KWSN_Men Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 KWSN_Men πως θα μπορουσα αραγε να κατοχυρωσω αυτα που μου λες σε μια συζητηση με τον πωλητη??Γιατι για να πουλησουν αυτοι ειναι ικανοι να υποσχεθουν τα παντα.... Ρώτα αν ισχύουν και αν σου τα δίνουν γραπτά. Προφανώς η εγγύηση είναι δεδομένη. Για το αυτοκίνητο αντικατάστασης, ζήτα το γραπτό. Edit: Η κατανάλωση σε turbo δεν ανεβαίνει εφόσον δεν το γκαζώνεις πολύ. Αντίθετα, αν εκμεταλλεύεσαι την ροπή και πηγαίνεις με μια ταχύτητα παραπάνω, καίει και λιγότερο. Αν τώρα το πατάς συνέχεια, ναι καίει παραπάνω από αντίσοιχης απόδοσης ατμοσφαιρικό συνήθως. Και για τα γιαπωνέζικα, πλέον δεν ισχύει ότι δεν πας ποτέ στο συνεργείο. Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον τα αυτοκίνητα είναι ηλεκτρονικής φύσης. Και γι' αυτόν τον λόγο από τα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι πλέον τα Hyundai που το μόνο ηλεκτρονικό που έχουν πάνω είναι το ρολόι (λέμε τώρα). Τα ίδια σκατά τείνουν να γίνουν όλα, με τα γαλλικά να πάνε να πάρουν το προβάδισμα πλέον από τα ιταλικά σαν χειρότερα. Υπάρχουν βέβαια και τα αμερικάνικα που είναι τα πιο κακοφτιαγμένα by far.
Erwdios Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Ρώτα αν ισχύουν και αν σου τα δίνουν γραπτά. Προφανώς η εγγύηση είναι δεδομένη. Για το αυτοκίνητο αντικατάστασης, ζήτα το γραπτό. Η FORD δίνει πενταετή εγγύηση η οποία όμως δεν είναι εργοστασιακή. Μόνο τα 2 πρώτα χρόνια είναι πραγματική η εγγύηση, μετά επαφίεσαι στην καλοσύνη του αντιπροσώπου και στο πόσο θέλει να σε εξυπηρετήσει. Αυτό βέβαια για την εγγύηση δεν πρόκειται να το παραδεχτεί κανείς, όπως και το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρείες που δίνουν πάνω από την 2 έτη εγγύηση που ορίζει η Ε.Ε., με μοναδική εξαίρεση την ΚΙΑ που δίνει μόνο για το Ceed, εργοστασιακή 7ετή. Για το αυτοκίνητο αντικατάστασης, κανονικά στα συνοδευτικά έγγραφα του αυτοκινήτου, υπάρχει ένα έντυπο το οποίο το προβλέπει. Ίσως να είναι και στο book service, δεν το θυμάμαι καλά. Το ρωτάς στον πωλητή και όταν τελικά το αποφασίσεις, του ζητάς και το ανάλογο έγγραφο. Να ξέρεις, ότι η αντιπροσωπεία δεν είναι υποχρεωμένη να σε καλύψει με αυτοκίνητο εξυπηρέτησης, σε περίπτωση τρακαρίσματος. Τα ίδια σκατά τείνουν να γίνουν όλα, με τα γαλλικά να πάνε να πάρουν το προβάδισμα πλέον από τα ιταλικά σαν χειρότερα. Υπάρχουν βέβαια και τα αμερικάνικα που είναι τα πιο κακοφτιαγμένα by far. Υπερβολές. Εγώ έχω ένα Citroen C4 εδώ και ένα χρόνο και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Το αυτοκίνητο είναι λαχείο και τα όποια προβλήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα, γι'αυτό και δίνεται η εγγύηση. Ενημερωτικά, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών είναι η Mercedes. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν βγάζει καλά αυτοκίνητα. Και συμφωνώ με την άποψη σου για τα ηλεκτρικά, αλλά το αυτοκίνητο πρέπει να σου παρέχει και τις ανέσεις της τεχνολογίας. Καλή η αξιοπιστία, αλλά πρέπει να σου παρέχει και την ανάλογη άνεση. Ο συνδυασμός των δύο είναι ιδανικός και σιγά, σιγά τα αυτοκίνητα φτάνουν σε αυτό το επίπεδο.
