Προς το περιεχόμενο

Ασιατικά κοινωνικά - δραματικά - ψυχολογικά θρίλλερ

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο ιντερνετ με ελληνικούς υπότιτλους κιόλας;

δεν ξέρω αν έχουν βγει greek subs. αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

πάντως το Cyborg imo γαμάει και δέρνει. η καλύτερη ταινία των τελευταίων 2-3 χρόνων απ'όσες έχω δει.

Δημοσ.

Έχω δει αρκετα anime με ξένους υπότιτλους αλλά ταινίες να πω την αλήθεια δεν έχω μπει στον κόπο να τις δω με ξένους υπότιτλους,γιατι τα αγγλικά μου τα έχω παρατήσει αρκετά χρόνια μετά το lower δυστυχώς!

Δημοσ.

Το Ichi, the killer είναι το κάτι άλλο, αλλά πρέπει να έχεις γερό στομάχι.

Στην ίδια κατηγορία(αρρωστίλα) και το Audition του ίδιου δημιουργού.

Σε ταινίες-ποιήματα, ξεχωρίζει ο μεγάλος Kim ki Duk. Ενδεικτικά τσεκάρουμε τα The Bow και(βεβαίως-βεβαίως) Άνοιξη....και ξανά μανά Άνοιξη.

Και ο Τακέσι είναι καλός, αλλά όντας το ασιατικό φετίχ των απανταχού φλωρο-κριτικών, θα μείνει ως απλή αναφορά στο "φύλλο αγώνα".

Για τον ίδιο λόγο και ο Βον Καρ Βάι.

Το ασιατικό σινεμά είναι χαοτικό.

Ξεκινάμε με τα βασικά και σιγά σιγά...το 'να πράγμα φέρνει τ'άλλο!

Μόσι-μόσι!

Δημοσ.

Από τις ταινίες του Ki-duk Kim (όπως τον λένε εκεί στα ξένα) θα σου πρότεινα το The time, μια εντελώς fucked up διατριβή πάνω στην γυναικεία ψυχολογία. Αν και κομμάτι βαρύ για να εισαγωγή στον ασιάτικο κινηματογράφο, έχε το υπόψη σου.

Κι ενώ ο Κιτάνο μπορεί να μένει ως "απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα" ( :P ) εγώ θα προτείνω ως πιο ελαφρύ σε σχέση με το time, αλλά πάντα στο κλίμα κόβω-τις-φλέβες-μου, το The dolls. Πανέμορφη ταινία, με ένα απο τα πιο "λυπημένα" ζευγάρια της μεγάλης οθόνης.

Δημοσ.

Σαφως και θελω δραματα ρε παιδια,αφου το λεει και ο τιτλος.Οτι αλλο εχετε συνεχιστε να το προσθετε,μεχρι στιγμης τα πατε πολυ καλα!

Δημοσ.

Από το Oldboy στο Dolls(π.χ.) υπάρχει τεράστια διαφορά, κι ας είναι και τα 2 δράματα. Για να μη μιλήσουμε για το πιασάρικο στυλάκι του Ring, που φαντάζει σαν το "μικρό μου πόνυ" μπροστά στον σκατόψυχο Miike.

Καλά λέει ο Toufas. Μην πέσεις κατευθείαν στα βαθιά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και επίσης ήξερα και μια άλλη ρε π...στη πάρα πολύ καλή κοινωνικοδραματική με απίστευτη ηθοποιία αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο ακριβώς...λεγόταν κάπως ''ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ(ή ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ) ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ 1000 ΜΙΛΙΑ'' πραγματικα ήταν φοβερή ταινία αλλα δυστυχώς δεν θυμάμαι κάτι άλλο...

μηπως ξερει κανεις την ταινια αυτη που αναφερει ο ambient :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...