.425v

VID SPECIAL= 113%

CHIPSET= 1.7V

LDT= 1.4V

LDT= 3X

CPC = Enabled

CAS Latency(CL) = 2.5

RAS to CAS(Trcd) = 4

Min RAS# Active time(Tras) = 7

Row Precharge Time(Trp) = 4

Row Cycle Time(Trc) = 12

Row Refresh Cycle Time(Trfc) = 14

Row to Row Delay(Trrd) = 2

Write Recovery Time(Twr) = 3

Write to Read Delay(Twtr) = 2

Read to Write Delay(Trwt) = 4

Refresh Period (Tref) = 0128 =200 1.95us

Write CAS Latency(Twcl) = 1

DRAM Bank Interleave = Enabled

Skew = AUTO

Skew Value = 0

DRAM Drive Strength = Auto

DRAM Data Drive Strength = Auto

DDRAM Response Time= Normal

Max Async Latency = 9ns

Read Preamble Time = 6.5ns

Idle Cycle Limit = 256

Dynamic Counter = Disabled

R/W Queue Bypass = 16x

Bypass Max = 7x

32 byte Granularity = Disable(4burst)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...