evakilar Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Καλησπέρα σας θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας σχετικά με ποιό compiler να χρησιμοποιήσω ωστε να είναι πιο χρηστικός;Πρεπει να τονίσω οτι είμαι αρχάρια στον προγραμματισμό ,και έχω χρησιμοποιήσει μόλις 5 φορές compiler ,χρησιμοποίησα τον Βorland 3.1 και τον Dev 5 αν και δεν διαπίστωσα σημαντικές διαφορές,(πιο εύχρηστος μου φάνηκε ο Βorland ) ,έχω ακούσε πολύ καλά σχόλια για τον Visual studio,αλλά ίσως είναι δύσκολος για αρχή ,τι λέτε εσείς;
ptomahawk Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Βασικά δεν είναι compilers, περιβάλλοντα που έχουν compilers είναι. Ο Dev είναι πολύ καλός και απλός, αν θες βέβαια κάτι πολύ πιο πλήρες τότε τα Visual Studio είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλεις. Βέβαια για μένα ο καλύτερος συνδιασμός είναι MinGW -> MSYS -> Eclipse, αλλά δεν θα στο συνιστούσα για αρχή.
3c0r1z Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Για αρχή θα σου πρότεινα code::blocks. http://www.codeblocks.org/downloads/5 Θα κατεβάσεις αυτό το αρχείο "codeblocks-8.02mingw-setup.exe". περιλαμβάνει IDE, compiler, debugger και είναι εύκολο στην χρήση του. Για τυχόν απορίες ρίξε και μια ματια στο faq.
StavrosD Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Στην σχολή μου κάνουμε το εργαστήριο με το dev C++ το οποίο διατίθεται δωρεάν. Αν είσαι σε πανεπιστήμιο, τότε μάλλον θα μπορείς να πάρεις δωρεάν το Visual Studio 2008 (στο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα τουλάχιστον που είμαι, με μια απλή αίτηση πήρα γνήσια τα περισσότερα προγράμματα της microsoft). Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια για Visual Basic το οποίο έχει αφάνταστα περισσότερες δυνατότητες και μου έχει λύσει τα χέρια, αλλά δυστυχώς στην C καθώς έχει λίγο διαφορετικά ονόματα βιβλιοθηκών.
ptomahawk Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Εφόσον είσαι στη Θεσσαλονίκη απλά κάνεις ηλεκτρονική αίτηση για να πάρεις τα cd-keys και αν σου δίνει το δικαίωμα, κατεβάζεις το λογισμικό από την ιστοσελίδα του msdnaa, αλλιώς πας μια βόλτα από το κτήριο του Βιολογικού και στον πρώτο όροφο πάνω από εμάς(Πληροφορική ) είναι το κέντρο διαχείρησης του δικτύου αλλά και το γραφείο που είναι υπεύθυνο για την διανομή λογισμικού στους φοιτητές.Θα πάρεις από εκεί το cd-dvd ανάλογα με το τι θες να πάρεις(πχ τα Vista τα δίναν σε dvd, ενώ τα ΧΡ όχι). Αλλιώς αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μπορείς να πας από εκεί. Το γραφείο νομίζω μένει ανοιχτό μέχρι τις 15:00 για διανομή. Οπότε μπορείς να πάρεις όποια έκδοση Visual Studio θέλεις.
parsifal Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Για open source IDE, θα συμφωνήσω με τον 3c0r1z: το Code::Blocks είναι μάκραν το πληρέστερο. Αλλά επειδή είναι λιγάκι overwhelming το περιβάλλον για έναν αρχάριο, θα σου προτείνω να συνεχίσεις να κάνεις τη δουλειά σου με το Dev-C++ ή να δεις και το MinGW Developer Studio. Όταν έλθει η ώρα να περάσεις σε πιο «σοβαρό» περιβάλλον ανάπτυξης, θα το καταλάβεις μόνη σου. Μέχρι τότε, μπορείς να βγάλεις πολλή δουλειά άνετα με τα free διατειθέμενα IDE...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.