KWSN_Men Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Δημοσ. 25 Απριλίου 2008 Η FORD δίνει πενταετή εγγύηση η οποία όμως δεν είναι εργοστασιακή.Μόνο τα 2 πρώτα χρόνια είναι πραγματική η εγγύηση, μετά επαφίεσαι στην καλοσύνη του αντιπροσώπου και στο πόσο θέλει να σε εξυπηρετήσει. Αυτό βέβαια για την εγγύηση δεν πρόκειται να το παραδεχτεί κανείς, όπως και το ίδιο ισχύει για όλες τις εταιρείες που δίνουν πάνω από την 2 έτη εγγύηση που ορίζει η Ε.Ε., με μοναδική εξαίρεση την ΚΙΑ που δίνει μόνο για το Ceed, εργοστασιακή 7ετή. Για το αυτοκίνητο αντικατάστασης, κανονικά στα συνοδευτικά έγγραφα του αυτοκινήτου, υπάρχει ένα έντυπο το οποίο το προβλέπει. Ίσως να είναι και στο book service, δεν το θυμάμαι καλά. Το ρωτάς στον πωλητή και όταν τελικά το αποφασίσεις, του ζητάς και το ανάλογο έγγραφο. Να ξέρεις, ότι η αντιπροσωπεία δεν είναι υποχρεωμένη να σε καλύψει με αυτοκίνητο εξυπηρέτησης, σε περίπτωση τρακαρίσματος. Γι' αυτό και εγώ είπα, ότι του λένε να το ζητήσει γραπτώς. Δεν ξέρω ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα αλλά έχω ην εντύπωση ότι είναι περίπου έτσι όπως τα λες. Υπερβολές. Εγώ έχω ένα Citroen C4 εδώ και ένα χρόνο και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Το αυτοκίνητο είναι λαχείο και τα όποια προβλήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα, γι'αυτό και δίνεται η εγγύηση. Ενημερωτικά, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών είναι η Mercedes. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία δεν βγάζει καλά αυτοκίνητα. Και συμφωνώ με την άποψη σου για τα ηλεκτρικά, αλλά το αυτοκίνητο πρέπει να σου παρέχει και τις ανέσεις της τεχνολογίας. Καλή η αξιοπιστία, αλλά πρέπει να σου παρέχει και την ανάλογη άνεση. Ο συνδυασμός των δύο είναι ιδανικός και σιγά, σιγά τα αυτοκίνητα φτάνουν σε αυτό το επίπεδο. Πιθανόν να είσαι πολύ τυχερός, αλλά ειδικά για τα Citroen ακούγονται τα περισσότερα. Για την Mercedes, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Είχε πολλά προβλήματα σε συγκεκριμένα μοντέλα και υποσυστήματα (η E-Class για παράδειγμα πριν το facelift έβγαζε πολλά προβλήματα) αλλά ό,τι ακούγεται πάντα χτυπάει παραπάνω επειδή πλήρωσες πολλά. Και η ίδια η Mercedes πάντως το παραδέχτηκε έμμεσα όταν έριξε μεγάλο μέρος των κερδών της για την βελτίωση της αξιοπιστίας της. Αναμενόμενο μάλλον, αφού πήγε και έμπλεξε με την χειρότερη αμερικάνικη εταιρεία (Chrysler). Γι' αυτό και την ξεφορτώθηκαν, μόνο προβλήματα είχαν με αυτήν την ιστορία.
vision Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Edit: Η κατανάλωση σε turbo δεν ανεβαίνει εφόσον δεν το γκαζώνεις πολύ. Αντίθετα, αν εκμεταλλεύεσαι την ροπή και πηγαίνεις με μια ταχύτητα παραπάνω, καίει και λιγότερο. Αν τώρα το πατάς συνέχεια, ναι καίει παραπάνω από αντίσοιχης απόδοσης ατμοσφαιρικό συνήθως. 23 χρονών είναι το παλικάρι. πάρε φιλαράκι turbo να ρίχνεις και καμιά κολόνα σε τίποτα ανεπιθύμητους που και που. βασικά δεν ξέρω κανέναν σε τέτοια ηλικία που να έχει turbo και να μην το πατάει. η αίσθηση του τραβήγματος του turbo σε κάνει να θες να το πατάς το άτιμο το γκάζι παραπάνω απ' όσο σ' ένα ατμοσφαιρικό αμάξι.
kirimis Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 Δημοσ. 26 Απριλίου 2008 KWSN_Men πως θα μπορουσα αραγε να κατοχυρωσω αυτα που μου λες σε μια συζητηση με τον πωλητη??Γιατι για να πουλησουν αυτοι ειναι ικανοι να υποσχεθουν τα παντα.... Τα κατοχυρώνεις υπογράφοντας! Με την αγορά του αμαξιού υπογράφεις και κάποια πράγματα. Όλα είναι εκει μέσα. Η επέκταση εγγυήσης πάντως της Fiat, καλύπτει ότι καλύπτει και η εργοστασιακή εγγυήση. Υπάρχει αναλυτική λισταστο συμβόλαιο (ασφαλιστικη κάλυψη ουσιαστικά) με το τι ισχύει και τι όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.